НЕНЧЕВ: ДА ЗАЩИТИМ ЕВРОАТЛАНТИЧЕСКИТЕ ЦЕННОСТИ!

Pan.bg 19 май 2015 | 23:54 views (2990) commentaries(14)
img Министърът на отбраната Николай Ненчев: С действията си трябва да докажем, че сме ефективен член на ЕС и надежден съюзник в НАТО

„Истинското предизвикателство за нашата държавност днес е до каква степен ще бъдем ефективен член на Европейския съюз и НАТО, как ще преодолеем сенките от миналото, които ни пречат да изградим една силна европейска държава. Това трябва да е задължение на всеки национално отговорен политик, на всеки един ангажиран в управлението на страната“. Това каза министърът на отбраната Николай Ненчев в обръщението си към участниците в Конференцията „Готови ли сме да защитим ценностите си? Светът между дипломацията и оръжията“, която се проведе днес, 19 май, в Централния военен клуб.

В контекста на засегнатите по време на форума теми министър Ненчев очерта своите намерения в посока утвърждаването на България като силен и надежден съюзник в НАТО и ефективен член на ЕС. Той подчерта, че исканото увеличаване на бюджета за отбрана не е самоцел, а единственият възможен начин за гарантиране на националната сигурност на фона на актуалните предизвикателства.

„Въпросът, който днес стои пред нас, вече не е дали споделяме евроатлантическите ценности, а дали сме готови реално да ги отстояваме и защитаваме“, заяви министър Ненчев и допълни, че е необходимо с действията си да докажем, че сме съюзници не само на думи, но и на дела.

Конференцията „Готови ли сме да защитим ценностите си? Светът между дипломацията и оръжията“ се провежда под патронажа на министрите на отбраната и на външните работи и е организирана от Института за демокрация и стабилност в Югоизточна Европа и Фондация „Конрад Аденауер“. Специален гост на форума е генерал Джоузеф Ралстън , върховен главнокомандващ на Обединените сили на НАТО в Европа (2000-2003). В конференцията участваха още бившият министър на отбраната Велизар Шаламанов, посланици и представители на политическите партии и на неправителствения сектор.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 14

 1. #1
  Наивници 20 май 2015, 00:37
   
  25
   
  0


  „Готови ли сме да защитим ценностите си?

  Да, но САМО българските! Няма "европейски", понеже няма "европейски народ"... А американските ценности не са никакви ценности... Отвръщавам се от тях, та камо ли да ги защитавам!

  Ние трябва да си защитаваме само нашите, българските ценности! Какво се опитват да ни преориентират на чужди ценности?
  Не ме интересуват други!

 2. #2
  Jack 20 май 2015, 06:23
   
  13
   
  0

  "Да защитим евроатлантическите ценности!" - Извод: Няма какво да правим.

 3. #3
  Евгени 20 май 2015, 07:12
   
  16
   
  0

  Как да защитим нещо в което само вие управляващите вярвате в него защото грабите и с двете шепи от него.

 4. #4
  bob 20 май 2015, 09:34
   
  12
   
  0

  "Този" Ненчев ми прилича на cd player ===Все едно и също "свири"....

 5. #5
  ссс 20 май 2015, 10:15
   
  9
   
  0

  НЕНЧЕВ...С КАКВО ДА ГИ ЗАКИТИМ.?? С ЛОПАТАТА ЛИ БЕ ЗЕМЕДЕЛЕЦО ??

 6. #6
  МиГ 20 май 2015, 10:44
   
  11
   
  0

  Някой може ли да ми обясни точно какво значи понятието "евроатлантически ценности"?
  Смешно ми е когато се върти някаква фраза като изтъркана плоча, но никой не знае какво значи. Като чудовището от Лох Нес - говори се за него, но никой не го е виждал, никой не може да го опише точно и в крайна сметка не е ясно с какво е по-различно от жабите в езерото в Дружба например...

 7. #7
  рошав 20 май 2015, 11:06
   
  12
   
  0

  пластмасов марул

 8. #8
  емигрант 20 май 2015, 11:29
   
  10
   
  1

  Абе шопар,
  можеш ли си навря евроатлантическите ценности с които ни баламосвате вече 25 години в гъза

 9. #9
  Teraflop 20 май 2015, 12:12
   
  7
   
  0

  „Въпросът, който днес стои пред нас, вече не е дали споделяме евроатлантическите ценности, а дали сме готови реално да ги отстояваме и защитаваме“, заяви министър Ненчев и допълни, че е необходимо с действията си да докажем, че сме съюзници не само на думи, но и на дела."Ненчевизми копи-пейст от Плевневизми.

 10. #10
  SUH 20 май 2015, 13:13
   
  1
   
  0

  http://www.aliceswonderland.eu/Alice-value6-bg.html


  http://forum.clubpolitika.com/index.php?showtopic=25146

  Ето малко разсъждения по темата за евроценостите и имат ли почва у нас

 11. #11
  велизарий 20 май 2015, 15:43
   
  8
   
  0

  Да ти ги фукна в дивия тия ценности долен боклук! Виж си простата физиономия и тогава говори!

 12. #12
  талаш 20 май 2015, 20:01
   
  4
   
  0

  С такова поведение не можеш да твърдиш, че изобщо имаш някакви ценности. Талаш. талаш и пак талаш.

 13. #13
  петка 20 май 2015, 20:23
   
  6
   
  0

  Ами иди у американското посолство, наведи се и стой така докато трае "защитата", а после ще ти дадат орден за защитник на евроалабала ценностите. Ще ти го връчи лично г-н/ца Вурст.

 14. #14
  Росен 22 май 2015, 11:29
   
  0
   
  0

  Прав е Ненчев. Ако не искаме да ги защитим ни чака това:

  Делегаты XII Всеславянского собора обсудили, как победить однополый фашизм Запада и предложили запретить дарвинизм
  С первым докладом выступил президент Международного центра геополитического анализа, генерал запаса Леонид Ивашов. Он сразу же заявил, что за славянским миром будущее, так как человечество, возглавляемое Западом, подходит к рубежу глобальной катастрофы. «Так жить нельзя, и все это понимают», — отметил он.
  Ивашов заявил, что Запад — это вообще не цивилизация, так как цивилизация вносит «вклад в копилку человечества». Запад же, по его словам, со времен Древнего Рима наносит громадный вред развитию людей, духовный и интеллектуальный. Он отметил, что с Западом связаны рабство, инквизиция и захватнические войны ради обогащения олигархата. «Все, что он делает, делается для эксплуатации и власти денег», — сказал Ивашов.
  Как сказал отставной генерал, основной стратегией США сейчас является уничтожение православной цивилизации, недопущение установления многополярного мира. Противостоит же Америке группа стран БРИКС, экономическим лидером которой является Китай, а политическим — Россия. Вместе эти страны «бросили вызов антихристу, антицивилизации». «Славянский дух подпитал Путина и нас», — констатировал Ивашов.
  По его мнению, Парад Победы 9 мая 2015 года показал готовность стран Востока и Латинской Америки драться против Запада. Ивашов отметил, что прежде всего необходимо выработать духовный смысл существования этого союза стран. «Самыми универсальными ценностями, подходящими к любой нормальной цивилизации, являются наши православно-славянские», — сказал он, отметив, что их противоположность — «однополый западный фашизм». По его словам, важны «три С — совесть, святость, справедливость», и именно справедливости сейчас не хватает больше всего."

  Както се казва - без коментар. Едно си баба знае от конгресите на КПСС, това си и бае.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка