КЪДЕ Е НЕНЧЕВ? КАК КЪДЕ: ВЪРШИ ТОВА, ОТ КОЕТО РАЗБИРА - ЩЕ ИЗГРАЖДА РОДНА ОРАНЖЕРИЯ ЗА ЗЕЛЕНЧУЦИ В МОНГОЛИЯ

Pan.bg 13 май 2015 | 11:42 views (2627) commentaries(7)
img В последните няколко дни военните се питат къде е Ненчев и защо в най-важния момент от годината той е решил да отиде в далечна Монголия, а не е тук, за да защитава интереса на родната армия.
От съобщения в пресата става ясно, че Ненчев е в Монголия и прави това, от което разбира - земеделство...

Изграждаме родна оранжерия за зеленчуци в Монголия
Маринела Величкова, Улан Батор


Президентът Росен Плевнелиев и делегация от България, в която е и министърът на отбраната Ненчев бе на посещение в Монголия.

Изграждане на оранжерия за производство на зеленчуци в Монголия на стойност около 1 милион долара е един от конкретните резултати от посещението на президента Росен Плевнелиев в Улан Батор. Целта е допълнително развитие на производството на плодове и зеленчуци и търсене на нови пазари. Споразумението бе подписано в монголската столица от заместник-министъра на земеделието Васил Грудев.
„Оранжерията, която ще изградим тук, в Монголия, с монголски средства, ще бъде един пилотен проект и един прозорец на българско ноу-хау именно в производството на зеленчуци. Надяваме се оранжерията до края на годината вече да придобие по-реални форми, за да можем наистина да си отворим допълнително пазара", коментира Грудев.
„Знаете, че Монголия за нас представлява врата, както за цяла Азия, така и най-вече за Китай. Оранжерията е на стойност над 1 млн. щатски долара, тя ще бъде изградена от България, с българско ноу-хау, с български специалисти, с български продукти и ще бъде изградена тук. Знаете, че Монголия е нетен вносител на плодове и зеленчуци, тъй като няма възможност за отглеждане в страната. Парите вече са получени от България", допълни той.
По думите му възможността, която имаме с изграждането на тази оранжерия, е да използваме капитала на Монголия като възможности за развитие на пазара и най-вече възможности за стъпване на азиатския пазар.
„Това е още една стъпка за развитие на нашия сектор, най-вече на зеленчукопроизводството", каза още зам.-министърът.
Сумата - над 1 милион долара за този проект, е част от неразплатения дълг на Монголия към България, който преди две години бе договорено да бъде изплатен и да бъде върнат като инвестиция в Монголия.

image
Карикатура - в.СЕГА

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  llyubo 13 май 2015, 12:56
   
  3
   
  0

  Недоразумението Ненчев, ще прави оранжерий в Монголия, интереснооо. Някой случайно да знае дали тези оранжерий ще се строят от български военни, че военните тъкмо натрупаха малко опит с строежите на оградката ни с Турция.

 2. #2
  @@@aaa 13 май 2015, 14:56
   
  0
   
  1

  Нали се сещате, че едно посещение на високо равнище (независимо кои страни са гост и домакин) е планирано не от вчера за днес.

 3. #3
  Preslav 13 май 2015, 15:54
   
  5
   
  0

  Нали се сещаш, че когато си министър на отбраната и се решават най-важните неща за годината... министърът трябва да е в България, за да защити военните и да не ходи на посещение... Иначе само на приказки по вестниците всеки може...

 4. #4
  баси 13 май 2015, 18:08
   
  0
   
  0

  поне доцент професор доктор орханчо исмаилов можеше да иде

 5. #5
  Teraflop 13 май 2015, 18:50
   
  2
   
  0

  "Изграждане на оранжерия за производство на зеленчуци в Монголия на стойност около 1 милион долара е един от конкретните резултати от посещението на президента Росен Плевнелиев в Улан Батор."Какво друго да прави в Монголия човек-земеделец.Тая оранжерийка от злато ще да е.

 6. #6
  ivo 13 май 2015, 22:27
   
  2
   
  0

  Не бе,llyubo,оранжериите са нужни за да се увеличи производството на оранжерийни краставици,ти се сещай за къде ,за кога и на кого ще са нужни!

 7. #7
  sps271114 14 май 2015, 00:39
   
  0
   
  0

  това ли са оранжериите за които говори?
  http://farmer.bg/24250-Todor-Topalov

  http://offnews.bg/news/Политика_8/България-търси-високотехнологични-корейски-инвестиции_504030.html

  така им изнася, явно. Аз лично не виждам кой знае какво. Хубаво е да има България някакви връзки със света. Жалко, че сме толкова зависими. Дано нещо да се постигне. Положението не е идеално-хризантемено.

  Монголия. ще се обучават във високи технологии. Словакия, академия за околна среда, ще води проект за ....

  NATO Communications and Information Agency (NCIA) Агенция за съобщения и инфорация е колаборатор на програмата за Сигурност и Мир.".SPS"...Доста се говори по едно време. Въодушевено.:)

  Участват още Естония, Япония, Корея, Австралия, Нова зеландия.
  “NATO Global Perceptions - Views from the Asia-Pacific Region”
  "НАТО Глобални възприятия - гледки от региона на Азия и Тихия океан":)))
  27 Nov. 2014
  http://www.nato.int/cps/en/natohq/news_116158.htm

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка