ГЕН.САМАНДОВ С ОБВИНЕНИЕ КЪМ БОЙКО: НЕ ТРЯБВА ДА СЕ ТЪРСЯТ ПАРИ САМО ЗА МАГИСТРАЛИТЕ, НАМЕРЕТЕ И ЗА АРМИЯТА! ОСВЕН НАТО И НИЕ ТРЯБВА ДА ГАРАНТИРАМЕ СИГУРНОСТТА СИ!

Pan.bg 27 апр 2015 | 15:45 views (10599) commentaries(19)
img Секретар на президента се заяде с магистралите
За тях се намират 100 милиона лева, а трябват пари и за армията, обяви ген. Самандов


Секретарят по отбраната на президента о.р. Атанас Семандов заяви личното си мнения по БНТ преди началото на КСНС, че трябва да се търсят пъри не само за магистрали, но и за армията. "Как се намират 100 млн. лв за магистрали, а трябват пари за армията", каза ген. Самандов по БНТ преди на Дондуков 2 да започне обсъждането на доклада на военния министър Николай Ненчев за състоянието на въоръжените сили.
"Армията трябва да бъде финансова обезпечена", каза още Самандов. "НАТО гарантира нашата сигурност, но ние също трябва да даваме сигурност", допълни той. Съветникът на държавния глава също посочи, че исканите от Ненчев 4 млрд. лева за модернизацията на армията не са сума, искана за една година.

"Тези пари са разпределени за няколко години", каза още Самандов. Армията, ако продължава с този паричен ресурс, тя може да загуби боеспособността си", допълни той.

"Имахме много развит военнопромишления комплекс, който трябва да бъде възстановен", обясни гостът в студиото. "Армията е достигнала до санитарния минимум", заяви Самандов, като припомни участието на военни при ликвидация на последици от аварии.


image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 19

 1. #1
  Съни 27 апр 2015, 17:53
   
  32
   
  2

  Много добре се е изказал генерала, още повече, че новите магистрали са като "черна дупка", след една година експлоатация и почва ремонт по тях.

 2. #2
  911-SOS 27 апр 2015, 17:54
   
  19
   
  27

  Щом този прос човек е генерал и съветник, нищо не може да се направи. Генерал с акъл и възпитание на фатмак.

 3. #3
  Аз 27 апр 2015, 17:59
   
  38
   
  9

  Точно ти трябва да мълчиш! Когато беше "генерал" се съгласяваше със всичко и после ходеше по формированията и се казваже: "Съжалявам момчета, ама това е Политическо решение и ние сме с вързани ръце ...бла, бла, бла" Мишок. Сега като се пенсионира как така изведъж стана смел и започна да говориш. Е заради такива като тоя сме на тоя хал!

 4. #4
  bivsh 27 апр 2015, 18:02
   
  19
   
  3

  Самандов изскочи от дупката. Наточил е ножа иска му се да купи очила за нощно виждане Диана ТТ и пистолети Зиг Зауер. Ако пък се доставят и бронирани машини Пустинна котка ще удари и тотото. Браво генерале от магистралите няма какво да се вземе. Честито!

 5. #5
  Уво 2015 27 апр 2015, 18:35
   
  20
   
  1

  Това трябваше да го каже много отдавна, не сега.

 6. #6
  Teraflop 27 апр 2015, 19:04
   
  20
   
  4

  Самандов си изтърва пистолета публично.Срам!

 7. #7
  срамни генерали 27 апр 2015, 19:33
   
  28
   
  4

  И този е такъв , като беше на власт мълчеше като г...
  А сега какво прави пак на държавна хранилка .
  Такива хора не са полезни за Б-я.

 8. #8
  Их хабе айне камараде 27 апр 2015, 20:13
   
  38
   
  5

  Господине генерале, ти и многото като тебе дето "изнесохте" на плещите си "рИформата" във въоръжените сили. Защо мълчахте, когато започнаха да ни унищожават преди години.. защо не последвахте примера на ГЕНЕРАЛ Марин?? Сега е лесно .. пенсийката е вързана и то таван..обещетенията са получени и то на куп, и за капак за "вярна служба под знамената" и тлъста държавна службица.. ДАно някой и някога събере на всички ви следвоенното развитие, кой съветник, кой цивилен служител, кой депутатин - че защо не и от ДПС....кой пък браковчик, трети инспектор.. ще се получи много интересно четиво..ще се види какъв мощен "мозъчен тръст" все още работи под шапката на МО. Иначе ако човек си направи труда да изнамери документите от прословутия "инцидент" в база Индия сигурно на повечето от вас подписите висят по протоколите за инспекции на базата.. и декларациите са били напълно в тон с монотонните твърдения от години - "напълно съответстваме", "напълно отговаряме" и т.н. Но независимото разследване приключи за успокоение на родителите на момчетата с, немога точно да си спомня абсурдизма, но беше май "има виновно действие, но виновни - няма", а и бая ти Петко Маринов за малко генерал и той да стане.. Сега изведнъж се сетихте, че видите ли армията е загубила боеспособността си и е трудно оперативно съвместима.. по-горе някой беше писал за новите ни придобивки от рода на цялото семейство изделия на "оптикс", които "доказаха" ефективността си в операцията в Афганистан и редица ваши покупки (дали да спомена за една система за полева интегрирана и дрън дрън, която все още чакаме да се "докаже") и изказването ви срещу политиката на Бойко е такова.. атакувате го там където е неговата сила..инфраструктурните проекти, предполагам ви е сложил на мястото веднага... ВИе и тези като вас положихте надгробния паметник на БА действайки не за "род и родина" а за "бащина дружина"..Амин

 9. #9
  ivanov.56 27 апр 2015, 20:26
   
  27
   
  2

  Единственият генерал разжалван при производството на военнто училище,да дава акъл е малко смешно
  Той е забравил за историите със старшината където го пишеше нараяд за да върши работата в къщи. Пълен македонски БОКЛУК!!!

 10. #10
  Я КАЖИ КАЖИ 27 апр 2015, 20:55
   
  8
   
  0

  До №9 - разкажи тая история, плийз...

 11. #11
  F 16 M 27 апр 2015, 21:03
   
  9
   
  0

  KAKAVTO tozi takav i BOIKO takiva i vsi4ki NIE
  BOKLUCI
  DU.EDAVCI
  MAR6A

 12. #12
  ОЗ 27 апр 2015, 21:30
   
  19
   
  0

  Иванов56,малко уточнение, не е разжалван,а е завършил мл.лейтенант/така завършваха най-големите издънки, за тия който не знаят/.Но пък е градски на нещото в президентството и ето ти го секретарка на президента.

 13. #13
  БИВШ 27 апр 2015, 22:20
   
  6
   
  8

  Въпреки, че не го харесвах докато служех и след като се пенсионирах, ( ОК пистолета си беше наистина голям смях но все пак инцидент) ще кажа че този човек каза много смело неща докато беше на служба. За това моля не говорете глупости. Не го защитавам, но на фона на другите като него (А Аз горе долу ги знам) смятам, че заслужава уважение. И освен това, кой да стане съветник на президента, някой недослужил (и много интелигентен) лейтенант ли? За такива позиции трябва не само акъл, но и опит (жизнен и служебен). Иначе, Ние сме наистина едни гоооооолеми смешници!

 14. #14
  Каквото...това 27 апр 2015, 23:24
   
  15
   
  0

  Да....,Златан Стойков печели решително срещу Самъндата по простотия,но Наско пък побийваше войници,риташе по кокалчетата ,набиваше каските с приклада на автомата,т.е. имаше още от ВНВУ и Елхово изградени Макаренковски педагогически похвати.Заради тия похвати един набор уволняващи се,една година го поступаха в ресторанта на Горилата в Г.Делчев.Дето се вика каквото повикало,това се обадило.

 15. #15
  видях 28 апр 2015, 10:46
   
  7
   
  0

  Ето и изказванията на 2 "бивши" генерали:
  Ген. Запрянов: Правителството прояви изключителна загриженост за отбраната на страната.
  За армията има 1.17 процента от БВП, така че не може да се каже, че няма пари за армията. Но е факт, че парите не достигат с около 70 милиона, а се очаква и пред армията има задача тя да се модернизира, което би било трудно без отделянето на повече средства. Това каза в сутрешния блок на bTV ген. Атанас Самандов, секретар по отбрана и сигурност на президента. След вчерашния КСНС при президента беше уточнено в период от десет години бюджетът за отбрана постепенно да започне да се увеличава. Дебатът и разговорите протекоха в една добра и конструктивна атмосфера, добави ген. Самандов. Руската техника е добра или по-скоро беше добра, но за времето си, защото тя вече е на около 40 години и в голямата си част вече е морално остаряла. Според ген. Самандов би могло ресурсът на МИГ-29 да се увеличи с още около две-три години докато бъде постепенно вкаран на въоръжение нов многоцелеви изтребител, а не да стигнем до ситуацията да останем без охрана на нашето въздушно пространство от наши изтребители.
  Държавата, разбира се, не може да поставя приоритет на всички сектори и е факт, че отбраната не е сред приоритетите на сегашното управление, но не може да се каже, че тя няма бюджет и не се отделят пари за нея. Това каза от своя страна ген. Атанас Запрянов, съветник на министъра на отбраната. В момента бюджетът за отбрана е 954 милиона лева, добави той. В момента оперативно готовите самолети не са два, но ако бъдат спрени поддръжките на някои самолети може да се окажем и с два до края на годината, коментира ген. Запрянов. Правителството прояви изключителна загриженост за отбраната на страната. Да, ако погледнем бюджета за тази година тя ще е нулева, но за в бъдеще беше прието постепенно парите за армията да се увеличават. Това, което беше прието в плана за бюджета на армията до 2025 година, беше прието тогава парите от бюджета да достигнат 2 процента от БВП, което вече ще позволи по-сериозното модернизиране на армията ни, коментира ген. Атанас Запрянов. Постепенното изваждане от употреба на МИГ-29 ще наложи вкарването на въоръжение нов многоцелеви самолет и докато това бъде извършено може би ще се наложи да поискаме охрана на въздушното си пространство от други страни членки на НАТО, но в това няма нищо срамно и се извършва в някои страни от алианса, заяви генералът. Той коментира и изказването на лидера на АБВ Георги Първанов, че министърът на отбраната Николай Ненчев не си върши добре работата и трябва да бъде сменен, като заяви, че според него министърът се справя добре със задълженията си, а другото са политически изказвания.
  Гледах цялото интервю! Срам ме е, че висши офицери говорят така!!!

 16. #16
  Che 28 апр 2015, 15:24
   
  5
   
  0

  Моля ви не ги мъчете тия хора в казармите, закрийте армията.Щом не е преоритет защитата на държавата и магистралите са по- важни, просто няма смисъл от нея.Позор, голям позор за България, първа в света да си закрие армията.Вие достойнство имате ли господа политици, как ще погледнете тоз народ в очите, че го оставихте и на произвола на съдбата....ума ми не може да го приеме това което става в нашата страна.

 17. #17
  Илия Троянов 28 апр 2015, 15:26
   
  0
   
  0

  Михо Михов казва, че за здравеопазване се увеличили парите от 1-милиард лева на 3-милиарда лева. Да така е, но това са разходите за здравеопазване, като 45% от тях са кеш от хората, а тези 1-милиард преди 15 години за които говори той са били от данъци - а не от осигуровки както е сега. 500 долара на човек са разходите за здравеопазване в България, това са всички разходи, като 270 долара от тях са от здравната каса и отпусканото от данъците, 230 долара е кеш от джобът на народа. Англия - всички разходи за здраве са 3700 долара на човек, от данъци държавата отделя 3 300 долара на човек, а 350 долара е кеш на човек. БВП на човек на Англия е 42 000 долара, на България е - 7500 долара. Разлика в БВП на човек е 5, 6 пъти, а държавни разходи на човек разликата е най-малко 12, 22 пъти, като имаме предвид че Англия не взима здравни вноски за някаква каса, а това са пари от данъци. 7, 58% от БВП са всички разходи в България през 2000г., а сега са 7, 41%. А заплатите растат, и 90% от лечението се извършва от частни болници - толкова от парите на здравната каса отиват за частни болници. Лекарственото производство и доставки са приватизирани. 2, 63% от БВП са били военните разходи на България през 2000г. , за войска от 3, 32% от работната сила, сега войската е 1, 41% от работната сила - с разход 1, 54% от БВП. Значи процентът от БВП за армията намалява със 70%, а армията намаля с 135% като дял от работната сила, 114 000 души армия - 2000г., 47 300 души през 2012г.. Англия има сега 2, 16% от БВП, за армия, а армията й е 0, 52% от работната сила. Данъчни приходи (% от БВП) на Англия е 25,29%, на България е 19%. ВЪПРОС НА НЕОЛИБЕРАЛИЗЪМ. - http://chetohche.blog.bg/ Под реформи неолибералите и живковото статукво в България, имат предвид повече за бизнеса и дори изчезване на държавата - или поне 10% от БВП да е разходът за държава - и то пак за стимул на бизнеса. Защото живковата олигархия е новата неолиберална висша класа - капиталистическата върхушка.

 18. #18
  редник 28 апр 2015, 17:25
   
  13
   
  0

  Господа Генерали, Самандов, Михов и други знайни и незнайни генерали, къде бяхте вие когато българската армия целенасочено се унищожаваше през годините ?
  Когато бяхте на служба не виждахте ли, не осъзнавахте ли, че всичко отива ба разруха ? Защо мълчахте тогава ?

  Как не ви е срам сега да коментирате след като вече сте заели удобни политически кресла.
  Вие не сте генерали.
  Един редник има много повече достойнство и кураж от вас.
  Жалки сте.

 19. #19
  ревизор 29 май 2017, 19:58
   
  0
   
  0

  Има една лаф,, Що е маке все е ла..о!".Като му гледам биографията, две години е след мен! След това е бил паркетен офицер в ВНВУ-то десет години, и то като калпазанин, извод връзки! След това ВА още две години паркет.Та от коментарите Ви не разбрах кога този генерал е учил войник да си връзва партенката! И като какъв ги е ритал по кокалчетата!Като зам. на полк ли, като ком. на полк ли, ако е тогава значи е простак! След ВА е станал зам. на полк е не оператор като би следвало, извод някой го е движел този келеш!Явното му бутане си проличава с изпращането му ген.щабна академия! И някой очаква , че този келеш ще се опълчи против тези които са го бутали,едно голямо Sorry!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка