Бабата ми попречи да прегледам момиченцето от Сотиря, твърди спешният медик

Pan.bg 20 авг 2019 | 15:29 views (262) commentaries(0)
img
news.bg


Лекарят, транспортирал момиченцето от село Сотиря до болницата, призна, че оставил детето само с баба си отзад в линейката и се качил при шофьора. Пред bTV д-р Недко Димитров обясни, че действията му били провокирани от поведението на близките.

Той разказа, че спешният екип незабавно се отзовал на сигнала на тел.112, подаден в четвъртък, а на мястото вече ги чакали близките и полицията. Детето било в ръцете на баба си.

По думи на д-р Димитров той опитал да прегледа момиченцето, но жената му попречила. При това положение аз нямам избор, по най-бързия начин трябва да го транспортирам до лечебно заведение, да го изведа оттам и казах: "Добре, тогава ще останеш с нас", обясни медикът.

Бабата на детето обаче твърди, че лекарят стоял безучастен, вместо да прегледа Кристин.

Д-р Димитров призна, че седнал до шофьора заради афектираната жена, която възпрепятствала достъпа му до момиченцето. Бабата не мога да насила да я изхвърля, защото попадаме под ударите на закона, каза още той.

Лекарят вече е написал обяснение, което ще бъде изпратено до министерството на здравеопазването. В случай че бъде установено нарушение, наказанието, което може да му бъде наложено, е от мъмрене до дисциплинарно уволнение.

Припомняме, вчера стана ясно, че заради съмнения за пропуски започва вътрешна проверка в Центъра за спешна медицинска помощ в Сливен след смъртта на момиченцето.

От прокуратурата съобщиха, че смъртта на 7-годишното дете е настъпила заради тежка черепно-мозъчна травма, а майката обвини лекарите, че не са оказали първа помощ на дъщеря й.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Напиши коментар

РЕГИСТРИРАЙТЕ СЕ, ЗА ДА КОМЕНТИРАТЕ СТАТИЯТА!


Регистрирай се

За реклама

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Новини от агенция Xinhua

Прочети още
eXTReMe Tracker