ПЛЕВНЕЛИЕВ:СЕКРЕТНОТО ОРЪЖИЕ ЗА МАСОВО ПОРАЗЯВАНЕ НА БЪЛГАРИЯ. ГАФЪТ КАТО НАЧИН НА ЖИВОТ!

Pan.bg 15 май 2015 | 09:20 views (5631) commentaries(20)
img Секретното оръжие за масово поразяване на отечеството

Отечество Александър Симов е журналист от вестник "ДУМА".
Свободен блогър, уличен проповедник и интелектуален екстремист. Интересува се от политика, блондинки и други магически явления
/Поглед.инфо/


Вече е задължително да настояваме и цялата ни дипломация трябва да се впрегне, за да може България да получи своето почетно място в клуба на ядрените държави. Ние имаме оръжие за масово поразяване и нека цял свят да го знае. То не търпи никакъв контрол, своенравно е и избухва в най-неочаквани мигове, но ако тия, другите много ни се опъват, можем да ги заплашим, че ще им го пратим на официално държавно посещение.

Името на оръжието за масово поразяване е Росен Плевнелиев. Това не е обикновена ядрена бойна глава, това е оръжие от нов тип - то поразява с концентрирана идиотщина и трайно изважда от строя всички чужди сили. Тоест - оръжието е не само бойно, то нанася и ментални вреди.

Заради това е време вече да се чудим дали да пускаме Плевнелиев да ходи на посещения в чужбина, когато му скимне. Ето, например, в далечна Монголия нашето собствено ОМП (оръжие за масово поразяване) сътвори чутовен гаф. При посещението му в будисткия манастир "Гандан тегчилен", държавният глава изразил съжаление пред домакините си, че будисткият лидер Далай Лама не е идвал в България. Столичен вестник обаче веднага му припомни, че това по никакъв начин не отговаря на истината. Далай Лама е бил у нас през 1991 г. и се срещнал с покойния президент Желю Желев. Бяха намерени дори снимки от събитието, за да се опресни паметта на самоходното оръжие.

Следователно, когато е посетил монасите, Плевнелиев е дрънкал врели-некипели, колкото да не заспи. И по този начин записва нов международен гаф в безкрайната поредица на своите глупости.
image
Нека да уточним нещо. Един гаф е простим. Два също. На един човек могат да се простят дори и повече гафове, ако той поне показва някакво развитие, някакво желание за възвисяване. При Плевнелиев, опасявам се, гафът е начин на живот. Основна мерна единица за дейност. Тук вече не можем да говорим дори за "поредния гаф", а е крайно време да признаем, че нашият президент е от тази порода, за която трябва да отбелязваме с удивителни, ако случайно някъде не сбърка нещо. Тоест говорим за системен проблем, за някакъв политически бъг в персонажа, а не просто за дефицит на познание или липса на желание за четене. Някаква жичка в главата на държавния глава просто не е на мястото си, защото няма друг политик в историята на прехода, който да се е записал с повече идиотщини в обществената памет. Дори и прословутия Георги Петров, наричан още Гошо Тъпото, не може да бие в това състезание. Плевнелиев вече е безспорният лидер, символът на цялата бездуховност и неграмотност на последните години.

Въпросът обаче има повече измерения. Тоест не опира единствено до оръжието ни за масово поразяване, но и до неговия екип. Всеки политик, преди да тръгне на посещение, трябва да се готви, да чете, да прегледа различни справки. Плевнелиев или се е отдал на гледане на екшъни, вместо да си прегледа папките, или неговият екип просто не е в състояние да му подготви качествени данни. Да не забравяме, че един от най-смешните гафове на президента, а именно показването на кадър от Скалистите планини и представянето му за гледка от прелестите на България, беше по вина на екипа му, които бяха крали на воля снимки от интернет. И в двата случая говорим за огромен проблем. В първия, проблемът е, че президентът си позволява импровизации на базата на недостатъчно знания, във втория, че той е заобграден от една банда от идиоти, която е толкова некадърна, че той успя да направи гаф дори в Монголия, братче.

А особено якото е, че всичко това идва на фона на неспирните дрънканици на Плевнелиев за европейски ред и правила, за евроатлантизъм, отговорности и за модерен патриотизъм. Очевидно е, че да си модерен патриот означава пет пари да не даваш за страната, която посещаваш и да караш на знанията от детската градина. Държавният глава на една страна има много тежки отговорности. Това не е лек труд. Трябва постоянно да се развиваш, да си идеен, да даваш визия, а това не става по пътя на баналното повтаряне на клишета, а със системна подготовка, развитие и постоянно четене. Оръжието ни за масово поразяване обаче не прави нищо от това.

И като се замислим - всъщност кога президентът е имал самостоятелна политическа воля, че да може да ражда идеи или поне някакво знание. Фабриката за гафове се дължи на това, че той е единствено и само изпълнител на чужда воля, зомби, което е пуснато, за да заблуждава, че е живо. Да ви припомня - в нощта на президентските избори Бойко Борисов обяви, че дори магаре да бе вързал, то е щяло да спечели изборите. Борисов ни излъга. Той всъщност наистина беше вързал магаре. Дори го продаде на всички като президент. Толкова е простичко.

И е наистина тъжно като гледам как някакви хора се опитват да се кълнат в президента или да го вардят от лошия свят. Защото Плевнелиев е една абсолютна издънка. Той направи за сриването на евроатлантическия вектор в България повече от всеки друг на тази земя, защото просто беше себе си. Една марионетка без мозък. Изпълнител на чужда воля. Палячо без мисъл. Оръжие за масово поразяване на мозъчни клетки.

Дано Далай лама да не идва втори път в България, че като нищо ще прокълне президента да се прероди през следващия си живот като амеба.

А може и просто като магаре...
Поглед Инфо

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Точно 15 май 2015, 10:47
   
  41
   
  0

  в десетката. Впрочем, с едно нещо не съм съвсем съгласен. Плевнелиев чете постоянно. Най-вече речите си на всички обществени прояви, на които присъства. Този човек явно няма никаква памет - поне колкото да запомни няколко лозунга, та да не се излага пред народа. Просто е на светлинни години от предишните президенти в това отношение. Срам. И позор за нацията.

 2. #2
  Чехльо 15 май 2015, 10:53
   
  37
   
  1

  Не е вярно!! Аз съм най-готиният и успешен президент на България!! Ще кажа на бате Бойко и той ще ви набие!! И на мама ще се оплача!!!!

 3. #3
  Армимен 15 май 2015, 11:43
   
  32
   
  0

  Боже, Боже, защо така? От година на година ни идват все по-некадърни и по-некадърни управляващи!! Че да стигнем от хан Аспарух до един прост и компелксиран пожарникар!!! Това е дъното на тази държава!!

 4. #4
  Teraflop 15 май 2015, 13:12
   
  25
   
  0

  Плевнелиев вече е безспорният лидер, символът на цялата бездуховност и неграмотност на последните години.

 5. #5
  Капитана 15 май 2015, 14:08
   
  10
   
  0

  До #2 Чехльо

  "...И на мама ще се оплача!!!!"
  Правилно Чехльо. Майката е най-безкомпромисният защитник на чедото. Оплачи и се, и я прати при нас да ни се скара. Ние ще се погрижим да се върне удовлетворена, та и ти да си щастлив!

 6. #6
  Бате Бойко 15 май 2015, 15:17
   
  15
   
  0

  Не мрънкайте, защото съм ви приготвил Данчето - Учителката. Сега я кандърдисвам да се откаже от втори кметски мандат и да я назнача за президент. Знам, че Роско е леко дебилен, но не е лошо момче - старае се, знае езици и може да си говори с Обама и Меркел - за да предаде точно моите мисли. Затова съм му казвал да си записва всичко и да чете от листче. Човека разбира от паркинги, клъстери и програми за тълкуване на зодии. Истински евроатлантически политик.

 7. #7
  военен 15 май 2015, 16:29
   
  17
   
  0

  На мене ми прилича на мистър Бийн.

 8. #8
  Фотогиничен 15 май 2015, 19:16
   
  8
   
  0

  На симката горе е излязал уникален "сладур"......

 9. #9
  Плевни Росенов 15 май 2015, 20:15
   
  11
   
  0

  Когато един човек се излага е забавно. Забавно е дори да имаш някакъв министър идиот, абе някаква обществена личност, която да е живо доказателство, че не бива да надскачаш себе си. Имам предвид - ставаш за продавач на краставици = стоиш си на битака и продаваш зарзават и не се излагаш. Когато, обаче Президента ти е от този тип хора е меко казано конфузно. Не мога да си обясня какъв човек трябва да си, че да се излагаш перманентно? Да нямаш никакъв умствен потенциал да знаеш какво да кажеш и къде? Да имаш поне няколко грама от онзи мозък, който ти дава предимството да умееш да си мериш приказките? Просто съм в пълен шок от неговите словоблудства. Липса на какъвто и да е интелект, имам чувството, че страда от някакво психично забаволяване, не знам, шизофрениците правят така, може това да е някаква лека форма на шизофрения...Каквото и да е, но на този човек трябва спешно да му се помогне, разбирате ли - спешно!!! Заема висш държавен пост и с абсолютните си простотии може да ни докара големи бели. Има Парламент, 240 главоча са вътре, кой краде, кой не, но определено има умни хора вътре, нека му спрат командировъчните и му орежат визитите където и да било, ама то дори на военните паради се излага в речите си. Просто трябва да бъде спрян, опасен е за себе си(жена му не иска дори да застане до него) и по-лошото - опасен е за държавата и народа.

 10. #10
  Aнтония 15 май 2015, 20:39
   
  11
   
  0

  Боже с какво заслужихме този президент!

 11. #11
  чехльо 15 май 2015, 21:22
   
  3
   
  0

  капитане, абе това е сарказъм. Много насериозно го взе? Иначе човекът наистина изглежда психично болен, погледът му е празен и безумен. Изглежда като дете заведено за пръв път на море, което не знае какво да прави.

 12. #12
  Миро миротвореца 15 май 2015, 21:27
   
  1
   
  4

  Виждам,че много от колегите във форума са недоволни от действията на президента.
  Все пак някой го е избрал!
  Кой - отговора е БГ народ.
  Така,че и аз не съм съгласен с него , не съм гласувал за него но имайте и малко уважение към институцията президент.

 13. #13
  приходящ 16 май 2015, 02:27
   
  1
   
  11

  Президентът Плевнелиев е наистина "ПРЕЦЕДЕНТ", както обича да го титулова форумният клоун.
  Да, прецедент е да имаме ИСТИНСКИ, ЕВРОПЕЙСКИ ОРИЕНТИРАН президент след недоразумението Гоце Сирищника, а преди това Желю Меката Мара (да почива в мир).
  Пожелавам му в следващия мандат да може с гордост да заяви, че България се е превърнала в истинска Еворпейска страна.
  Много работа ни чака за осъществяване на тази цел, но както казват нашите врагове - руснаците: "Мы за ценой не постоим"!

 14. #14
  Pavel 16 май 2015, 09:57
   
  7
   
  0

  приходящ
  И коя е тази европейска България че не се сещам?
  В една европейска държава трябва да има осъдени политици за злоупотреби, в нашата осъдените са нула а злоупотреби бол!
  В една истинска държава институциите трябва да се грижат преди всичко за образованието на своя народ.
  Трябва да бъдат стимулирани младите хора да създават семейства, да се стремят към по-висок стандарт на живот.
  Трябва преди всичко същите тези институции да са в помощ на инициативните и подопечни.
  Хайде сега кажи на колко предприемачи от дребния и среден бизнес помогна?
  Кажи и на колко деца математици, спортисти, певци, актьори или дори ако щеш желаещи да се занимават със земеделие помогна?
  Вместо това наблюдаваме усилено подменяне на историята ни, заличаване на националната ни памет и най-вече поощряване на "схемаджииството", далаверите и тоталното смачкване на обикновеният гражданин или селянин решил да изкара хляба си с честен труд!
  Обясни защо в 21 век в една европейска държава лихвите по най-обикновен потребителски кредит са по-високи от повечето банки в Европа?
  Единствената полза до тук е свободното придвижване на хората, което доведе до обезкървяването на държавата ни.
  Въобще вие като ги пишете тия работи, давате ли си сметка колко много елементарни неща в държавата ни не са наред?
  Друсате ли се или какво?
  Погледнете пътищата ни, погледнете болниците ни, погледнете и селата ни.
  Няма производство което да носи приходи, няма образование което да създава нужните специалисти, но те не са и нужни понеже после няма къде да приложат знанията си.
  Няма научна и развойна дейност, на времето сме били на едно от първите места в области като космонавтика, фармация, металообработка и металолееене.
  Примерите са много но вие предпочитате да ги заклеймите понеже са се развивали в тогавашният комунистически режим.
  И сега къде са ви модерните европейски производства които така щедро обещаваха подобни на чехльо евро ориентирани политици?
  Къде е социалната политика на държавата спрямо нейните граждани?
  В България има едно производство което с благоволението на "европейски ориентираният" ни президент, премиер и политици от години работи безотказно.
  Производството на цигани, разбирай първосигнален и за нищо не ставащ електорат.
  Само че тя, системата отдавна е на своя предел, тези които работим скоро няма да можем да изкараме помощите на "самотните" мургави майки.
  За сметка на това нашите баби и дядовци и родители са осъдени на бавна и мъчителна смърт, на ръба на оцеляването.
  Картината е зловеща със изглед да става все по-зловеща!
  А вие спите и повтаряте една и съща мантра, е благодаря но аз не искам да мия чинии в Европа а да водя достоен живот в България, тук съм се родил и тук искам да остана!
  Отдавна мина времето в което може да заблуждавате хората и ако не друго доста от тях отидоха, видяха и получиха база за сравнение как наистина работи една европейска държава!

 15. #15
  Ъц 16 май 2015, 12:02
   
  3
   
  1

  Най големия ни Гаф е, че си избрахме Недоразумението Расимчо, за президент на Бг.

 16. #16
  sofianec 16 май 2015, 13:57
   
  1
   
  6

  Защо ли не се учудвам, че в този сайт се цитира ДУМА?! :D

 17. #17
  Бай Драган 16 май 2015, 14:38
   
  4
   
  0

  Аз ви казах много пъти, че на приходящия му хлопат дъските. Защо му обръщате внимание?

 18. #18
  Елена 16 май 2015, 14:51
   
  2
   
  0

  sofianec, какво като е цитирана статия от в. Дума?! Кое от казаното в нея не е вярно? Моля оборете го аргументирано.

 19. #19
  abv 17 май 2015, 08:52
   
  0
   
  0

  Бай Драгане, де да му хлопаха само дъските, ами то цялото дюшаме му се е разхлопало. Какво ще го правим...е важно?!!!!!

 20. #20
  абв 18 май 2015, 07:09
   
  1
   
  0

  Чехъла ще е добър тандем с Мунчо, така и на Пръмчето ще олекне и няма да става нужда да му дири местенце.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка