МОЖЕ ЛИ ВОЕННИТЕ И РАЗУЗНАВАЧИТЕ, СЛУЖИЛИ НА КОМУНИСТИЧЕСКИЯ ПРЕСТЪПЕН РЕЖИМ, ДА СА СЛУЖИЛИ НА БЪЛГАРИЯ? НЕ!!!

Pan.bg 11 юни 2015 | 09:50 views (4806) commentaries(23)
img Заглавието е на ПАН.БГ.
В текста се разбира, че всеки, който е служил на комунизма и не му се е противопоставял е престъпник.

Може ли служителите на един престъпен режим да са служили на България?!
http://www.bzns.bg/?p=3012


Левият Александър Симов се впусна в яростни атаки срещу сайта на БЗНС, авторите му и членове на политическото ръководство – Даниела Таринска и Цветанка Андреева (на снимката по-долу). Но освен безвкусни личностни нападки, той не казва нищо по същество.

Стамболийски щял да се възмути, че БЗНС бил в „колаборация с най-тъмните сили“. Кои са тези най-тъмни сили? От статията става ясно, че това са „евро-атлантиците“. Защо? Нима левият Симов не знае, че най-социалните държави на света са или членове на НАТО (Норвегия и Дания) или сътрудничат много тясно с Алианса – (Швеция и Финландия)! Колкото до Владимир Владимирович и най-върлите му противници не биха могли да го обвинят, че е „ляв“. Ако скалата „ляво – дясно“ има някакво измерение днес, без съмнение дори Барак Обама и Дейвид Камерън са по-леви от Путин. Иначе омразният на Симов плосък данък е въведен в Русия преди БСП да го въведе у нас.

Колкото и опити да се правят Майдана в Киев да бъде представен като империалистически преврат, все пак дори Симов не смее да представи Янукович като някакъв нов Салвадор Алиенде.

Според Симов БЗНС само ТВЪРДИ, че 116 години бил про-европейска партия. Ами да каже: бил ли е или не е бил? Мечтаел ли е Стамболийски за Обединена Европа или не? Да не би пък Симов да има документи, които да показват, че Стамболийски е мечтаел за Евразийски съюз? Не е ли д-р Г.М. Димитров кажи-речи единственият политик, който през 1941 г. се обявява против всякакво сътрудничество с Хитлер? И защо българските комунисти проспиват 1-ви март 1941 г. (както преди това проспиват Деветоюнския преврат) и се сещат, че са „антифашисти“ едва на 22 юни, когато Хитлер напада тяхната родина – СССР. Прави ли Симов разлика между принципен антифашизъм, от демократични позиции и конюнктурен „антифашизъм“ от тоталитарни (комунистически) позиции? Дали и тогава духовните предшественици на Симов не са разглеждали изтласканите от европейския континент западни демокрации като „най-тъмните сили“. Очевидно е така, защото през 1947 г. те обесват Никола Петков, който по време на пронацисткия режим лежи в лагера Гонда вода.

Симов подхвърля язвително, че БЗНС вадело призрака на Никола Петков, но самия той не смее да каже нищо за него. Ако може някак неговата биография и саможертва да бъдат забравени… Лошата новина за Симов е, че Никола Петков няма да бъде забравен. И завинаги ще служи като разграничител между доброто и злото.

Външнополитическата доктрина на БЗНС е ясна. Тя ни е завещана от Стамболийски, от д-р. Г.М. Димитров и от Никола Петков. Тя гласи: „България да бъде част от голямото семейство на демократичните народи, а да не се обвързва с една велика сила срещу останалите. Особено ако тази сила е авторитарна или тоталитарна и се опитва да срине международния ред. Няма значение дали това е кайзерова Германия, Третия райх, СССР или Путинова Русия. Обвързването с такива сили ще доведе до катастрофа!

И много моля Симов да не излиза с мантрата, че сега сме се били обвързали „само“ със САЩ, защото очевидно не е така. Съюзници и партньори на България са всички демократични страни членки на НАТО, на ЕС, а и много други: Република Корея, Япония, Австралия и т.н. Както често казва министър Ненчев – по-добрата част от света. Страните, за които заминават децата ни.

Като че ли единственото, около което Симов се съгласява с Андреева и Таринска е, че днес България се управлява от олигархия. Симов не може да отрече, че има зловещо припокриване между лица, свързани с ДС и новите олигарси. Тук той прибягва до язвителното подхвърляне: „Абе, мамини сладки, когато вашите хора правеха приватизацията и олигархията се нагуши със собственост на безценица, къде ви бяха писъците и истериите? Тогава всичките тия мълчаха, защото се надяваха, че и те ще станат част от новите богаташки елити.“ Един вид, а бе нашите са лоши, ама и вие сте същите. Е да, ама не.
image
Нека да припомним на г-н Симов кой беше първият български политик, който още през 1998 г. биеше камбаната за опасността корупцията да провали историческия шанс България да стане истинска демокрация. Не, не беше политик от левицата. Те тогава пишеха писма на другаря Милошевич. Човекът, който пръв вдигна глас беше… вицепрезидентът Тодор Кавалджиев. Заради своята позиция той си навлече гнева на тогавашния премиер и нека да си признаем – беше му наложено медийно затъмнение. Може ли г-н Симов да си спомни кой беше началник на кабинета на вицепрезидента Кавалджиев? Не беше ли именно Николай Ненчев!

Симов няма как да отрече, че ченгетата, в съучастие с някои тогава „десни“ политици – много от които по-късно преминаха в ДПС, разграбиха България на безценица. Ама кой е виновен – БЗНС и Ненчев. Били си мълчали! Не не си мълчаха и тогава. Има го черно на бяло.

Симов непрекъснато се подиграва с Андреева и Таринска, че ползвали езика от 1955 г. Как да разбираме това? Че езикът от 1955 е бил неадекватен, нали? Я виж ти. Значи комунистическият режим не бил нещо прекрасно!

Тук вече стигаме до същината на полемиката. Дали служителите на силовите структури на комунистическия режим са служили на България или не. За да си отговорим на този въпрос трябва да сме наясно дали комунистическият режим е бил престъпен или не.

Отговорът има два аспекта: законов и морален.

От гледна точна на закона, приет през 2000 г. комунистическият режим е ПРЕСТЪПЕН. Нито едно последвало мнозинство не посмя да го отмени. Не съм чувал дори Симов да каже, че режимът не е бил престъпен. Защото няма морални аргументи за това. Смисълът на цивилизованата държава е да брани живота, свободата и собствеността на гражданите. Комунистическият режим уби повече българи от всеки друг, наложи повече ограничения на свободата на българите от всеки друг, ограби собствеността на повече българи от всеки друг. И оправдаваше всичко това „с езика от 1955 г.“

Има ли Симов аргументи да обори това? Няма и затова бяга от темата. Някои негови съпартийци излизат с аргумента, че имало цели социални прослойки, които именно тогава получили своя шанс на развитие. Може дълго да спорим дали това е вярно. Не знаем какво би било развитието на тези прослойки, ако историята беше поела по друг път. Но дори да е така, това не променя престъпния характер на режима! Спомняте ли си, че когато срещу „братя“ Галеви започна процес много дупничани искрено излязоха в тяхна защита. За крадеца не е трудно, поне за известно време, да се прави на дядо Коледа (пардон, дядо Мраз).

И така: Може ли служителите на един престъпен режим да са служели на България? Отговорът е само един: НЕ! Режимът е бил най-големият враг на българския народ. На България са служели искрено тези, които са се противопоставяли на властта.

Друг е въпросът: имало ли е служители на режима, които са вярвали, че служат на България?

Отговорът е, разбира се, ДА.

Трябва ли на тези хора да се даде шанс?

Шанс за какво? В никакъв случай не трябваше да им се даде шанс да се възползват от неразградената мрежа на Държавна сигурност, за да натрупат несметни богатства и да изкривят българската демокрация.

Трябваше да им се даде шанс да преживеят катарзис, да се извинят за действията на режима и да намерят своето място в новия живот.

Това 26 години все не се случва и затова България продължава да се гърчи по пътя си напред!

В писанието си Симов не крие заплахите си срещу министър Ненчев. Рано или късно щял да бъде съден.

Мога да го уверя, че министър Ненчев знае историята на своята политическа сила. Знае, че да си лидер на БЗНС НИКОГА не е било безопасно. Но БЗНС винаги е бил на правилната страна на историята!

Николай Василе

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 23

 1. #1
  Игра на дронове 11 юни 2015, 10:49
   
  8
   
  9

  Напротив - ДА!
  Хората от 6-ти отдел, които работеха срещу собствения си народ и техните тогавашни "господари" са си престъпници, ако и да не бяха съдени! Което беше най - голямата грешка на прехода...

 2. #2
  СМЪ? Т ЗА ЛИБЕ? АСТИТЕ! 11 юни 2015, 11:12
   
  7
   
  8

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 3. #3
  знаещ 11 юни 2015, 11:40
   
  4
   
  1

  Може , даже са и началници.

 4. #4
  Serious SAM 11 юни 2015, 12:01
   
  17
   
  2

  Статията е чиста проба шизофрения.

 5. #5
  Игра на дронове 11 юни 2015, 12:37
   
  4
   
  11

  Тъй, тъй, пишете за смърт, смърт, смърт...
  Оправдавайте си заплатите! Обаче "Родина слышит"!

 6. #6
  До № 2 " Смърт ..." 11 юни 2015, 13:39
   
  4
   
  1

  Жалко за баба ти и дядо ти!!! И сега какво става с тебе? Работи нещо по-смислено в тяхна памет, не живей на техен гръб, вживявайки се единствено и само в романите за съпротивата. Друг век е.

 7. #7
  Най напред 11 юни 2015, 16:13
   
  12
   
  0

  Абе не знам кой е на правилната страна на историята.Нямаме държава - нито съдебна система,нито армия,нито служби за сигурност,нито здравеопазване,нито образование,нито промишленост,нито земеделие.Със сигурност обаче назряват съдбоносни събития - бежанци,имигранти,,ислям,климатични промени,а България е със срината демография.Всеки,който сама леко ни побутне ще ни срути като картонена кула.Тая територия е добра за оцеляване при неминуемата климатична катастрофа,но на нея българи няма да оцеляват.А ако случайно някои оцелеем,най-напред ще трябва да бесим по стълбовете цялата политическа сган от 25 години насам.

 8. #8
  петка 11 юни 2015, 16:36
   
  1
   
  2

  Който казва НЕ, имитира майка си когато са го правели....

 9. #9
  Dandelion 11 юни 2015, 17:15
   
  6
   
  2

  Господин Василев,

  бихте ли посочили номер на дело, дата на осъждане и предявяване на обвинение в престъпност спрямо правителството преди 1989? Също така представените доказателства, улики и разследването им.

  Докато не съществува подобен документ (или събитие )
  , който да е произведен до сега, ( а не мисля че има шансове да се произведе и по-късно)

  Ще Ви помоля най-учтиво да се въздържате от подобни категоризации като

  "престъпен "

 10. #10
  Dandelion 11 юни 2015, 17:21
   
  5
   
  2

  Да, зная че опити за осъждане на предишното правителство е имало, но съдът не постигна осъждане, поради несъстоятелност на предaвените "доказателства".

  Поради това не е било постигнато и осъждане.

  От тук следва че прилагателното "престъпен" приложено към предишното правителство , по свой род представлява

  КЛЕВЕТА,

  която се наказва по законодателния кодекс на Република България.

 11. #11
  приходящ 11 юни 2015, 18:38
   
  2
   
  4

  Прекрасна статия, с една единствена, но фундаментална грешка - че се занимава с мекере като Саша Симав. Достатъчно е човек да сравни непреходните му откровения, озаглавени 20 причини да обичаш Америка

  http://alexsimov.blogspot.gr/2006/04/20.html

  с днешните шизофренно-противоположни словесни напъни, за да е наясно, че неминуемо ще се окаля, ако се приближи достатъчно до него.

 12. #12
  Един Цветан 11 юни 2015, 21:04
   
  7
   
  1

  Да пази Господ от земеделци на жъпти павета. като ви е толкова влиятелна партията къде ви е земеделието

 13. #13
  E...що 11 юни 2015, 22:46
   
  6
   
  0

  Шести отдел на Шесто управление се занимаваше с престъпленията на висшата държавна и комунистическа номенклатура.Бая номенклатурчета, министърчета,синчета,дъщерички,снахи и шуренайки на комунистическата номенклатура се опариха от тоя отдел.То и затова първата работа на новите дУмократи беше да ликвидират тия които щеше да ги ударят по пръстите да не крадат за милиарди когато почна демокрацията.Тая дъвка,че видите ли репресирал трудовия български народ баше измислена от тия които от 25 години крадат и разграбват държавата.Е що сме толкоз зле след 25 години демокрация?

 14. #14
  Глагол 12 юни 2015, 00:00
   
  5
   
  0

  Много фекалии от изменниците на идеите на големия Александър Стамболийски само и само, за да си скрият поаканите задници, които забравиха за садистичните изстъпления на десните фашизоиди, доказани и осъдени от Народния съд престъпници, отрязали главата на героя Стамболийски като диваците от ИД и нарязали на парчета един министър председател с 80% мнозинство в Народното събрание на Царство България, спечелено на законно проведени избори след провала на русофобите и военната върхушка в ПСВ начело с абдикиралия германофил Фердинанд.

 15. #15
  Дойчо Люцканов 12 юни 2015, 00:04
   
  6
   
  0

  Аз, като офицер от армията, по времето на комунизма, съм обучил стотици ракетчици и според олигофрена, написал горната статия, съм престъпник. Тогава тия, които нарязаха ракетите и ги предадоха за скраб какви са? А тия, които направиха така, че в момента българските мъже до 40 годишна възраст, не могат да си служат с никакво оръжие, те какви са? Вероятно се смятат за пламенни защитници на Родината. Скъпи "радетели" на независимостта на България. Един ден ще се молите на нас, престъпниците от времето на комунизма, да грабнем оръжието и ви защитаваме, защото поколението, което вие отгледахте, няма как да ви защити. Благодарение на вашата безотговорност, то не може да си служи с оръжие.

 16. #16
  Глагол 12 юни 2015, 00:10
   
  2
   
  0

  Не мога да се съглася с глупавата интерпретация на Pan.bg на оригиналното манипулативно заглавие.

  Със заглавието на Пан манипулацията е подпечатана и подписана.

  Срамота, или не сте интелигентни или сте се правили на такива, или не разбирате какво правите, което е все едно и също.

  Още, в сравнение с миналата година сте влошили, по моята скромна оценка, качеството на сайта, като въведохте оценяване на постовете, а оскоро и докладване. На кого да докладваме? На нашите презокеански приятели с многозвездното знаме ли?

  Или вие изпълнявате тази много благородна функция??!

 17. #17
  Глагол 12 юни 2015, 00:35
   
  3
   
  0

  Относно тъпото заглавие и помиярската статия:

  Господа профани ( Из уилиречник: букв. Човек, непосветен в тайнствата на божествената служба; прен. Човек, който няма познания в дадена област, неспециалист; прен. Невежа, прост човек) НАУЧЕТЕ ЩО Е ТО КОМУНИЗЪМ, за да не се излагате като кифладжий.

  На въпроса: "Може ли служителите на един престъпен режим да са служели на България?" И на отговора на смешния автор: "Отговорът е само един: НЕ! Режимът е бил най-големият враг на българския народ." - Моят отговор и въпрос е: Смешниците не знаят ли, че 1000 000 (един милион) от девет милиона българи бяха комунисти или поне членове на БКП? А този милион имаше семейства - 3-4 и 5-членни семейства, които най-малкото са споделяли възгледите на "престъпния комунистически режим", т.е. излиза, че най-малко половината от българския народ е "престъпен". Е, как "режимът е бил най-големия враг на народа", като самият народ е бил "режимът", най-малко половината народ пряко упражнявала властта на народа, която власт клозетните журналисти наричат режим.

  На бялото викат - черно! На социалистическата демокрация - режим. На антикомунистите и предателите на комунистическата идея за справедлив, честен и нормален живот викат комунисти. Крадците викат дръжте крадците! Фашистите се представят за пострадали демократи.
  Садистите, убивали деца, рязали партизански глави за по 50 000 лв - обезценени от хитлеристите, - съвокулявали се с труповете на жертвите си ДНЕС наричат пострадали от комунизма борци за демокрация.

 18. #18
  Глагол 12 юни 2015, 00:42
   
  3
   
  0

  Относно тъпото заглавие и помиярската статия:

  Господа профани ( Из уилиречник: букв. Човек, непосветен в тайнствата на божествената служба; прен. Човек, който няма познания в дадена област, неспециалист; прен. Невежа, прост човек) НАУЧЕТЕ ЩО Е ТО КОМУНИЗЪМ, за да не се излагате като кифладжий.

  На въпроса: "Може ли служителите на един престъпен режим да са служели на България?" И на отговора на смешния автор: "Отговорът е само един: НЕ! Режимът е бил най-големият враг на българския народ." - Моят отговор и въпрос е: Смешниците не знаят ли, че 1 000 000 000 (един милион) от девет милиона българи бяха комунисти или поне членове на БКП? А този милион имаше семейства - 3-4 и 5-членни семейства, които най-малкото са споделяли възгледите на "престъпния комунистически режим", т.е. излиза, че най-малко половината от българския народ е "престъпен". Е, как "режимът е бил най-големия враг на народа", като самият народ е бил "режимът", най-малко половината народ пряко упражнявала властта на народа, която власт клозетните журналисти наричат режим.

  На бялото викат - черно! На социалистическата демокрация - режим. На антикомунистите и предателите на комунистическата идея за справедлив, честен и нормален живот викат комунисти. Крадците викат дръжте крадците! Фашистите се представят за пострадали демократи.
  Садистите, убивали деца, рязали партизански глави за по 50 000 лв - обезценени от хитлеристите, - съвокулявали се с труповете на жертвите си ДНЕС наричат пострадали от комунизма борци за демокрация.

 19. #19
  Глагол 12 юни 2015, 00:55
   
  3
   
  0

  Единствено клетвопрестъпниците, които измениха на социалистическата клетва да защитават народа и социалистическата родина НРБ заслужават презрение и съд от историята.

  ВОЕННА КЛЕТВА В НРБ:

  "Аз, гражданин на Народна република България, като встъпвам в редовете на Въоръжените сили, тържествено се заклевам да бъда честен, храбър, дисциплиниран и бдителен воин, да пазя строго военната и държавната тайна, безпрекословно да изпълнявам законите, военните устави и заповедите на своите командири и началници.

  Заклевам се добросъвестно да изучавам военното дело, с всички сили и средства да пазя военното и народното имущество и до последния си дъх да бъда предан на своя народ, на своята социалистическа родина и на народното правителство.

  Готов съм винаги по заповед на народното правителство да защитя своята родина – Народна република България – и като воин от Въоръжените сили се заклевам да защищавам родината си мъжествено, умело, с достойнство и чест, без да щадя кръвта си и дори живота си за постигане на пълна победа над враговете.

  Ако наруша тази моя тържествена клетва, нека ме постигне суровото наказание на закона на Народната република и всеобщата омраза и презрение на трудещите се."

 20. #20
  мачо 12 юни 2015, 06:29
   
  3
   
  0

  Едва ли са били по-големи сатрапи от колкото са били и продължават да бъдат агентите и резидентите на CIA и NSA и десетките частни специализирани помощни агенцийки на У Ес А.
  Нашите са били аматьорчета в сравнение с американските професионали със СОП-ве в които пише как заподозрян гарантирано проговаря след изтръгване на ноктите му.

 21. #21
  veteran 12 юни 2015, 09:19
   
  1
   
  0

  Коя е пък тази мижитурка, която е скалъпила този пасквил. Сигурно е от маймунарника от пещерните години. О такива като този вече 138 години след Освобождението търсим враговете между нас, между себе си и обричаме тази страна игражданите на вечно вътрешно противоборство. Трябва да бъдат забранени всичски съюзи на борци против фашизма, на репресирани, на фашизирани и т.н и като генерал Франко тържествено да заровим томахавката на войната и да заплим лулата на мира. Само тогава тази държава ще преуспее.

 22. #22
  Н Лишев 12 юни 2015, 15:33
   
  2
   
  0

  На 19 г. възраст доброволно и убедено постъпих в редовете на БНА със задачата да защитавам Социалистическата си Родина от агресивния блок НАТО. Дал съм и Военна клетва за това. От 1979 г съм член на БКП по убеждение, поради което отказах да подпиша доброволна декларация за "деполитизация" и не преминах в състава на БА, като това ми струваше военната кариера, заплатата на държавен служител и пенсията. По време на службата си в БНА, освен денонощната бойна готовност, работният ми ден беше около 11 /единадесет/ часа:- 2 /два/ ч предполетна подготовка, 7 /седем/ ч изпълнение на плановата таблица, 2 /два/ ч разбор и доподготовка. Техническият състав имаше поне още 2 /два/ ч повече задължения, при 6/ шест/ дневна работна седмица. Аз и колегите ми от БНА ,включително и от ВКР и ВР, полагахме тези усилия, за да осигурим възможността на останалите граждани, с не по-малко труд, само за 45г да изградят една държава, която още не можете да разграбите, продадете и съсипете. НИЕ служихме на България. а Вие сте нейните разсипници .

 23. #23
  Preslav 12 юни 2015, 17:47
   
  1
   
  0

  Глагол, привет.
  ПАН.БГ не робува на ничий интереси.
  Докладването е въведено, за да може вие читателите да докладвате, ако някой псува и обижда. За да трием незабавно неговите постове.
  Относно статията - пуснахме я с целта, вие хората, служили в БНА и БА, да кажете истината.
  Защото аз съм твърдо против матипулациите в тази статия!
  Поздрави!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка