СКАНДАЛ: ОТ БСП ДАДОХА НА ЗАДЕН ЗА МОДЕРНИЗАЦИЯТА НА АРМИЯТА - ВОЕННИТЕ ДРАМАТИЗИРАЛИ ЗА СИТУАЦИЯТА

Pan.bg 28 апр 2015 | 16:18 views (3825) commentaries(8)
img Припомняме, че вчера по време на КСНС председателят на БСП Михаил Миков напусна заседанието и говори пред журналистите, като се изказа пред тях меко казано скандално.
Учудващи са неговите думи при положение, че именно БСП винаги са били опозиция за съкращенията в армията и за непрестанните реформи. Именно от БСП са настоявали, че армията е пред колапс, а сега заявяват: "военните драматизират ситуацията". Още по-учудващо е, че от БСП не са съгласни и с предложената модернизация. Припомняме че от партията подписаха последните договори - пример с вертолетите "Кугър" и "Пантер".


Вчера стана ясно, че от решението на съвета ще се дистанцира не само традиционно антинатовски настроената партия АТАКА, но и БСП. "Трябва да има много повече информация в обществото за състоянието на отбраната, за ангажиментите, които поема България и за сигурността като комплекс от въпроси", коментира лидерът на левицата Михаил Миков. Според него военните драматизирали ситуацията в отбранителния сектор, а далеч по-важните въпроси са демографията, икономиката, образованието и здравеопазването. Преведено на политически език, това означава, че модернизационните проекти на армията (чийто стратегически хоризонт е повече от един парламентарен мандат) има голяма вероятност да се окажат в безтегловност при евентуална бъдеща промяна на парламентарната конфигурация и по-голяма тежест на социалистите в управлението.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 8

 1. #1
  Капитана 28 апр 2015, 17:35
   
  18
   
  0

  И тия са маскари, и са си мазали филията с масло от доставките....

 2. #2
  полковника 28 апр 2015, 18:49
   
  7
   
  0

  "Наште" сдадоха "багажа"-не ги търсете до изборите. Нямат последователна дългосрочна политика за армията, а само предизборни манипулации. Др. Станишев също отказа "нов тип изтреб.", когато можеше да "обърне" положението.

 3. #3
  ЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯЯ 28 апр 2015, 21:08
   
  0
   
  1

  Защо се възмущават от бсп той н-ка на отбраната ще ги защитава той съвипусника му от ВНВМУ министър Найденов си го избра, а къде е н-ка на отбраната в Македония. Какво отбранява там Охридското езеро или търси някой катер да купи за отбраната на морската ни граница. Е така ще го цакат, НО той си УРЕДИ синчето с офицерски пагони и въобще не му пука за БА.Защо ли още заема тази длъжност мислех, че след ген. Зл.Стойков няма да има по необразован н-к на ГЩ или Отбрана, но то имало хак и е на БА. А ОНЯ МИЧМАН с прасето което е хранил само с риба и му го ПОДАРИ на този н-к .СИГУРНО се превива от СМЯХ, и аз с ВАС г-н МИЧМАН се превивам от смях. ХАК им е на тези военнослужещи след като този им е н-к на ОТБРАНАТА .

 4. #4
  диди 28 апр 2015, 22:23
   
  1
   
  4

  Трябва да идва нов етнос,който да управлява тази територия.

  Дали ще са бежанци,съседи или някакви други,няма значение.

  Ние сме генетичен отпадък.

 5. #5
  от 16 28 апр 2015, 22:28
   
  1
   
  4

  МАЙ СИ ПРАВА ДИДИ !!!!!!!!

 6. #6
  Teraflop 29 апр 2015, 07:18
   
  1
   
  0

  Казах,че скендълът им е в кърпа вързан.Нищо не решиха за войската.

 7. #7
  наблюдател 29 апр 2015, 18:51
   
  1
   
  0

  И Найденов се мазнеше на армията, защо махна годините за ранно пенсиониране , като знаеше, че това е пътя.
  Популизъм !

 8. #8
  нищо ново 01 май 2015, 11:51
   
  0
   
  0

  Спомнете си големите обещания на Ангел Найденов и действията му като министър... Или мазните думи на Ал. Жерков, началник на политическия му кабинет - "ще проверим, ще видим, ще проучим"... Отвращението ми към тях е по-голямо дори, защото те продаваха празни надежди

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка