ДВЕТЕ ЗЛАТКИ НАЧЕЛО НА НАЦИОНАЛНАТА ОТБРАНА И СИГУРНОСТ!

Pan.bg 07 мар 2015 | 20:28 views (5028) commentaries(20)
img Двете Златки начело на националната отбрана и сигурност
/Поглед.инфо/ Остава аз да стана Главен секретар и картинката ще е пълна.
Христина Христова


Но това не е смешно, не е дори и виц. Лично аз вече оставам без думи. Да се сещате едни неща от сорта, че изконната функция на Мъжа е да охранява, а на Жената – да съхранява? Всъщност, извинете. Това беше сложна мисъл за напълно изгладеното и притъпено съзнание на населението по нашите земи, а още по-сложна е тя за гланцираните мозъчни гънки на неговия психясал елит. Както каза наскоро журналистът Иво Христов, вече ни управляват клинични идиоти. Не случайно най-адекватният анализатор у нас в момента е психиатър. Но дори и професионалната диагноза на д-р Николай Михайлов вече не върши работа – защото заболяването на България се оказа нелечимо. Социологът Иво Христов го назова малко по-щадящо, което обаче не го прави по-малко зловещо – „Обикновено се измъкваме с този общ рефрен за лошите политици и добрия народ. Но нещо с народа също не е наред“.
image

Да, не е наред.

И народът, и управляващата класа заедно се качиха горе на черешата. Понякога си мисля, че тук става въпрос или за експеримент с нов вид психотронно оръжие, или за крайна фаза на някакво неизвестно на медицината фатално генетично увреждане. Така или иначе, българинът доказа, че за него няма граници в завладяването на нови и нови територии по пътищата на абсурда, водещ към собственото му самоунищожение.

Всичко, което може да се каже по темата, вече се каза. Тонове статуси във Фейсбук, безброй интервюта и статии на специалисти и коментатори. Не ще и не ще. Не става. Не увира тази дебела българска кратуна, даже и когато вече е в тенджерата на котлона като крастава жаба.

И понеже у нас става все по-модерно да се експериментира с усърдно малоумие процесът на доброволното ни заличаване като нация и държава, последният екстравагантен писък на политическата мода е националната отбрана и вътрешната сигурност да се оставят в ръцете на две нови и амбицирани Златки. Кунева и Бъчварова се оказаха най-компетентните специалистки-антитерористки и военни експертки, с което станаха безспорен хит в топ класацията на политическата чалга. Вярно е, че тези дни бяхме обявени официално за най-неграмотната нация в Европа, но щом тези двете са най-подготвените кадри за вицепремиер и министър, отговарящи за отбраната и сигурността, може би ще оглавим поне още една класация, която Метрополията ще измисли специално за нас, за да се позабавляват малко генералите й и да отпразнуват веселяшки приетия днес в парламента Закон за отбраната и въоръжените сили, даващ им легитимното право да се разпореждат с раята както си искат.

Честно, онемях. Абсурдът на абсурдите сигурно е по-малко абсурден от това нашенско провинциално, комплексарско раболепие.

Да речем, че народът вече тотално не е в час и е в невъзможност да осъзнава и частица от това, което му се случва. Но ония по-горе, те напълно изгубиха разсъдъка си. Заслепени от блясъка на Златния Телец, когато светът е подпален по всичките си краища от огъня на неконтролируеми кървави конфликти, тези безумци повериха не само съдбата на България, но и собствения си живот и живота на своите деца на две начинаещи аматьорки, които разбират от отбрана и сигурност толкова, колкото аз разбирам от космонавтика. Както каза Велизар Енчев, Борисов не се умори да назначава на отговорни постове своите секретарки. Те са навсякъде по високите етажи на властта – в Столична Община, в Парламента, в Президентството, а вече и в МВР.

Зловещият цирк продължава.

България официално бе обявена от господарите си в САЩ за фронтова линия, а на юг границата ни се огъва и разкъсва от прииждащите ислямски маси. През това време наш Бойко в пристъп пълна неуправляемост си назначи нова шаферка, която да му държи шлифера. Дали ще го държи, или ще се спъне в него поради своята неграмотност, ще се разбере по-скоро, отколкото и той самият очаква.

И понеже явно в България не е останал и един мъж на честта, който да се възпротиви истински на това безумие, и понеже българските полицаи и военни вече са на подчинение на две престъпно некомпетентни политически марионетки във фусти, монтирани в режим на ръчно управление, и понеже в тази самоизяждаща се нация явно не може да се намери нито един мъж, готов да пожертва себе си за страната си, единственото, което мога да направя аз като жена, е да се кандидатирам за Главен секретар на МВР, пък всеки да се оправя както може в тази забравена от Бога и народа земя.

image

Двете Златки начело на националната отбрана и сигурност - Христина Христова - Поглед Инфо

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 20

 1. #1
  Един Цветан 07 мар 2015, 22:10
   
  20
   
  0

  Чудесно казано Христина. Но като си знам,че Бойко критични анализи не чете, резцултатът е все тая. Остава на народа да му прелее канчето.

 2. #2
  Дедо Прецаки 07 мар 2015, 22:19
   
  20
   
  0

  М-да-а-а, тъжно! Обаче са съжаление е напълно вярно. Тази държава няма да се оправи, докато не се случи някакъв истински обществен катаклизъм, колкото и да не ни се иска!

 3. #3
  СТАРЕЦ 07 мар 2015, 22:48
   
  19
   
  0

  Проблемът не е дори в това, че са жени!
  Истинският проблем се състои в ПЪЛНАТА НЕКОМПЕТЕНТНОСТ на управляващите СИЛОВИТЕ МИНИСТЕРСТВА!

  Освен горепосочените дами НАПЪЛНО НЕКОМПЕТЕНТНИ са и управляващите Министерство на отбраната: МИНИСТЪР - земеделец; от трима заместник-министри само един е с военно образование (военно училище) и дори той не е служил като офицер!

  НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВАШ СИСТЕМА, КОЯТО НЕ ПОЗНАВАШ!!!
  Това, че щели "само да правят политика" са ПЪЛНИ ГЛУПОСТИ!
  КАКВА ПОЛИТИКА ЩЕ ПРАВЯТ В СФЕРИ, ОТ КОИТО НЕ РАЗБИРАТ?

  ДА СЕ ПРАВЯТ ТАКИВА НАЗНАЧЕНИЯ В СИЛОВАТА СФЕРА, КОГАТО "МИРИШЕ" НА ВОЙНА Е ПЪЛНО БЕЗУМИЕ!!!

  Да, Бойко Борисов наистина доказва, че е неуправляем!
  НО АКО ТОЙ НЕ МОЖЕ ДА УПРАВЛЯВА СЕБЕ СИ, С КАКЪВ АКЪЛ СМЕ ГО ОСТАВИЛИ ДА УПРАВЛЯВА ДЪРЖАВАТА???

 4. #4
  елена 07 мар 2015, 23:21
   
  3
   
  7

  Не е нужно и не е удачно да се хули този наш народ, който толкова изстрада. Той заслужава уважение, защото е невероятно търпелив, човечен, работлив, интелигентен.

 5. #5
  Donaldbalt 08 мар 2015, 02:42
   
  0
   
  0

  Использование минеральной ваты
  В наши дни многие строительные компании используют минеральную вату для утепления фасада здания, но через некоторое время сталкиваются с такой проблемой: фасад надувается, вата отходит или сползает со стены. Такая проблема обусловлена чаще всего климатом региона. Особенно это актуально для наших Балтийских регионов: Калининград, Санкт-Петербург. Здесь всегда повышенная влажность и прохладная погода, в связи, с чем и происходит отслоение ваты. Кстати, ремонт трубопроводов также отличается такими же проблемами. Это связано как с качеством почвы, климатом, надежностью используемых труб. Поэтому здесь тоже чаще всего применяют минеральную вату в качестве теплоизоляции. Ведь при невнимательном отношении к теплоизоляции трубопровода в первые же бетонный бой киев заморозки возникнут крупные проблемы, которые повлекут за собой неотложный ремонт ,финансовые растраты и отключение отопления или водоснабжения у людей. Для того, чтобы избежать всех этих неприятностей, необходимо использовать качественную минеральную вату, изготовленную в соответствии с государственными стандартами и отвечающую всем требованиям качества и безопасности.

 6. #6
  Жужи 08 мар 2015, 05:51
   
  6
   
  1

  Не се притеснявайте господа ,кораба потъва ще има вода за всички.Нека и ние най- на края да сме на първо място по нещо. Не забравяйте че от Брюксел ни обявиха за ЛИДЕР във ЕС . Само дето са пропуснали да допълнят - " по тъпотия " Ама то не е чак толкова важно Ние си го знаем.

 7. #7
  дядо Йоцо 08 мар 2015, 07:33
   
  0
   
  0

  Честит 8 март на всички жени!
  Благодарим ви, че ни търпите! :)
  Може да не го показваме понякога, но ние си ви обичаме!

 8. #8
  Teraflop 08 мар 2015, 07:58
   
  3
   
  0

  На всички златки,белки и катерички пухени и сладки,руси,тъмнокоси и червенокоси-ЧЕСТИТ Празник!Скъпи дами,бъдете ни живи и здрави!Нищо,че ни драскате с маникюр и ни ядосвате понякога,ние мъжете искаме да ви прегръщаме и целуваме!Много обич и щастие!!!!!И любов в изобилие!

 9. #9
  До "Старец" (3) 08 мар 2015, 09:47
   
  1
   
  6

  "Старец" (3), случайно да си чувал за по-съвременни основополагащи тези по темата, която се опитваш да дискутираш по един кръгло неграмотен начин ? Примерно да си чувал за основополагаща теза, като: "Войната е прекалено сложно нещо, за да се остави само на военните". И гореподписаната Христина, като автор на популистка вестникарска статийка, явно е скарана с материята и образованието, но е решила да напише и публикува неграмотничко това-онова. Тръгнала да се сравнява с доказан ерудит и доскорошен еврокомисар и пр. Това е все едно форумци-талисмани малко по-горе, като засуканите и много захаросани по женската тема "Дядо Йоцо" и "Teraflop" да кажат, че се срещат с някоя манекенка, но самата манекенка не знае за това. Та и авторката Христина Христова нещо такова горе-долу е направила, домогвайки се медийно до две други жени в реалната политика. И до Черната Златка дори некоректно се е домогнала тази Христина. "Старец", не поясняваш с факти какъв чак толкова военен спец си (количеството изядена котлова храна в някое поделение от времето на Варшавския договор и през годините не е пропорционална на военен професионализъм !). Но много свръхобразовани и бойни генерали от Западна Европа, САЩ и Канада и дори такива от Африка и Азия (без Русия), нямат вътрешен проблем като теб с цивилните политически лица в сектора за сигурност, респективно отбраната на страната си. Плюс това за абсолютно достатъчен баланс и в наши, български условия я има фигурата на началника на отбраната (чиста проба военен по презумпция). "Старец", ти обаче имаш проблем да се справиш грамотно и мъдро по темата. Абсолютно допотопно мислене демонстрираш. От невежество го правиш или от цинизъм (за рубли). Едно от двете е. По-скоро невеж си според мен. За гореподписаната Христина да не повтарям точно на 8-ми Март. Никаква ваша адекватност (ти и журналистката Христина) по въпроса за споделената отговорност и взаимното допълване на цивилна и военна експертиза в едно интегрирано министерство на отбраната от по-съвременен тип, каквото е нашето и е станало такова не от вчера. То си произвежда сигурност по линия на НАТО ежеминутно, както никога преди това. Цивилизовано при това. Която сигурност ние с теб и всички българи ползваме. Но ти, "Старец" и известен брой други хора нямат сетива да го забележат. Или умишлено се правят на такива.

 10. #10
  Златната златка 08 мар 2015, 09:55
   
  2
   
  4

  Шапки долу. Преславе, излагаш се стакива простотии.

 11. #11
  QAA 08 мар 2015, 09:56
   
  6
   
  0

  Кави ти Златки тия са си подуенските баби

 12. #12
  Teraflop 08 мар 2015, 10:35
   
  0
   
  0

  ДЕВЕТИ,АЙДЕ ДНЕС Е ПРАЗНИК НА ЖЕНИТЕ,ОТПУСНИ СЕ МАЛКО,ДЕ!Засукан съм,ама чак пък захаросан.....Просто честитих празника на всички дами.Не може ли?Ако се срещам с манекенка,не бих казал точно на теб.Айде,и спокойничко,без нерви.

 13. #13
  СТАРЕЦ 08 мар 2015, 10:45
   
  2
   
  0

  До #9
  "... "Войната е прекалено сложно нещо, за да се остави само на военните" ..."
  Това е казано още от ген. Уйлям Шърман (1820-1891) и след това е повтаряно и леко перефразирано от различни политици в продължение на век и половина.

  НО АКО ТЕЗА ОТ 19 век ПРИЛАГАШ КАТО "... по-съвременна основополагаща теза ..." в 21 век, ЗНАЧИ СИ БЕЗКРАЙНО ИЗОСТАНАЛ!

  СЪГЛАСЕН СЪМ, ЧЕ НЕ ТРЯБВА ВОЕННИТЕ ДА РЕШАВАТ ВЪПРОСА ДАЛИ ДА ИМА ВОЙНА ИЛИ НЕ?
  НО, СЪГЛАСИ СЕ, ЧЕ НЕ ПОЛИТИЦИТЕ ТРЯБВА ДА РЕШАВАТ ВЪПРОСИТЕ КАК ДА СЕ ПОДГОТВЯТ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ ЗА ВОЙНА?, А ОЩЕ ПО-МАЛКО КАК ДА СЕ ВОДИ ВОЙНАТА?!

  КОГАТО УПРАВЛЯВАЩИТЕ ВЪОРЪЖЕНИТЕ СИЛИ НЕ ПОЗНАВАТ СИСТЕМАТА, ТЕ ДОРИ НЯМА ДА МОГАТ ДА "АСИМИЛИРАТ" ТОВА, КОЕТО ЕКСПЕРТИТЕ ИМ КАЗВАТ И НЕ МОГАТ ДА ВНИКНАТ В ТОВА, КАКВО НАИСТИНА Е НУЖНО ДА СЕ НАПРАВИ!

  В заключение и аз ще напиша цитат на един от най-великите пълководци на всички времена:

  "ВОЙНИКЪТ ТРЯБВА ДА СЕ УЧИ НА ТОВА, КОЕТО Е НУЖНО НА ВОЙНА!"
  И ще добавя:
  ПОЛИТИКЪТ НЕ ЗНАЕ, КАКВО Е НУЖНО НА ВОЙНА! ТОВА ЗНАЕ ПРОФЕСИОНАЛНИЯТ ВОЙН!

 14. #14
  Моделка 08 мар 2015, 10:52
   
  0
   
  2

  Осми и дванадесети, мазен си. Не си захаросан.

 15. #15
  Teraflop 08 мар 2015, 11:11
   
  2
   
  0

  Моделке,дупето ти е мазно.

 16. #16
  До "Старец" (13) 08 мар 2015, 11:14
   
  0
   
  4

  "Старец" (13), изправяш се с цял свой ръст срещу държавен и военнополитически модел, практикуван в Западна Европа, САЩ, Канада. С други думи, водещите във всяко едно отношение и с най-високо ниво на национална сигурност и отбрана. Единни и изключително ефективни в моменти на рискове и заплахи срещу тях, тези същите държави и техните общества. Моделът е вече възприет у нас и в 90% от другите бивши страни-членки на разпусналия сам себе си (!!!) Варшавски договор. В Русия и Северна Корея този точно модел не го практикуват още.

 17. #17
  СТАРЕЦ 08 мар 2015, 14:24
   
  0
   
  0

  До #16

  Държавният и военно-политически модел, за който пишеш е ДОБЪР за ДЪРЖАВИТЕ, КОИТО ЦИТИРАШ, защото те могат да си позволят да го финансират!

  Ние можем да компенсираме липсата на средства само по два начина:
  1. Компетентни и добре запознати със системата кадри на ВСИЧКИ НИВА.
  2. Предавайки системата в ръцете на добре подготвени, но ЧУЖДИ КАДРИ, които ще разсъждават от гледна точка на СВОИТЕ държави, а не на БЪЛГАРИЯ. Този подход, който за съжаление въвеждаме има само едно име - ДОБРОВОЛНО ОТКАЗВАНЕ ОТ СУВЕРЕНИТЕТ!

  КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ НАШИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ"?

 18. #18
  До "Старец" (17) 08 мар 2015, 15:53
   
  0
   
  0

  "Старец" (17), мисли за "отказ от суверенитет" (твоето понятие, въведено по-горе) от една страна и за "частичен трансфер на суверенитет" по линия на държавното ни съюзно членство заедно с други нетоталитарни държави от друга страна, като за две много, много различни неща. Първото е нито приемливо, нито е нашият случай към днешна дата. Второто е неизбежно в демократични съюзни формати и изключително ефективно от държавна гледа точка за крайния позитивен резултат. Има го по аналогия и в личния ни живот. И ти неизбежно практикуваш трансфери на своето собствено "Аз" на лично ниво. Няма такъв "филм", като абсолютна самодостатъчност в живота. Премисли го отново и трезво, ако искаш. Не се стресирай излишно от частичния трансфер на суверенитет - било на лично, било то на държавно ниво. Други са ни проблемите на нацията. Ние не знаем дори какво, как и колко да ядем, когато абсолютно сами избираме. Колко да пушим. Колко да пием. Колко да не безделничим. Колко да не се мразим взаимно, особено когато насрещният не е дал повод. Решаването на проблемите на нацията, които са ни се струпали на раменете през годините, не предполага всеки случай безмозъчно русофилство в държавен аспект и особено съветофилство. Както и не предполага омраза към всичко руско и славянско в най-широк обществен смисъл. Дебело го подчертавам това, второто. Но в държавен аспект, трябва да си имаме своя убеден цивилизационен избор, ориентиран в западна посока и евроатлантически мащаб.

 19. #19
  бай Тушо 08 мар 2015, 17:54
   
  0
   
  0

  До "Старец" 18
  "Старец" (17), мисли за "отказ от суверенитет" (твоето понятие, въведено по-горе) от една страна и за "частичен трансфер на суверенитет" по линия на държавното ни съюзно членство заедно с други нетоталитарни държави от друга страна, като за две много, много различни неща.
  Тези нетоталитарни държави за които говориш, са от другата страна, ама на планетата ! и като им стане жежко ще забравят за отговорността си към такива съюзници като нас, колкото си спомниха за Грузия в последния конфликт с Русия .. Аз признавам съюзници, само срещу враг с насочено агресивно отношение към България и ще се бия само на собствената си земя, Никой неможе да ме закара да сторя това на чужда земя, че и чуждоземци да ми казват къде е врага..
  Мераклиите да заповядат , от там връщане няма

 20. #20
  СТАРЕЦ 08 мар 2015, 18:47
   
  0
   
  0

  До #18

  Напълно съм съгласен с теб, че "... Решаването на проблемите на нацията, които са ни се струпали на раменете през годините, не предполага всеки случай безмозъчно русофилство в държавен аспект и особено съветофилство ..."
  Но по въпроса за СУВЕРЕНИТЕТА, не съм напълно съгласен!
  СПОРЕД МЕН СУВЕРЕНИТЕТА ИЛИ ГО ИМА, ИЛИ ГО НЯМА! (Нещо като "малко бременна жена".)
  Не случайно завърших предния си коментар с цитата:
  КОЙ ЩЕ НИ ОСВОБОДИ ОТ НАШИТЕ "ОСВОБОДИТЕЛИ"?

  Русия и САЩ са империи, които имат ГЛОБАЛНИ ИНТЕРЕСИ. България няма такива! В който и лагер да застанем ние жертваме собствените си интереси, заради интересите на ЕДНА ОТ ИМПЕРИИТЕ! Еднакво ПОГРЕШНО е заставането на която и да е страна!
  България имаше шанс поне да се опита ДА БЪДЕ МОСТ между двете империи, без да заема която и да е страна!
  Сега България вече не може да бъде мост между тях, защото ТЕ (или поне едната от тях) НЕ ЖЕЛАЯТ ДА СИ СЪТРУДНИЧАТ. Въпреки това мисля, че НЕУТРАЛИТЕТ е много по-добре, отколкото ВЗЕМАНЕ НА СТРАНА (която и да е тя).

  БЪЛГАРСКИТЕ ПОЛИТИЦИ НЕ УСПЯХА ДА ОСРЕБРЯТ СТРАТЕГИЧЕСКОТО ГЕОГРАФСКО ПОЛОЖЕНИЕ НА СТРАНАТА, КОЕТО ДА НИ ДОНЕСЕ ПОЛЗА КАКТО ОТ ЕДНАТА, ТАКА И ОТ ДРУГАТА СТРАНА!

  ПОЛИТИЦИТЕ ОТНОВО НИ "ТЛАСНАХА" КЪМ ЕДНАТА ОТ ДВЕТЕ СТРАНИ.
  АМИ АКО ПАК СЕ ОКАЖЕМ НА ГУБЕЩАТА СТРАНА?! - ПОРЕДНА НАЦИОНАЛНА КАТАСТРОФА!!!
  СТИГА!!!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка