Ексклузивно! Хакери на "Ислямска държава" пробиха сървърите на американски военни

Pan.bg 12 авг 2015 | 11:40 views (2447) commentaries(1)
img БЛИЦ

Вероятната цел на прихващането е да се организират терористични атаки

Група хакери, заявяващи своята принадлежност към дейността на радикалната групировка „Ислямска държава” (ИД), публикува личните данни на стотици служители от въоръжените сили и на държавни служители и призовала да бъдат организирани нападения над тях, съобщи телевизия NBC News.

Хакерите обявили, че притежават данни за имената, адресите на електронната поща, паролите и телефонните номера на служители от ВВС, НАСА и пристанищни власти от щатите Ню Йорк и Ню Джърси, а така също кредитните карти на неколцина служители от Държавния департамент.

Компанията Flashpoint Intelligence, занимаваща се с проблемите на киберсигурността, съобщила на телевизионния канал, че ако хакерската атака е реална, това означава, че групировката ИД с голямо усърдие се е заела с разпространение на лична информация с цел единични нападения. /

http://pan.bg/gallery/albums/userpics/10180/thumb_isil%7E0.jpg
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  Oli Garhov 12 авг 2015, 18:14
   
  1
   
  0

  И Ердоган сигурно не е предоставил необходимите координати на подкрепяните от него ИД, което да улесни хакерите и пробива им в системата на отбраната и военната машина на САЩ и Нато?!!

  Крайно време е да се преведат на български от английски поне интервютата със Сибел Едмъндс, която е бивш служител на ФБР и има узбекско-азербайджански корени, владее турски, английски и ирански езици, както и узбески и азери, поради което е превеждала секретни сведения и документи за САЩ.

  //
  Това засяга пряко и нас в България, Сибел разказва в тези интервюта за връзката с България много подробно. За "конфликта" между Ердоган и Фатюлах Гюлен, за училищата на Гюлен в 160 страни в света!!!!!!!!! включително и в България. За това малко по-долу ще напиша повече.Предисторията е тук ( също чакаща превод на български от английски )
  https://www.youtube.com/playlist?list=PLF12FE574C9C8F375
  //
  В част 5та се разказва за Пантюркисткото движение и има пряка връзка с България.

  А сега нещо по-ново в развоя на събитията:

  http://free-bg.net/index.php/2015081111235/2013-04-27-07-48-28/11235-Ислямско-движение-на-Узбекистан-се-присъедини-към-Ислямска-държава.html
  //

  Ислямско движение на Узбекистан се присъедини към Ислямска държава// Tuesday, 11 August 2015 19:02

  Тази новина не е съвсем нова. Още септември 2014 Хорасан ( узбексия вилает на ИД ) обявиха вярност и съпричастност към делата на ИД, но сега те официално се обявяват за част от ИД, т.е. Хорасан сe преименува в ИД. Техните главорези действат на територията на няколко страни, като Афганистан, Пакистан, естествено Узбекистан, Киргизия, и други в района, както и в Уйгурския район на Китай. За тяхната жестоkост пишат още преди 10 години официални източници от САЩ. Описват в подробности ужасяващи екзекуции на пленени военни от Нато в Афганистан. Тогава все още за тях е енигма от къде са се взели така добре тренирани и обучени военни в Афганистан, след което става известно - това са бивши рекрути от бившия СССР по времето на войната на СССР в Афганистан, преминали на страната на Талибаните, след разпада на СССР.

  Тази новина е особено тревожна, военните на когото и да било (от коалицията ) в Сирия и Ирак ги чакат жестокостите през които са минали техните колеги в Кавказ, Афганистан и Либия. Както и същата ефикасност на бойците на страната на ИД.

  Фатюлах Гюлен

  Ролята на Фатюлах Гюлен в разпространението на радикални ислямистки идеи, както и създаването на радикализирани ислямистки гнезда в 160 страни по света , включително и в България е огромна. Представяйки се за светски имам Гюлен създава ислямизирана секта, което е ядро, образователен център и кутило на съвременния ИД. Наскоро е излязал турски филм ""Селям" (2013),(субтитри на български) youtube , по режисура на Левент Демиркале, е драма заснета едновременно в Турция, Афганистан, Сенегал и Босна и Херцеговина. Единственият турски филм сниман на 3 континента. " който може да се гледа на безброй езици по интернет съвсем свободно и който се опитва да предаде по романтичен и безобиден начин разрастването на мрежата на Гюлен по света.

  НА 5то място в света по гледане и доходи от зрители за 2013!!!!

  Така че пропагандата на ИД ряпа да яде в сравнение с този изключително скъп и фантастично добре популяризиран филм,както и напълно приет и подпомаган дори от правителствата на държавите в които се разпространява. ( от глупост или невежество - не знам)

  за който
  Todays Zaman пише :
  http://www.todayszaman.com/anasayfa_selam-bahara-yolculuk-a-true-story-on-the-big-screen_375393.html
  //
  The new film opens with a sequence showing how the seeds of the overseas schools affiliated with the G?len movement -- which now exist in 160 territories across the globe -- were first sown 25 years ago during a gathering in ?stanbul's Altunizade neighborhood. Volunteers are drawing country names from a cone to determine where they will go to start the schools, and the countries written on some of the slips of paper are places they didn't even know existed.....
  The camera takes the viewers to the fifth story of a building in Altunizade -- even to the room of Turkish Islamic scholar Fethullah G?len, who inspired the G?len movement -- to offer a moving scene about the motivations of the self-sacrificing teachers who opened the first Turkish schools abroad.
  //

  Филмът показва не толкоз как става разпространението на идеите на Гюлен, колкото КАК ТРЯБВА ТОВА ДА СЕ ПРИЕМЕ ОТ ОБЩЕСТВЕНОСТТА.

  Има епизоди от Босна, Македония, Косово. Самият факт че е преведен на Български ( а всъщото време няма превод на интервютата със Сибел Едмъндс или поне на историческите репортажи относно WACL- Пантюркисткото движение след ВСВ в Европа и Азия.) е достатъчно тревожен. Дори Уикипедия няма информацията за Гюлен, а го представя като прогресивен ислямски проповедник, едва ли не "передвижник" и борец за човешки права. Което е също тревожно и показва че Гюлен и неговата секта имат огромно влияние.

  Все пак филмът показва едно нещо особено отчетливо:

  Турция , в ролята на образовател и разпространител на прогрес сред мюсулманите по цял свят. В ролята на възпитател и демократизатор.( на кой ли напомня това още?!?) В училищата се учи арабско писмо, но...Турски език! Да си мюсулманин значи да си турчин! ( а не арабин, кавказец, узбек , киргиз или китаец, албанец или босненец, нито сенегалец или суданец и т.н. ). Т.е. цели да заличи всякаква принадлежност към определена държава или националност. Това учение е хибрид на Ционизма, който проповядва построяване на държва на религиозен принцип, а не по национален признак и дори културна принадлежност ( религията е само компонент от културната принадлежност, а не я обуславя ).

  Защо тези идеи намират такъв топъл, енергичен и ентусиазиран прием от толкова много хора в различни държави континенти ? Защото много арабски държави, както и такива с мюсулманско население на 4 континента, бяха маргинализирани систематично от т.нар. развити държави от "първия свят", по същия начин по който се опитваха да маргинализират страните от бившия соц. лагер ( чрез санкции, визови режими, валутни ограничения, банкови машинации като тези на МВФ и СБ, игри на петролния пазар и дори преки военни намеси или подполни военизирани организации и пропаганден апарат). Мюсулманите разбраха най-добре от всички силата на обединението , това което имаха социалистическите страни и в частност СССР и сега искат точно това за себе си, но проскубано от реланa социалистичекса идеология и някаква реална социална програма, базирано единствено на средновековно фундаменталистко религиозно покорство и предразсъдъци, говорещо за комунизъм и братство, точно както реториката на Хитлер копира немските Спартакианци за да привлече внимание и откъсне избиратели за себе си, или Мусолини - комбинация от чути недочути речи на социалситите в италия, на които присъства с баща си като малък, плюс добавяйки от себе си ( "обогатявайки социалистическите идеи ") с войнствен национализъм. Развалът на СССР се превърна в бич за много , дори за САЩ и ЕС, в лицето на ИД, пантюркизма и панислямизма.

  Така че подлъганите последователи на учението на Фетюлах Гюлен, пантюркистите и ИД просто си въобразяват че в бъдеще техния халифат ще е социалистически рай като СССР ( та и по-добър твърдят че ще е ) а халифът им - нещо като аристократична царствена форма на Сталин или Брежнев. ( това са лидерите на СССР при които се осъществява икономически, социален, научен и индустриален напредък и поставя СССР като световна супер сила). За разлика от СССР в халифата ще се проповядва само религия (атеизмът никога не е бил задължителн обаче в СССР или други страни на соц. лагер, както се опитват да внушават проповедниците от Ал Кайда и пан-мюсулманите от ерата на Студената война под идеологическото кураторство на Брзински ). Това не трябва да учудва никого. Лъжите и изкривяването на историчексата истина доведоха до това. Опитвайки се да убие комунизма, имперската неолиберална мафиотска клика си създаде със собствени ръце много по-голям проблем. Лошото е че всред първите потърпевш ще е пак народеца.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка