Warning: getimagesize(): php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Warning: getimagesize(https://cdnfr1.img.sputniknews.com/img/104323/38/1043233883_0:315:3102:1993_1000x0_80_0_1_28c9a5f5dbd218acc8988a60633a6ba7.jpg.webp): failed to open stream: php_network_getaddresses: getaddrinfo failed: Не е известно името на услугата in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Daesh съветва своите джихадисти да избягват Европа заради коронавируса

Pan.bg 16 мар 2020 | 10:38 views (1673) commentaries(0)
img Pan.bg
Докато пандемията Covid-19 нанася тежки удари на европейския континент, Daesh издаде нови директиви на членовете си, като ги съветва да не отиватв Европа, съобщава Sunday Times of London.
В контекста на глобална пандемия от коронавирус, Daesh посъветва членовете си да не пътуват до Европа, информира лондонският Sunday Times. Терористичната група разпространи нови „директиви“ чрез бюлетин, в който приканва членовете си да закрият устата си, когато кашлят или кихат, и да мият редовно ръцете си.
Вместо да препраща препоръките и съветите на Световна здравна организация (СЗО), Daesh цитира пасажи от Корана, квалифицирайки коронавируса като "чума", която е "мъка, изпратена от Аллах за тези, които той посочи", в коментари цитирани от The Sun. Вестникът информира още, на базата на тези коментари, че „болестите не удрят от само-себе си, а следват заповедите и присъдите на Аллах“.
Джихадистката група демонстрира определено противоречие тук, твърдейки, че заразените са "по заповед", а в същото време съветват да си мият ръцете и да не кашлят на открито.
Призив за заразяване на неверниците?

"Тези, които са в добро здраве, не трябва да влизат на територията на епидемията, а засегнатите не трябва да я напускат", се казва в информацията, цитирана от британския седмичник.
В The New York Post, които препредадоха информацията, смятат, че това е мярка за „заразяване на неверниците“.
Повечето от останалите фрагменти от терористичната група са разпръснати в Ирак, където са регистрирани 124 случая на коронавирус и 10 смъртни случая, според доклада на университета "Джон Хопкинс".


Източник: Sunday Times of London и The New York Post
Снимка: © REUTERS / Daniele Mascolo
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка