Отбелязахме Деня на Ботев

Pan.bg 02 юни 2015 | 14:37 views (2140) commentaries(0)
img Валентин Цветанов
Както съобщи сайтът на Сухопътните войски, на 01.06.2015 г. във Враца се проведе тържествена проверка (заря) по случай Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България.
Президентът на Република България и Върховен главнокомандващ на Въоръжените сили Росен Плевнелиев прие строя на представителните роти от военно формирование 54990 и представителния духов оркестър на Сухопътните войски, на студенти и на ученици. Командващ тържествената проверка бе подполковник Георги Крайнов – командир на възстановеното в града военно формирование 54990.
Слова по случай 2 юни – Денят на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България произнесоха президентът Росен Плевнелиев и кметът на община Враца Николай Иванов.
В знак на признателност бяха поднесени венци и цветя пред паметника на Христо Ботев.
На ритуала присъстваха още народни представители, министърът на отбраната Николай Ненчев, началникът на отбраната вицеадмирал Румен Николов, командирът на Сухопътните войски генерал-майор Андрей Боцев, народни представители и членове на Европейския парламент, представители на изпълнителната и на местната власти, дипломатически представители и хиляди граждани.

Тържествени проверки(зари) по повод Деня на Ботев и на загиналите за свободата и независимостта на България, с участието на представителни подразделения от състава на Сухопътните войски, се проведоха още в градовете Калофер, Кърджали, Хасково и Шумен.
Днес военнослужещи от Сухопътните войски участваха в ритуали по поднасяне на венци и цветя в градовете Смолян, Калофер, Стара Загора, Белене, Асеновград, Плевен, Русе, Горна Оряховица и на връх „Околчица”.
Цветя бяха поднесени и пред паметника на Христо Ботев в софийската Борисова градина.
image
В 20.00 ч. е началният час на ритуалите по поднасяне на венци и цветя в с. Бошуля и гр. Първомай, в които ще участват военнослужещи от военно формирование 32 990 - Пловдив и 24490 - Асеновград.
От 21.00 ч. са тържествените проверки (зари) в Казанлък и Павел Баня , в които ще вземат участие военнослужещи от военно формирование 34750 - Карлово и военният духов оркестър на 2 механизирана бригада.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка