ГОЛЕМИЯТ ПРОТЕСТЪР МИТОВ ПАК СЕ СКАРА НА МАЛКА РУСИЯ!!!

Pan.bg 20 май 2015 | 21:50 views (4652) commentaries(34)
img dirbg

Изказване на руския външен министър Сергей Лавров за Македония предизвика реакция на министъра на външните работи Даниел Митов.
В изказването си руския външен министър заяви, че кризата в Македония е режисирана отвън, предаде Радио свободна Европа, цитирано от Агенция "Фокус".

Според Лавров събитията са организирани след отказа на премиера Никола Груевски да се присъедини към санкциите срещу Русия, които ги въведоха САЩ и ЕС, заради ролята на Москва в кризата в Украйна.Лавров каза още, че се говори, че искат да разделят Македония на две – между Албания и България. Това предизвика реакцията на външното ни министерство.В изявление министър Даниел Митов определи изказването на руския външен министър като “безотговорно” и особено направените внушения за евентуална подялба на Република Македония между Албания и България.

"Намирам за крайно безотговорни внушенията, направени от руския министър на външните работи Сергей Лавров в днешното му изказване пред Съвета на федерацията на Федералното събрание на Руската федерация, че се обсъждала подялба на Република Македония между Албания и България“, се казва в разпространеното от МВнР изявление.

Министър Митов подчертава, че България първа е признала независимостта на Република Македония и през годините по пътя на укрепването на нейната независимост и суверенитет страната ни винаги е давала най-голяма подкрепа.

В изявлението се казва още, че опитите да се поставя под съмнение европейският ред в региона и териториалната цялост на Република Македония са недопустими.

Стабилността на всички страни от Югоизточна Европа е от първостепенно значение за нас и опитите на външни за региона страни за нейното подкопаване чрез подобни внушения трябва да бъдат прекратени.

България ще продължи да бъде гарант за независимостта и териториалната цялост на Република Македония и в това не може да има никакво съмнение.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 34

 1. #1
  петка 20 май 2015, 22:07
   
  29
   
  0

  Брей, много "остър" тоя Митов бе!
  Аз го мислех за тъп...
  всъщност продължавам да го мисля за такъв.

 2. #2
  Гледна точка 20 май 2015, 22:11
   
  17
   
  6

  Това дори и на мен ми дойде в повече. Дразнех се на американската пропаганда, но и руската не отстъпва по нелепост. Как може един уж умен човек да дрънка такива глупости. До оня ден ни подиграваха, че имаме само един ас във ВВС и това е шефа им, а сега сме щели да "делим" Македония. Първо: Македония е била, е и ще остане "Българския национален идеал" и в това си положение е НЕДЕЛИМА. (Това го заяви дори покойния Жельо Желев, когато гърците и сърбите дойдоха с предложение за подялба) Най-важното за такова действие е великата БА, която за Разлика руската е в най-трагичното си състояние от 1396 година до днес и най-големият и враг в момента е не Македония, а Ивайло Калфин.

 3. #3
  KOREKTOR 20 май 2015, 22:52
   
  11
   
  8

  До #2 Гледна точка

  Явно точката ти не е ГЛЕДНА , а е ОПОРНА спосната от МАЙНАТА си .

  Щом Калфин е най-големият и враг в момента за БА , то тогава какво ще кажеш за така нареченият министър на отбраната Ненчев.

  И какво ДЪРВЕН ФИЛСОФЕ ще отречеш , че данданиите в Македония са предизвикани от КРАВАРИТЕ ли ?

  Изобщо няма да се очудя ако наистина и българските КУРОСМУЦИ КРАВАРСКИ са намесени в нещата.

  По-съм склонен да вярвам на Лавров отколкото на Митов и ДЕМОПЕДЕРСАКАТА СГАН ВЪРХУШКА във власта.

 4. #4
  БГ 20 май 2015, 23:38
   
  5
   
  1

  Ей тука на Лавров 50% от казаното от него са глупости /в частта за България/

 5. #5
  МиГ 20 май 2015, 23:44
   
  4
   
  8

  #2 напълно потвърждава подозренията на Лавров. Не можем да се сърдим на изявлението на Лавров, след като има такива коментари. Точно такива коментари ни вкарват в 3 национални катастрофи.

 6. #6
  abv 20 май 2015, 23:47
   
  16
   
  1

  Крайно време е Митов и другите продажници на страната ни да вземат тая "лула на мира" и да си я заврът отзад!!!

 7. #7
  До 3 от Гледна точка 21 май 2015, 00:12
   
  15
   
  1

  по 1: Гледната точка си е моя, а не е спускана от НИКЪДЕ.
  по 2: И двамата са жестоки боклуци, но термините, които трябва да се използват за тях са различни. Именно Калфин е най-големият враг на БА в момента, защото точно той в момента я "налага с тоягата", а Ненчев..., е той е предател (което е много по-лошо, но различно), долен, мазен и гаден предател, който нищо не разбира от армия и явно бърше задника си с долари (но това си е мое мнение)
  по 3: Много наясно съм с данданиите в Македония и затова НЕ БИХ отрекъл твоята версия, защото е твърде вероятна. Съществува, обаче и друга "по-вътрешна" версия, но само времето ще покаже.
  по 4: Аз пък бих се Очудил, защото се съмнявам, че наричаните от теб "КУРОСМУЦИ КРАВАРСКИ", разполагат с достатъчно умствен капацитет за да извършват толкова сериозно нещо. Самата им ориентация би трябвало да навежда на мисълта за неспособност да мислят сами и правилно.
  по 5: Не мога да съм склонен да вярвам на Лавров, Митов, Обама, на Обама майка му, Путин, Тиквата, Ненчев, ПЛЕВНЯТА, и всички за които интересът на моя народ не стой на дневен ред. Трябва да отбележа нещо, което може и да не ти хареса: Не знам дали си наясно със реалната обстановка в България и състоянието на БА, но Лавров със сигурност е. Затова такова твърдение е толкова нелепо и пропагандно, че би могло да е насочено само и единствено към най-простите, неуки и неосведомени хора на планетата. Други няма как да му се вържат. Разбери, че Лавров сам не си вярва, а ти си по-склонен на него да вярваш. Митов, че е лайно, лайно е, но в случая каза това, което трябва. Нормално. Що за глупак би могъл да твърди друго.
  И ЕДИН СЪВЕТ КЪМ ТЕБ:
  Не е лошо да мразиш хАмериканото, защото най-малкото си го заслужават. Не е лошо да обичаш Русия, защото също си го е заслужила.
  Лошо е обаче, когато прекаляваш. И аз съм русофил и аз изключително много уважавам Путин и се възхищавам на способностите му като политик, но той не е българин (за съжаление). Предполагам, че си българин, затова те съветвам да се държиш като такъв.

 8. #8
  До 5 МИГ от Гледна точна 21 май 2015, 00:42
   
  6
   
  1

  Понеже явно не си разбрал, ще ти уточня мнението си.
  Държавата Македония трябва да остане каквато е, хората живеещи в нея да останат каквито са, до момента в който САМИ не решат друго.
  Много мога да кажа по Македонския въпрос и много мнения съм чул, включително и от най-залърмените с македонската идея. Нито имам време, нито желание за това, но за себе си съм стигнал до заключението, че всичко което се случва между нас и тях последните десетилетия си има причина. И аз да бях и аз така щеше да се държа. На турците се извиняваме всеки ден за възродителния процес, а за други престъпления на комунистите извинение няма. Сега всички военни се чувстват унижени и подигравани от управляващите, а какво ли са чувствали хората, които са запазили българското самосъзнание в продължение на 500 години турско робство в условия на невероятна жестокост и гонения, а им е било отнето от собствените им братя само за няколко години.

 9. #9
  maxsimus 21 май 2015, 01:26
   
  5
   
  13

  Митев е много прав,че лавров говори глупости,руснаците да си гледат тях нямат работа на балканите.Балканите са наша отговорност и в частност македония.И стига с тия глупави заглавия,почнахте пак да извъртате какво е казал,Русия няма работа тук! защотото те са главните виновници България да не е обединена днес!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

 10. #10
  Preslav 21 май 2015, 07:32
   
  8
   
  2

  Максимус, може ли поне правописа да не ти куца? След като мисълта ти не е бистра:)))

 11. #11
  loko 21 май 2015, 07:38
   
  11
   
  2

  като гледам дрисльото на снимката, си мисля че протестър е синоним на мастурбатор

 12. #12
  Игра на дронове 21 май 2015, 08:57
   
  1
   
  14

  Въй, въй, въй! Как въобще смеем с да опровергаваме тезите на др. Лавров! Трябва незабавно да се вслушаме в съвета на МАсква, да свикаме всички русофили под знамената и да ги пратим да завоюват парче от Македония!

 13. #13
  Генерал Куков 21 май 2015, 10:51
   
  6
   
  0

  Абе оня ден гледах интервю на Божидар Димитров една от големите телевизии...в него той развиваше подобна теория, че половината Македония можело да пожелае да се присъедини към България, а другата половина към Албания! Твърденията на Лавров вероятно се базират на това интервю....определено руснаците не са си го изсмукали от пръстите!

 14. #14
  @@@aaa 21 май 2015, 11:08
   
  1
   
  2

  И аз съм чувала за обикновен албанец, който казал на българин: Каква Македония бе, до Вардар е ваша, отвъд - наша. Но външен министър да говори същото - това вече е дивотия.
  На летище питат руснак: Окюпейшън? (т.е. занятие, работа)
  А той: Нет, только турист

 15. #15
  зависи от краварите 21 май 2015, 11:52
   
  2
   
  0

  Всичко зависи от краварите!

  Дали ще я има, дали ще ни дадът половината а другата ще си вземат те, в тяхната измислена република Косово!
  Така, че няма какво да осъждаме мненията на Лавров, Митов и т.н...

  Краварите ще си кажат тяхната "тежка" дума! Македония за тях, даже не е "закуска" ами "малка хапка"!
  Русия е силна, но за сега си мълчи и не се намесва активно! А ние сме сатисти. И да искаме нещо, не можем нищо!

 16. #16
  Той 21 май 2015, 12:26
   
  4
   
  0

  maxsimus, според мен глупостите ги ръсиш ти. Отдавна не сме фактор на Балканите и от няколко деситилетия Македония се е обособила, като отделна нация и не иска нито да ничуе, нито да ни види. Радвай се ако не станем интерес на комшиите ни ние, че тогава жална ни майка.

 17. #17
  ГКС 21 май 2015, 15:42
   
  6
   
  0

  Реално, Лавров е казал "някои говорят" - е да, така е. Говорят - напр. в Албания,в Сърбия, в Русия. Не България, но някои говорят. Но той е казал и още неща, които реално стягат чепика на Митов и просто го карат да търси поводи да се заяжда с Русия и да изпъкне като свинско м...до в кал пред Вашингтон и Брюксел. Лавров казваоще - в Македония спретват цветна революция, опитват се да я дестабилизират, което е опасно, ръчкат албанците да искат преструктуриране на държавата...
  Но Митов изобщо не е и дипломат - целият му опит е по-малко от 2 години мениджър на проекти в оня прословут Национален демократически институт (НДИ) на САЩ (това държавно учреждение) в който е работил. А ситуацията в страните, с които се е занимавал показва, що за проекти са това - Ирак, Конго, Йемен, Тунис...

 18. #18
  авто-шовинизъм 21 май 2015, 18:18
   
  2
   
  0

  Ето това е изказването на Лавров .

  http://www.newsbg.ru/obschestvo/89-obschestvo/12024-bolgarija-nedovolna-utverzhdeniem-sergeja-lavrova-ob-obsuzhdenii-razdelenija-makedonii-mezhdu-bolgariej-i-albaniej.html

  Не мога да разбера кое неприемливо? Това че казва истината?
  http://www.focus-news.net/news/0000/00/00/2057728/

  МКД: Бивш американски конгресмен обвини Македония, че дискриминира албанците

  Скопие. Бившият албански конгресмен и известен албански лобист Джо Диогарди обвини Македония в дискриминация към албанците, предаде македонското електронно издание МКД. Според изданието твърдението на Диогарди било въз основа на бележки от бившия посланик на ЕС в Македония Ерван Фуере.

  В изявлението си пред Комисията по външните работи на Камарата на представителите на САЩ Диогарди е поискал и федерализация на Македония, както и подкрепа за смяна на партията на Хашим Тачи от управлението в Косово.
  30 Април 2015 | 10:56 | Агенция "Фокус

  ...През септември тази година бившият лидер на Партията за демократичен просперитет Невзат Халили със свои съмишленици обяви в Скопие създаването на т.нар. Република Илирида.

  ."".....Нашето искане е Македония да функционира като държава с две републики. Премиерът Никола Груевски трябва да нареди на парламента да започне процедура за федерализация на Македония, каза тогава Халили.....""
  http://e-vestnik.bg/21882/vzrivove-v-makedoniya-stsenariyat-e-vzet-ot-2001-g-kopieto-prez-2014-g-e-izblednyalo/
  13 Декември 2014

  Федерална република Македония?
  http://print.actualno.com/news_403797.html
  www.dw.de/федерална-република-македония/a-16308685
  16.10.2012

  "....Наскоро берлинската фондация "Наука и политика" оповести свое изследване, според което обединяването на всички територии, населянави от албанци, няма да задейства ефекта на доминото. Авторите на този труд смятат, че Македония би могла да бъде склонена да отстъпи част от западните си територии заради многото проблеми там с албанското малцинство....."" 24.02.2012

  http://novinite.bg/articles/10185/Krasimir-Uzunov-Makedoniya-varvi-kam-federalizirane
  Красимир Узунов: Македония върви към федерализиране
  18 април 2012, сряда / 17:02;


  Македония върви към федерализиране и разделяне
  публикувано на 08.05.15 в 16:05 / 109 преглеждания

  http://bnr.bg/plovdiv/post/100554716/makedonia-varvi-kam-kantonizirane-federalizirane-i-posledvashto-razdelane
  Според собственика на агенция "Фокус" Красимир Узунов, специалист по Западните Балкани:

  Македония върви към кантонизиране, федерализиране и последващо разделяне. По думите му в момента Западната ни съседка е във втората фаза - федерализиране.

  http://dnes.dir.bg/news/makedonia-nato-albania-veto-19110230
  Албания заплаши Македония с вето за НАТО
  21 май 2015 / Редактор Таня Тодорова

  A ето tuka нещо за Заев, този , който u nas taka shiroko рекламират. Оказва се че е виден Българофоб.

  Бугарето, бугарето Заев или за българофобската опозиция в Македония

  29 Август 2013

  Виктор Канзуров*

  http://e-vestnik.bg/18518

 19. #19
  Ето и последните развития 21 май 2015, 18:35
   
  1
   
  1

  Ето и последните развития

  Разговори за анексация:

  Изпращането на повече войски към българо-македонската граница не се случи случайно, тъй като някои вътрешни интереси отдавна натискат София да се намеси в местните и държавните дела на своята съседка. Вземете за пример директора на Националния исторически музей Божидар Димитров, който провокативно намекна [в интерес на истината този път Димитров всъщност беше въздържан и не казва това - бел. ред.], че България може да бъде изправена пред избора отново да анексира своето бившо завоевание от фашистката ера, в случай, че българите с двойно гражданство в Македония го поискат.

  Следва да се отбележи, че той отправи своя призив половин седмица преди струпването на българско военно присъствие по границата с Македония, така че е възможно тази влиятелна и добре позната академична и културна личност да е оказала влияние върху това решение.

  Освен това Димитров е широко познат с радикалните си анти-македонски възгледи, след като дори стигна дотам да публикува книга, в която твърди, че международно признатата съседка на страната му е наистина част от Велика България и че не съществува такова нещо като Македония, македонци, или македонски език.

  Пряка политическа намеса:

  Загрижеността за влиянието на България над вътрешната криза в Македония стигна критична точка в неделя, когато бившият български премиер и настоящ председател на Партията на европейските социалисти Сергей Станишев присъства на прокламирането на Цветната революция и надъхваше анти-правителствената тълпа като говори както на английски, така и на български.

  По време на своята реч, той изобщо не спомена думата "македонци", като по този начин извърши обичайната расова обида отстрана на българите, които отказват да признаят съществуването на етническата принадлежност "македонец". Още по-стряскащото беше обаче, че той имаше наглостта да го направи от подиума, като висок гост на "опозицията" на Цветната революция, показвайки, че нито той, нито неговите домакини имат и най-малката грижа за проблема, който формира сърцевината на идентичността на тази страна.

  Кукловодството:

  И накрая, показателно е също и че българският външен министър Даниел Митов беше избран да обяви плановете на ЕС за създаване на единен подход към македонската криза [не е вярно - бел. ред.]. Това подсказва, че Брюксел взима съзнателно решение да се възползва от българската, доказана в историята, националистическа нагласа спрямо Македония, като я коронясва за пълномощник-кукловод на Запада.

  Такова признание вероятно само ще окуражи България и националистическите сили, които действат в нейното правителство и общество; този изчислен ход сега увеличава натиска върху Македония откъм досега спокойната и стабилна източната граница на страната, който, в комбинация с идващия натиск от Албания, създава политическо сдружение срещу демократично избраното и законно правителство.

  История на хегемония

  В исторически план България се е опитвала да доминира физически Македония и да изтрие всякакви препратки към македонците като етническа група, и това се е случвало поне три пъти през последния век:

  Втората балканска война:

  По-малко от месец след като Балканската лига на Черна гора, Сърбия, България и Гърция освобождава значителна част от полуострова от Османски контрол, България предава своите съюзници и се опитва да завладее придобитите от тях територии на 29 юни 1913.

  Една от основните цели на София е да изтика Сърбия от територията, на която днес се намира Република Македония, и да анексира страната като част от Велика България. Въпреки, че продължилата месец кампания се проваля, България не губи експанзионистичните си намерения, които се пробуждат отново по време на Първата световна война.

  Първата световна война:

  Неутолимата амбиция на България за сръбска и гръцка територии е най-важната причина, поради която страната избира да застане зад Централните сили по време на войната. Това й дава възможността да окупира Македония и да я направи част от Велика България. Историческата трагедия на македонците продължава до есента на 1918 г., когато страната им е освободена от български контрол за следващите две десетилетия.

  Втората световна война:

  На Балканите историята намира странни начини да се повтаря постоянно и последната световна катастрофа доказва това. България се присъединява към нацистка Германия, отчасти заради нестихващото й желание да доминира Македония, и малко след като Хитлер побеждава Югославия през април 1941 г., тя изпраща войска, която да анексира заветната територия. Македонците гордо се съпротивляват, като така започва тяхната Национално-освободителна война срещу окупаторите, която продължава до пълното изтикване на нацистките и български войници от земята им.

  Днешният контекст

  В момента България е в много лоша форма - както икономически, така и политически. Тя държи незавидния рекорд за най-бедна страна в ЕС, а стотици хиляди души живеят като икономически мигранти в Западна Европа.

  Българското правителство също е нестабилно, в него често се случват рокади и се подават оставки. Премиерът Бойко Борисов се върна на власт през ноември, като от тогава е заел отявлена анти-руска позиция.

  Всъщност, причината, заради която Русия трябваше да изостави проекта "Южен Поток" и да го замени съответно с "Турски" и "Балкански поток" бе, че правителството на Борисов, както и предишното, застанаха упорито зад Брюксел и неговия рестриктивен Трети eнергиен пакет.

  По обясними причини българските граждани са разстроени от прекратяването на финансирането, защото тяхната обедняла държава изведнъж загуби милиaрди долари инвестиции и транзитни печалби. Анкета, направена по поръчка на "Спутник" показа, че 64% от българите мислят, че този ход ще има негативен ефект върху икономиката на тяхната страна, а 66% от тях вярват, че страната, а не Европейската комисия трябва да има последната дума по въпроса дали на Русия е трябвало да бъде позволено да построи газопровода.

  Изправен пред общественото недоволство, предизвикано от икономически самоубийствените анти-руски политики на правителството му, Борисов се е почувствал принуден да защити управлението си. Той прави това, като отвлича гражданското внимание от проблемите в страната към външна криза, а от там следва и агресивната българска позиция и засилващият се, шумен национализъм по отношение на Македония.

  Има вероятност възраждащият се национализъм в България да е насърчаван от Запада, който изглежда е обещал да си затваря очите към подобна нападателна риторика в замяна на позицията на страната срещу "Южен поток". Все пак Брюксел не предложи никаква реална икономическа помощ, която да запълни огромната инвестиционна загуба, претърпяна от страната след края на "Южен поток". Много е вероятно вместо това на страната да са дадени други, нематериални придобивки, като например "карт бланш" за националистически лозунги.

  Нещо повече - като се връща в ролята си на един от най-обезпокоителните играчи на Балканите, България помага на Запада да постигне една от ключовите си геополитически цели - да дестабилизира свързания с Македония проект "Балкански поток". Комбинираната опасност от страна на Велика Албания и Велика България тежи над политическите лидери на Македония. Те се оказват позиционирани между две псевдо-експанзивни сили, който явно виждат в разкъсването на обединена, мултикултурна Македония свои национални интереси.

 20. #20
  Дедо Прецаки 21 май 2015, 19:45
   
  4
   
  0

  Качете го тоя на един изтребител заедно с Плевнята и те двамата ще нападнат Русия, като стой, та гледай...!:)))

 21. #21
  Да поделим Македония? Сти 21 май 2015, 19:51
   
  0
   
  0

  http://www.trud.bg/Article.asp?ArticleId=4776266

  21.05.2015 08:40 | Анализи

  Какъв бум на интереса към Македония направиха българските медии през последните седмици! Страхотен! Лошо няма. Само че да бяха обръщали внимание на процесите, които текат от години в уж най-близката ни съседка, а не изведнъж да залеем публиката си с новини, коя от коя по-страшна. Изведнъж се оказа, че под краката ни пари, или както казват и македонци, и българи - селото гори, баба се реши.

  Ама и политиците, и другите „институционални” мъже и дами сложиха сол в раната. И вдигнаха нивото на заплахата, с която облъчиха зрители, слушатели и читатели. И една от най-сериозните е разпадът на Македония и бъдещата подялба на части от нея между балканските й съседи. И съпътстващата щета от това – хиляди бежанци от Македония, които тръгват по посока на България, къде другаде. Пък и премиерът ни в типичния си стил, който минава пред българите, но в никакъв случай не се приема оттатък границата, заяви, че страната ни с нейните институции има грижата за тези 90 000 македонци с българско гражданство.

  Хайде да бъдем по-спокойни и зрели. Идеята за подялбата на Македония не е нова, но България вече я отхвърли в не толкова далечната 1992 г. чрез първия си демократично избран президент Желю Желев. Той, лека му пръст, тогава видя в поканата за тройна среща между гръцкия премиер Константинос Мицотакис и сръбския му колега Слободан Милошевич клопка, в която България можеше да попадне тъкмо с намерението на двамата „от север и от юг” да си поделят бившата югорепублика, която по това време беше само на някакви си месеци от рождената дата на независимостта си. А България вече бе признала – първа в света! – суверенитета и териториалната цялост на Македония на 15 януари 1992 г., какво да търси повече на форуми, на които да се говори за подялба. Така и досега.

  Има и нещо друго, което трябва да се знае и помни. През април 2008-а Македония не получи покана за членство в НАТО. Очакванията бяха други, на срещата на върха на алианса в Букурещ отиде голяма македонска делегация начело с премиера Никола Груевски, съставена на мултиетнически принцип. В багажа на пратениците бяха грижливо скътани официалните костюми, с които Груевски и компания трябваше да пият шампанско за голямата политическа и дипломатическа победа – членство в НАТО. Даже в първия ден на срещата лично тогавашният президент Джордж Буш-младши заяви: утре ние ще отправим покани за членство към трите държави от Адриатическата група – Албания, Хърватия и Македония. На следващия ден покани имаше само към Тирана и Загреб. Македония остана извън алианса. Причината бе ясна – ветото на Гърция заради спора за името на новата балканска държава.

  Вероятно за да спасят отчасти престижа на президента си, Съединените щати само месец след Букурещ извикаха във Вашнгтон външния министър на Македония тогава Антонио Милошовски. Той и държавният секретар Кондолиза Райс подписаха Декларация за стратегическо партньорство и сътрудничество между САЩ и Македония. Това беше потупване по рамото, но и един вид компенсация за неполученото македонско членство в НАТО. Както заявиха американците, това е знак, че бившата югорепублика може да се чувства практически член на алианса, въпреки че няма формално членство. И второ, че както бе записано в документа, САЩ „потвърждават подкрепата си за унитарна, мултиетническа Македония в нейните сегашни граници”. И не само че я подкрепят, но и че ще гарантират това – териториалната цялост на държавата, правото на всички етнически общности да се чувстват равноправни и сигурни, че сегашните граници на страната няма да бъдат нарушавани. Нещо повече, в последващите си действия Вашингтон едва ли не обяви Македония за модел на мултиетничност, мултикултурност и мултирелигиозност, модел, който трябваше да стане пример за съседно Косово, пък и за Босна на север. Дали “моделът” се държа като модел е друг въпрос, на така или иначе Вашингтон подкрепяше Македония във всички нейни действия, които гарантираха унитарния й и многоетнически характер.

  Но декларацията имаше и друга страна. Това беше задължението на властите в Скопие „да подържат демократичния процес в страната, общите ценности на мира, свободата, пазарната икономика и владеенето на правото”. Като Вашингтон си запазваше правото да коригира линията тогава, когато сметнеше, че тя се нарушава.

  Сега близките до правителството Никола Груевски медии поставят под съмнение активността на американския посланик в Скопие Джес Бейли, който начело на група от още петима дипломати от ЕС се опита да сложи ред в политическия хаос, в който Македония е потопена напоследък. В това число и да накара лидерите на политическите партии да седнат заедно на една маса въпреки личната си непоносимост. Откъде накъде Бейли имал това право. Ами от там – от 7 май 2008-а, нали кабинетът на същия Груевски подписа Декларацията. И слепец да е човек, вижда и разбира, че от „върховенството на правото” не е останало нищо, че правораздаването е личен инструмент на Груевски и компания, че съдебната система е партизирана, че присъдите се издават не според закона, а според „препоръките” отгоре или според партийната книжка.

  Съединените щати нямат интерес от подялба на Македония. Още по-малко от изпълнението на често повтаряния напоследък у нас лозунг „Да си вземем Македония”. В такива случаи отговарям – ако има някоя съседна държава, която има какво „да вземе” от Македония, това не е България, а Гърция. Най-голямата рафинерия на юг от Белград е край Скопие и е гръцка, най-голямата и успешна банка в Скопие – „Стопанска”, е гръцка, най-голямата верига супермаркети – „Веро”, е гръцка, най-добрите мрамородобивни предприятия са гръцки, мобилните оператори, които действат там, са гръцки, някои от тютюнопроизводителните компании – също. И какво ли не още.

  България за 21 години след първата копка не успя да помръдне от мъртвата точка проекта за съвместна жп линия с Македония. Още колко години трябва да минат, за да достигнем митичния един милиард долара взаимен стокообмен. Да пътуваш от Скопие за Солун е истинско удоволствие заради удобната магистрала, докато тези само 220 км до София продължават да бъдат мъчение.

  Та всякакви приказки за завземане или подялба на Македония, освен че са чисти фантасмагории, създават допълнително напрежение в региона. Хайде ако не друго, поне да не плашим хората, че те и без това си имат и много други страхове.

 22. #22
  KOREKTOR 21 май 2015, 20:42
   
  3
   
  1

  Е какво излиза , че Лавров все пак е казл истина в повечето си думи.

  Българския ДЕМОПЕДЕРАСКИ СЛУГИНАЖ и ЕВРОГЕЙСКИ СЛУГИНАЖ в Станишево лице все пак ръчка огъня в Македония и поддържа горенето.

  И това се прави не поради това ,че повечето макета са българи и в тяхна подкрепа. Те отдавна са предадени. А за да се изпълняват ПОДМОЛНИТЕ МРЪСНИ НОМЕРА на КРАВАРИ И ЕВРОПЕДЕРАСИ.

 23. #23
  приходящ 22 май 2015, 01:25
   
  0
   
  5

  Е, Куректор-ке, както се казваше - "И да паднем, пак сте бити" :).
  Ииии, т'ва кУмАнист-интернационалист по гръб не пада!
  Само не мо'а са отвора, майно, кой е по-лошия: Сергейчо, дето го защитаваше на амбразурата от "народната любов", или "протестъра" Митов?

  Щото ми се струва, че нещо извърташ гъзината, n'est-ce pas?
  Абе, тури му пепел - важното е таварищ Лавров да е правия, майната им на някакви "неблагодарни" българи :).

 24. #24
  KOREKTOR 22 май 2015, 06:35
   
  2
   
  1

  До #23 приходящ

  ПЪРДЯЩ ТЪПАНАРИНО,

  Както винаги си най-великия в ПРОСТАЩИНАТА СИ И ТЪПАЩИНАТА СИ.

  За разлика от тебе ДЕБИЛЕ ЛАЙНЯН и от вас ДЕМОИПЕДЕРАСИТЕ аз мога да видя и казвам на ЧЕРНОТО ЧЕРНО и на БЯЛОТО БЯЛО.

  Станичев като се е нел да слугува на ЕВРОГЕЙСКИТЕ ДВУЛИЧНИ ЛИЦЕМЕРИ да си го върши , но да не намесва България.

  Ясно ли ти е КРЕАТУРО НЕВЕЖА КРЕТЕНОИДНА.

  Ясно ли ти е бе ПЪРДЯЩ ПЕДЕРАСИНО ?

 25. #25
  ukraininform 22 май 2015, 08:18
   
  0
   
  8

  С идиотското си изказване,Лавров нанесе тежък удар на русофилството в България,което не е никак лошо.

 26. #26
  KOREKTOR 22 май 2015, 12:02
   
  3
   
  1

  До #25 ukraininform

  ПАТКО ( да се чете с У ) ТЪПА ХОХЪЛСКА

  ТЪПАНАРКО ИДИОТСКА ПРОСТА .

  Лавров нанесе ТОЧЕН СЪКРУШИТЕЛЕН УДАР ДЕБИЛКЕ ВЪРХУ ТВОЯТА КУХА ПРОСТА БЕЗМОЗЪЧНА ХОХЪЛСКА ТИКВЕНА КРАТУНА.

 27. #27
  Пръст в устата 22 май 2015, 14:56
   
  1
   
  0

  Македонска държава ще има докато тая територия влезе в ЕС и НАТО.След това тая територия де факто ще се размъкне на части със сръбска,албанска и гръцка доминация - това е според икономическото присъствие и влияние на тия държави в Македония понастоящем.Ние като най-глупави и плямпащи ще останем почти с пръст в уста,ако и сега безрезервно да ги подкрепяме за ЕС и НАТО.

 28. #28
  KOREKTOR 22 май 2015, 15:34
   
  0
   
  0

  Ще си останем не само с пръст в уста , ами и с още нещо друго в един друг отвор на педя под кръста отзад.

  Както винаги особено последните ШЕСТ " НАЙ- УСПЕШНИ ГЕРБЕРАСТКИ ГОДИНИ ".

  Пардон , последната е ГЕРБЕРАСТКО - РЕАНИМАТОРСКО - ПАТРИОТАРСКА като за КАМУФЛАЖ само и особено за СЛУГИНАЖ. на ПОДЛОГИТЕ ДОЛНИ РЕАНИМИРАНИ ПАТРИОТАРИ.

 29. #29
  офицер 22 май 2015, 17:03
   
  0
   
  0

  Номер 19 е на заплатка от Белград и Москва, очевадно. Номер 19, не знаеш ли, че Гърция и Сърбия имат таен договор, още от май 1913, насочен срещу България. Договорът е публикуван и там си пише, че те няма да спазват договорките отпреди войната, а всеки ще вземе това, което е завладял. само дето докато ние се бием с редовните турски армия (1,2 и 3), гърци и сърби се бият с гарнизонни команди, опълчения и башибозук. Така или иначе са ни готвели секирата с румънците. Те що ни нападат, предателче малко, нали с тях не сме били в съюз?

 30. #30
  KOREKTOR 22 май 2015, 17:51
   
  0
   
  1

  До #29 офицер

  Къв офицер си ти бе ГАДИНО ТЪПА ПРОДАЖНА .

  Хайде бегом при твоите приятели АЛБАНЦИТЕ да те опънат с РЯЗАНИТЕ СИ ПИШКИ.

  " #12 офицер 20 май 2015, 21:34

  ........................българите няма никога да се хваната на хорото "сърби, гърци, българи срещу албанци". Ние си изсърбахме чорбата, на три пъти, държим ли се албнаците - ще шибаме и сърби и гърци и сърбомакдонци. "


  Хайде изчезвай ГАДИНО ТЪПА ПРОДАЖНА .

 31. #31
  офицер 22 май 2015, 18:47
   
  0
   
  1

  За разлика от теб, психическо неуравновесено човече, аз стоя зад всяка своя дума. Военните знаем много добре какво ни е коствало съюзът със сърби и гърци. Няма как да го забравим, ама никога. Кога сме воювали с Албания или албанците, нефелнико. Знаеш ли кой е Павлос Мелас и защо е национален герой в Гърция? Знаеш ли че сърбите са драли живи пленени български войници отпускари? Аз пък и не само аз знаем за кого ще сме ако ни натикат пак в съюз с гърци, сърби и отродени македноски сърбомани. Продажници сте всички, дето не си знаете историята и по цял дян слушате сръбски и гръцки турбофолк и като дебелата свиня Чернев се мъчите да ни скарате с албанците, които освен мюсюлмани, са католици и православни, ама не се делят а са единни. Хашим Тачи е католик, малограмотнико, прочети малко и пак се дъни.

 32. #32
  KOREKTOR 22 май 2015, 20:27
   
  1
   
  2

  До #31 офицер

  Къв офицер си ти бе ГАДИНО ТЪПА ПРОДАЖНА .

  Хайде бегом при твоите приятели АЛБАНЦИТЕ да те опънат с РЯЗАНИТЕ СИ ПИШКИ.

  Хашим Тачи ли ?

  Онзи ИЗРОД КРЪВОЛОГ, НАРКОТРАФИКАНТ и ТЪРГОВЕЦ НА ЧОВЕШКИ ОРГАНИ .

  Той ли ти е АЛБАНСКИЯ ИДОЛ бе БОКЛУК БЕЗРОДЕН СМАРДЛИВ

  Какъв офицер си ти беб ЛАЙНАРИНО ВОНЛИВ НЕЩАСТЕН.

  Чети бе ГОВЕДО , ТЪПО , ПРОДАЖНО , БЕЗМОЗЪЧНО , НЕКАДЪРНО , НЕВЕЖО.

  http://www.srpska.ru/article.php?nid=7809

  " Хашим Тачи продавал органы похищенных сербов

  Прокуратура по военным преступлениям официально объявила расследование под номером KTRR 33/08 о торговле органами сербов из Косово, похищенных террористами из УЧК после бомбардировок 1999 года.

  «Проверяются полученные в ходе оперативной работы данные о том, что в 1999 году как минимум два грузовика с похищенными сербами переехали из Косово в Албанию. Также имеются данные, что в Албании существуют незарегистрированные массовые захоронения с телами сербов, убитых после того, как у них были изъяты жизненно важные органы! Эти данные мы получили от гаагских следователей»,- заявил агентству «Пресс» прокурор по военным преступлениям Владимир Вукчевич.

  Бывший главный прокурор гаагского трибунала Карла дель Понте в своей книге «Охота» утверждает, что у Трибунала есть информация о том, что летом 1999 года террористы УЧК грузовиками перевезли на север Албании как минимум 300 похищенных сербов. Они сначала находились в заключении в лагерях Кукеш и Тропой. Молодых и здоровых пленников осматривали врачи, они получали хорошее питание и их никто не бил, затем пленных перевозили в нелегальные тюрьмы, где хирурги удаляли у них почки и другие органы, которые потом через аэродром Ринас под Тираной перевозились в европейские клиники. По словам дель Понте, из-за невозможности дальнейшего проведения следствия, Трибунал отказался от расследования этого преступления. По информации агентства «Пресс», это ужасающее преступление поводилось под руководством Хашима Тачи, нынешнего премьер-министра фальшивого государства Косово.

  Директор Института по судебной медицине Бранислав Александрич рассказывает, что для того, чтобы изъятые органы могли функционировать в новом теле, должна существовать «отлично организованная цепочка» от анестезии до трансплантации. «Почка, к примеру, должна быть трансплантирована в другой организм в срок не более 6-12 часов. Если трансплантация не произойдет в этот срок, то орган использовать абсолютно невозможно…»,-рассказывает Александрич.

  Показательно, что брюссельский „Telemustik", ссылаясь на отделение бельгийской полиции, специализирующееся на албанской организованной преступности, в последнем номере пишет, что албанцы зарабатывают огромные деньги на торговле людьми и органами.

  Бывший шеф военной контрразведки Момир Стоянович говорит, что удивлен подобной информацией: «Все наши оперативные данные говорили, что большинство похищенных сербов в страшных муках были убиты в Косово, максимум через десять дней после похищения. Военная контрразведка получила эту информацию изнутри, так как у нас были оперативные позиции в албанских террористических штабах.Главными центрами по ликвидации сербов били Лапушник, Ликовац и отель «Паштрик» в Джаковице. Все же государство должно срочно провести следствие по этой новой информации.Министерство юстиции, иностранных дел и команда по сотрудничеству с гаагским трибуналом еще вчера должны были направить требование Албании проверить заявление Карлы дель Понте»,- считает генерал Стоянович."

 33. #33
  Важен пункт ... 22 май 2015, 21:37
   
  1
   
  0

  Този Лавров реално често му се налага да се кара на целия цивилизован свят! Да си представи един нормален човек, какво значи това !?

  И то не от свое руско име, а от името на един "великан" на име Владимир Владимирович Путин.

  Не ви ли прави впечатление това ?!

 34. #34
  Анализаторина 22 май 2015, 22:36
   
  5
   
  0

  Пак се изпокара раята кой мъжки полов член да налапа!!! Едно е яасно събитията в Македония няма да ги решаваме ние. Въпроса е как най-добре ще си изиграем картите за да спечелим максимално от ситуацията. Ако е решено Македония да се раздели то това ще стане, тогава ние трябва да направим всичко възможно за да останем с голямо парче от нея. Ако заради това трябва да сме в съюз с албаноиди то така да бъде. Няма вечни приятели има вечни интереси и българския трябва да е НАД рософилията и американофилията разбра ли Коректоре? От съюзи с гнусни гърци и сърболя винаги сме си патили и винаги ще си патим. Винаги винаги са ни забивали нож в гърба и винаги ще го правят. Така, че всичко е ясно

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка