„Превъзпитанието“ на българите, или как се изобретяват американизирани антикомунисти

Pan.bg 05 май 2015 | 13:26 views (4423) commentaries(40)
img wordpress.com


Както сме писали и преди, сега пак ще повторим, че Институт „Отворено общество“ на Джордж Сорос се установява в България почти веднага след началото на прехода. Той се намира на върха на една огромна пирамида от стотици, дори хиляди НПО (неправителствени организации), които в голямата си част се раждат благодарение на него. Всички тези НПО работят за донорите си по точно определени програми (дори така са наричани от тях), чрез които променят минало, култура, възпитание и бит, политика и развитие. Така създават в една голяма част от обществото ни българите про-САЩ, десните анти-комунисти, хората анти-Русия, русофоби, неолиберали, толерантните и т.н. Не е важна логиката в случая, не е важно нищо от миналото, не е важно мнението на другата голяма част от българското общество, важно то да бъде подчинено на интересите на САЩ, и точно за целта, същите тези финансирани НПО и хората работещи за донорите си зад океана пуснаха още в началото на прехода машината за избелване на миналото. Как по-добре да се извърши това? Разбира се чрез десетки документални филми:Подчертаните на горната снимка са хора от така наречената про-западна мрежа. Всеки ги знае, можете да проверите и зависимостите им с така нападания от тях български „зловещ“ комунизъм. Горе също виждаме и ARD-България, немски канали дресират българи на анти-комунизъм?
Нека продължим, това е един уеб сайт показващ жертвите на комунизма в България, нещо ужасно, наистина, стотици и дори хиляди хора са записаните. Но гледайки ни спира погледа на показаните отдолу на страницата, така наречените спонсори, т.е. донорите, пак от същите:


Това е само един пример от стотиците уеб сайтове на про-западните и про-Вашингтон организации. Нека продължим с един друг уеб сайт, създаден директно от университета на Джордж Сорос в България – НБУ. Целта му е единствено, и само, да излага зловещия български комунизъм, ужасът на ужасите за всички българи. Всичко с цел да дресират обществото, че САЩ са нашите спасители, отървалите ни от пагубното ни минало. Напомняме, че предимно става въпрос за анти-комунизъм, забранено е да се говори от НПО за ужасите причинени на българите и страната ни от турците поробили ни в продължение на 500 години, дори те самите пропагандират толерантност, и че българите са длъжни да се извинят на турското малцинство за това, че българския комунизъм ги е измъчвал и тероризирал. Ето го този ани-комунистичен уеб сайт на НБУ:Ето още един пример за про-западни, про-Вашингтон, анти-комунистически пропаганди и формиране на „нужното“ за интересите на Вашингтон обществено мнение:

Untitled-1На горната снимка можем да видим зависимостите на всичките. По надолу са включително и „Отворено общество“ на Сорос, можете сами да проверите.
Реално, повечето хора, работещи в тази мрежа или „превъзпитаните“ в западната теория за демократичен свят, ще се втурнат да обиждат и гръмогласно и активно да оспорват всичко изложено тук под предтекст, че така функционира демокрацията – и ще са прави, защото наистина съвремените граждански общества са напътствани от хегемонията на САЩ. Но нека напомним, защо не трябва да се подвеждате, с една единствена снимка:


Да, така наречените десни са в преки връзки с левите и обратно. Доказвали сме го и ние и други хора, зависимостите на българските десни политици с червеното им минало, на всички ви е известно това. Агенциите на Вашингтон го знаят това, но публичното мнение е манипулирано, всичко е „пунта мара“, дори самата им „демокрация“. Но кого можеха да сложат за да напътства българите в този преход най-добре? Разбира се същите „онези“ от службите, от партията, които решиха да предадат родното, страната си в лапите на Вашингтон и Запада. Сега, 24 години след „падането на комунизма“ те продължават борбата си с този същия комунизъм? Време е да се събудите, тези, които не сте се замисляли над тези неща и да погледнете реално на това, което ни поднасят днес, защото продължаваме да се влошаваме като народ и държава и икономика. За всичко са виновни КОМУНИСТИТЕ, така ще ви кажат, така ще продължават да ви тровят още десетилетия наред, столетия, во веки веков. Целта им е да ви превърнат в толерантни марионетки, в овлажнени дупки на задници с американско съзнание. Но не се залъгвайте, те не ви искат, затова са наложили визов режим за вас, за тях сте си комунисти и винаги ще си останете такива.

Искаме да изгледате и едно интервю, на може би, вероятно най-мразения българин съществувал някога в нашата страна. Все пак, нека погледнем и изслушаме и другата позиция, не ви караме да го обичате, да му вярвате и да го благотворите и да ревете. Това е просто ДРУГАТА ПОЗИЦИЯ, всеки има право на нещо, нали така ни учат, ето, ние му даваме трибуна без страх от това, че ще ни нарекат десетки промити от логика хора, и ще ни нарекат с думата КОМУНИСТИ. Въпрос на интелект е да се замислите над някои от думите на този човек, да човек. Ще рекат много, че той не е човек, че е убиец. Нека ви напомним, колко хиляди души избиха президентите на САЩ – Джордж Буш и Обама, както и други техни предшественици. Проверете къде и как докарват демокрация, не сте глупави, потърсете сами. Ето го и споменатото интервю, със сигурност известно на много хора:

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 40

 1. #1
  AMERIKANOFIL 05 май 2015, 13:35
   
  6
   
  8

  НАЛИ ЗНАЕШ, ЧЕ ФУСТОГОНЦИТЕ АЗ ГИ ГОНЯ ДО ДУПКА? АДМИН.
  ЗАЩОТО ДОБРОТО ПОБЕЖДАВА...

 2. #2
  САЩ са бандити 05 май 2015, 14:01
   
  11
   
  6


  и фашисти!


  На това му се казва държавен терорзъм, който се упражнява по цял свят!

  А това което правят соросоидите (разни милиардери с техните НПО-та у нас...) се нарича Mind control ! Препрограмиране, промиване на мозъците...

  http://en.wikipedia.org/wiki/Mind_control

  Нямаме ли законодателство да ги изгони тези?
  Светогледът или мирогледът е най-силният приоритет на управление на масите. Ако превъзпиташ противника си, да се радва на робство, то той вече е победен от тебе... Сами ще си сложат оковите и ще се радват даже при това....

 3. #3
  Игра на дронове 05 май 2015, 14:05
   
  11
   
  16

  За толкова години, не научихте ли, че хората Ви мразят напълно безплатно и без обучение? Защото сме Ви сърбали попарата...
  А и на всеки 1/3 километър да застанете, пак няма да се върне онова време /слава богу/!

 4. #4
  офицер 05 май 2015, 16:16
   
  10
   
  18

  Комунистите в България отдавна се отъждествява с:
  1. Бившите шефове от БКП, ДС, ДКМС и т.н., дето продават и предават България на всеки километър. Сега вече се появиха техните деца и внуци на редна линия
  2. Онези промити мозъци, дето си мислят, че дядя им Иван ги обича зарад готовността да продадат държавицата си за две рубли
  3. Всички онези, дето считат че септемврийсото въстание, атенатата в Св. Неделя, преврата на 9-септември, предатеслтвото на българите в Македония след 1944, 16-та република, смяната на имената, голямата екскурзия и манифестациите под радиоктивния дъжд 1986г са все хубави и правилни неща.
  Това са комунистите в България.

 5. #5
  llyubo 05 май 2015, 16:22
   
  17
   
  6

  до #4 офицер
  Комунистите в България са в Парламента, начело с Боко Тиквата, дето още не си е върнал членската книжка на БКП-то, да не говорим за Доганчо, Местанчо, Симеончо (Валери) и останалите от стадото, ама айде да не забравяме и НПО-тата дето ги поддържат и им слогуват.

 6. #6
  Наблюдателният старшина 05 май 2015, 17:36
   
  9
   
  5

  В нашето поделение работеше един като офицерчето с#4, който гласуваше за СДС, но в квартала редовно си плащаше партийния членски внос....

 7. #7
  Кольо червения 05 май 2015, 18:26
   
  13
   
  7

  Абе офицерче мършаво нещастно при соца имаше 120 000 армия и модерна техника и космонавти а сега имаме по дебел член за народа. Ти си бил политофицер нещастник!!!

 8. #8
  Friedman 05 май 2015, 18:56
   
  4
   
  6

  Айде стига сте говорили глупости тука. Медиите са за това, да ни информират. Информацията от гореизложеното е достоверна и не виждам, защо разни фанатици се горещят яростно.

  На всички е до болка известно, че всички в България, намиращи се в комунистическа политическа система бяхме инкорпорирани масово в тази система , абсолютно и без изключение. Така че взаимните обиди в стил "мръсни комунисти" е към всички без изключение, защото това е наша история и историята не може да бъде изтрита с гумичка.

  Най-ефективните антикомунисти се създават от редиците на хора, които са били някога асоциирани с комунистически идеи и даже временно техни последователи. Такъв е примерът с Мусолини, такъв е примерът и с Хитлер. И двамата са чели Маркс и са се увличали от социалистически идеи. Общото при тях е че те са особено щеславни и това бива бързо забелязано от властите, които не искат да въвеждат каквито и да било промени в капиталистическия ред, който до началото на 20 век не е бил демократичен.Факт е че точно борбите на комунисти с капиталстическия режим е довел до демокрация в Германия - Ваймарската Република. Множеството войни от които и една световна - Първата, докарват населението в глобален мащаб до отчаяние. Започват се масови протести а властите ги подавят с жестокост и сила. По този начин социалистическите идеи набират изключителна популярност. И тогава правителствата ( на Италия и на Германия като пример) създават финансова програма за инфилтриране на работническите и обществени движения и разбира се техни рекрути стават до тогава никому неизвестни , но щеславни амбициозни маниаци несретници които са също така добре манипулирани от управляващата класа. На тях им се обяснява че без финансиране те няма да стигнат върха и да осъществят своите светли идеи за бъдещето. В процеса на изкачване по стълбицата те променят своите лозунги и програми , като се опират на възможно най-апелиращите и популярни вълнения , какъвто е например национализма ( т.е. всеки да се спасява както може) или милитаризъм. Хора позволили такова финансиране позволяват и да бъдат манипулирани. а в същото време не е имало нужда от това, защото в състояние на революционен подем всеки е имал равни шансове за аудитория и популярност. Просто измежду многото се намират хитреци, които искат да спечелят състезанието с допинг.

  След падането на комунистическата система у нас, целия народ се оказва идеална почва за разиграване на такъв сценарий. Умишленото разграбване и унищожаване на производството довежда до загуби каквито са еквивалентни на следвоенни щети и масови бомбардировки. В такава среда и възникват всички антикомунисти.

 9. #9
  Friedman 05 май 2015, 19:46
   
  8
   
  8

  Виж, приятел, ти говориш като някой едва ли не свидетел на събитията. "...септемврийсото въстание, атенатата в Св. Неделя, преврата на 9-септември, предатеслтвото на българите в Македония след 1944, 16-та република, смяната на имената, голямата екскурзия и манифестациите под радиоктивния дъжд 1986г "

  Това са известни факти и тук няма място за конспиративни теории.
  Да започнем подред, както си ги подредил:

  1. Септемврийското въстание е предизвикано от завземане на властта в България с преврат и кървава саморазправа с тогавашния председател- Стамболийски. Следва кървава саоразправа с със самите въстаници , колкото и да са на брой, където и да са те.

  2. Атентата в Св. Неделя е последствие на кървавата саморазправа с интелигенцията и с всички демократично настроени в обществото, независимо дали са от богатите, средните или работническите слоеве. Гео Милев е само един от многобройните крещящи примери. Човек с интернационална репутация, полиглот, писател и допринесъл неимоверно за културното развитие на България. Самият Атентат се е планирал но не е давано указание за изпълнението му. По това време е имало вече ред инциденти с властта. Тук историята мълчи, защо все пак е бил даден запуск на този атентат, дали не са знаели вече в правителството за това. Тъй като след Атентата става ясно че нито един от представителите на правителството не се е намирал в църквата. А ритуала е изисквал точно те да са вътре, а народа навън. Така че този Атентат не може да се разглежда изолирано от събитията довели до него.

  3. На 9ти Септември не е имало преврат. Имало е референдум. Референдума е най-демократичната форма измислена до сега. Има спорове около това kak би mogul да се манипулира, но легитимността му е неоспорима. На този референдум се решава България да не е повече монархия. След което има по-късно избори, а временно във властта влизат представители на Опозиционните сили и Фашистката Съпротива в България. Такива процеси се наблюдават в историята много кратно и навсякъде, особено по време и след война.

  4. В Македония Хитлер се опитва да създаде анклав на хитлеристката армия, като използва Македонския въпрос. "Националистите" влезли в съюз с Хитлер знаят ного добре за какво се прави това. Те знаят че са само оръжие в ръцете на Германците, но желаят да са на власт, на каквато и да е цена. Това са мними националисти, защото този въпрос можеше да се разреши и чрез Москва. Но тъй като България е на губещата страна това намалява съществено такива шансове. За съжаление властите в България не правят същото което краля на Румъния прави за румънците. Просто не сме случили на хора, това е. Жалко. Румъния за разлика от България се озовава на страната на и без това печелившите сили. Не губи територии, а от всяка война печели. Румънския крал си живее по най-достоен начин, все пак в изгнание по разбираеми причини( това дава възможност и за съхраняване на някаква държавна негова легитимност и извън Румъния) след обявяването на република в Румъния.

  5. 16 република не сме станали. Това е факт. За сметка на това сме обаче република в ЕССР и това е факт, който не може да замъгли по никакъв начин предишния, нито да затвори очите за това. Постоянното му повтаряне е целенасочено зомбиране.

  6. Смяната на имената. Много турци доброволно и с охота сменят имената си. Това е дълъг процес. Атентатите, особено този на гара Буново, допринася за активиране на политически действия от страна на властта. Тодор Живков обявява че всеки който се чувства турчин е свободен да пътува за Турция и да поиска там гражданство. Най-звестната акция е не толкоз за имената, колкото за паспортите. Цялата схема обаче прилича особено на действията на турците по време на арменския геноцид. Чрез лъжливи слухове, те успяват да втълпят на населението че се води смъртно опасна политика срещу тях. Населението в Родопите е под усилено зомбиране от страна на вече действащи турски терористични групировки в България; и под булото и мъглата на "граждански права" . Много от "изселените" обаче се натъкват на войнствено отношение точно от страна на Турция. Тези факти са ми разказвани от български турци които са имали участие в събитията, някои от тях са емигранти. Целта обаче е да се втълпи на родопското население един мит. И всеки който го повтаря води целенасочена пропаганда както срещу тези хора, така и срещу България. Хората които емигрираха от българия на основата че са турско малцинство казват масово че никой не ги е преследвал, а те просто са използвали дадената им възможност да се преселят някъде в друга страна. Никой от тях не е невъзвращенец. Никой не отрича потеклото и , каквото и да е то. Няма никаква враждебност скрита или открита спрямо тях. В същото време радикални ислямитски групировки създават клетки в България, подобни на многото в Запада или в С. Африка и Бл. изток , които са девианти на исляма, като вахабизъм например.

  7. Радиоактивен дъжд не е имало и всеки който твърди подобно нещо няма и представа какво говори. Тази истерия беше подета от Шведска групичка НПО, никому неизвестна и абсолютно нелегитимна като експертиза. Всичко е просто шум и слухове като в жълта преса. За по-задълбочено обяснение е добре да прочетеш за инциденти където е яло наистина радиация - както Фукушима например, или след бобардировки в Ирак, в Югославия а сега и в Йемен. Дори и във Виетнам се е използвало радиоактивно оръжие, а сега даже има и анализатори които считат че някой от взривовете в Донецк са мининюкс, но няма по-щателна перспектива в сегашните условия.  #4
  офицер
  05 май 2015, 16:16

 10. #10
  Анонимен 05 май 2015, 20:08
   
  4
   
  7

  Като чета тая статия, а и двата по-горни коментара, ми става доста лошо, чакайте да си взема аспирина.

  А сега, сериозно: Споменатите вече писания влизат в сферата на конспиративни теории и подобни дебилизми. То е лесно да се отрича реалноста и да се изопачава истината, драги ми Фридман, ама дай по-кротко. Референдуми? Нямало преврат? Мхм, и аз тъй си мислех, скоро някой ще дойде да ми каже, че събитията в Полша и Унгария веднага след ВСВ са били най-демократичното нещо на света...

  Подобни постове не говорят добре за писалия ги, макар че на този сайт другите промити ще ти се кефят.

 11. #11
  Friedman 05 май 2015, 20:55
   
  6
   
  6

  Драги съфорумници, проблемът е друг. Комунизмът създаде една изключително добре сплотена и функционална система, която хвърляше в ужас всякакви западни псевдоинтелектуалци, чиито споснсори си бяха поставили идея фикс да приключат с подобни движения, които се противопоставят на незнайно защо прикрепения към тяхната система етикет "пазарна икономика". Икономиката е винага свързана с пазара. Този ефемизъм се използва от Кралица Виктория, която оторизира бомбардирането на Китайските пристанища и завземането на Хонг Конг , докато Китайския Иператор се противопоставя на опиумната търговия която се инициира и подпомага от английските "инвеститори", "предприемачи" и всякакви пирати отишли на бонанза в Китай, под флага на Британската Империя. В самата си същност пазарите наистина функционират когато няма бариери поставени пред тях, но търговията може силно да повлияе на политичекия климат в дадена страна. Търговията е вътрешна и външна. Естествено добрата търговия способства за обогатяване на населението, но може да допринесе и до огромни бедствия някъде другаде, което да прерастне в конфликти, особено партизанщина, пиратство и нелоялни контакти зад граница, неконтролируеми от народа или правителството, както и на правителствено ниво.

  Това което много хора забравят е че нито една политико-икономическа система не е непременно демократична. Капитализмът никога не е бил синоним на демокрация. Нито е синоним на пазарна икономика, граждански права и подобни. Демокрация е имало дори в робовладелските общества, но само за робовладелците, т.е. не цялостна, всеобхватна, а това НЕ Е демокрация в днешните определения на това. Демокрация в условията на комунизъм имаше. Но това не беше организиран и спонсориран цирк на "демократични" преврати на олигархията, за което се представят изборите днес за власт. Демокрация имаше на ниво работници и предприятия/учреждения. Имаше форуми и конгреси на които се обсъждаха най-различни проблеми. Държавния апарат обаче оставаше непроменен. Често държавния глава е и "визитната картичка" на държавата. Ако той притежава силни качества и способности и води до успехи, защо да си сменяш визитната картичка. Избори могат да се организират постоянно и той като кандидат да ги печели при липса на по-перспективни. Това разбира се може да се манипулира от вътре, а и от вън. Хората на властта не са застраховани срещу самозабрава, щеславие и задържане на властта на всяка цена. Все пак точно последното се изисква от тях по определение. Властимащия не трябва да позволява конфликти във властта да радикализират населението. А тези които го заобикалят с амбиции за власт трябва да отчитат огромната отговорност и опасности , които крие една гола амбиция за власт. Обикновено властта се предава, а не се взема. Регулярните и чести избори са добра равносметка за това дали някой е бил ефективен или не.

  Държавните глави обаче не са царе. Това са хора които представят народа си и защитават неговите интереси по определение. И когато те започнат да защитават само интересите на малцина за сметка на мнозинството тогава тези хора се наричат диктатори. Това е определението.

  Така че комунизмът можеше да доразвие демокрацията, а сега тя започна да изчезва.

  И нека също така не смесваме понятия като капитал и капитализъм. Капитализъм означава просто натрупване на капитал. До тук не носи никаква позитивна или негативна конотация. Как се осъществява това и до какво довежда е вече друг въпрос.

 12. #12
  Friedman 05 май 2015, 21:40
   
  2
   
  5

  Анонимен , ти забравяш че референдумът се състои в условия на война , в която ние сме участници. Унгария и Чехословакия също. Унгария е била също съюзник на Германия, на Хитлер по специално.

  По време на война могат да се организират избори, ако страната не е обявявала война на друг , а е била обявена на нея, тоест, имало е агресия срещу нея. Когато самата страна е в коалиция с агресор , тогава референдума е единственото решение, особено когато агресора е победен. Референдум се обявява и на Фолкландските острови . след като Татчър обявява че там незаконно са били окупирани от Аржентина. Случаите с референдуми са много. Те могат да се организират и в мирно време. Това е пряк демократичен метод. Според мен трябва да се организират когато засягат огромна част от населението в области като икономика, култура, etcetera...

  България е на страната на агресор. Агресор срещу други държави, естествено, но така или иначе агресор. Освен това обявява война на вече реталииращите войски на Съюзниците. Да твърдиш че се е извършил преврат е все едно да настояваш Хитлер обграден в своя бункер да бъде оставен на власт.

  В цялата човешка история няма нито един случай, когато крал или държавен водач да загуби битка и да бъде оставен на власт. Та ако щеш го наречи и преврат, такъв крал в подобен случай трябва да се радва че са оставили кожата на черепа му ( ако използваме американска индианска терминология). В цяла Европа,с изключение на Дания, колабораторите на Хитлер са екзекутирани. По приказ на върховното командване на Съюзническите сили.

  Чудя се от къде вадиш подобни безсмислици? Или не използваш сивото си вещество или целенасочено натрапваш тъпизми и абсурдизми , колкото да се отричат исторически факти.

  Ако България беше приела политиката на Турция например, като неутрална страна, а това е напълно било възможно в тогавашните условия, нямаше да се стигне до бомбардировките на София и страната , както и предишното правителство би останало на власт.
  Използвайки националистичеките химери на правителството Хитлер хитро ни вкарва във война. А има какво да се поучим от Турция - страна загубила цяла иперия наскоро, в сравнение с България която загубва безкрайно по-малки територии. Хитлер обаче е искал коридор към Гърция, защото неговата цел тогава е била Близкия Изток, а не Русия. От това го отказват англичаните. Просто му казват че там няма толкоз много евреи и че в Русия те са доста повече.;)

 13. #13
  Нищо коренно различно 05 май 2015, 21:55
   
  5
   
  4

  Много хора се чудят и маят,ама как така над половината членска маса на БКП понастоящем са видни строители и деятели на Реформаторския блок,ГЕРБ,ДПС,НФСБ и разни други запъртъци?Ами така и още как!Днешният неолиберастки, еврогейски социален проект не е нещо много по-различно от автентичния комунизъм - регулации за щяло и нещяло,жените общи,отмиране на семейството,общ казан за манджорене,елиминиране на християнството.Понастоящем тези фундаментални комунистически идеи са фактически реализирани или са пред реализация.Който не го мързи да се рови ще установи,че в Централна и Северна Европа пад 50% от населението са атеисти,а в Южна Европа атеистите гонят от 20 до 40%.Общият казан отдавна е реализиран - от веригите за бързо хранене,та до веригите супермаркети.Нещо повече - храните са отровени с ГМО и какви ли не ментета.Сега в Европа се раждат повече деца от извънбрачни връзки отколокото в семейства.Енгелс не напразно е написал,че семейството е историческа категория,не го е имало до появата на частната собственост и също трябва да изчезне при комунизма.Жените по същество още от времената на хипитата станаха предимно общи,дори и формално да бяха в семейства - то от хамериканците преди доста години май дойде тая мода няколко семейства да се събират на секс партита и да си разменят партньрите,ей така за разнообразие.А някой вярва ли въобще,че днешните регулации на ЕС са по-малки от регулациите на СИВ?Мусолини бил социалист на младини!Че що да не бъде?Който е чел трудовете на Маркс и Енгелс в оригинал знае,че тия двамата са отявлени расисти що се касае до славянството,руснаците и Русия в частност.С цялата си помпозност и самочувствие на велики социални инженери тия двамата заявяват многократно,че чехите в близките 50-100 години изцяло трябва да бъдат понемчени,както и словаците,словенците.А пък хърватите били нахални,че искали национален суверенитет от Австро-Унгария."Омразата към Русия - първа революционна страст!"Това го е написал не кой да е ,а създателят на т.нар."научен комунизъм" тоест дядо ви Карл Маркс!!! Ееееее....,какво има за чудене,че хора като Огнян Минчев,Иван Костов,Бойко Борисов,Президентчето,леля Цецка,Соломончо,оня кьоравия Кръстев и хиляди знайни и незнайни функционери на БКП сега са активни неолиберасти,еврогейски функционери и русофоби с пяна на уста?Ами то евтентичния комунизъм винаги е бил русофобски,даже и нашият социализъм на Димитър Благоев.И какво толкова се радличава днешният неолиберализъм от т.нар. научен комунизъм - това е комунизъм със преинсталиран софтуер и ъпгрейтван за технологичната епоха.Бившите членове на БКП не правят нищо коренно различно от това което проповядваше бившата им научна теория и практика.

 14. #14
  Деси Красимирова 05 май 2015, 22:11
   
  5
   
  3

  А бе , инжектоплякторче, #10, къде видя конспиративни теории, бе джанъм? То бива бива сомнамбулизъм, ама толкоз...

  Изложени са факти. В #9

  Кое е конспирация ? Че не си отишъл да видиш доказателствата за представените твърдения в статията ли? Ми те са на Интернет. Само мързел може да спре човек да не се информира.

  Кое е конспиративното? Че Сорос е милиардер и спонсорира всякакви програми зад границите на собствената си държава, където това е забранено със закон?И че такива като теб биха се възползвали охотно?

  Представи макар и един аргумент срещу горепосоченото. Кратки престрелки от рода на "ня-ня-ня " . заучените мантри - "баба яга заповяда...:" нямат никакъв смисъл.

  Иди и виж за какво става дума преди да се представяш за "осветленото"лице. И гледай да не се появяваш без домашно следващия път.

 15. #15
  Friedman 05 май 2015, 23:23
   
  3
   
  6

  Уважаеми ,

  с трудовете на Маркс може много да се спекулира, както се е спекулирало и с трудовете на Ницше. И двамата умират преди да са успeли да завършат книгите си. Техни записки са били използвани след това за съставянето на отделно 2 тома под кураторството на Енгелс,и допълнително доработвани от други лица.Така че Маркс да се обвинява за зъбобол или гъзобол е много лесно.

  Идеите за които говориш се развиват доста след смъртта на Маркс, във Ваймарска Германия. По това време е имало пачуърк от какви ли не движения - феминизъм, гей-права, сексуална революция. Германия е била наводнена с публични домове, интелектуални клубове, кабарета, театри,научни форуми... кипял е живот и разнообразие в следвоенни и предвоенни условия, когато населението обеднява максимално, а ресурсите на страната разграбени от свои и чужди. В такава ситуация се замесва тестото на радикални противоречия. Всеки който твърди безумия от този род не е наясно с историята и с човешката природа.

  По въпроса за християнството и религиите. Да, Маркс може да е искал да елиминира религиите - юдаизъм, християнство, ислям, но не е имал за цел да елиминира вярващите, християните , мюсулманите и всякакви други. Това е същото да искаш да елиминираш бедността, а не бедните. Ленин обявява още съвсем в началото че иска диктатура. Диктатура на пролетариата. Диктатура на мнозинството в случая. ( пролетариат са трудещи се, средна и бедна класа, земеделци , както и безработни - а това е мнозинството, т.е. диктатура на демоса) В СССР , както и в комунистическа България беше разрешено да си християнин в комунистическа държава, както е разрешено да си комунист в манастир.

  Комунистите не са преследвали църквата , а само тези църковни служители които се опитват да влияят на политиката. Те не са преследвали църковни служители поради тяхната вяра , а поради техните политичеки действия. Комунистите покровителстваха църквата като културно и национално наследство.

  Някой има ли нещо против това?

  В днешно време западът преследва милитаристкия ислям. Т.е. преследва абсолютно по същата логика тези , които базират своите политически действия на религията.

  Съветите се опитаха да наложат светско общество върху общество, затънало дълбоко в теократичнo средновековие и всичко това в условията на война.

  Съветите подценяват обаче размера и устойчивостта на човешката глупост.

  Независимо от това те поставят пример, който секуларизира цяла Западна Европа през целия 20-ти век до ден днешен.

  Сега Запада е Съветската Мечта : светски , нетолерантен към милитаристка религиозност, само дето те трябва сега да поставят ръцете си в кръв.

  =>>#13
  Нищо коренно различно
  05 май 2015, 21:55

 16. #16
  Благовес 06 май 2015, 06:23
   
  4
   
  2

  #13,"Нищо корен.."

  Покажи ТОЧНИЯ пасаж и съчинение където това е написано!!!

  В ДАС КАПИТАЛ това за което говориш ОТСЪСТВА КАТЕГОРИЧО. НИТО в оригинала , който е на АНГЛИЙСКИ , а не на немски както твърдят някои, нито в преводите на други езици, м.д. руски. За това пък там може да се намерят любопитни подробности как в царска Русия производството е било доминирано от чуждестранни, по-точно английски управленчески бордове, докато руснаци, числящи се кM предприятията като експерти и изпълнителни ръководни кадри са изпълнявали второстепенна роля. Маркс описва колонизацията на Русия от Запада чрез индустриализация. Точно това мотивира масово работещите да се влеят в комунистическото движение. Любопитно е също как в днешно време разпространението на този МИТ е дело на някои руски интелектуалци, включително тези които най-яростно защитават Путин. макар и като независими от него партии, които строят цялата си избирателна платформа на Путинизъм, Патриотизъм и Християнство и които Путин лично не поддържа, но разбира се със сигурност e поласкан и трогнат, поне до някъде. Тези хора НЕ СА професионални историци, нито са експерти в политология, икономика или военно дело, но се опитват да влияят на процесите в Русия и да активизират народа, в крайна сметка за личната си предизборна кампания. Тези твърдения се използват и от много фашизирани социалисти, не мога да намеря по-мека дума за некомпетентност и дилетантщина.

  така че ПОКАЖИ ТОЧНИЯ ПАСАЖ И ОТ КЪДЕ Е ВЗЕТ. линк, страница, том, издание и кой го е писал!


  Готов съм да споделя доста линкове с оригинални текстове на Маркс и Енгелс, има цели интернет библиотеки.

 17. #17
  chocho 06 май 2015, 08:54
   
  0
   
  0

  а има ли в системата на Отбраната такива хора, с имена?

 18. #18
  И да спорим.... 06 май 2015, 10:00
   
  3
   
  3


  или не, фактите са такива:

  Международните банкери, които повече са от хазарски произход (както и дядо Ви Маркс, тоже) първо описват и "изобретяват" някакъв си "комунистически строй", "световна комунистическа система" и т.н... на теория. И са се заели след това да я осъществят и на практика, като започнат от Русия!
  Защо точно от Русия да започнат? Хазарите генетически ненавиждат Русия, понеже някога в дълбокото минало тя е унищожила тяхната, Хазарска държава Хазария! И много от тези хазари са останали по тези земи, Русия, Украйна, Белорусия, Молдова и т.н... , където и до днес живеят техните поколения!
  Хазарите по необясними причини се наричат днес - евреи! Понеже някога, още в тяхната Хазария, са били приели Юдаизма за религия. НО е ясно, че хазарите не са виждали Палестина никога и на карта и днес техните поколения нямат нищо общо с Палестина и онези "истинските" евреи!
  Но на банкерската, хазарска мафия им е много удобно да причислят всичките хазари към евреите. Истинските евреи даже открито се бунтуват на това и има зашо! Хазарите са си определили цел, да завладеят цял свят и техни са тези "комунистичски" "проблясъци", както и днешната "глобализация", световна "пазарна икономика", смесването на населението "бели, жълти, черни" - всички били "братя" и били "равни", но хазарите са и ще бъдат още по-равни... Педерастщината и хомо-браковете пак е тяхна "гениална идея", и всичките, които имат проблеми с половото си ориентиране, са си "нормални", могат да служат в армията и да стават и генерали, могат да стават президенти и министри и т.н.. пак е тяхна "заслуга"...

  Накратко: Като видяха че "комунизма" се провали като "светлото бъдеще на народите", те измислиха "глобализацията" и "разните съюзи" на "демокрацията": Евросъюза, Северноамериканският съюз и полека се стремят пак към, същото - Световна система в която ТЕ да са на Върха на пирамидата и да са "баш комунистите", "баш капиталистите" или баш не знам си какви, но те да са на ВЛАСТ...
  В "демокрацията" и "пазарната икономика", те са "богатите" и черз парите си осъществяват тази цел, в бившият социализъм ТЕ бяха партийните секретари", "активните борци" и идеолозите на системата... Дядо Ви Сорос е от тях и сега "сее" "благодатните" идеологии в главите на българското поколение.. Целта е същата, както навсякъде по света: Унищожение на нашият народ! Културно, духовно, интелектуално, националното да се унищожи, историята ни, и накрая и физически.... За това не се чудете че няма БА, няма "нормална" история, но има НБУ - университета на Сорос и сие, които продължават "делото" да ни няма. Там прф. Цветков, Иво Инджев и подобните, са "щурбан фюрерите" на новата война, войната на унищожението на бълрарският дух! Но за наше успокоение, това се прави в цяла Европа, в САЩ също и т.н...
  Те разбраха, че убеждението на хората е много важен фактор на УПРАВЛЕНИЕ! Ако убедиш някого, че да ти е роб, да ти слугува и лъска обувките всеки ден, да ти се кланя постоянно и възхищава, е първа радост за него е най-силният фактор на управление и подчинение. За това се насочиха към промиването и на мозъците! Резултатите са "Майданите", населението само се дели на разни групи и само се унищожава... А ти ги подстрекаваш и им даваш оръжие... И ние българите вече също сами се унищожаваме, понеже тяхната хипноза ни е "хванала" силно и сме в "дълбок транс"...
  Иначе, кой нормален ще се съгласи да си унищожи оръжието и армията? И да вярва на някакви си глупости, че друг щял да ни пази небето, границите и т.н...? Има изход и от това положение, но темата е дълга, друг път ще го покажем....

  Другите дискусии за разните "социални системи", коя била "по-справедлива", кои били комунисти преди "прехода", а сега станали капиталисти след него и т.н... според мене са чист "бож-лаф"! В този свят е както в джунглата на животните. Хората се стремят да имат власт, пари, да доминират и управляват другите. Хазарите го правят това най-добре от всички: Работят задкулисно, скрито, имат своя "мрежа" от техни хора вече във всички страни по "върховете на властите" там, най-богати са в света, те печатят и долара, те определят цената на рсурсите и на златото в света, те определят политиката на Европа и Северна Америка.
  В момента искат да си върнат Русия, но и Китай, Иран и още последните останали важни страни по света да покорят!
  Русия е "особен" случай за тях! Макар и сломени и съсипани след 1917-та година и целият този "комунистически експеримент", ВСВ, в която масово загинаха руско и "съветско" население. Русия не им се предава и днес все още им се съпротивлява и това ги ядосва много!

  Те даже са готови и атомна война да направят, ако иначе не става цял свят да си "сложат в джоба"!
  Другите разни "скитания" в техните измишльотини и теории, няма според мен голям смисъл, понеже са второстепенни неща!
  Основното е стремежа на едни да подчинят и управляват цял свят! През различните етапи се наричат ту социалисти, ту комунисти, ту акционери или капиталисти и какви ли не още. Основното е борбата за световна хегемония и власт на хазарите!

 19. #19
  Не се различават 06 май 2015, 10:26
   
  6
   
  3

  Повечето хора в България познават комунизма като теория и практика от годините на управление на бай Тошо и Брежнев.Това обаче не е автентичната теория на комунизма от времената на създателите му - като се почне от социалистите-утописти и се стигне до Маркс и Енгелс.По-късният комунизъм започва да еволюира или по-точно да се нагажда към конкретната обществено-политическа ситуация.Това за мултиетническото общество, като социален проект въобще не са го открили днешните либерасти и соросоиди,а социалистите-утописти,Маркс и Енгелс. Владимир Улянов,просто корегира тоя волунтаризъм на Маркс и Енгелс,като лансира тезата за правото на всяка нация,народ и етнос на самоопределение,тоест право на собствана държавност,език и култура.Наред с многото други причини за победата на ВОСР това е една от фундаменталните причини за завземането на властта от болшевиките в Русия,защото Руската империя се е състояла от огромен брой нации и етноси.Друг е въпросът,че няколко години след победата на ВОСР и създаването на Съветския съюз,от уж независими републики отново бе приложен за ускорено осъществяванне старият фундамент на комунизма - за претопяване на етносите и нациите и създаване на съветски народ,такъв какъвто го познавахме до падането на Горбачов.Съветски народ дефакто нямаше и СССР вреше и кипеше от прикрити и полуоткрити национални противоречия и затова в края на 1991г. СССР се разпадна.Каквито и кусури да има, наш Тошо беше прозрял,че соц.нацията е утопия водеща до разпад на българската нация и се опита да направи нещо по въпроса.Сега се вижда,че е бил прав,макар и закъснял като действие.По волунтаристичното си социално инженерство днешният либерализъм не се различава от автентичния комунизъм.Колкото до цитатите ще ми утрепете няколко часа,но ще ви ги предоставя.Само с линков-млинкове не е хубаво да се работи защото не се знае чия поредна интерпретация са или пък подборно и целенасочено сглобени и поднесени.

 20. #20
  офицер 06 май 2015, 11:18
   
  6
   
  2

  Леле, Фридман, ти си типичен пример на посттотлитарния синдром - малкия човек търси големия батко да го пази от лошите чичковци.
  Поред:
  1. Септемврийското въстание няма нищо общо с реакция на преврата срещу Стамболийски (това си написал ти). То почва месеци след като с БЗНС е приключено и започва след пряка заповед от Коминтерна.
  2. т.н Атентат е първият и единствен по рода си направен в църква и до момента е ненадминат по жертви в Европа над 150 (215 с умрелите впоследствие от раните си) и 500 ранени. Въоръжената борба срещу държавата я води веонното крило на БКП, което се ръководи от Москва, това лъже ли е?
  3. Референдум - когато си под окупация и се налага въоръжен терор, направо е референдум та дрънка. смешно е това.
  4. За Македния няма да коментирам - това есръбко-руската-коминтерновска версия за случая .Предателско мислене, нормнално за вас.
  5.6.7 - няма смисъл да се хаби човек за празни слова, не ставате, за нищо читаво, където е минал комунизма - дърво не расте. По цял свят е така.

 21. #21
  войн на офицер 06 май 2015, 12:45
   
  2
   
  3

  Офицерино, не са ли те учили, че "ad hominem"-а е признак на мисловна празнота?
  Но карай да върви, всеки има собствено разбиране за нещата. Правата и демокрацията наистина са велико нещо, което обаче съвременният човек все по-малко разбира и дори видоизменя. Правата и демокрацията станаха относителни работи, в зависимост от предпочитанията и необходимостите, както е при терора vs законноста.

  Относно камънизъма и прочие бла-бла....

  В дъното на политическите злини стои омразата към опонента. Омразата не може да се обясни с два реда.....Тя е Нещо като спора за яйцето и кокошката......

  Точно и поради тая причина, обществото и политиците трябва да създават такава среда сред хората, че последните да не допускат токсикологията на омразата да парализира човешкия дух в стремежа му към хармоничен и плодоносен дълъг живот на организма "нация-държава".

  Как е било у нас и как е днес?
  Що за политици са управлявали Царството за да допуснат това, хората да предпочетат въоръжена борба срещу тях наместо диалог, и що за партии са обучавали деца да се бият с оръжие в ръка срещу властта? Къде е вината? Трудно е да се каже. Във всеки случай насилието е многолико и не е измислено в Русия/СССР.

  Днес у нас не е по-различно. Прецедента Плевналиев постоянно говори кодово, прикрито и открито, насаждайки омраза и разделение, докато Сидеров и Луковците постоянно подгряват левия/десния фашизъм.
  А това не е добре. Никак даже. България се профанизира и проваленизира. В същото време се обезлюдява, застарява и циганизира.
  А Миналото, което родните информационни джихадисти се мъчат да отрекат и погребат както ордата ва ИД троши д чукове паметници в Ирак НЕ БЕШЕ ТАЗИ РАЗВАЛИНА, която е днес страната. Най-показателното за това е статуса на народа тогава. Данни за статуса бол. Нямам намерение да споря в този прекрасен празничен (все още) ден. Който има уши и очи да слуша и гледа, както е сазал Христос.
  Честит празник!

 22. #22
  Friedman 06 май 2015, 13:44
   
  3
   
  7

  Само дебил може да предположи че Маркс, който посвещава целия си труд на интернационализма ще прокарва националистически и расистки идеи.

 23. #23
  За щастие 06 май 2015, 14:09
   
  5
   
  3

  Да Маркс е преди всичко интернационалист,но нещо интернационализмът и глобализмът много си приличат.Маркс е интернационалист доколкото НЕ става въпрос за изчезване на немците като народ,етнос и нация,нищо,че по етнически произход не е германец.По отношение на германизма Маркс е по-католик от папата.Обаче...,що се касае до славяните и разните там дребни народчета,те според него са обречени на изчезване и/или претопяване в големите нации - славяните в Централна Европа просто трябва и ще се германизират.Прогнозата му е от преди май повече от 100 години и за наше щастие досега не се е сбъднала.

 24. #24
  ukraininform 06 май 2015, 14:12
   
  3
   
  2

  Маркс е много по зле от расист-Маркс и Енгелс са първите философи изказали идеята за геноцид на низшите според тях народи.Хитлер и Ленин са им първите последователи-след тях Сталин и Бърнард Шоу.

 25. #25
  Не е читаво 06 май 2015, 15:18
   
  3
   
  4

  Маркс и Енгелс са известни на света преди всичко като интернационалисти.Всъщност са родоначалниците на теоретично обоснования глобализъм,а обективното последствие на интернационало-глобализма е първо претопяването и изчезванито на малките етноси и нороди,а на следващ етап и заличаване на разликите между всички народи.Маркс е пангерманист само по тактически съображения,иначе в природата си е глобалист.То това със сливането нанациите и еносите е възможно да стане по еволюционен път след няколко стотин или 500 години,а може и да не стане.Лошото е,че социални инженери от рода на Маркс,Енгелс и сегашните глобалисти-либерасти изкуствено форсират процеса,а това вече мирише на насилственост и расизъм,както за малките нации доброзорно претопявани,така и за големите нации доброзорно принуждавани да социализират Сурьо и Пульо от цял свят.Нещо което се конструира като сграда или машина по някакъв социален инженеринг,без да се съобразява с нормалната човешка еволюция,априори не е читаво.

 26. #26
  обикновен българин 06 май 2015, 19:39
   
  3
   
  4

  До офицер #4
  Един въпрос от офицер към офицер, ако наистина си такъв, Кои национални интереси през последните 25 години защитаваха политиците, независимо от коя партия? Само не ми отговаряй, членството в НАТО и ЕС, защото това е бягство от отговорност и търсене на някой друг да върши тяхната работа.

 27. #27
  Написано от Маркс и Енге 06 май 2015, 23:14
   
  3
   
  4

  1." Панславизмът не е възникнал в Русия или в Полша,а в Прага и Загреб.Панславизмът е съюз на всички малки славянски народи и народчета в Австрия,а от друга страна - и на онези в Турция за борба против австрийските немци и унгарците,а може би и против Турция......Основната цел на панславизма е насочена против революционните елементи в Австрия и поради това още от зачатъка си е реакционна. "Werke.6.Berlin,1961,p.171/ Der magyarshe Kampf,Neue Rheinishe Zeitung,N194,13.01.1849 /.2."От всички народи и народчета на Австрия само три са били носители на прогреса,само те активно са участвали в историята и са още жизнеспособни - немците,поляците и унгарците.Затова те са революционни.Всички останали големи и малки племена и народи имат преди всичко мисията да изчезнат в голямата световна буря.Затова сега те са контрареволюционни. "Пак там..Der magyarische...p.168.3."В следващата световна война от земното кълбо ще изчезнат не само реакционните класи и династии,а и цели реакционни народи.Но това също е прогрес "Пак там..Der magyarische....p.176.4."Що се отнася специално до унгарците,то заслужава да отбележим,че те са се отнасяли прекалено отстъпчиво и меко към надутите хървати....И тази отстъпчивост към народ,който по своята природа е контрараеволюционен, е единственото,за което мотат да се винят унгарците."Der demokratische Panslavismus;NRZ, 222 und 223 16.02.1848 p.279 5."На сантименталните лозунги за братство,които ни се предлагат от името на контрареволюционните народи на Европа,ние отговаряме:че ОМРАЗАТА КЪМ РУСИЯ винаги е била и винаги ще бъде първата революционна страст на немците:че след революцията към нея се е присъединила и омразата към чехи и хървати и че ние,в съюз с поляците и унгарците,можем да подсигурим революцията само по пътя на най-решителен терор срещу тези славянски народи "Пак там..Der demokratische Panslavismus....p.286.6." Умиращата чешка нация... е направила през 1848 г. последно усилие отново да достигне предишната жизнена мащ - усилие,,чийто неуспех независимо от всички революцонни обстоятелства е бил доказателство,че в бъдеще Чехия може да съществува само като съставен дял на Германия,въпреки че част от нейното население може да продължи да говори не-германски език още няколко столетия "Вестник "New York Daily Tribune " от 1852г.Статия на Маркс "Революцията и контрареволюцията в Германия".7.Маркс и Енгелс застъпват мнението,че след появата на работническата класа националните движения за самоопределение и създаването на национални държави играят реакционна роля.По тая логика те стигат и до познатия девиз от" Комунистически манифест" - "Работниците нямат Отечество".8.За историята и бъдещето на семейството според комунистическите възгледи трябва да се прочетат:" "Произход на семейството,частната собственост и държавата "от Енгелс, "Жената и социализмът "от Август Бебел, "Часът на бика " и "Мъглявината Андромеда" Иван Ефремов.

 28. #28
  >>Маркс 06 май 2015, 23:47
   
  1
   
  5

  Маркс

  Никъде не видях цитата и линкове към документацията която защитава тезата на # 13:

  "Който е чел трудовете на Маркс и Енгелс в оригинал знае,че тия двамата са отявлени расисти що се касае до славянството,руснаците и Русия в частност.С цялата си помпозност и самочувствие на велики социални инженери тия двамата заявяват многократно,че чехите в близките 50-100 години изцяло трябва да бъдат понемчени,както и словаците,словенците.А пък хърватите били нахални,че искали национален суверенитет от Австро-Унгария."Омразата към Русия - първа революционна страст!"Това го е написал не кой да е ,а създателят на т.нар."научен комунизъм" тоест дядо ви Карл Маркс!!!"

  линковете към трудивете на Маркс и Енгелс са в Интернет и са широкодостъпни. Включително факсимилета както и местонахождението на манускрипти, бележки и издания.

  Поредицата от линкове е толкова богата че може да запълни страницата тук.

  В нито един труд на Маркс няма обиди отправени към руския народ и славянството.

  В том Първи Маркс защитава тезата че Славянството не е монополист или единствения възможен приемник на теорията на комунизма. Там той се аргументира че идеята е общочовешка и няма национален характер.

  Линковете ги има на интернет, включително и с търсачка. Текстовете са дълги, но може да се ползва и ктрл+ файнд и да се стигне до цитатите. За четящите английски е особено удобно, заради оригинала и изобилие на сайтове даващи една и съща информация, т.е. Оригиналната версия.

  На руски има блестящи преводи. Маркс е бил жив когато книгата му за първи път се отпечатвa в Санкт Петербург и е изключително доволен. Маркс има и поддържа контакти с множество руски интелектуалци, Плеханов, Бакунин и много други.

  Енгелс е съставил и довършил книгата на Маркс, като още докато Маркс е жив заедно отпечатват трудовете и резултатите от проучванията си. Те са съвместни. Така че Дас Капитал е съвестен труд на Маркс и Енгелс, като по понятни прчини Маркс има по-голямо участие в написването на Първия том и извършването на проучванията. На Енгелс се пада задачата и за практическото изпълнение на проекта. Проучванията са водили заедно.

  Има твърдения че в някаква статия , някъде си , когато бил млад , Маркс бил написал статия в която изявява расистки идеи.

  Всички статии и списания където Маркс е участвал ( а те не са много) са в колекция и там също няма подобни неща, даже най-малък намек за това.


  Приканвам спорещите по въпроса да преставят точните цитати и от къде са.

 29. #29
  >>Маркс 07 май 2015, 01:34
   
  1
   
  5

  Чудесна подборка, #27 В Интернет има сборници с английски преводи от Енгелс. Има ги и на немски, ,събрани и предоставени в най-голяма цялост.

  Горедолу съвпадат, но само горе-долу, с българския превод. Самата подборка цитати са извадени от контекста, И сами по себе си не са казус.

  В "Der magyarische Kampf" Маркс описва процеси в Европа, на които той самия е свидетел...от собствена преса, а тя е немска. Въпреки това проучването му е особено акуратно и не е спестил на никой нищо.

  Той описва Балканите след война и след 5 века Османско робство. И след като не е спестявал на нито една империя и пан-националистки движения нищо, не виждам защо трябва . го спести и на Руската Империя.

  Описва народите в Прикарпатието под Австрийско владичество. Оценява достатъчно обеkтивно че се е отразило благоприятно на Средноевропейските народи това че са били в пряк контакт с развитието на технологически и научен бум в Европа, и да, до голяма степен се дължи на Германия. В Англия също има такъв бум, но за сметка на Германия , Англия обладава почти необятни ресурси, а Германия е все още разпокъсана малка държава в Европа, Всъщност - почти държава. Обединява се чак при Бисмарк и това става 1871, като до тогава е Конфедерация под Австрийско ръководство ( 1815)

  Маркс прави много добър анализ на събитията, естествено през призмата на германец или ако щеш на живущ и отраснал в Германия.

  Колкото до Хазарските теории на разни люде, предпочитам да не навлизам в сферата на вероятностите. Теорията си пълзи междувременно и подхранва ционистки въображения. Или както Джо Байдън се изразява - не е нужно да си евреин за да си ционист.

  Маркс е революционер. Той смята че това е неговата професия и се отдава на нея изцяло. Бил е преследван от властите, покровителстван от семейството си и приятели от влиятелни и богати кръгове. Чичо му е бил банкер. Самия Маркс е живял много бедно със многобройното си семейство, особено в последните години на живота си.

  Маркс не "проповядва"омраза", а нетърпимост. Нетърпимост към главно Империализма.

  Интернационализма не е глобализъм. Първия е хоризонтален, а втория е кълбовиден.

  :)

 30. #30
  Friedman 07 май 2015, 01:59
   
  1
   
  4

  Господине, офиц ...иалния, можеш ли дa обясниш този израз по-подробно, за да не се стига до недоразумения.

  "То почва месеци след като с БЗНС е приключено..."

  А тук има противопоставяне на избор, та макар и под окупация :

  "Референдум - когато си под окупация и се налага въоръжен терор, направо е референдум та дрънка. смешно е това"

  Референдум под окупация се направи и на Фолкландските Острови. Избори под окупация се направиха в Ирак. Или може би предпочиташ избори под окупация???? Без наблюдатели при това.

  Или може би съвсем без референдум? Явно, натам бие отметката ти.

  "За Македния... това е сръбко-руската-коминтерновска версия за случая .Предателско мислене, нормнално за вас. "

  Така си мислиш ти и стадо еленчета.

  Прегледай ако обичаш исторически записки по случая и ми кажи кое не е вярно - че Хитлер използва населението в Македония за да се загнезди на Блаканите? След като е бомбардирал цялата територия на Гърция и Югославия ( с българска помощ)???????

 31. #31
  Friedman 07 май 2015, 02:45
   
  0
   
  4

  >>>>#20
  офицер,


  bg.wikipediq:
  1941 година - Вардарска Македония е завзета от силите на Оста. В по-голямата част влизат като освободители български войски и областта административно е присъединена към България (виж: Българско управление във Вардарска и Егейска Македония и Западна Тракия (1941 - 1944)). Западната част на Вардарска Македония - Тетовско, Гостиварско и Стружко, остават под италианска окупация и влизат в Албания, като местното славянско население е тероризирано от организацията Бали Комбетар.

  https://en.wikipedia.org/wiki/Independent_Macedonia_%281944%29

  In September 1944, Nazi Germany briefly sought to establish an Independent State of Macedonia a puppet state in the territory of the Kingdom of Yugoslavia that had been occupied by the Kingdom of Bulgaria following the invasion of Yugoslavia in April 1941. When Soviet Union forces approached the borders of Bulgaria near the end of August 1944, Bulgaria declared neutrality and briefly sought to negotiate with the Western Allies. As the Bulgarian government was not impeding the withdrawal of German forces from Bulgaria or Romania, that forced the Soviet Union to treat it with suspicion. On 2 September a new pro-Western government took power in Sofia, only to be replaced a week later by a pro-communist government after a Fatherland Front–led revolt.[1] However, on 5 September 1944, the Soviets declared war on Bulgaria..............>>>>>"

  "Антифашисткото събрание за народно освобождение на Македония или АСНОМ е свикано нелегално на 2 август (дата, съвпадаща с датата на избухването на Илинденско-Преображенското въстание) 1944 година в манастира Прохор Пчински, в българската окупационна зона в Югославия. Подготовката за това се извършва в периода ноември 1943 - август 1944 година от Инициативния комитет за свикване на АСНОМ[1]. АСНОМ се самообявява за:"врховно, законодавно, претставничко и извршно тело и највисок орган на државната власт на Демократска Македонија", без да има широката подкрепа и даден мандат от населението."

  "The Anti-fascist Assembly for the National Liberation of Macedonia (Macedonian: Антифашистичко Собрание за Народно Ослободување на Македонија, Antifa?isti?ko Sobranie za Narodno Osloboduvanje na Makedonija; Serbo-Croatian: Antifa?isti?ko sobranje narodnog oslobo?enja Makedonije; abbr. ASNOM) was the supreme legislative and executive people's representative body of the Macedonian state from 1944 until the end of World War II. The body was set up by the communist partisans during the final stages of the National Liberation War of Macedonia in the summer of 1944, in the Bulgarian occupation zone of Yugoslavia."

  the Bulgarian occupation zone of Yugoslavia

  https://en.wikipedia.org/wiki/Military_history_of_Bulgaria_during_World_War_II#Axis_Powers_.281941.E2.80.931944.29

  " On 19 April, the Bulgarian Land Forces entered Yugoslavia and on 30 April Greece. Bulgaria occupied most from Yugoslav Macedonia, Pomoravlje, Eastern Macedonia and Western Thrace, which had already been captured by the German forces.[citation needed] The Bulgarians occupied territory between the Struma River and a line of demarcation running through Alexandroupoli and Svilengrad west of Maritsa. Included in the area occupied were the cities of Alexandroupoli (Дедеагач, Dedeagach), Komotini (Гюмюрджина, Gyumyurdzhina), Serres (Сяр, Syar), Xanthi (Ксанти), Drama (Драма) and Kavala (Кавала) and the islands of Thasos and Samothrace, as well as almost all of what is today the Republic of Macedonia and much of Eastern Serbia. In the Greek territories, the Bulgarian government pursued a policy of Bulgarisation, leading to an exodus of the Greek population, especially after the brutal suppression of the Drama Uprising in September 1941"

  На 25 март 1941 г. и Кралство Югославия подписва във Виена договор за присъединяване към Тристранния пакт и така застава на страната на Оста Рим-Берлин. Два дни по-късно, на 27 март 1941 г. в Белград избухват безредици организирани от група просъюзнически настроени офицери и политици, свързани с британските тайни служби,( bg.wikipedia) които извършват държавен преврат. По този начин държавата фактически излиза от Тройния съюз.

  "Включване във военните действия
  Карта на българската и на окупационни зони на немци и италианци в Гърция (1941-1944)

  При тези условия Германия започва война на 6 април, едновременно срещу Гърция и Югославия, подкрепена от Италия и Унгария, но без да си осигури военното участие България. Въпреки няколкото югославски бомбардировки София не реагира. Тя за пореден път избягва пряк военен сблъсък с мотива, че ще пази югоизточния фланг на атаката, където е концентрирана армията на неутралната Турция. След последвалия блицкриг резултатът е крах за Югославия и разгром на Гърция. Още преди 17 април, денят когато Югославия капитулира, българското правителство започва интензивни преговори с Германия и Италия за контрол над части от територията и?. Междуременно Италия предявява претенции към голяма част от Западна Македония, след като е окупирала още през 1938 г. Албания. Веднага след навлизането си през април в западните части на Гърция и Югославия Мусолини декларира, че ще присъедини към Албания всички територии там, в които живеят албанци. От друга страна Иван Михайлов е тясно свързан с немското и особено италианското разузнаване, а неговата идея за създаване на самостоятелна македонска държава вече е обсъждана в Берлин и Рим."

  https://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F_%D0%BF%D0%BE_%D0%B2%D1%80%D0%B5%D0%BC%D0%B5_%D0%BD%D0%B0_%D0%92%D1%82%D0%BE%D1%80%D0%B0%D1%82%D0%B0_%D1%81%D0%B2%D0%B5%D1%82%D0%BE%D0%B2%D0%BD%D0%B0_%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B0#.D0.91.D1.8A.D0.BB.D0.B3.D0.B0.D1.80.D0.B8.D1.8F_.D0.BD.D0.B0_.D1.81.D1.82.D1.80.D0.B0.D0.BD.D0.B0.D1.82.D0.B0_.D0.BD.D0.B0_.D0.A2.D1.80.D0.B8.D1.81.D1.82.D1.80.D0.B0.D0.BD.D0.BD.D0.B8.D1.8F_.D0.BF.D0.B0.D0.BA.D1.82

  България_по_време_на_Втората_световна_война
  https://bg.wikipedia.org/wiki/България_по_време_на_Втората_световна_война

 32. #32
  Friedman 07 май 2015, 02:59
   
  1
   
  4

  И...офицер...терора в България е последствие на държавен терор. Включително и Света Неделя.

  Прочети Козия Рог, на Хайтов. или чети Йовков, Индже и ела пак да побеседваме.
  Йордан Йовков - Старопланински легенди

  Надявам се да четеш и друга литература освен партийни позиви и програми на националистичеките движения.

 33. #33
  Кашик 07 май 2015, 12:48
   
  3
   
  0

  Очевидно Фридман и Маркс (тукашния) радуват за завръщането на комунизма, само че този път "с човешко лице".
  След 100 тома писания това излезе - онова (по-време оно), била извратена работа, в "баш" комунизма му е майката.
  Къде, уважаеми другари, проработи вашата концепция?
  И докога с едни и същи пасквили?
  Тц - не щем да стане вашата.
  И няма да стане.

 34. #34
  Хайде холан 07 май 2015, 12:57
   
  3
   
  2

  Абе плашепутарници нещастни,човекът по-горе ви е посочил съответната статия,от коя година,кой сборник,кой вестник,на коя страница,а вие рупате ли рупате.Немски не сте ли учили поне,след като вече 25 години руският език е подценен?Повече от ясно е,че Маркс и Енгелс са повлияни от пангерманизма и делението на народите на пълноценни и непълноценни,само,че те ги кръщават революционни и контрареволюционни.Айде холан!

 35. #35
  Благовест 07 май 2015, 16:43
   
  0
   
  3

  https://marxists.anu.edu.au/archive/marx/works/1849/01/13.htm

  The magyar struggle. Transl. By Fridrich Engels

  Превод от немски. Има го и в оригинал.

  Нека горните спорящи, подобни на Каишника и Хайдехондчето да посочат цитатите, които претендират че обсъждат. Статията е наистина интересна.

  Изводите за "глобализма" на Маркс си ги запазете за съиграчите ви на пинк-понк. Една тема не се обсъжда с дъвчене и плюене.

  Покажете и българския превод за сравнение по възможност.

  И не е лошо все пак, преди да обсъждате нещо да сте го прочели в действителност, а не рецензия за него от някой.

 36. #36
  Ха познайте 07 май 2015, 20:47
   
  3
   
  0

  Много интересна е позицията на Маркс и Енгелс относто войната между САЩ и Меексико от 1846-1848г.Към началото на войната и САЩ и Мексико са републики.Робството в Мексико е отменено още в 1829г.,а в САЩ чак през 1865г.В резултат на войната САЩ заграбват от Мексико Калифорния,Тексас,Аризона,Невада,Юта - кажи - речи над една трета от сегашната територия на САЩ.Ха познайте на чия страна са коментарите и оценките на М и Е за тази война?

 37. #37
  Сорос НЕ Е Енгелс 07 май 2015, 21:33
   
  0
   
  1

  Що се касае до Сорос, има една малка подробност. Сорос НЕ Е Енгелс. Сорос използва вече възникнало движение, което той инфилтрира и подвежда хората , като им предлага спонсорство, тъй като попада на "пазар" който е буквално опустошен, няма друго финансиране освен От ВЪН , а на него му се предоставят безгранични права за монополизация на този "пазар". За пазара на работна сила имам пред вид. Хора, които са интелектуалци или се занимават с интелектуален труд. И тези хора също произлизат от най-различни слоеве и имат най-разнообразно потекло и минало. Т.е. той получава пълен достъп до всеки желаещ.

  За Сорос самия Березовски веднъж казва че разбрал за него че е свързан със секретните държавни служби в САЩ. Освен това Сорос не е единствения който се занимава с инфилтрация. След неговата поява навлизат безбройно много вече създадени институти и институтчета - Конрад аденауер, Хелзински комитет и прочие.

  В цялата работа нямаше да има нищо лошо , ако те ДО ЕДИН не се занимаваха с едно -да ругаят комунизма и да го отъждествяват с фашизма, да правят фалшиви паралели и да прокарват идеи които са изживяли времето си, бидейки някакви социални експерименти в миналото. И за съжаление Сорос не е единствения. Нито щеше да е толкоз добре дошъл в България ако не бяха парите му в "подходящ момент "( за монополизация)

  Защо отново се опират самите властващи на практики действали по времето на комунизма? защото работят и те го знаят много добре. Защото комунизма не беше социален експеримент, също както капитализма или феодализма. Това са различни правови системи, а не експерименти. Тези системи имат връзка една с друга, но има съществени различия по някои въпроси. Капитализмът не отхвърля робството. Натрупването на капитал често е имал нужда точно от "волунтаризъм" или принудителен безплатен труд.( преселенците в америка извършващи срок на присъда, семействата на колонизаторите, които са били големи и е трябвало да работят само за да поддържат семейния бизнес, т.е. предприятието което започват чрез колонизация ) В историята на комунизма няма такова нещо. А България самата никога не е била колониална държава, била е в състава на 2 Империи, но не е имала собствени колонии, а територии с българско население.

  Есенните бригади, трудоваците, затворническите колонии бяха използвани без да се употребява насилие върху хората ( не мога да твърдя за затворническите колонии, само знам че в трудова колония нямаше принудителен труд за повече от 6 месеца. за тежко провинили се, като грабеж например, за убийците и изнасилвачите не знам, но предполагам са били включвани в трудов процес) А какви са били гардовете там и как са изпълнявали задълженията си - не знам, не са ме осъждали за да знам. предполагам - имало е и изверги между тях, а те са се ползвали с "имунитет"бивайки "представители "на реда. Есенните училищни бригади бяха задължителни, си спомням. Но това не беше повсеместно и не всички училища участваха и не винаги. освен това бригадите бяха по 2 седмици и то само в случай че няма кой да събере реколтата. Проблемът беше че хора не оставаха на село, а искаха да се прселят в града. На много не им се работеше селски труд и не желаеха да остават в малки населени места за постоянно. На село не беше хип едно време. Но не за всички. Просто е логично в малко населено място да живеят малко хора. И малко хора не могат да съберат огромен урожай, който да храни цялата държава.( това има резонанс с феодализма,ангарията но не е същото, друг въпрос е че властта си позволява често да прехвърля повече труд и задължения върху населението и да ограничава доходите му, за това е нужна демокрация , за да има контрол върху властта от народа, да не е еднопосочен процес). В крайна сметка всеки труд, трябва да бъде зплатен. А не се ли заплати, това е вид ограбване. Независимo дали живеем при комунизъм или капитализъм. В условията на диктатура и терор над населението не е възможно човек да брани тези свой права. Вишите чиновници от държавата започват да използват това за натрупване на капитал, макар и държавен който да бъде използван при външнотърговски сделки. И това е трагичното в случая. Но подобно ограбване съществува и на Запад - чрез осигурителните компании, банките, спестовни и пенсионни фондове, всякакви парични фондове като цяло.

  Освен това на село хората имаха много неудобства които в града ги няма. Отопление през зимата, трудности с придвижване до населен пункт, лекар, бърза помощ, доставките за магазините не бяха изрядни , като в големите населени места, където има Ж.п. гари. Това е ефект на ИНДУСТРИАЛИЗАЦИЯТА, а не на комунизма. До ден днешен на село има такива проблеми, сигурността на село е винаги по-низка отколкото в града, като цяло. Не говоря за криминалитета, за който статистиките сочат точно обратното, че на село е по-малък и хората , знаейки се един друг имат представа по-добре какво се случва от хората в града. Това че разни криминални можеха да си живеят на село на спокойствие и да се укриват от закона не беше повод за престъпления на село. Точно там престъпниците се държаха изрядно и се стремяха да създават добро впечатление.

  Отъждествяването на комунизма с фашизъм цели да реабилитира фашизма. Не може да се поставя знак за равенство там където има противоборство, т.е. различия в мненията и методите. Просто тези две идеологии, наред с други , като монархизъм или съществуват в държава и двете търсят държавност, държавно устройство, държавен ред. Опират се на вече създадени преди тях методи и институции и ги променят в зависимост от идеологията си.

  България беше по времето на бай Тошо държавата която осигуряваше стабилността на Балканския Полуостров. И това не са празни думи. България граничеше с 2 натовски държави, нагъчкани с оръжие и дали правомощия на други държави да ползват пространството им. Политиката тогава беше дружеска спрямо съседите ни, никога не е била враждебна срещу тези които дойдоха да искат от нас отплата( след 1990). Имаше изкуствено създадена истерия че България имала ядрено оръжие, че искала да развива такова. Това е същия аргумент който сега се поставя пред Иран, за да нямат ядрена електроцентрала. Ядрените електроцентрали изместват Петродолара. Те Понижават стойността на "световната валута". Самото понятие световна валута е парадоксално само по себе си, защото измести една константа, замени я с хартия и дигитални знаци. А валутите в държавите не зависят от петрола, те зависят от политическата и икономичесата обстановка като цяло, зависят и от Междутърговските взаимоотношения с определени държави, собствената си външно-търговска политика.

  България загуби територии и никога не си ги върна, защото заложи на насилие. Фашизмът е насилие. България загуби подкрепата на Македонските антифашисти заради безчинствата на ортачетата си от Германия. Тито играеше много по-голяма роля там отkolkoto Българските "освободители". Да, така е. Това е исторически факт, за съжаление е така. Тито е действал много жестоко срещу комунисти и националисти. Неговите концлагери бяха точно за комунисти. Убивал е хора, подлагани са били на мъчения. В България също имаше такъв процес. И за него много комунисти пишат че е бил позорен за идеите и страната ни. Имало е такъв кратък период. По времето на Червенков. Проблемът е че се допуска хора да бъдат преследвани и дори инкарцерирани, само защото има подозрение към тях, без да има доказателства или такива се фабрикуват набързо. Точно през този период усилено се парашутират разни "горяни" от З. Германия през Гърция. Тези хора са действали в "бунтовнически групи" заради колективизацията, забраната над религиите и така нататък. ( колективизация се извършва в много държави, не задължително комунистически,в Англия, в САЩ, капиталистическата "колективизация" води до масово разселване, емиграция, безработица и глад, без грижа за населението, предимно грижа за собственика). Църквата в България и тогава ( през този период, и сега някой от тях ) се опитваше да играе политическа роля в страната, без да има даже там консенсус по въпроса - със Запада или със СССР. Естествено че идеалния вариант е да имаме връзки и на изток и на запад. Да няма ограничения. Тези ограничения ни бяха наложени от Запад като начало. Чърчил поставя началото с речта си във Фултън, а последиците не закъсняват. Заради предизборната кампания на един непреизбран политик България и целия Социалистически свят стават жертва на Студената война и нейните ограничения.

  Друг е въпроса, защо Изтока се подава на това, а не се стреми да затвърди отношенията си със своите бивши съюзници и да намери решение. За съжаление ВСВ не свършва точно 1944-45. ВСВ според някой даже не е свършвала, а според други - това са поредици войни които се водят постоянно под една или друга форма - икономическа блокада, реваншизъм, пропагандна война, въоръжени въстания, конфликти в определени точки на света. И тук не може да се вини комунизма, нито Изтока едностранно, особено когато се има пред вид кой е инициатора. Факт е обаче че периода 1944-1990 беше мирен период за Европа. Имаше мир и в Северна Америка и Австралия, но не и в Южна Америка, не и в Африка, не и в Азия и това не се дължи само на обедняването там след войната, напротив, в Ю. Америка изобщо не се е водила война, например, нито в Южна Африка, където след ВСВ избухнаха толкоз ного кървави войни.

 38. #38
  Не-ребус 07 май 2015, 22:09
   
  0
   
  1

  #36, показвай ако обичаш цитати. Мнението ти е интересно и .... много апелиращо, но би ли бил така любезен да представиш някакъв линк към пълен текст, който коментираш. Чудесно е че имаш собствено мнение, но когато го налагаш с такъв ентусиазъм не е лошо да го защитиш.

  А не просто да свързваш точка А с точка Б. В логиката няма такава доктрина.

  Идеите на Маркс се развиват с времето и в контактите му с хора от цял свят. Измежду тях е имало Mного руснаци които допринасят за това. Не може да се разглежда Маркс отделно от времето му и средата му.

  Да, той подтиква към революция, подтиква към промяна на реалността, противопоставя се на властта и защитава населението. Често в статиите си застава зад едни, а други обявява за виновни. Преследван е в Германия защото описва трагичното положение на винарите и криминалното отношение към тях от страна на Собствениците и Властта.

  Изданията в които пише са контролирани И Редактирани от властта. Често са го карали да преработи даден текст, защото Вреди на Нечии Интереси. Бил е интерниран от Франция и Белгия. Живеел е като политически емигрант.

  Това че някъде във властта са се възползвали от възгледите му за собствената си агенда не го прави виновен.

  Самите "Соросоиди" често пишат по тези проблеми и е много трудно човек да повярва че техните статии или "възгледи" не са редактирани от някого, (особено от властта), която може да те преследва с полиция или да те накара да емигрираш, да влоши икономическото ти състояние,да преследва близките ти и да застави някой да "млъкне" по най-различен начин

 39. #39
  единствения паралел 07 май 2015, 22:31
   
  0
   
  2

  Освен това човек винаги застава на страната на себеподобните си. Това е аксиома. Човек се отъждествява с много неща - семейство, род, народност, раса, социално положение, професия, културно минало, професионално минало, интереси и познания. Трудно е да защитаваш едни без да се конфронтираш с други.

  отъждествяването на Дас Капитал с Библията е още един мит, защото никой не беше задължен в България да го чете. Много хора нямаха никаква представа от тази книга. Така че е много лесно да се баламосва населението с това и с разни креативни метафори. Междувпрочем същото се случва и с Библията, когато идват разни чуждестранни мисионери да проповядват сред населението разни "екзотични " варианти на Библията. Това е може би единствения паралел.

  Самият Маркс е много труден за четене и не е така достъпен до много. аз лично не съм чел кой знае колко от Маркс. В крайна сметка не може човек да изчете всички книги на света и мозъка му да бъде бездънна яма за информация.

 40. #40
  До тук 08 май 2015, 15:13
   
  2
   
  0

  До тук само в коментар 27 има коректно посочени цитати,източник,от коя година и съответната страница.Другите коментари са просто лични мнения,накои по-добре аргументирани,други по-зле.Хубавото е,че поне ,че просташките изцепки са много малко.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка