Няколко варианта осигуряват питейна вода на Перник

Pan.bg 17 яну 2020 | 18:20 views (168) commentaries(0)
img news.bg


Утре при премиера Бойко Борисов ще има работна среща, на която ще се разискват проектите за осигуряване на питейна вода за Перник. Това съобщи министърът на околната среда и водите Емил Димитров след днешната среща с кмета на града Станислав Владимиров.

В Министерския съвет вече имало готови работни варианти. Предстои те да бъдат обсъдени с ръководството на общината и област Перник и министрите, ангажирани с решаване на кризата.

По време на посещението си в миньорския град Димитров направи оглед на язовир "Студена" и се срещна със служители на Басейнова дирекция и РИОСВ. Те го запознаха с изпълнението на поставените от него задачи.

Относно проверките на прокуратурата за отпадъците Ревизоро заяви, че е разпоредил на Регионалните инспекции по околната среда и водите да оказват пълно съдействие.

Трябва да създадем механизъм, който да е по-ефективен от настоящия по отношение на контрола върху вноса, съхранението и оползотворяването на отпадъци, категоричен бе той, пояснявайки, че задачата му е била възложена от премиера.

По тази причина ще бъде създадена междуведомствена група, която да разработи и да предложи новите мерки за подобряване на контрола.

По думи на екоминистъра сегашната система, в която регионалните инспекции сами си издават разрешения и се контролират, показвала много пропуски.

Той обясни, че така се стигало до невярна и подвеждаща информация към ръководството на МОСВ, поради което била необходима нова форма на контрол.

Замислям се дали да не препоръчам на директорите на РИОСВ да се въздържат от издаване на разрешителни за вносни отпадъци, докато не се утвърди тази нова форма на контрол, която ще съгласувам с премиера, коментира още той.

Ревизоро подчерта, че иска всичко, което влиза в България, да е ясно какво е, откъде е и да се носи отговорност.

Той обясни, че не може да заповяда на директорите на регионалните инспекции, които издават разрешителни за вносните отпадъци, но изрази надежда, че като техен работодател ще бъде разбран правилно.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker