Божествена комедия – ад, рай и време за чистилище

Pan.bg 17 юли 2015 | 01:46 views (6025) commentaries(1)
img delo.bg


Телевизията и информационните сайтове се превърнаха в цигански сапунен сериал. Репортери хвърчат от Игнатиево до Гърмен и обратното. Не че само там има цигани, просто днес са на дневен ред. Едните са богати джебчии, другите – бедни обирджии. Щастието и нещастието да се родиш циганин на различни места в милата България.

Разликите и приликите са очевидни. Едните живеят в архитектурни съоръжения, служещи им за дом и приличащи на нещо средно между Тадж Махал и Лувъра, а другите живеят в схлупени катакомби, коя от коя по-паянтова.


Едните карат джипове и лимузини за няколко хиляди долара, другите като Ахил и Хектор се придвижват със съвременните колесници, а именно каруца плюс измъчен кон или магаре. Едните са цигани и другите са цигани. Едните са незаконно построили къщите си и другите също незаконно са ги построили. Едните са нахални, другите – също. И в двете населени места си знаят правата, без да си имат и хал хабер от задълженията си. По мое мнение и на двете места са расисти, но тък като едните живеят охолно, по-рядко се сещат колко всъщност мразят българите… поне дотолкова, че да ги оберат.

Основното препитание и на едните, и на другите е кражбата. Тези от Игнатиево имат бързите пръсти на Ференц Лист и хладнокръвието на стража на Ювентус Буфон. Целят се в моловете и скъпите магазини, както фанатиците от Ал Кайда в Пентагона и Световния търговски център. Плащат данък спокойствие на охраната на моловете в размер на забележете 2000 лева + 10 000 на шефа на охраната месечно. Умът не ми го побира как след целия този рушвет им остават пари за палати и лимузини?

Хиляди пъти съм си мечтал да развия собствен бизнес, но това ме амбицира отново. Възможно е на върха на пирамидата да са българи, на които пък циганите се отчитат. Е това са много пари!

Ще си кажете, е да бе, в цял свят го има. Сигурно! Не сме открили ние топлата вода. В последно време всичко тук идва със закъснение, но най-скандалното в случая е фактът, че тези хора са социално слаби. Да бе, за същите говоря – циганите от Игнатиево с имоти и коли за милиони левове, които получават социални помощи. Няма майтап. Редят и си взимат стотиците левове, което вероятно не покрива и седмичната доза гориво на една от колите им. Източват системата,а нуждаещите се какво правят? Ами духат го! Незаконни къщи, не, къщи-дворци от приказките на Шехерезада, източване на социални помощи и арогантност.

Една циганка се появи в телевизора ми и заяви, че на мъжа и му трябва нов джип и трябва да раздвижи чевръстите си пръсти. МВР спи, за пореден път, НАП спи, някой им плаща да спят, да мълчат, а пръстите да действат.

В Гърмен пък цари селската кражба, другата реалност, другата България, тероризирана от тъмните представители на националната фауна. И пак незаконни, пак мразещи, пак живеещи за чужда сметка, на чужд гръб.

България е циганският рай на земята. По-малки социални, но пълна безнаказаност и… неограничени възможности. Циганската Америка, циганската мечта. Който и да я е създал, е време да я разрушим заедно, да сме равноправни – и българи, и цигани! Пушката гръмна, България не спи. Надежда има. Всичко е в нашите ръце!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  емигрант 17 юли 2015, 19:05
   
  2
   
  0

  Преди време си бях оставил телефона в Net Info, някой да ми се обади и получавате топла информация от извора но никой не ме потърси.
  Та циганите
  Те са Европейски електорат, не само Български.
  Преди няколко месеца на парвични избори в горния край на Италия хванаха да гласуват един катун включително и малолетни. Шефа на партията си подаде оставка
  Преди 2-3 месеца хванаха 250 милиона Евро в брой откраднати от общинските съветници на Рим, парите са отчитани като помощи на циганите. В първия момент полицията щеше да разпуска съвета и назначава тя но после незнам какво стана.
  Репортери засичат малолетни джебчии и ги питат.
  НЕ СЕ ЛИ ПРИТЕСНЯВАШ ЧЕ ОБИРАЙКИ НЯКОЙ ВЪЗРАСТЕН ЩЕ МУ ПРИЧИНИШ СТРАДАНИЕ
  ОТГОВОР,,,,
  А КвО ОТ ТУЙ, ТОЙ ТАКА И ТАКА ТРЯБВА ДА МРЕ
  Политиците ги дондуркат защото им носят невероятно много пари.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка