Във ВА "Г.С.Раковски" се провежда международна научна конференция, посветена на 70-ата годишнина от края на Втората световна война

Pan.bg 21 апр 2015 | 15:33 views (3233) commentaries(3)
img Тридневна международна научна конференция „Великите сили, България и Балканите през Втората световна война“ започна днес, 21 април, във Военната академия „Г. С. Раковски“. Форумът откри министърът на отбраната Николай Ненчев, който е председател на Националния инициативен комитет за отбелязване на 70-ата годишнина от края на Втората световна война и победата над нацистка Германия. „В днешните смутни и несигурни за България и света времена очаквам от вашия форум да изпрати силно и недвусмислено послание към свободния и демократичен свят, послание за мир, за разбирателство, за повече търпимост“, заяви във встъпителното си слово при откриването министърът на отбраната Николай Ненчев.
Над 60 доклада ще бъдат изнесени по време на конференцията от изследователи и специалисти в тематиката, свързана с Втората световна война. Участие са заявили и историци от пет държави – Република Македония, Република Сърбия, Русия, Унгария, Черна гора. Организатор на конференцията е Военна академия „Г. С. Раковски“, а научен ръководител – доц. д-р Румен Николов (бел.ред. - Съвпадението с имената на началника на отбраната е случайно).
„Нека да се обърнем към нашето минало, за да не позволим то да ни разделя и в бъдеще, а напротив – то да бъде нашата пътека заедно напред“, заяви началникът на Военна академия контраадмирал Митко Петев при откриването на международната конференция.
Валентин Цветанов, бел.ред.: Ползвана е информация, публикувана в сайта http://www.mod.bg

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  РАЗРИВАЙ ОБОРИТЕ СМЕЛО 22 апр 2015, 16:51
   
  15
   
  0

  Ненчев, обеща да изгониш корумпираните? Кога най-после? Вижте във Военна академия как плащат на фирми, без да свършили НИЩО! но са единствени участници в уж обявени обществени поръчки от днес за утре! Роднински фирми, които даже не отговарят на елементарните изисквания за участие - ценз, кадри, предмет - крещящ пример е ЕДИМИТ. И това пред очите на всички! Ами другите? Кухи системи, за които си поделиха над 1 300 000 лв. Махнаха най-крадливия четири месеца предсрочно, а другите ни лук яли, ни лук мирисали... Удряй с лопатата през мундзите им, иначе виждаш какво става - ти ги изгониш през вратата, те се връщат през прозореца!

 2. #2
  Кой 22 апр 2015, 21:08
   
  13
   
  0

  Кой е крадливия, освободен четири месеца по-рано? Да не би да е Любо Симеонов?

 3. #3
  ПРЕДАДЕНИ ПОДЛО 23 апр 2015, 05:46
   
  13
   
  0

  Чудовищно престъпление е и това, че два месеца - февруари и март, тази година, на сайта на Военна академия, стои публикуван пьлен списък - над 120 човека от висшия ръководен състав на МО и БА, с ЕГН, взания, трите имена, служебните адреси и ред друга лична информация. Това бяха хората, които се явяваха на изпит по ALCPT. Това е най-активния от действащия състав, цвета на армията. Всеки можеше да си го свали този списък на собствения компютър, което е направено стотици пъти и тези файлове се развяваха като бакалски тефтери. На изпита хората ги носеха със себе си!
  Не стига това, ами седмици преди Великден пак там, на сайта на Военна академия, публикуваха такъв списък на повече от 400 (четиристотин души), които се явават на изпит по STANAG 6001 за цялата пролетна сесия.
  Всеки си го е свалил и в момета по компютрите се развяват над 400 пълни списъка с тази информация.
  Чуждите военни аташета са се снабдили по най-лесния начин с нещо, за което са мечтали, и сега анализират, ли, анализират...

  Не съм давал право на никой да ми публикува ЕГН, звание, трите имена, поделение и др. информация.

  Сега всеки от тези невинни хора може да се окаже, че трябва да изплаща заем, който не е взел, че е станал поръчител, че участва в банкови операции, че е участник в подписки и движения, за които не е чувал.

  И най-важното - по силата на това, че тези хора са ядрото на армията и националната сигурност - обект на вербовка от чужди разузнавания, обект на подслушване и следене, или пьк да бъде елиминиран, ако свирне тръбата...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка