Warning: getimagesize(http://static.blitz.bg/documents/thumbnails/640/201511/20151125.yygkzgnyjc.jpg): failed to open stream: HTTP request failed! HTTP/1.1 404 Not Found in /home/panbgwz9/public_html/view_article.php on line 197

ЕКСКЛУЗИВНО: КОЙ Е УБИЕЦЪТ НА РУСКИЯ ЛЕТЕЦ? БОЙНИТЕ ДРУГАРИ НА ПИЛОТИТЕ: ПО-ДОБРЕ ДА НЕ БЕ СИ ПОКАЗВАЛ ФИЗИОНОМИЯТА...

Pan.bg 25 ное 2015 | 21:43 views (6103) commentaries(18)
img Алпаслан Челик, или така нареченият „командир на Сирийската туркоманска бригада”, който коментира за западни медии нарушаването на границата на Турция от руския Су- 24, реално не е сирийски туркоман, а гражданин на Турция и член ултрашовинистичната турска групировка „Bozkurt” (б.а.-„Сивите вълци”). Това съобщава EADaily, като се позовава на източници от руските експертни среди.„Журналисти от опозицията Ердоган, турски вестници и турски блогъри са разпознали човека, който дава интервю за западни медии от името на сирийските туркомени по повод сваления Су-24. Също така човекът представя екипажа на руския бомбардировач за агресор”, казва източникът.

„Въпросният човек се казва Алпаслан Челик. Той е гражданин на Турция. Роден е в град Кебан в провинции Елазиг. Челик е член на ултранационалистическата организация „Bozkurt” (б.а.-„Сивите вълци), която е тясно свързана с контролираната от САЩ секретна турска организация „Gladio”, добавя източникът.

Експертът, който базира думите си на собствени данни, казва още: „Рамазан Челик, който е баща на предполагаемия боец от „Сивите вълци”, по-рано е бил кмет на град Кебан от Партията за националното действие (MHP). Известно е, че основател на тази партия е Алпаслан Тюркеш - (б.а.-настоящото име е Али Арслан Хамди, починал през 1997 година), който е бил високопоставен офицер от турската армия. Той е стоял и зад създаването на „Сивите вълци” и интеграцията на тези ултранационалисти в работата на западните спецслужби”.

Името на Алпаслан Челик се споменава в западните средства за масово осведомяване като човекът, който е разказал за ситуацията със сваления от турските военни руски бомабрдировач Су- 24.

Името на Челик на 24 ноември бе споменато и от турската секция на агенция Reuters, след като журналисти взеха интервю от него буквално няколко часа след съобщението за сваления руски самолет.

Челик, който е представен като „бивш командир от „Сирийската туркоманска бригада”, казва пред журналистите: „Сирийските туркомани откриха огън по летците, когато те катапултираха от горящия самолет и им се отвориха парашутите. И двамата пилоти са мъртви.”

Вече се публикуваха факти от инцидента с руския самолет Су-24 и все повече се засилва идеята за щателно планирана провокация. Това пък казва пред EADaily президентът на Института за Близкия Изток Евгени Сатановский.

„Какво имаме, казва Сатановский. - На територията на Сирия стана инцидент. Беше свален руски военен самолет, който изпълняваше задача в рамките на операция на ВКС на Русия. По някакъв начин на мястото на трагедията се е оказала турска диверсионна група. Пита се дали те не са застанали на метри от турско-сирийската граница по-рано? След това на мястото, където са катапултирали летците, изведнъж идват бойци и разстрелват пилотите във въздуха. Откъде тези бойци са знаели, че летците от сваления самолет ще се окажат именно на това място, а не на друго? Още един интересен момент. Буквално минути след разстрела на летците във въздуха на мястото се оказва тълпа журналисти с камери и репортери на водещи медии взимат от бойците интервю?”

„На никого това няма да направи впечатление ли? – пита президентът на Института за Близкия Изток. – И какво се получава. Турско-сирийската граница от двете страни е обсадена от бойци, а зад гърба им стоят журналисти с готови за снимане камери? Много интересно се получава”.

„Също така Ердоган направи много симптоматично и при това глупаво изказване, продължава експертът. – Президентът на Турция каза, че отломки от руския самолет при падането си са ранили двама турски граждани. Че откъде се взеха там турски граждани? Мястото на трагедията е на сирийска територия. Ако приемем, че там са се оказали двама турци, кои са те? Какво правят на територия на Сирия? Много е интересно това?”

От всичко това Евгени Сатановский прави извод, че атаката на турския изтребител срещу руския бомбардировач е щателно обсъдена и планирана провокация по адрес на Русия.

„Там не е имало никаква импровизация. Турските военни и политически власти са обмислили всичко, до най-малката подробност”, казва специалистът.

Колкото до личността на предполагаемия боец от „Сивите вълци”, който в интервю за западните медии се е представил за туркоман, експертът смята, че не трябва да му се обръща внимание.

„Не е особено интересно дали това брадато същество е било член на „Сивите вълци”, или не е. Или може би на някаква друга банда. Няма смисъл да се обсъжда кой е той и от къде е. Той просто трябва да бъде намерен и ликвидиран”, завършва анализа си президентът на Института за Близкия Изток.

Превод и редакция: БЛИЦ

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Момо 25 ное 2015, 21:53
   
  33
   
  0

  Хубав турски говорят сирийците...

 2. #2
  Thunder 25 ное 2015, 22:05
   
  41
   
  0

  По скоро заглавието трябва да е :
  Кой беше Алпаслан Челик .
  Щото тоя в най-скоро време няма да е сред живите.

 3. #3
  йохохо 25 ное 2015, 22:12
   
  32
   
  0

  Дано скоро получи поздрави от спецназ.

 4. #4
  Натото 25 ное 2015, 22:35
   
  33
   
  0

  Тоя Мръшляк ли е Чилик Милик .този знае ли че му остават няколко часа живот ......тия неговите бойци приличат на неграмотни цигани от ихтиман

 5. #5
  изтребител 25 ное 2015, 22:42
   
  27
   
  0

  Сивия вълк дкоро ще стане насран вълк.

 6. #6
  пишман курт 25 ное 2015, 23:57
   
  22
   
  0

  Тези аллахакбари са истинското лице на "светска" турция. Ислямистите са толкова "светски", колкото турците са европейци (визирам кандидатурата им за ЕС). Скоро ще духнат под опашката на този курт-пишманлия.

 7. #7
  Teraflop 26 ное 2015, 09:05
   
  14
   
  0

  И на тоя ще му пратят "Спецназ" скоро.

 8. #8
  Dora 26 ное 2015, 09:18
   
  5
   
  0

  Има журналисти - кореспонденти и има професионални интриганти.
  Както например онази якобинка от Сиенен - Ребека Aндерсън, която не спря истеричните си заклинания цял следобед вчера. Беки е само една от многото рекрути внедрени в ( вече бивши ) национални телевизии. Казвам бивши, защото от поне десетилетие европейските общонационални канали ( да речем както германските ARD, ZDF, и подобни ) отдавна вечe не са държавни медии , макар да дават вид че служат на правителството ( а правителството обслужва определена класа и особено често - интереси от частен характер). Слава богу дори и там се намират от време на време журналисти, които още не са навлезнали прекалено дълбоко в зоната на здрача и успяват да се държат като журналисти преди да бъдат "контактирани" и "посъветвани" от определени хора в задкулисието, чиято професия хич не е журнализъм.

  Какво пречи на канал като Сиенен, който разполага с доста добра финансова база, ако се съди по техниката и мебелировката, да пуска повече новини и разнообразни гледни точки , а не да повтаря като латерна цял ден едно и също?

  Добре че Беки има нужда от почивка от време на време и я сменят с някоя "по-неопитна" или по-млада журналистка, която в стремежа си да покаже че не е за изхвърляне, вземе че си свърши работата като хората. И въпреки това точно в момента, в който младата колежка почти се добира до някаква по-различна информация неизменно идва някой "по-солиден" журналист и подновява арията на Беки в бас-баритон. Но това трае само за час , след което Беки освежена от кратката почивка продължава пороя от безумни предположения, хипотези и инсинуации които трябва да минават за "новини".:

  Записите на турските въздушни гранични служби ( скалъпена фалшивка, която, внезапно появил се, но поканен специално от Беки(?) експерт, ни убеждава че била автентична защото имало определени честоти на които тези предупреждения можело да се чуят, ако решиш да ги включиш, но може и да решиш да не се включиш. дрън дрън. Тоя явно не е излизал от хотелската си стая където може да ползва радиото на хотела и да си настрoйва транзистора както му е угодно , едва ли някога се е качвал на самолет, още по-малко боен ) , камионът с бензин взривен на границата със Сирия и една сюрия протестиращи мъже ( явно шофjорите), крякащи че бомбардировачът не си направил труда да види че били цивилни а не военни. И макар че за всички е очебийно че камионите возят нефт и газ , Беки се стреми да наблегне повече на факта че това били най-обикновени тирове с...храна да речем ( това се държи в лека мъгла). Храна, която ( ако предположим че е така) някак странно излиза от страна във война ( по презумпция трябва да има и някой да работи там, ако не е убит) предназначена за продан в Турция, където едва ли има недостиг на такава. Но ето , виждате ли - търговията страда заради лошия бомбардировач, който иска да затрие всички ни. Дори и вас, дето ни гледате по телевизията.

  Беки, руснаци, французи и американци бомбят вече няколко дена бензовозите, мадам. Това решение се взе мигновено след терактите в Париж. Дори Барак Хюсеин беше "за". Но Беки се държи като паднала от Марс. Макар че само преди 2 дни ни убеждаваше че трябва да се бомбят бензовозите.

  Загубих почти цял ден да слушам истериките на този канал и едва ли ще гo пусна скоро. Те просто звуково замърсяват ефира. Нищо не разбрах. Добре че има интернет. И повечето новини по темата намерих в Пан. ( е това ако не е реклама...:))

 9. #9
  хахаха 26 ное 2015, 09:25
   
  2
   
  3

  Моля, моля, не така! Това на снимката е другаря Коректор!

 10. #10
  morski 26 ное 2015, 09:58
   
  9
   
  0

  Този го виждаме за последен път между живите

 11. #11
  morski 26 ное 2015, 10:04
   
  8
   
  0

  БРАТУШКИТЕ час по скоро да го намират и НА МЕСО

 12. #12
  Zona 26 ное 2015, 10:14
   
  1
   
  18

  Сивите вълци не са ли хора на КГБ? Нали навремето заедно се опитаха да убият папата. 1981 година Али Агджа от Сивите вълци с помощта на българския филиал на КГБ стреля по Йоан Павел 2, понастоящем светия. Комунистите са организирали всичко, Путин не беше ли генерал от КГБ?

 13. #13
  borislav_dzh 26 ное 2015, 10:22
   
  10
   
  1

  Не, бе, маршал на КГБ е Путин. А според американците, КГБ е виновен за всичко, включително и за създаването на САЩ.

 14. #14
  Zona 26 ное 2015, 11:43
   
  6
   
  1

  КГБ е наследник на Руските Имперски Служби, ако си мислиш, че граф Потьомкин няма нищо общо с тях...
  В смисъл, че граф Потьомкин е виновен императрицата на Русия да не даде на императрицата на Великобритания сибирските дивизии да бъдат изпратени срещу американците, дръзнали да вдигнат война за независимост.
  Това е положението. Екатерина отказва да помогне на Великобритания срещу американците. Била е недоволна и ядосана нея сутрин...
  Същата Екатерина, която обявила на великите сили, че на Балканите има едни българи, които са под властта на турците и Русия счита, че има дълг към тези българи и ще ги освобождава.

 15. #15
  обектив 26 ное 2015, 16:29
   
  2
   
  0

  Да убиеш катапултирали се пилоти и да се хвалиш с това е все едно да застреляш предал се! Нищо воинско и доблестно няма в това. Да виждаш в тоя герой е безумие!

 16. #16
  обектив 26 ное 2015, 16:43
   
  0
   
  0

  До Зона.
  И що не ги освободи?! Що не ги освободи и Дибич Забалкански като превзе през 1829 г цяла България и стигна до Одрин където сключи мирен договор с победената от Русия Османска империя?!

 17. #17
  KOREKTOR 26 ное 2015, 17:50
   
  3
   
  0

  До #12 Zona

  Абе ГОВЕДО ТЪПО БЕЗРОДНО ПРОДАЖНО ЛАЙНАРСКО ГАДНО.

  Ти не знаеш ли ГАДИНО КРАВАРСКА , че лично ПАПАТА Йоан Павел , ТОЗИ ЛИЦЕМЕРЕН ДОЛЕН ПОЛСКИ БОКЛУК се извини на България , че я замеси в тази КРАВАРСКА ДОЛНА ФАЛШИФИКАЦИЯ.

  Извени се , ама СЛЕД ДЪЖД КАЧУЛКА.

  Като съсипаха живота на Сергей Антонов и нанесе сума беди на България и за сметка на това НАШИТЕ ДУПЕДАВНИ ПРОДАЖНИ ПОЛИТИЦИ ГО ПОКАНИХА в България , където кракът му на ГОВЕДОТО ПОЛСКО не търябваше да стъпва.

  И понеже ти Zona си ГОВЕДО ТЪПО ПРОСТО да ти кажа , че " Сивите вълци " са хора , но не на КГБ , а са слуги на ЦРУ.

  Доказано е , че цялата история с ТОВА ПОЛСКО ГОВЕДО Йоан Павел е инсценировка на ЦРУ. съгласувано с Ватикана.

  Разбра ли бе БОКЛУКО ТЪП СМРАДЛИВ КРАВАРСКИ ПРОДАЖЕН ?

 18. #18
  KOREKTOR 26 ное 2015, 20:43
   
  0
   
  0

  Абе ПАНОВЕ , къде я скрихте тази тема бе ?

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка