ПОЛКОВНИЦИ И ГЕНЕРАЛИ НА АВАНТА В ПАРИЖ

Pan.bg 24 май 2015 | 21:58 views (4404) commentaries(17)
img Полковници и генерали на аванта в Париж
Висши военни се уредили с двойно по-евтини екскурзии, за обикновените рейнджъри нищо не е останало
БЛИЦ


Висши военни- от полковник нагоре и чиновници от Министерството на отбраната изкупиха за броени дни всички почивки в чужбина, предлагани на почти двойно по-ниска цена от ведомството, пише „Телеграф”.

Най-апетитната дестинация-Париж се изтъргувала като топъл хляб. За 7 нощувки с полупансион във Франция фуражките броили по 1000 лева на човек. Екзотичен воаяж до Виетнам пък за две седмици струва 2000 лева. В същото време министър Ненчев отчаяно търси пари, за да ремонтира остарелите руски изтребители.

Списъкът с екзотични летни почивки за военните бе пуснат на сайта на ведомството преди седмица. В него има привлекателни предложения като 7-дневна екскурзия в Гърция с круиз за 3 дни срещу по-малко от 1000 лева, две седмици отдих в Малага срещу 1250 лева на човек и седмица на Крит срещу 668 лева.

„Във Военният клуб бе истински хаос, опашки, истерии, крещящи жени с деца. Всичко приключи за няколко часа. Достъп до хубавите места обаче нямаше”, гневят се обикновени войници.
Рейнджърите са възмутени, че екзотичните и евтини екскурзии не са достигнали до тях, а са били разграбени от висшето офицерство или от „фльорците чиновнички”. /БЛИЦ


image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 17

 1. #1
  Радой 24 май 2015, 22:33
   
  34
   
  1

  "Откакто свят светува, все мазният отгоре плува"

 2. #2
  Momo 24 май 2015, 22:57
   
  13
   
  1

  Да се направи така:
  Всеки кандидатства за дестинация.
  Може да посочи максимум 2 дестинации.
  Тегли се жребий.
  Ако спечели на две места да избере едно от двете, а за освободеното място да се изтегли нов жребий.

  Просто, елегантно, евтино и безболезнено решение. Няма връзкарщина и всички са равни. Е, да, ама НЕ! Не и в България!

  Нямам нищо общо с МО или МВР!

 3. #3
  Любопитен 25 май 2015, 05:35
   
  22
   
  11

  Смешна статия... гневели се войници....Ами да са станали офицери , полковници , генерали.
  Явно статията е писана от кифла или кифльо, които никога не са били в казармата. Офицерите и войниците не са равни по отговорности , следователно и по права.

 4. #4
  Хитър Настрадин 25 май 2015, 07:33
   
  25
   
  1

  Няма угодия......
  Предлагам:
  1. Да се закрият всички ВПД, като се продадат.
  2. Никакви организирани екскурзии.
  3. Да се дадат пари за почивка-на всеки според званието и длъжността му и тогава да почиват и на луната ако искат!!!
  В коя сфера има равенство в "екстрите" между служителите, че и в армията да има???? Нормално е за полковника (шефа) да има превилегии. Войника нека да учи и като стане полковник да се възползва!
  Да не забравяме, че полковника не е станал такъв изведнъж!

 5. #5
  boec 25 май 2015, 07:47
   
  5
   
  9

  Че от къде имате толкова пари за екскурзии, да не са ви големички заплатите?....

 6. #6
  сър Калпак 25 май 2015, 09:08
   
  3
   
  12

  до #5

  Ще ти кажа от къде имат парички всичко идва от пестене на закуски и обяд там в стола ги хранят безплатно,а ти boeco си бъркаш всеки ден в джобата за да се нахраниш.

 7. #7
  смешници 25 май 2015, 09:24
   
  18
   
  4

  Хм, "недоволствали войници", ами като не им харесва - рапорта и цивилки!

  Все едно охраната на входа на банката да недоволства защо Хампарцумян взема "голяма" заплата, има кола и шофьор и почива без пари където си иска.

  Безспорен рекордьор по заплащане сред банкерите е изпълнителният директор на „Уникредит Булбанк“ Левон Хампарцумян. Той се разписва срещу 200 000 лева на месец чиста пара, а отделно разполага със сумата от 1000 лв. на ден само за представителни разходи. Според запознати в личния договор на арменеца има и клауза, съгласно която може да вземе премии до две годишни заплати (2,4 млн. евро), в случай че са налице добри финансови резултати за банката. Хампарцумян ползва и допълнителни социални и бонус пакети. На личната му сметка всеки месец работодателите му превеждат по 2000 лева за здравно и пенсионно осигуряване и услуги в частен фонд. Така топфинансистът се ползва с най-добри условия от всички свои колеги в страната и съвсем легално си заработва солидни суми.

  Всяка жаба - да си знае гьола!

 8. #8
  ОР 25 май 2015, 09:54
   
  10
   
  0

  "За 7 нощувки с полупансион във Франция фуражките броили по 1000 лева на човек,"
  .
  И това евтино ли е, че трябва да се завижда? За двама - 2000 лв.
  В х-л "Ибис***", до началната станция на метролиния 4 стая за двама е 50-52 евро с пребогата блокмаса за закуска, т.е. около 700 лв. за 7 нощувки. Още толкова е пътят за двама с Уизеър + трансфера от Буве до хотела и обратно.

 9. #9
  veteran 25 май 2015, 10:44
   
  13
   
  4

  Хайде стига сте гледали в чужди канчета и особено на тези на старшите. Това са почивки и екскурзии на обменни начала и не са предназначени за войници и сержанти. Такива са условията засега. Вземи си една екскурзия с автобус до Барселона и тя струва толкова за 7-8 дни. Нищо не е по-евтино и с промоции. Важното е, че е само за военни със семействата си и ще бъдат по близки и спокойни. Няма да се разправят с някоя друсла на 60 години, която е забравила да се събуди и трябва всички да я чакат. Нищо общо няма с бюджета на МО. Има промоции само за нашите военни станции и това е правилно. В целия свят е така. Турците, например плащат само храната си в техните бази.

 10. #10
  живея и работя пестеливо 25 май 2015, 10:53
   
  12
   
  2

  Добре е военна прокуратура да провери как ръководството на ВМА отиде на остров Бали за 41-вия световен конгрес по военна медицина (17-22.05.2015), при наличието на толкова голям дълг на академията. И с какво допринесе за световната военномедицинска наука докладът за модула за авиомедицинска евакуация на БГ въоръжени сили?

 11. #11
  bash delibash 25 май 2015, 14:25
   
  7
   
  2

  Чул съм че някога военния човек от най ниското до най високото стъпало на ерархията е бил олицетворение на тези възвишени чувства на обществото като ДОБЛЕСТ,СМЕЛОСТ,НЕПОДКУПНОСТ,ВЯРНОСТ КЪМ НАЦИОНАЛНИТЕ ИДЕАЛИ ЗА СЪХРАНЕНИЕ НА ЕЗИК И НАРОДНОСТ,СЪПРИЧАСТНОСТ И КАТО ЦЯЛО ПРИМЕР ЗА ПОДРАЖАНИЕ.Каквато ни държавата такива и ръководителите и!Никога не съм мечтал за златна паница защото в нашата деиствителност лъжицата винаги ще е дървена.С две думи оставете да задоволят потребностити си за величие щом смятат че това заслужават.А ние "останалите" не трябва да забравяме че на нас се пада да градим държава и нация до момента в който и "ВЕЛИКИТЕ"осъзнаят своята отговорност.Дано не са забравили от къде са тръгнали.С НАМИ БОГ.

 12. #12
  Старшината 25 май 2015, 23:28
   
  7
   
  4

  В армията има старшинство! Който е забравил да си опресни устава! Който не е съгласен торбичката и портала!

 13. #13
  Чичо Ото 26 май 2015, 08:06
   
  7
   
  1

  Интересно - що за тъп популист трябва да си за да приравняваш старшите офицери и редниците.

 14. #14
  ох мамоооо 26 май 2015, 10:01
   
  5
   
  0

  Айде стига..... завист, злоба и простотия и най -долни лъжииии.Социализма свърши господа!!! В капитализма равни няма. Всеки да си знае мястото. Личния състав на Военната резиденция в Малага се е строил и чака всеки шушляк да го посрещни и масажира. Всеки пише каквото му текне на акъла и глупацете се връзват ли връзват. То пък вече край няма.....

 15. #15
  посрещне глупаците пак #1 26 май 2015, 10:06
   
  2
   
  0

  поправям се преди някой да ми е посветил статия че съм неграмотен

 16. #16
  о.з. 26 май 2015, 22:14
   
  1
   
  1

  Засрамете се господа преждепишещи ако сте полковници и генерали! Как може да пишете подобни нелепости за българския войник и сержант?
  И като сте старши по звание с какво сте по-умни, достойни или способни от войниците? Вярно е че офицерите и генералите са учили много повече от сержантите и войниците, но всеки войник носи маршалски жезъл в мешката си! Не е случаен тоя лаф! Явно никога не сте командвали истински войници и затова ги хулите ей тъй, за спорта. Лошият войник е следствие от лош командир. Понеже разделенията са малко у нас, та тръгнахте да разделяте по линията старши-младши воини. И то за някви ебани ескурзии. Да не сте им давали повод за реакция. Срамота!

 17. #17
  Тъп популист 27 май 2015, 21:31
   
  1
   
  0

  До #13
  Чичо ли си, Ото ли си?
  Най си ми комплексар смотан...
  Хайде не ми ги прехвалвай толкоз офицерите от всички равнища... Те ако бяха толкова достойни, колкото ти се ще, армията ни нямаше да е на това "дередже" в момента. Ще ме прощавате за "изконната" българска думичка! Много офицери съм виждал - и старши и не толкова старши... И повечето все бяха неграмотни мръшляци... Единици бяха наистина достойните мъже, чието водачество с вяра и уважение да последваш и в най-критичните моменти.
  Признавам - има и достойни офицери, но хайде да не слагаме всички офицери под общ знаменател - като умни, образовани и достойни, а всички войници - като тъпи, неуки и недостойни. Познавам войници, които биха сложили в джоба си целият си офицерски състав над тях. И те са единици, но ги има.
  А относно полковниците и генералите с екскурзиите ще ти кажа само едно: Не наяли се!
  Закривам заседанието!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка