АРМИЯТА НИ Е НАЙ-ГОЛЯМАТА ОПОРА НА БЪЛГАРСКИЯ НАРОД!

Pan.bg 23 апр 2015 | 19:51 views (3709) commentaries(7)
img Обучени и преквалифицирани са над 215 човека за работа с боеприпаси. Българската армия е най-голямата опора на българския народ, каза министърът на отбраната Николай Ненчев
Пресцентър на МО


„Българската армия е най-голямата опора на българския народ и всички наши усилия ще бъдат насочени за подобряване на способностите и модернизация на армията“, каза министърът на отбраната Николай Ненчев днес, 23 април, по време на посещението си в района на факултета „Артилерия, ПВО и КИС“ в Шумен на Националния военен университет. Той подчерта, че се надява в края на годината бюджетът на министерството да бъде актуализиран, за да бъде подобрено състоянието и духа на Българската армия.
Министър Ненчев провери на място изпълнението на негова заповед за обучение и преквалификация на военнослужещи, които работят с боеприпаси. Той информира, че вече са обучени над 215 човека. „Ще предложа законови промени, така, че всички, които се занимават с боеприпаси извън армията да преминават специализирания курс и да получат сертификат за придобити знания и умения за експлоатацията на боеприпасите“, заяви министър Ненчев и подчерта, че това е още една крачка напред в посока превенция. „Разпоредил съм, мобилни групи да са в готовност във всеки момент да посетят държавни или частни дружества, които се занимават с утилизацията на боеприпаси, за да не се правят повече компромиси със сигурността на хората“, допълни още министър Ненчев.
Днес министърът на отбраната наблюдава демонстративните стрелби на курсантите от факултет „Артилерия, ПВО и КИС“ на полигон „Марково“. Той даде висока оценка на показаните способности за поразявани на цели при стрелба със стрелково оръжие и артилерийско въоръжение.

В отговор на журналистически въпрос, министър Ненчев категорично заяви, че стабилността на факултета е извън всякакво съмнение и ще бъдат търсени нови форми за неговото развитие.

image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 7

 1. #1
  Serious SAM 23 апр 2015, 20:16
   
  19
   
  0

  „Българската армия е най-голямата опора на българския народ и всички наши усилия ще бъдат насочени за подобряване на способностите и модернизация на армията“. Празни приказки и евтин популизъм. Господин министъре с какви пари ще подобряваме на способностите и ще модернизираме армията? От 25 години сме на принципа "пари нема, действайте". Няма на къде повече. ЦАРЯТ Е ГОЛ!

 2. #2
  люси 23 апр 2015, 20:31
   
  14
   
  0

  Българската армия, г-н. Ненчев, няма никаква работа в Афганистан. Тя не беше там даже по време на т.нар. "Съветска окупация ". Наши танкове нямат никаква тработа в ръцете на батальон "Азов", за когото дори BBC направи предаване за техните "пол;итически пристрастия" към нацизъм, хитлеризъм и фашизъм, а наскоро даже и по немската ZDF . По този начин никакви български позиции не се защитават, охраняват и т.н. Нашата армия има единствено задача да ни защитава при реални нападения, а не химерични възклицания че имало "хибриди", "хибридни войски" и подобни неопределетилени цели, каквито могат да засегнат огромна част от Български граждани и никакви определени чужденци или чуждестраби войски в частност. Нашата армия се нуждае от поддръжка на техника, която е руска в по-голямата си част ( останала изобщо ) , каквато техника разполагат още десетки страни по замното кълбо и в ЕС в частност. Не мислите ли че на българите вече започва да им става скучно , безинтересно и даже смехотворно , когато се появите със следващите си "изяви"?

 3. #3
  Serious SAM 23 апр 2015, 21:41
   
  15
   
  0

  10-те подвига на министър Ненчев:
  1. Пребори се за бюджет за отбрана, на който за виждат дори и САЩ;
  2. Не допусна нито едно партийно, роднинско или земляческо назначение в подчиненото му ведомство;
  3. Отермонтира МИГ-29 в Полша (без те да знаят);
  4. Достави двигатели за МИГ-29 от Полша (отново без те да знаят);
  5. Засвидетелства огромното си уважение към Алма матер на българското военно образование чрез "недоразумение" (г-н Ненчев, има много недоразумения в МО, но най-голямото сте Вие)
  6. Обяви хибридна война на Русия, от което политическото и военното ръководство на същата изпаднаха в истерия;
  7. Модернизира БА и я имунизира срещу хибридните заплахи;
  8. Ликвидира проблемите с "Airpolicing"-а и сега дори изпълняваме това упражнение и над братска Македония;
  9. Достойно защити българските армейски разузнавачи и тяхната чуждестранна агентура;
  10. Въведе такива драконовски мерки за сигурност и проведе такова обучение на специалисти, че вече нито една мина, граната или снаряд не смеят без негово разрешение да пръднат (извинете - казва се да изпуснат газ), та камо ли да гръмнат.
  Не претендирам за изчерпателност - сигурен съм, че всеки, дори и бегло запознат с проблемите на БА ще може да посочи още много подвизи на бодрия земеделец.

 4. #4
  Стилиян 23 апр 2015, 21:53
   
  8
   
  0

  За съжаление народът мрази армията и обича политиците

 5. #5
  МиГ 23 апр 2015, 22:03
   
  8
   
  1

  Правилно, и е крайно време армията да оправдае това доверие на народа и унищожи в буквален смисъл всички политици и мутри, които го тъпчат!
  Докато го има доверието, защото изчерпа ли се - армията се превръща в съучастник в унищожението на държавата и собствения си народ!

 6. #6
  Той 24 апр 2015, 09:10
   
  1
   
  0

  Армията най-голямата опора на народа..., е благодарение на политиците ни сме се опряли на..., дедовия.

 7. #7
  бешеопоравечеНЕ 27 апр 2015, 08:58
   
  0
   
  0

  ТОВА ТВЪРДЕНИЕ НЕ Е ВЯРНО ...БЕШЕ ОПОРА - ПРЕДИ 1989 г., КОГАТО БЕШЕ НАРОДНА АРМИЯ ...СЕГА Е "ПАЗАРНА" АРМИЯ ..., ЗАГЛАВИЕТО НЕ Е ВЯРНО ...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка