САЩ: ДОЙДЕ ЛИ ОТРЕЗВЯВАНЕТО?

Pan.bg 01 юни 2015 | 10:16 views (4411) commentaries(12)
img Вашингтон: ДОЙДЕ ЛИ ОТРЕЗВЯВАНЕТО?

Появиха се множество хипотези по повод целта на визитата на Джон Кери в Русия, веднага след прекрасно проведения Ден на Победата – 9 май. Държавният секретар на САЩ се изказа пренебрежително по отношение на Русия на самия 9 май, а след два дни вече уговаряше своята визита. Путин се съгласи на среща с Джон Кери, определена за 12 май.
След известно време сигурно ще разберем и защо на 9 май Кери си позволи нападки към президента Путин, а само след три дни вече критикуваше вашингтонския марионетен режим в Украйна.

Едно от обясненията е, че Вашингтон взе да идва на себе си.


Ако сте гледали по телевизията военния парад на Червения площад в Деня на Победата, сигурно сте разбрали, че празникът бе зареден с могъщ идеен заряд, защото Русия е първокласна държава във военно отношение и защото има подкрепата на Китай и Индия, чиито военни карета маршируваха заедно с руските военни на парада. И докато Западът се отдалечава все повече от действителността, самопогълнат от идеята за своето “величие”, докато презрително отказа да участва в празнуването на победата над Хитлер, донесена от Червената армия, в Москва се събраха трите най-големи държави на света – Русия притежава най-голямата територия, а Китай и Индия, също с огромна територия, са водещи в света като численост на населението.

Празненствата в Москва показаха, че Вашингтон позорно се издъни в стремежа си да изолира Русия. В резултат – страните от БРИКС се сплотиха още повече. Лицето и видът на китайския президент, седнал рамо до рамо с Путин по време на Парада на Победата, бяха красноречиви дори и за най-големите дебили, представители на режима на Обама – т.е., че Вашингтон вече не е единствената свръхсила.

Можем да си представим какво означава това за най-важната опора на Американската империя – васалните държави от Европа. Европейците прекрасно знаят, че две от най-могъщите военни държави в човешката история претърпяха поражение след нахлуването си в Русия. Наполеон загуби своята Велика армия, а Хитлер – своя Вермахт. На европейците започна да им просветва, че ги вкарват във война с Русия заради интересите на Вашингтон, който заяви претенцията си за ролята на световен хегемон. Естествено, европейците са привикнали да се подчиняват на Вашингтон, но когато насила ги въвличат във война с Русия, започват да недоволстват. Станаха явни и първите признаци на независима външна политика – Меркел и Оланд се срещнаха с Путин с намерението да разрешат украинския конфликт, режисиран от Вашингтон.
image
Вашингтон изпрати Кери при Путин в качеството на просител за разработване на стъпките по деескалация на украинската криза, защото се сблъска с явното поражение на политиката за изолация на Русия и с проявите на независима външна политика на европейските страни. Така Путин, в качеството му на миротворец, ще позволи на Вашингтон “да си умие лицето”. Но това никак няма да хареса на американските неоконсерватори, на лобистите на военно-промишления комплекс и на спецслужбите.Всички те инвестираха огромни пари в политиката “Америка юбер алес” (Amerika Uber Alles – по аналогия с Германия над всичко – “Германия юбер алес”. – Бел. ред.) и са нетърпеливи да приберат колосалните печалби от новата “студена” или “гореща” война.

Ще се наложи Обама, Кери и Камерън да се превърнат във вълшебници, защото ще трябва по магически начин да се преобразят от злостни врагове, демонизиращи Путин,в “колеги” на масата на преговорите. След като се провали в методите на силата, сега Западът ще трябва да използва метода на прелъстяването, за да въздейства върху Русия.Ако гражданите на западните страни искат полицейската държава на Вашингтон да отпусне хватката, с която е приклещил целия западен свят, ще трябва да четат молитви за Путин – да не се поддава на съблазните и да не се хваща на въдицата на САЩ.

На практика Западът не е и не може да претендира за световно лидерство. На Запад има само егоизъм и високомерие. Западното “лидерство” всъщност представлява тотална и безпощадна експлоатация. Западът ограбва целия останал свят, а сега взе да мародерства и в собствените си граници, обрули Ирландия и Гърция, и се прицелва в Испания и Португалия.

Дори самият американски народ се превърна в обект на грабеж, губейки работните си места, перспективата за кариера и гражданските права и свободи.

Западният модел на “демократичен капитализъм” – както стана ясно, – не е нито демократичен, нито капитализъм. Това е просто разновидност на фашизма, начело с олигархията.

Онова, което наистина е нужно сега, е смяна на режима в самите САЩ.



Автор: Пол Крейг РОБЪРТС

Източник: в. “ Нова зора“

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Много яко... 01 юни 2015, 11:04
   
  31
   
  4


  казано и то от американец!

  "...в Москва се събраха трите най-големи държави на света – Русия притежава най-голямата територия, а Китай и Индия, също с огромна територия, са водещи в света като численост на населението...."

  Русия има и една от най-силните армии в света а Китай и Индия имат най-многото войници, ако се стигне до война!
  САЩ и запада се самоизолираха в своята надменност и късогледа политика по отношение на Русия!

  Тука обаче са истините:
  "...На практика Западът не е и не може да претендира за световно лидерство. На Запад има само егоизъм и високомерие. Западното “лидерство” всъщност представлява тотална и безпощадна експлоатация. Западът ограбва целия останал свят,..."

  А това е върхът!!!!

  "...Западният модел на “демократичен капитализъм” – както стана ясно, – не е нито демократичен, нито капитализъм. Това е просто разновидност на фашизма, начело с олигархията...."

  Евала на американеца Пол Крейг РОБЪРТС!

  Моят въпрос към всички българи е: Искаме ли ние да живеем в такъв “демократичен капитализъм” ? Ако не, то какво търсим в ЕС и в Нато?
  Защо още има военни бази на САЩ у нас?

 2. #2
  Teraflop 01 юни 2015, 13:37
   
  17
   
  4

  Онова, което наистина е нужно сега, е смяна на режима в самите САЩ.

 3. #3
  Мърморкото 01 юни 2015, 14:39
   
  9
   
  1

  Подкрепям!

 4. #4
  трите най-големи 01 юни 2015, 14:55
   
  11
   
  1

  Китай, Индия и Русия, май скоро ще подпишат и военен съюз?

  http://www.metrprice.ru/another-news/brix-ot-ekonomicheskogo-k-voennomu-sotrudnichestvu?utm_source=mail_e&utm_medium=novost&utm_campaign=infox

 5. #5
  Garibaldi 01 юни 2015, 21:55
   
  7
   
  1

  Америка има друг израз сходен с Deutschland ?ber alles!
  Aмерика е благословена от бога.! Т.е...другите не сме благословени и ще бъдат газени. А истината е че САЩ е прокълната от света.....мразена и презирана. И половината и "приятели" са зависими от САЩ или са правителства инсталирани от САЩ.

 6. #6
  Petkan 01 юни 2015, 22:08
   
  0
   
  5

  Хората се опитват да върнат раша в правия път, а тук пак конспирации.

 7. #7
  приходящ 02 юни 2015, 01:15
   
  0
   
  5

  "...празникът бе зареден с могъщ идеен заряд, защото Русия е първокласна държава във военно отношение..." - ама моля ви ти се, кой знае защо П.К. Робъртс толкова много ми напомня на ЗКПЧ-то Вечко, който уверено громеше капитализЪма преди години :).

  "...в Москва се събраха трите най-големи държави на света..." - това пък ми напомня на вица за Брежнев и Рейгън, които се състезавали на 100 метра бягане. След края на състезанието американските вестници лаконично отразили събитието: "Рейгън спечели надбягването". Руските, обаче, били по-информативни: "Рейгън се класира предпоследен, а другарят Брежнев - втори" :) :).

  "...Ще се наложи Обама, Кери и Камерън да се превърнат във вълшебници..." - всъщност, във вълшебници ще трябва да се превърнат управляващите от руската върхушка, защото ефектът от санкциите срещу агресора Русия се очаква да достигне нов връх в следващите месеци. И както българският плебс обича да казва - "магистралите не се ядат", така и руснаците, след като и водката свърши и мъчително изтрезнеят, ще кажат: "Искандери, Булави, м-АРМА-ла-Т-и не стават за кушанье, таварищи"!

  А с коментара от пост #2: "Онова, което наистина е нужно сега, е смяна на режима в самите САЩ." съм напълно съгласен!. Да, на смяна се задава истински републиканец-антикомунист, който ще натика червеног#зите макаци там, където им е мястото.

 8. #8
  Хех 02 юни 2015, 08:16
   
  1
   
  0

  Приходящия пак се е ........ :).

  П.К. Робъртс е ЗКПЧ ама на Рейгън. Научете си урока Приходящий. Не само това ами е имал право на вето върху операциите на ЦРУ именно при Рейгън.

  Бая властно е било това "ЗКПЧ".

  http://kingworldnews.com/dr-paul-craig-roberts-5-30-15/

  А за репуликанците и било добре да изберат човек като тоя по-долу а не дъмове като МакКейн или Ромни.





  Разбира се проблема на българските "десни" е че те са псевдо/десни. Да не говорим, че те верват че "Димокрасито" е десна политика , ха-ха-ха.

  Надам се "десните"другари у форумо да са чували поне за Джон Бърч. Да не питам отново за писача на речите на един от най-десните републиканци на 20 век, който в края на живота си става анархо---КОМУНИСТ. Първото му име е Карл, ама фамилията му не е Маркс :-))).



  А такива като МакКейн са позор за републиканизма и републиканските идеи. Сигурно Левски ще се обърна в гроба си ако го види тоз представител на псевдорепубликанската флора и фауна :-(.





 9. #9
  Моряк88 02 юни 2015, 09:34
   
  1
   
  1

  Вездесъщото путинско гуру - Пол Робъртс.
  Изстъпленията на последния са любими и в Северна Корея.
  При "неограничената свобода на словото" в днешна Русия, интересно защо няма тамошен аналог.

 10. #10
  приходящ 02 юни 2015, 11:18
   
  0
   
  0

  Хе-хе - при цялото ми нежелание да се ровя в мръсното бельо на др. PCR, съм наясно с някои етапи от кариерата му. Не случайно го сравних със ЗКПЧ - то и някои от нашите ЗКПЧ-та след преврата станаха най-ревностни антикомунисти.

  Колкото до МакКейн - не съм споменавал името му конкретно, но щом казвате, така да бъде :).

  Проблемът на руснаците е, че няма да го избират те или някоя от подопечените им територии, а на редовия американец трудно можеш да въздействаш с Первий канал :).

 11. #11
  Колелото на историята! 02 юни 2015, 12:16
   
  0
   
  0


  Приходящии, Моряк88 , Petkan, украинеца и другите "колеги", все още вярващи в гнилата американска демокрация и нейното чучело ЕС, мога само да ви разочаровам!

  Русия в момента е много по-демократична и на "по-правилният път", от целият този запад и САЩ!
  Ирония на съдбата или закономерност в историята, но скоро ще претърпите поредното си разочарование, в това, в което сте вярвали!

  Системата на САЩ и западна Европа се срива, отива си вече! Не се знае, колко "мирно" ще стане това и кой ще оцелее след това, но това е положението!
  Колелото на историята не може да се спре! Вече и Бог е против това, кото става в света! А срещу него, няма кой да се изправи!

 12. #12
  Ъц 02 юни 2015, 20:51
   
  1
   
  0

  Олигархата в Щатите никога доброволно няма да сдаде позициите си!
  Единствения начин за промяна на курса на водената външна и вътрешна политика от САЩ е - Революция, сиреч Гражданска война.!
  Какви ще са последствията при такъв сценарий в глобален мащаб - финансова и икономическа криза? - е трудно да се предвиди, затова и стара Европа се върти като на шиш, чудейки се коя от двете злини да избере - да продължи да подкрепя безумната международна и финансова политика на САЩ или да им тегли майната.
  Явно е, че в настоящето, да се съхрани равновесието от рода на "И вълкът сит, и агнето цяло" няма как да се получи, тъй че, рано или късно на европейският политически елит ще му се наложи да направи своя избор.
  Затова и предполагам, че Путин не пресира стара Европа, за да не я натика в ръцете на Щатите.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка