АВИОСАЛОН БУРЖЕ БЕ ОТКРИТ! СИЛНО РУСКО ПРИСЪСТВИЕ НА АВИОШОУТО

Pan.bg 15 юни 2015 | 13:53 views (6242) commentaries(19)
img Точно в 10.00 сутринта френският президент Франсоа Оланд обяви днес началото на 51-ото Международно авиационно изложение Le Bourget. До края на седмицата на територията на това историческа летище край Париж тук ще бъдат представени продукти на водещи световни фирми в авиационната индустрия.

"Тази международна изложба ни позволява да демонстрираме, както френските успехи в тази област, която сега е подкрепена от успешните продажби на изтребители Rafale, така и успехи в областта на гражданското въздухоплаване, които се дължат предимно на успеха на концерна Airbus", заяви Оланд.
Според президента "авиацията днес е един от приоритетните сектори за Франция". Създаване на 200 000 работни места пряко, които предоставят годишен оборот от 50 милиарда евро. Това е много важно за страната ни и ние сме много горди от това" - добави той.
-----------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------------
На обща площ от около 130 хиляди квадратни метра са разположени експозициите на 2260 участници от 60 държави, включително и Русия.

Русия е представена от близо 40 различни компании. В Le Bourget клиентите се запознават със Су-30MK2, Су-35, МиГ-29M2 и МиГ-35, военнотранспортните самолети Ил-76MD-90A и учебно-бойният Як-130, както и BE- 200.
От хеликоптерите Русия представя макет на Mi-8AMTSh, Ка-52, Ми-28 и Ми-35, Ка-31 и Ми-26.
Сред системите за ПВО са С-300PMU1 и С-300VM и зенитни ракетни системи Тор M2K.
На статичната експозиция е изложен гражданският самолет Sukhoi Superjet 100.

Хитът на Русия е новата модификация на Ми-26, която се води Т2.
Това е най-големият товарен вертолет в света.
Обновеният вариант на Ми-26Т е оборудван с нова авионика, което намаля екипажа от 5 на трима души, като хеликоптера може да се използва и през нощта.
В допълнение, изложители и посетители в Le Bourget ще имат възможност да се запознаят с най-новите Mi-171A2, като тук присъства във VIP-вариант.
В Бурже е представен и симулатора за обучение на гражданския самолет MС-21.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 19

 1. #1
  ВВС 15 юни 2015, 14:12
   
  17
   
  11

  Цаци, вярно ли е, че под натиска на Америка Франция щяла да конфискува всичката руска техника на изложението?

 2. #2
  анализатор 15 юни 2015, 17:30
   
  23
   
  22

  Само руска теника ли има в Париж ?
  Или това списание е рекламно лице на Русия

 3. #3
  TPE3BEH 15 юни 2015, 18:03
   
  17
   
  21

  анализаторе, не важното каква друга техникае имало, важнтоо е потока от рубли да не спира...

 4. #4
  Иван Бориславов-2 15 юни 2015, 20:54
   
  13
   
  11

  Трезвения, явно като си трезвен, си и ненормален. Иди удари някоя и друга ракия, дано започнеш да разсъждаваш нормално. Аз работих в АГ2000 от 1997 до 2002 г. като редактор на "Ретросалон", оттогава до днес сътруднича като външен сътрудник. Как не ми падна някоя рубла (може и $, евро, па и лев, се е кяр!). Знаеш ли, че от ноември 2011 г. не е платена стотинка хонорар на авторите от "Ретросалон"? Правим го са слава. Естествено, авторите се разбягаха. И край на списанието!. Защото няма средства...Къде ли са рублите, които бълнуваш, когато си трезвен?

 5. #5
  Preslav 15 юни 2015, 21:57
   
  11
   
  14

  До трезвен и анализатор... по-добре си сложете прякори - пияния и анонимния...
  Има друга тема за Бурже... там има доста голям обем материали и за западната техника...
  Тепърва всеки ден ще публикуваме материали за всички по-големи фирми там... Ние не правим разлика... за разлика от вас... антибългари.

 6. #6
  Владо 15 юни 2015, 22:09
   
  9
   
  15

  Те платените от американското посолство тролове нямат мозък да видят другите статии. На тях мозъка им стига само да цъкат на линкове във фейса, без дори да погледат за други линкове на съответната страница.

 7. #7
  smqtai! 15 юни 2015, 23:37
   
  20
   
  3

  Руското присъствие се изчерпва с .... присъствие. Само през първият ден двата най-големи производителя продадоха 200 бройки!

 8. #8
  Росен 16 юни 2015, 08:47
   
  7
   
  2

  Както се казва - дрън, дрън, че пляс...Ако това е силно, здраве му кажи.
  "Про российское участие можно добавить только, что страна на «Ле Бурже» будет представлена 37 компаниями, в том числе девятью производителями вооружения и военной техники», как сообщает РИА Новости со ссылкой на Федеральную службу по военно-техническому сотрудничеству РФ. А «российская экспозиция, организованная государственной корпорацией «Ростех», будет размещена в двух павильонах общей площадью около 1115 квадратных метров».

  Ну и главное — «в ведомстве отметили, что в период работы авиационно-космического салона планируется продолжить диалог о развитии партнерских отношений, в том числе с европейскими компаниями и корпорациями».

  О том, удастся ли по-настоящему продолжить диалог в условиях продолжения конфликта в Украине, в «ведомстве» не сообщили.

  В любом случае, как минимум один факт сотрудничества будет с помпой преподнесен российскому телезрителю: французский производитель Saft пригласил журналистов посетить свой стенд 15 июня «по случаю подписания главного контракта на поставку аккумуляторных батарей для самолета Иркут - МС 21».

  В то же время, вряд ли стоит рассказывать зрителю, о том, что «звезда» салона-2013, истребитель Су-35С, который по распоряжению министра Шойгу до конца года должен поступить в войска, начинен иностранными комплектующими. В том числе, украинскими.

  А замены им нет, и пока не предвидится."

 9. #9
  KOREKTOR 16 юни 2015, 10:30
   
  3
   
  13

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 10. #10
  Практик 16 юни 2015, 10:46
   
  22
   
  6

  Преслав, това е частен сайт и сте съсвем в правото си да пропагандирате собствената си позиция (в случая – откровено проруска и вече почти неприкрито – лява).
  Точно по същата причина (частен сайт), никой не може да Ви забрани да триете неудобни постинги, блокирате несъгласни с цитираната политика юзъри, съответно фаворизирате бурно аплодиращи последната, каквито де факто са и 99% от пишещите.
  Само че, категоризирането на този или онзи като ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН и АНТИБЪЛГАРИН не е приоритет и на собственика на сайта.
  Той сайта, хем частен, хем „Списание “Клуб КРИЛЕ” (респективно airgroup.2000) - единствен представител на България на 51-то авиоизложение “Бурже” – заглавие на друга Ваша публикация.
  Ами нито сте представители на България, нито сте единствени.
  Сайта е с неоспорим успех, вероятно най-популярния сред военнослужещите и в него могат да се намерят много интересни неща.
  Но влезте малко в час.
  Ролята на единствен съдник е често меко казано дразнеща, а загубата на обективност може и да ви донесе нови почитатели, но от един единствен сектор – крайно политизирани и то в съответната „правилна” насока.

 11. #11
  отн. #10 Практик 16 юни 2015, 12:13
   
  5
   
  13


  "...категоризирането на този или онзи като ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН и АНТИБЪЛГАРИН не е приоритет и на собственика на сайта..."

  Кой бил "ИСТИНСКИ БЪЛГАРИН" и кой "АНТИБЪЛГАРИН"?

  Че то ясно и се вижда вече от практиката! Тези които подкрепят унищожението на страната са АНТИБЪЛГАРИ!!!
  А тези които са против унищожението й, са най-малкото нормални БЪЛГАРИ, понеже защитават страната си!

  А сега да погледнем нещата по-трезво:

  От както сме със САЩ и ЕС вървим ускорено "надолу" по всички обществени показатели!

  Демография
  Икономика
  Образование
  Култура
  Армия /Сигурност на страната за оцеляването й и независимостта й
  История (Опити да се "препрограмират" българите и не познават истинската си история, така лесно сами да станат жертва на други страни!)
  Политика / тука е излишно да се говори, напълно ясно е всичко
  Качество на управление на страната / Как си вършат работата държавните служители, правителство и президент -> под всякаква критика
  Национално самочувствие и самосъзнание на българите -> загуби доста през последните години
  ....
  ...

  Е, не ме интересува изобщо ляв ли съм, десен и съм и т.н..!
  И не ме интересува също, че някой си Мунчо, имал вече натрупани милиони долари и евра по времето на т.н. демокрация! Важното е ние, като народ, като страна на какво дередже сме! А това е много по-важно, от това, дали има там 2% милиардери в България!
  Аз искам да имаме нормална страна, независима от запада или от когото и да е другиго, да имаме силна икономика, да имаме и нормална армия, способна да ни защитава в случай на необходимост, децата да имат нормално възпитание и образвание, никакви наркотици, никаква пропаганда на ранна секс-ориентация и подобни западни простотии... нормална и модерна медицина, достъпна за всеки наш гражданин, независима политика и т.н.. и т.н..
  Даже някогашната соц-система от 80-те години на мин. век беше много по-нормална от тази система днес! Много сори, но за повечето българи бившата соц - система беше многократно по-добра от тази демокрация! И за страната като цяло - също!

  За протокола: Никога не съм бил комунист, никога не съм се интересувал от тези идеи или подкрепял! Даже бях 90-те години за смяната на системата, но то какво стана?
  Имам по 30 годни живот в социализма и в капитализма, така че мога да сравнявам от личен жизнен опит в двете системи!

  Е, дали съм АНТИБЪЛГАРИН, понеже не приемам тази система днес за нормална и добра за България?

 12. #12
  полковника 16 юни 2015, 16:54
   
  4
   
  4

  Русия предлага авиац. техника, разработена през славното съветско минало и модернизирана през постсъветско време, може би с вносна елементна база. Надявам се, да намерят междунар. пазар на изложената АТ.

 13. #13
  KOREKTOR 16 юни 2015, 18:41
   
  1
   
  9

  До #12 полковника

  Мисля , че с идването на Шойгу за Министър на отбраната в Русия действа закон според който в на ВЪОРЪЖЕНИЕ в РУСКАТА АРМИЯ , РУСКО ОРЪЖИЕ с вносни комплектации няма място.

  Вносната елементна база е за външни клиенти при желание от тяхна страна.

 14. #14
  Иван Бориславов-2 16 юни 2015, 19:27
   
  1
   
  12

  Без да ставам адвокат на ЕГ2000, но по отношение "единствен представител" предполагам, че се има предвид медийно, а не официално държавно представителство.
  Много е прав №11! Когато ни сполетя "демокрацията", съпругата ми, която като малко дете заедно със семейството си е била изселена от София, защото баща ?, виден адвокат, се е оказал "фашист" и е бил лишен от адвокатски права, а след това по време на чехословашката "нежна революция" нея я уволниха от БНТ, ходеше да скача по митинги. Беше ми смешно и ? разказвах КАКВО НИ ЧАКА. Бил съм много по света и съм наясно кое как и какво е. Не ми вярваше. Сега се срамува от това, колко заблудена е била, и че не ми е вярвала.
  За съжаление хилядолетната България загива, продадена от "патриоти" и "демократи".
  И няма кой да обяви парола "Сабя"...

 15. #15
  Димитър Георгиев 16 юни 2015, 19:33
   
  10
   
  0

  За съжаление някои коментари в този сайт са силно не цензурни и показват ниска култура или нетрезво състояние на пишещия. А относно Су-30 това е най добрият самолет на изложението. Вишшият пилотаж който изпълнява този самолет може за сега да изпълни само той (виж клипа в Ytub)

 16. #16
  До # 12 17 юни 2015, 14:43
   
  1
   
  1

  Аве и ти си един полковник, като те гледам к'ъв си ... да не ми се налага да ходя на лекар.
  Пиши поне полковниченце, повече ще ти отива.

 17. #17
  expert 18 юни 2015, 14:33
   
  0
   
  7

  Аз подкрепям позицията на форума и смятам, че всяко проявление на този дуализъм / фили-фоби, комунисти-демократи/ е крайно деструктивно и ще доведе до поредната национална катастрафа. Не е възможно идеологически обременен човек да има нормален мироглед и обективна преценка за реалността. Факт е, че анонимността дава криле на глупостта и всякакви индивиди могат да се правят на знаещи и можещи, без да имат и най- малкото покритие. Пък и в крайна сметка не е задължително всички да мислят еднакво. На който не му допада тук е в правото си да не влиза, и да си намери подходяща среда, или като е толкова знаещ и можещ да си направи форум и да го популяризира. А за троловете, те са паразити без които не можем, но пък по тях може да се съди до колко е правилна позицията на форума. Има ли трол, опитва ли се да се храни от социалната енергия и да разваля атмосферата значи пътя е правилен. Все пак се води информационна война в която няма граници, няма идеология, няма правила, няма демократи и комунисти има само биороботи, на които се запускат определени програми.

 18. #18
  Йори 18 юни 2015, 14:37
   
  8
   
  2

  От Първоизточника:
  Только что открылся авиасалон Ле Бурже под Парижем. Впервые за полстолетия Россия представлена только картонными макетами типа «руками не трогать».

 19. #19
  Preslav 19 юни 2015, 14:08
   
  1
   
  7

  Ето първата поредица от снимки от Валентин Цветанов, очаквайте още...
  http://pan.bg/view_article-1-30792-FOTOOKO-1-BURZhE-2015.html

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка