ФРОГНЮЗ: ЛОВ НА ВЕЩИЦИ В МО

Pan.bg 23 фев 2015 | 20:08 views (5381) commentaries(13)
img Само във Фрог: „Лов на вещици” във военното министерство
http://frognews.bg/news_86564/Samo-vav-Frog-Lov-na-veshtitsi-vav-voennoto-ministerstvo

В ръководството на военното министерство служат верни последователи на американския републикански сенатор Джоузеф Маккарти. На служителите във ведомството и големите щабове е забранен всякакъв контакт с хора от руското посолство .

Военните и цивилните във военното министерство не смеят да поддържат контакти нито с руското военно аташе и заместниците му, нито с руски търговски представители. Офицери от военното контраразузнаване слухтят за „неправомерните” контакти на генерали, офицери и цивилни служители. Хората под пагон и без пагон на «Дякон Игнатий» №3 в столицата ги е страх дори да гледат и се информират от руски сайтове. Ограничен до минимум е и кръгът от лампази и високопоставени чиновници, които посещават руското посолство по време на национални празници на Русия.


Под забрана във военното ведомство е и четенето на военния сайт Pan.bg, и други сайтове, където се публикуват материали, които не били по вкуса на министър Николай Ненчев и компания. За него и приближените му се предоставяли само информации от сайтове и медии, в които в армията проблеми няма.

Фрог научи още, че след излизане на критичен материал в сайта ни, военнослужещи от гарнизоните го качили в личните си страници във фейсбук. Учудването и притесненията им били огромни, когато били привикани от началниците си и нахокани за неблагоразумието да изразят подкрепа на позиция, различна от тази на властимащите в МО.

Министърът на отбраната Ненчев бил подразнен и от интервю на командира на Вонновъздушните сили генерал Румен Радев. Последният заявил , че България не бива да позволява българско небе да се охранява от гръцки и турски изтребители. Такива намерения имало в НАТО и Ненчев бил на път да склони алилансът да поеме „Еър полисинг”.

Припомняме кой е Маккарти. Маккартизмът по името на американския сенатор Джоузеф Маккарти е политическо течение в САЩ от втората половина на 20-ти век. Маккартизмът е насочен срещу комунистите и крайно-левите в САЩ и представлява практика на обвиняване в подривна дейност, заговор, в някои случаи без наличието на реални или достатъчни доказателства, или като се използват иначе рядко използвани средства за разследване, най-често с участието на ФБР, често използван за потушаване на политическа критика. Маккартизмът е кампания за разкриване на съветски шпиони, комунисти или техни симпатизанти и други политически елементи.

Има ли някакъв ...изъм във военното министерство? И дали на днешната пресконференция министър Ненчев няма да обяви война на Русия?

Орлин Джумайски
image

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 13

 1. #1
  дядо Йоцо 23 фев 2015, 20:49
   
  1
   
  5

  Във Фрог често се изхвърлят.
  Някой от МО да пише дали е истина това.
  Офицерите от ВКР отдавна са в ДАНС и не са подчинени на министъра.
  Не ми се вярва чак да е толкова зле работата.

 2. #2
  ssd66 23 фев 2015, 21:35
   
  3
   
  0

  Ахаха, голем смЕх, или по-скоро простотия е налегнала армията. През последните години простотията става по-голяма и все по не ще, да си ходи от нейните притежатели. Защо ли е така? Може би защото те винаги са държали да я притежават, това в днешно време е повод за гордост, повод да бъдеш от "елита". На това ни учат всеки ден вестници, медии, хората по улиците, всичко което се случва около нас. Колкото си по-прост, толкова си по-прост. Тъжно, нали?

 3. #3
  Дедо Мраз 23 фев 2015, 22:35
   
  5
   
  0

  Дедо Йоцо, не ти ли се веруват таквизи ми ти работи? Ти в коя армия служиш? Чекай некой от МО да ти потвърди, пък после ДАНС да го изпържат на министър Николай Ненчев и компания, хе-хе... ;)

 4. #4
  приходящ 23 фев 2015, 23:50
   
  1
   
  11

  Ха добър ден!
  Естествено, че такава трябва да е позицията на МО! Какъв ... ми ще дирят висши военни в посолството на Русия - страна, която от ден на ден влошава отношенията си не само с НАТО, а и със световната общнист като цяло.
  Още когато Велизар беше министър писах, че трябва всички офицери от майор (включително) нагоре да минат през полиграфа. Па ако ще после да си внасяме военни от Полша (примерно).

  Да не говорим пък, какви ще са контактите на висши военни с "руски търговски представители"???

 5. #5
  дедо Пъф Деди 23 фев 2015, 23:55
   
  3
   
  0

  Ето дедо Йоцо, мистър "приходящ" ти потвърди, че е истина. Сега с полиграф ли ще трябва да ти се доказва очевидното?

 6. #6
  дядо Йоцо 24 фев 2015, 00:13
   
  3
   
  1

  Само питах, бе хора, не ми скачайте така.
  Споко.

 7. #7
  DIV 24 фев 2015, 02:24
   
  1
   
  1

  Осторожно!
  Враг подслышивает!

 8. #8
  Тън-мън 24 фев 2015, 07:27
   
  3
   
  0

  Все пак трябва да се знае,че по признанията на самия Приходящ-Пърдящ,същият е отроче на активни борци против фашизма и партийци.Личи си наследствената закалка от методите и манталитета на Вишински.Дерзай Пърдящий,всичкото от майор на полиграфа,няма тън-мън!

 9. #9
  Ха-ха 24 фев 2015, 16:46
   
  0
   
  1

  То пък някой здравомислещ е умрял да чете pan.bg!!!

 10. #10
  Чичо Ото. 24 фев 2015, 17:06
   
  0
   
  1

  Чистката в силовите ведомства тепърва започва. То не че отдавна не беше време. Отдавна има сигнали от партньорските служби за неблагонадеждността на маса народ в МО. Да видим на пролет какво ще се случи.

 11. #11
  Кощей 24 фев 2015, 19:31
   
  0
   
  0

  Че то цял един народ ще излезе неблагонадежден, ако ще се питат партньорите, хе-хе.

 12. #12
  дядо Йоцо 24 фев 2015, 20:07
   
  1
   
  0

  до 9
  пан.бг се чете и от здравомислещи и от не чак толкова...
  Но който милее за БА си сверява часовника тук...

 13. #13
  Д. Благоев - Дядото 24 фев 2015, 21:56
   
  1
   
  0

  Прави са дядовците! Дечурлигата да ги гледат в устицата и да ловят всяка една златна сричка, що се отронва от тях!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка