НИЩЯТ СЪДБАТА НА БЪЛГАРСКОТО ОФИЦЕРСТВО

Pan.bg 27 фев 2015 | 12:01 views (4810) commentaries(18)
img Съдбата на българското офицерство в условията на политически трусове е тема на научна конференция
Инфоцентър на МО

Научна конференция на тема „Съдбата на българското офицерство в условията на политически трусове“ се провежда в Централния военен клуб в столицата днес, 25 февруари. Конференцията е под патронажа на президента и върховен главнокомандващ на Въоръжените сили на Република България Росен Плевнелиев.

Българската армия служи вярно и почтено на своя народ и се ползва заслужено с неговата любов. Именно затова политиците трябва да покажат уважение и стратегически и надпартиен подход – заяви в словото си президентът Росен Плевнелиев.


Научният форум е посветен на 70-годишнината от разстрела на генерал-майор Трифон Трифонов, началник на Щаба на войската, както и на плеядата генерали и офицери, станали жертва на политическите сътресения в Третата българска държава.

„Офицерският корпус следва съдбата на българския народ“, каза в приветствието си към участници и гости Орхан Исмаилов, заместник-министър на отбраната. „Убеден съм, че от тази трибуна ще се чуят изводи, които ще ни подпомогнат - в бъдеще да не допускаме тези грешки, които сме допускали в миналото“, каза още заместник-министър Орхан Исмаилов. Той пожела на участниците ползотворна конференция, която да спомогне за утвърждаването и повдигането на самочувствието на българския офицер.
image
В конференцията с доклади се включват водещи историци, преподаватели в различни висши училища в България, БАН, представители на неправителствени организации, военнопатриотични съюзи, музейни и научни работници и др. Основен организатор е Военноисторическата комисия.

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Teraflop 27 фев 2015, 12:15
   
  5
   
  2

  Плевнелиев е напудрил обстановката,но...кога за министър на отбраната ще бъде назначен български генерал?Явно е,че цивилните лица не вършат работа.

 2. #2
  Осведомен 27 фев 2015, 12:36
   
  13
   
  2

  Пълни глупости! Народа изобщо не дарява с любов БА като цяло по простата причина, че самата армия НЕ следва пътя на народа. Народа на България НЕ иска тъпото НАТО, НЕ иска войни, докато видни армейци подскачат в умопомрачение като чуят курс еди къде си, място на НАТО-вска длъжност, участие в мисия на НАТО....затова народ и армия нямат нищо общо от известно време.

 3. #3
  До № 1 27 фев 2015, 13:05
   
  18
   
  0

  Май не си запознат със свинщините свършени от ГЕНЕРАЛ аню ангелов ?

 4. #4
  Спиро Картечаро 27 фев 2015, 13:06
   
  8
   
  1

  Това е смехотворно ..да Правиш Научен Форум за разстрелян офицер преди 70г. като се знае ,че е служил на Правителство ,което Вкара - България в ВСВ и Я, направи съпричастна в престъпленията извършени от Националсоциалисти и Фашисти . България понесе последствията от членството си в "Тристранният пакт ".. над България падаха Американски и Английски Бомби ..умираха невинни цивилни граждани .

 5. #5
  Коньо у барата 27 фев 2015, 13:55
   
  4
   
  0

  Еееее.....,щом Орханчо и Станчо ми бистрят съдбата,ойде коньо у барата.

 6. #6
  Teraflop 27 фев 2015, 14:12
   
  3
   
  1

  До 3.Запознат съм и още как.Имам предвид генерал на служба и с ума си.

 7. #7
  Старши офицер 27 фев 2015, 14:34
   
  0
   
  5

  "Teraflop" (№ 1), нека някоя много подготвена и напълно уверена в себе си жена да бъде министър или "министърка", както ти размишляваше на глас преди броени дни, че било правилното. "Министър" се казва винаги, "Teraflop"! Следващ път по възможност да бъде "Тя" имам предвид, а не някой генерал, какъвто дефинитивно е началникът на отбраната и това е напълно достатъчно за посоката, в която размишляваш подобно на кон с капаци. Когато ще има рутинно повод за смяна на военния ни министър. Модерно е жена-министър в по-развитите от нас за момента общества и държави. Никой не е вечен на поста. Нито министър Ненчев, който министерства много достойно впрочем. Байганювските коментари по негов адрес влизат в сметките и всеки един на поста ще си носи този традиционен в български условия кръст. Нали на думи често уважаваш жените, пишейки си твоите коментари в "Pan"-a! Естествено да не бъде пък някоя от твоя харем, "Teraflop"-e!!! Колкото до "Спиро Картечаро" и всички негови прекопирани копия във форума, нека не коментирате неграмотно ексминистър Аню Ангелов и други достойни български генерали. Не им вменявайте собствени свинщини, ако искате ...

 8. #8
  Teraflop 27 фев 2015, 18:27
   
  4
   
  0

  Старши,Искаш жена за министър,доколкото разбирам дъвката ти.Уважавам дамите,да.Нека и жена да е,но подготвена във военните дела,а не лаик.Колкото до коня с капаците.....Хайде,няма да го взема на себе си.Карай.

 9. #9
  Teraflop 27 фев 2015, 19:07
   
  7
   
  0

  Старши,сетих се кой си.Личи си по писането ти.Многословни,натруфени и без смисъл изречения.Полковника,доцента с многото титли и празната глава.Ясно.Виж какво,полковник,много ми се ще,ако те срещна на живо,да ти тегля една.... майна!Защото във форума не става.Пий си хапчетата и си поспивай повечко!Това е моят съвет.

 10. #10
  армейски генерал 27 фев 2015, 19:41
   
  6
   
  0

  "Орхан Исмаилов, заместник-министър на отбраната."
  Жалко за българската армия и нейните генерали и адмирали, допуснали това със своето действие или по-скоро бездействие.

 11. #11
  mechkata 27 фев 2015, 20:55
   
  3
   
  0

  До # 7 Старши офицер "нека не коментирате неграмотно ексминистър Аню Ангелов и други достойни български генерали"
  Ако това ти е мерилото за достойнство.........тежко и горко на подчинените ти......****...******....

 12. #12
  Старши офицер 27 фев 2015, 22:04
   
  0
   
  5

  Здравей "Тeraflop" (1,8-9),

  За което си се бил сетил - нито го отричам, нито го потвърждавам. Не е по същество.

  По съществото на конкретния въпрос, който се дискутираше. Ти тръгна от твърда позиция "генерал-министър" и сложи точка на изречението си. После от движение и на скорост изстреля кръгло обидни твои думи за един много достолепен български генерал А. А., от който си на светлинни години във всяко отношение. Той собствено би могъл да бъде генерал във всяка една свободна и демократична страна със своите лични и професионални качества, доказани през годините. Ти не. Но да не откриваме точно сега тази дискусия. След третия ти по ред твой коментар по горе, вече те констатирам, "Teraflop", че си еволюирал в правилната и според мен посока. Вече казваш: "Нека и жена да е, но подготвена ... ". Не заковаваш вече "генерал" и точка. Оценявам го. Така трябва, а не като кон с капаци наистина. Конят е благородно животно. Приеми, че съм те сравнил по-рано днес с нещо благородно. Капаците друг му ги слага на коня, докато конят усети. Виждал съм ги тези работи в живота как стават. И сега виждам как им се случва на някои хора, горките.

  "Teraflop", ти си пич по натура и в доста направления. Аз съм ти го признал във форума, когато е имало конкретни и различни от днешния поводи. Категорично може да бъдеш полезен на началниците си и страната си.

  В други отношения страшно се изхвърляш на нива, за които не си готвен системно да бъдеш полезен. Отчитай си го и всеки от твоята категория е добре да го прави.

  Онова за намеренията ти и псувните ти, нямам излишен коментар. Псувните са прекалено лесно и банално нещо в днешни дни, за да минават като като мъжественост. Няма гаранция, че някой си там някъде и някога, няма да бъде напсуван от тебе. Колко докосва това също е отделна тема.

  Спирам до тук, но все пак за финал и отново по същество.

  Следващ път по възможност нека се опита да бъде "Тя" макар и без униформа. "Тя" да бъде министър на отбраната на България. Свежа политическа и професионална идея е. А не някой генерал, какъвто дефинитивно е началникът на отбраната. Да вземем и това да експериментираме и защо не, както казах в самото начало. Има го под слънцето. Работи много успешно в определени напечени ситуации. Поводът за спора ни, ти го даде, "Teraflop". Признавай !

  Жив и здрав бъди, "Teraflop"-e ! В боя трябва да сме заедно, ако се наложи ...

 13. #13
  Старши офицер ... 27 фев 2015, 22:24
   
  0
   
  5

  "Армейски генерал"-е (#10),

  Българският гражданин (един от нас, като мен и като теб лично примерно !) г-н Орхан Исмаилов си ги има абсолютно всички необходими качества и права до едно, за да заема поста. Останалото е въпрос на демократичен избор в демократична държава. Нашата демократична държава ! Макар още да не е от най-развитите демокрации по света, за съжаление. Кое по-точно е жалкото, за което геройски намекваш. Че не сте роднини, поне по сватовство ли ! Това ли те разстройва теб толкова. Или какво ?

 14. #14
  Дедо Прецаки 27 фев 2015, 23:42
   
  4
   
  0

  Глупости на търкалета! Армията никога вече няма да има престижа и позициите, които имаше и причината е проста - тя е откъсната от народа и от обикновените хора! При наборната войска нямаше българско семейство, което да не е свързано с армията. Дали ще е брат, дали ще е баща или дядо, но нямаше човек от едно семейство, който по някакъв начин да не е минал под знамето и това е нещо, което не се възпитава с два часа начална военна подготовка! Няма значение дали е Плевнелиев или е Саманлъков - все е тая, връзката е скъсана и признаци да се възстанови поне в обозримо бъдеще няма...!

 15. #15
  Teraflop 28 фев 2015, 07:31
   
  3
   
  0

  Полковник,грешно си ме прочел и грешно си ме разбрал.Аз никъде за А.А.,както си написал/предполагам,че е Аню Ангелов/нищо лошо не съм казал.Имаше лош пост на друг писател във форума,който ме попита,дали съм виждал въпросния генерал.Аз отговорих положително и това беше.Ти откъде си прочел мой негативизъм спрямо А. Ангелов,не знам.Нека заровим томахавките и да забравим за коне и кавалерия.Колкото до генерал за военен министър,моето мнение е,че войската трябва да се води и икономически,и материално от военен човек с мъдрост и визия.А жените,те са отделна страница.Това е мнението ми и не ангажирам никого с него.Все пак живеем в горе-долу свободно от предразсъдъци общество.

 16. #16
  Аали Реза 28 фев 2015, 11:50
   
  4
   
  0

  О майн гот, майно лио, наука до науката и конференция до конференцията! Аалелуйя за ЗКПЧ-изма, глобализма и новото межполож. Науката научна е дело на всеки.

 17. #17
  наблюдател 01 мар 2015, 14:56
   
  1
   
  0

  Вашта работа "на крив х..., вълната му пречи".
  Жив майтап е българската армия в момента , во главе и с българското офицерство, само келипира гледате.

  Да не се наложи да опрем до Вас.

 18. #18
  вълк 03 мар 2015, 07:19
   
  0
   
  0

  # 2 и # 17. Правилни мнения!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка