НАТО иска да разположи в целия балтийски и черноморски регион големи военни контингенти

Pan.bg 12 юли 2015 | 01:13 views (1962) commentaries(4)
img budnaera.com


НАТО иска да разположи в целия балтийски и черноморски регион големи военни контингенти и военна инфраструктура – прогнозира експертът

На срещата в четвъртък в Анталия на външните министри от НАТО генералният секретар на Алианса Йенс Столтенберг е заявил, че при нужда НАТО е готова при необходимост да осигури защитата на страните от Балтика, а също да увеличи броя на ученията и патрулирането по източните граници. Не се предвижда сътрудничество с РФ по отношение на групировката „Ислямска държава”.


Според експерти, на лице са индикации, че в Брюксел се канят да преразгледат и ревизират основополагащия акт РФ-НАТО, подписан през 1997 г., имащ 20-годишен срок на действие.

Експертът от руския Институт по проблемите на международната сигурност припомня Алексей Фененко припомня основните положения от този акт: Русия се съгласява с разширението на НАТО на изток, но при условие на територията на новите членове да не се разполага ядрено оръжие и също големи военни контингенти от страните на НАТО.

„Сега НАТО иска да преразгледа това условие, да разположи в целия балтийски и черноморски регион чак до Грузия големи военни контингенти и военна инфраструктура” – прогнозира експертът.

Като начало в страните от Балтика и Полша от миналата година на ротационен принцип бяха базирани около 600 американски военнослужещи. Този факт предизвиква опасения у европейските съюзници на НАТО, в частност в Германия, които считат, че това може да се счита за нарушаване на споразумението от 1997 г./БЛИЦ
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 4

 1. #1
  Както е тръгнало, 12 юли 2015, 03:37
   
  17
   
  3


  това Нато ще направи 3-та световна война! Но ме учудват европейските "съюзници"! От страха си от "руска инвазия" сами я предизвикват....
  Не знам, кое е по-добре? Завладени от Русия прибалтийски републики или унищожена планетата земя, непригодна за живот изобщо?
  И най-важното: Няма заплаха от "руска агресия", това изкуствено се "раздухва" с други цели. Но така опасността от унищожителна 3-та световна умишлено се предизвиква.... Не знам, какви са тези, които го правят? Тъпанари? Зомбита? Марионетки? Психари? Извънземни?

  Дори и такива, като Йенс Столпенберг, трябва да са наясно, че сами си готвят по този начин самоунищожението! Е, не го ли схващат?
  Толкова ли им е трудно за разбиране?

 2. #2
  ееехее 12 юли 2015, 09:27
   
  2
   
  15

  По-голем контингент - по-добър и по-дълъг туристически сезон!

 3. #3
  Гледна точка 13 юли 2015, 07:16
   
  5
   
  0

  За едни е контингенти, а за Искандерите са просто цели, последните не искат ни хляб ни вода, само точни координати и няколко минути полетно време.

 4. #4
  HujPijChai 13 юли 2015, 20:52
   
  1
   
  0

  Всички от НАТО разбират , че ги тласкат към война, но им плащат за да водят такава политика...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка