Първи победи на "Анонимните" срещу "Ислямска държава"

Pan.bg 22 ное 2015 | 11:47 views (2352) commentaries(1)
img Харкерите са готови да водят докрай кибербитката с джихадистите

След кървавите терористични атаки в Париж в нощта на 13 ноември най-мощната и многобройна хакерска групировка в света - Anonymous обяви на различни езици едно и също послание: "Обявяваме тотална война на "Ислямска държава"! Скептиците посрещнаха с насмешка заканата на анонимните. Но тези, които знаят по какъв начин терористите набират "пушечно месо", са наясно, че помощта на опитните хакери е повече от необходима. С помощта на интернет радикалните ислямисти вербуват доброволци от различни страни. Такъв е случаят с московската студентка Варвара Караулова, която е зарибена за ИД във форум на футболни фенове, съобщава НТВ.Ru.

"Влезете ли веднъж в този омагьосан кръг, няма отърване. Доверите ли се, оставате без паспорт. Взимат ви го и повече никога не го връщат. Веднъж, докато бях още в Дагестан, чух как призовават: "Елате, ако не ви хареса, ще се върнете", споделя Али в социалната мрежа и добавя: "Това, което крие "Ислямска държава", е истината, че те никога няма да признаят, че вербувайки последователи, те просто набират онези, които без жал могат да изпратят на сигурна смърт".

"Какво ще се случи със семейството ви, ако вие станете шахид? При жена ви ще дойде някой, който ще настоява тя да се омъжи за друг, а ако тя не се съгласи, ще е пратят в някоя барака, където ще живее със същите като нея 15-20 вдовици с децата им. А ако поиска да си тръгне, няма да я пуснат", казва още Али.

"Това, което твърди амир ал Багдади - че са им нужни специалисти, това е чист лъжа! Отнасят се към нас като към пушечно месо. Амирите могат всеки момент да те изпратят на сигурна и безсмислена смърт", споделя още Али.

Анализаторът Анат Хохберг-Маром посочва: "ИД има три целеви аудитории: младежите на възраст 15-20 години, към които посланието е с акцент приключения; 25–30-годишнините, които са нереализирани или разочаровани от живота; жените от 30 до 35 години, ненамерили сексуална удовлетвореност, обещанието е да срещнат мъжа-герой".

Срещу тази битка за умовете и сърцата на хиляди млади хора по света, пред която засега са безсилни бомбите и въздушните атаки, се изправят анонимните.

Досега хакерите са ударили 20 хиляди акаунта на терористи и агитатори в Туитър, атакували са сайтове на джипадисти, но главната им победа е, че успяват да се домогнат до "портфейла" на "Ислямска държава".

Из обръщението на Anonymous: "Открихме банкови сметки с 3 милиона долара, осигуряващи подкрепа на терористите". Анонимните не се страхуват от кибервойна. И въпреки че и ИД разполага със свои ресурси, те са готови да водят докрай своята справедлива битка.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  -=Cyber=- 22 ное 2015, 16:54
   
  6
   
  0

  Гледам и НАТО се е включило на страната на "Анонимните" или само тренира?
  НАТО провежда най-голямото си кибер учение:
  http://vsenato.ru/kiberucheniya-nato-kiber-koaliciya-2015-cyber-coalition-2015/
  http://news.dir.bg/news.php?id=20675941

  Нашите как участват?
  Сигурно разглеждат хибридни сортове царевица.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка