Акад. Марков: САЩ тръгнаха по пътя на Коминтерна

Pan.bg 08 сеп 2015 | 12:41 views (2965) commentaries(14)
img „Европа е под заплаха, тя не разбира, че идват новите варвари“, категоричен е акад. Георги Марков и добавя, че трябва да си спомним за Римската империя. Американците така разбутаха ислямския свят, че Европа и днес тегли последиците от тази тяхна грешна стратегия. Според историка нашите политици трябва да си мерят приказките.

Великите сили имат интереси във всички части на земното кълбо. Те могат да се споразумеят например за Куба и Венецуела и да ударят тук на Балканите. Затова особено президентът трябва да си затвори устата, казва още той пред Епицентър.

Някои употребяват израза ново велико преселение на народите, тъй като Европа винаги е привличала народи от други континенти. Днес Северна Африка и Близкият Изток са взривени от т.нар Арабска пролет, която беше неблагоразумно разпалена да се превърне в ислямистка зима. Още преди години, когато САЩ нападнаха Ирак, предупреждавах, че Саддам Хюсеин е един светски диктатор, при когото има държава, здравеопазване, просвета, работа. Нищо, че е диктатор, но с него можеше да се преговаря. Същото беше с Кадафи, въпреки неговите особености. Сега вече тези диктатори ги няма, припомня историкът.

Грешката им е, че тръгнаха по пътя на Коминтерна. Когато Коминтернът обявява световната пролетарска революция, Ленин заявява, че комунизмът ще победи в целия свят. Но това не можеше да се случи – как да стане в САЩ и Англия, като те не са Русия. След разпадането на Съветския съюз САЩ обявиха, че всички трябва да живеят в условията на либерална демокрация. Но това не можеше да стане в ислямския свят. И американците така го разбутаха, че Европа и днес тегли последиците от тази тяхна грешна стратегия, категоричен е академик Марков.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  Подкрепящ напълно! 08 сеп 2015, 13:47
   
  18
   
  2

  ++++++++++++++++++!
  Точно и перфектно казано! Дано Европа се събуди!

 2. #2
  хакерче 08 сеп 2015, 13:52
   
  1
   
  34

  И какво излиза бе професорче,че трябваше да оставим Садам Хюсеин да трови цели села с кюрди и да напада Кувейт когато си поиска ?
  Или Кадафито да затрива цели племена,щото не харесват неговото ?
  Остаря и ти вече !

 3. #3
  Незнаен 08 сеп 2015, 14:06
   
  27
   
  1

  До #2
  И какво излиза - спасихме (тъй де, така казват по CNN) селата с кюрдите (сега изтребвани от същзник на САЩ) и сега ще платим с европейските държави? А Кадафи требеше племена, които в последствие се оказаха топлата връзка на животните от ИД. Къде е грешката?

 4. #4
  Нато 08 сеп 2015, 14:31
   
  17
   
  1

  Точно така #3 ..еврогейците не го разбират .като са такива демократи защо не приемат всички бежанци ами оставят последствията от тяхната война да я понася европа .заради една бълха горят дюшека тъпи американци...предизвикват война и после се крият...

 5. #5
  # 2 хакера 08 сеп 2015, 14:57
   
  17
   
  1

  Кувейт е бил част от Ирак, но англичаните ги разделят. както великите сили разделят Македония и България, Молдова и Румъния.

 6. #6
  Цитат / Коментар 08 сеп 2015, 15:25
   
  2
   
  24

  Кратък цитат от статията по-горе:

  "Затова особено президентът трябва да си затвори устата, казва още той пред Епицентър."

  Коментар:
  Въпросният "той" е академик. Марков му е името.

  Както и да погледнем на подобен мисловен проблясък на академик Марков, не звучи академично. Звучи много подобно на улично откровение. Звучи по старчески злобно. Знаем, че старите хора по естествен път се озлобяват систематично, но на по-елементарните по-натура, освен това им личи.

  Още малко коментар:
  Щом Муамар Кадафи (примерно) е свален, значи е било закономерно. Но да не изпадам в подробности, че ще затрудня умствено путиновите поддръжници в сайта. Те и без това ще натиснат клавиатурата, както те си знаят. И закономерностите няма да се интересуват от тяхното налягане на клавиатурата в подобни форуми и в бъдеще.

 7. #7
  хакерче 08 сеп 2015, 15:42
   
  1
   
  17

  "ще затрудня умствено путиновите поддръжници в сайта"

  Въобще не ги жали путиновите потдръжници ! Според академика излиза,че ние всякакви такива диктатори трябва да ги търпим заради благото на континентчето Европа.Тези тенджери под налягане колкото по рано бъдат сритани и диктаторите им избесени,толкоз по добре ! Проблемите с бежанците сега не идват от това ,че са изритани Кадафито и Садам,проблема идва от това,че късно са изритани.
  Ако следваме логиката на феодалното старче-трябваше и Хитлер да го оставим !

 8. #8
  До № 7-ми 08 сеп 2015, 16:01
   
  0
   
  7

  С тази разлика, че въпросните диктатори ги препочитам не обесени или разстреляни на всяка цена незабавно, а разкаяни в затвора. Като подавляващото мнозинство от престъпници, които след като им се даде възможност да се дистанцират от престъплението във времето, сами започват да агитират срещу себе си. Може би един от най-невзрачните на външен вид диктатори от най-новата история (тя се и в момента), ще го видим в обозримо бъдеще не убит, а в затвора или каквото там си е заслужил. И пак се връщам на това, че всичко следва закономерностите.

 9. #9
  До № 7-ми 08 сеп 2015, 16:06
   
  0
   
  6

  С тази разлика, че въпросните диктатори ги препочитам не обесени или разстреляни на всяка цена незабавно, а разкаяни в затвора. Като подавляващото мнозинство от престъпници, които след като им се даде възможност да се дистанцират от престъплението във времето, сами започват да агитират срещу себе си. Може би един от най-невзрачните на външен вид диктатори от най-новата история (тя се пише и в момента), ще го видим в обозримо бъдеще не убит, а в затвора или каквото там си е заслужил. И пак се връщам на това, че всичко следва закономерностите.

 10. #10
  до #2 хакерче 08 сеп 2015, 17:04
   
  8
   
  0

  След като започна т.н.втора война в Ирак и разпадането на посочената държава, цивилните ЖЕРТВИ са над 100 000! Жертвите в обгазеноТО села са под 1 000. Другите цифри са пропаганда!
  А за Кувейт Садам си го получи! Но светът тъй и не разбра!!! защо Буш Старши спря войските си пред стените на Багдат! Дали САЩ към този момент са нямали някаква далавера със Садам!?
  Анализирайки обстоятелствата от този период - ЕТО МОЕТО ОБЯСНЕНИЕ НА ДЕЙСТВИЯТА НА БУШ -
  като мъдър политик той осъзна,че дори и да превземе Багдат и свали Садам САЩ и той НЕ са подготвени за последващи действия в тази страна!
  И опасенията му се оказаха верни след отстраняването на Садам от власт и настъпилата анархия и племенни войни! Буш Младши не се оказа нито по-умен, нито по-мъдър, нито по-подготвен за настъпилите събития които се оказаха с трагични последици както за САЩ, така и за целия свят!

 11. #11
  До № 10-ти 08 сеп 2015, 17:16
   
  0
   
  6

  Да те завърна на правилния път, ако искаш! Защото си се позагубил в събитията. Хюсеин Садам сметна отказа на Буш-старши за слабост, продължи си той по избрания от него път за никъде и т.н. и т.н.

 12. #12
  до #11 08 сеп 2015, 22:11
   
  0
   
  0

  Каквото и да дрънкаш/ май че на кухо/ фактите показаха категорично следното - нито Буш Старши, нито Буш Младши се оказаха подготвени за последващите събития в Ирак и региона! А кой кого е вземал насериозно е без никакво значение, защото последствията за САЩ, региона и светът се оказаха трагични и катастрофални!
  П.П. Само дето Буш Младши за разлика от баща си се оказа не много умен каубой, и като всеки каубой първо пука, а после вика - въй, кво стана!?

 13. #13
  Ссср 08 сеп 2015, 22:24
   
  1
   
  0

  До #7 ПО ГОЛЯМИ ДИКТАТОРИ ОТ БАНАНА И НЕГОВИТЕ ПРЕДШЕСТВЕНИЦИ НЯМА НА ТЯХ ДЪЛЖАТ СМЪРТА СИ МНОГО НЕВИННИ ХОРА .СЪРБИ.ИРАКЧАНИ.ИРАНЦИ.СИРИЙЦИ .ВИЕТНАМЦИ . ЯПОНЦИ ..КУВЕЙТЦИ НО ЕДИН ДЕН ЩЕ СИ ПЛАТЯТ НЯКОЙ ДЕН .

 14. #14
  Лена 09 сеп 2015, 23:53
   
  0
   
  0

  #6, за старческата злоба до някъде си прав. Но злоба има и у много млади. Злобата днес доминира. Проблемът на проф. Марков е , че търси под телето - вол. Къде е коминтерна, къде Гадаффи и Саддам. Няма нито идеологическа, нито хронологическа връзка.

  Колкото до тезата ти за закономерността съм готова да споря.

  Гневът срещу Гаддафи беше изкуствено предизвикан. Вярно е че всичко има начало и край, но в Либия беше извършен кървав преврат, а той дойде само от една "закономерност" - това че Гаддафи допусна че у Западната олигархична върхушка има капка морал. Че един лешояд е способен на цивилизован разговор.

  Нищо не оправдава нито Саркози, нито останалите лешояди от Брюкселското гнездо на оси, заседаващи по нощите , а денем са сенки невзрачни. Европа няма лидери. От Коминтерна си харесаха само солидарността. А лешоядите са солидарни само в определен момент от съществуването си. Когато пият кръв, сълзи и пот.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка