В Русия задържаха терористи, планирали атентат и световно господство на исляма

Pan.bg 23 юли 2021 | 10:32 views (1840) commentaries(0)
img pan.bg
Източник: /Поглед.инфо/

Членовете на екстремистката общност, задържани в Ставрополския край, са планирали терористична атака на територията на полицията в Кисловодск. Пресслужбата на Ставрополския край информира журналистите за това.

„На 21-22 юли седем членове на забранено религиозно сдружение измежду жителите на Република Дагестан, Република Карачаево-Черкезия и Ставрополската територия, а именно: Расул Умаров, Юсуп Исмаилов, Ислам Тамбиев, Анзор Кахунов, Адам Дарсаев, Махач Баширов и Рабадангаджи Рабаданов бяха задържани", заявиха властите.


"Двама членове на асоциацията на 5 април 2021 г. са планирали да извършат терористичен акт на територията на административната сграда на полицейското управление на град Кисловодск с помощта на самоделно взривно устройство, което те са направили, но действията им бяха потиснати от служители на централната офис на ФСБ на Русия и ФСБ за територията на Ставропол и Главното управление на Министерството на вътрешните работи на Русия за територията на Ставропол. ", - се казва в съобщението.

Разследването иска арест на задържаните.

Следственият комитет съобщи, че седем души са били задържани по време на разследването на наказателно дело срещу 17 членове на международна религиозна асоциация, действаща в територията на Ставропол.

Те бяха обвинени в организиране и участие в дейността на екстремистка организация, подготовка за извършване на терористичен акт, незаконно производство и съхранение на взривни устройства.

Според разследванет,о Тимурлан Гогуев е организирал дейността на религиозно сдружение в Кисловодск, "насочено към установяване на световно господство на радикална форма на исляма и създаване на единна ислямска държава в Руската федерация".

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка