Warning: getimagesize(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201512/20151209.zsrwhevmxa.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

Какво разкрива тефтерчето на убития снайперист Абу Хасан Дагестани (ВИДЕО)

Pan.bg 09 дек 2015 | 18:38 views (1904) commentaries(4)
img В интернет се появи видео, на което се виждат вещите на убит терорист, сражавал се на страната на "Ислямска държава". От името му - Абу Хасан Дагестани може да се съди, че младият мъж е бил от Дагестан. Зад кадър няколко души разговарят на арабски и английски. Камерата показва оръжието, патроните, вещите и тефтерчето на убития, надписано "Тефтерче на снайпериста", над което има емблема на ДАЕШ ("Ислямска държава"). Малката книжка е подписана с химикалка чие притежание е: на Абу Хасан Дагестани.Вътре в тефтерчето има описания, написани на ръка: "Скица на местността", "Вятър" - "Слаб", "Умерен" и "Силен" (като е отбелязана скоростта на вятъра в м/сек и посоката му), съобщава Bloknot.ru.
Камерата отново показва вещите на убития ислямист. Вижда се надпис "Абу Талим Дагестани".

След 45-секундния запис човек си задава логичния въпрос: "Ако наличието на гранати може да бъде обяснено по някакъв начин, то защо му е на снайпериста гранатомет?" Той би трябвало да има съвсем друга задача. И съвсем друго оръжие.

Превод: БЛИЦ
 
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  SilentHunter94 09 дек 2015, 19:35
   
  1
   
  2

  Как така е нямал и балистичен компютър.....
  "Само" по 900 долара вървят Баретт-ите.
  Подобно на заглушителите, има ги и в спортните магазини в САЩ.

 2. #2
  хахаха 09 дек 2015, 20:17
   
  1
   
  2

  А на руски, или на български е писано в тевтерчето? Да не би да е братушка, горкия?

 3. #3
  SUH 09 дек 2015, 21:58
   
  1
   
  1

  #2 ти прочете ли изобщо текста, или си зле с географията

 4. #4
  Абу Хассан 09 дек 2015, 23:28
   
  0
   
  1

  Абу Хасан, един от любимците на халифа на Багдад, е затънал до уши в дългове. За да си върне богатството, изпраща жена си Фатима при жената на Халифа - Зубейда, за да обяви че е мъртъв, за което Фатима ще получи 50 златни жълтици и парче от брокат.
  След като Фатима се отправя, кредиторите влизат къща Абу Хасан да събират пари. Омар, най-богатият кредитор, е подлъган да вярва, че Фатима е говорила с него за любов, така че той се съгласява да плати на всички останали кредитори.
  Фатима се завръща с подаръците от Зубеида. Абу Хасан сега се отправя на гости на халифа, възнамерявайки да пробва подобна история само че за жена си, и да получи пари и от него. Докато той е вън, Омар се появява отново и иска целувка от Фатима, но Абу Хасан се връща. Омар се крие в съседната стая, а съпругът и съпругата се забавляват от страха му че е разкрит.
  Сега Месрур, пратеник на халифа, пристига, за да види дали Фатима наистина е мъртва.
  И двамата, и халифа и съпругата му искат да знаят кой е бил, който е починал, а ако и двамата, кой е починал първи.Месрур, виждайки Фатима да лежи на дивана, а съпруга и изпаднал в очевидна мъка, тича обратно за да каже на халифа. Той тъкмо си е отишъл, когато медицинска сестра на Зубеида ( жената на Халифа) се втурва в стаята с подобно поръчение.Този път Хасан се преструва на смъртен, а Фатима е цялата в сълзи и ридания.
  Най-накрая се обявява за идването на халифа и съпругата му.Хасан и Фатима се хвърлят на дивана, покриващи се един друг, сякаш са мъртви. Халифа вече предлага 1000 жълтици на всеки, който каже кой от тях е починал първи. Хасан се "съживява" и се хвърля в краката на халифа, заявявайки, че "Това бях аз - аз умрях първи!". Той моли за помилване, както и да му даде златото. Фатима прави същото и халифът прощава и на двамата . Омар, вече изплатил дълговете на Хасан с надеждата да спечели сърцето на Фатима, е отпратен позорно.

  Абу Хассан е комична опера в един акт от Карл Мариа фон Вебер(1786-1826) и либретто на немски от Франц Карл Химер, базирана на приказка от 1001 нощ. Композирана е 1810-1811 и в отделни части е на речитатив и разговорен диалог, Така наречения Зингшпил( сродна с оперетата, като се смята за предшественик на немската романтична опера, а музиката присъства главно в емоционално напрегнатите моменти.Героите в нея са обикновени хора - занаятчии, селяни и т.н. В сюжета често има сантиментални елементи. повече на уикипедия.орг) в тогава популярния стил Ала Турка (info:ttps://it.wikipedia.org/wiki/Alla_turca) ( наподобява Яничарски оркестър, но представен романтично и мелодично, а не както е в оригинал , тук#t=64)

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка