КЕРИ: ГЪРЦИЯ Е ДЛЪЖНА ДА СПОДЕЛЯ ПОЗИЦИЯТА НА САЩ И ЕС СРЕЩУ РУСИЯ

Pan.bg 22 апр 2015 | 18:48 views (3020) commentaries(19)
img Гърция е длъжна да споделя позицията на САЩ и ЕС за Русия, заяви американският държавен секретар Джон Кери по време на срещата си с гръцкия министър на външните работи Никос Котзиас.

“Силно се надявам, господин министър, че имате възможност да подкрепите сериозното партньорство на САЩ и Европа по отношение на Украйна, както и необходимостта да се поощрява Русия с всички възможни средства за изпълнение на Минските споразумения, да се помага за мира в региона, а също да работим заедно над дългосрочни каузи – енергийни, доставки на енергоресурси и диверсификация в региона”, – заяви Кери, предаде РИА “Новости”.

САЩ и по-рано са изразявали недоволството си от позицията на Гърция, която е срещу санкциите към Русия и е за енергийно сътрудничество с Москва.

Чуждите медии съобщиха, че Италия, Гърция и Кипър, а също Испания, Австрия, Унгария и Словакия, чиито лидери вече са били на посещение в Москва, вероятно, няма да подкрепят разширяване на санкциите срещу Русия.
image
Припомняме, че министърът на отбраната на Гърция Панос Каменос взе участие в московската конференция по международна сигурност по време на двудневната си визита в Москва, което предизвика сериозни въпроси във Вашингтон и в щаб-квартирата на НАТО в Брюксел. Няколко дена преди това Москва бе посетена от премиера на Гърция Алексис Ципрас.

Припомняме още, че на 9 април по време на визитата си в Москва министър-председателят на Гърция Алексис Ципрас заяви, че отношенията между Русия е ЕС трябва да се рестартират, за да се предотвратят международните проблеми в енергетиката и придвижването на гражданите.

На 8 април президентът на Русия Владимир Путин и премиерът на Гърция Алексис Ципрас обсъдиха проблемите около Украйна и санкциите срещу Русия от страна на ЕС. Владимир Путин за пореден път припомни, че Русия е крайно заинтересована от пълното спазване на минските договорки за Източна Украйна. А Ципрас отбеляза, че Гърция нееднократно е изразявала несъгласието си по въвеждането на санкциите срещу Русия, подобни мерки са фактическа икономическа война, – каза тогава Ципрас.

Петя Паликрушева
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 19

 1. #1
  Красимир Димитров 22 апр 2015, 19:45
   
  39
   
  3

  /Гърция е длъжна да споделя позицията на САЩ и ЕС за Русия, заяви американският държавен секретар Джон Кери по време на срещата си с гръцкия министър на външните работи Никос Котзиас./

  Това е краварска демокрация в действие!
  Гърция трябва да се наведе със свалени гащи до България и да чакаме директиви от зад???

 2. #2
  Незнаен 22 апр 2015, 20:07
   
  29
   
  3

  Силно се съмнявам че щего сторят.Византийците са хитър народ и си знаят интереса.Техните политици макар и не по малко корумпирани няма да се нагъзят на ФАШ за разлика от нашите.
  Няма да се откажат и от турския поток колкото и да им се иска на американците.
  А каква хубава патаклама ще настане ако решат да напуснат еврозоната стой та гледай.

 3. #3
  Вал.Костов 22 апр 2015, 20:08
   
  3
   
  35

  Лошо съвпадение е,че в Гърция на власт в момента е някакво гнусно комунистическо правителство точно по време на украинската криза.Гърция ще клекне.Няма къде да иде.Правят пиар пред лумпенизираните си леви избиратели,че уж защитават някакви национални гръцки интереси,а в същото време се молят на западните си кредитори да им отпуснат заема от спасителната си програма.

 4. #4
  люси 22 апр 2015, 20:51
   
  20
   
  1

  Точно вчера говорих с гърци за евентуални стъпки в бъдеще, касаещи това, което е казал Кери. Те се страхуват, че ако правителството им се опъне на САЩ и на Меркел може да се случи нещо неприятно.
  1. Например да се опитат ( и да успеят) да убият Зипрас.
  2. Да инсценират оранжева революция.
  3. Дори да нахлуят под формата на Еуроджендфорс ( силно военизирана полицейска група на ЕС - нещо като Нато). Аз лично изключвам повечето такива варианти.
  1. Зипрас не е глупак, нито ще са толкоз глупави да го убият преди изборите в Испания. А след тях си губи смисъла. Все пак Зипрас има съмишленици от ЕС - Средна Европа ( Австрия, Унгария , Чехия, Италия). След изборите в Испания смело може да ги добавим и тях. Турция ще заеме неутрална позиция, но гърците може даже да се съюзят и с тях. Все пак те ще са територията през която Турция ще внася руската ( и не само) газ са ЕС.
  2. И това няма да е лесно, а напоследък тези "революции"взеха нещо да не работят по разписание. В Турция се провали, в Русия се провали, провалиха се в Иран и в Казахстан. А гърците подкрепят 80% Зипрас в момента. Може да се опитат да уязвят имиджа му по някакъв начин, като използват опита си от Индонезия или Чили. Но в Гърция това не работи. В Италия - да ( успяха с Берлускони) , но не и в Гърция. Зипрас има много хубава жена при това, а и няма как да влошат икономиката на Гърция повече от това което е. Напротив, това даже е коз за гърците, те няма какво повече да губят и могат да шантажират ЕС с дефолт, който и скоро може да се случи. Т.е. това е което мнозинството в Гърция искат. Спират ги ...руснаците, всъщност, колкото и да е странно, но едва ли ще се противят на това, ако Зипрас реши да го обяви.
  3. В Гърция вече 2 пъти е имало въоръжена намеса от вън - 1945та, войските на Чърчил предизвикаха гражданска война и 70 те години, когато с помощта на САЩ инсталираха хунтата. Сега нещата са доста по-различни. Англичаните са много по-слаби от преди. САЩ и Германия се страхуват за имиджа си и няма да го направят. Това е не просто да си забие ЕС куршум в крака, а по-скоро нож в собствения гръб. Остава Франция, която няма особени интереси там, освен това едвам се справя с Африка. Еуроджендфорс могат да бъдат спряни по най-различни начини. Един такъв например е, ако ми е точна информацията, следващия клиент на С-300 са...Гърците.

  Ако Гърция устои на интимидациите на Запада има огромния шанс да възроди една нова икономическа Византия в 21 век. В съюз с Турция и Русия. Гръцката патрияршия има много добри връзки с тях, както и с Испания, Италия и Рим. Даже със Зипрас нещо да се случи, църквата в Гърция е много силна политическa сила и няма да оставят нещата в чужди ръце. Само си представете какво губят гърците, ако се съгласят с некрофила-сатанист Кери. Те имат реалния шанс да станат една голяма регионална сила, ако преминат през икономическите трудности и шантажа от вън, без да се дадат.

 5. #5
  КРЕДИТОР 22 апр 2015, 20:56
   
  20
   
  1

  до #3 Вал.Костов

  Заема, който отпускат Западните кредитори не е СПАСИТЕЛЕН, а е ЗАРОБВАЩ (както навсякъде, където са се намесили за да "помагат")!

 6. #6
  До Вал.Костов 22 апр 2015, 20:58
   
  21
   
  1

  Ооооооо Вал.Костов появили ли се най после на хоризонта? Един въпрос? Ходил ли си някога в Гърция, да видиш с очите си и чуеш с ушите си, какво е отношението на гърците към американците? Един съвет! Хайде иди в Гърция и им кажи на гърците, че са "лумпенизирани леви избиратели" и, че правителството на Ципрас е "гнусно комунистическо правителство", та да видим какво ще ти се случи! Тука е много лесно да лаеш врели некипели, хайде бъди мъж и иди там да те видим! Дрисльо.........

 7. #7
  Красимир Димитров 22 апр 2015, 21:23
   
  8
   
  0

  До #4 люси.
  Анализа ти е много хубав и ми харесва.
  Из нета има материали / може и да е пропаганда/, че това гръцко правителство е финансирано от сорос. Гърците забиват нож в гърба на Европа и ние сме в партер за търговските преговори със сащ.
  Има ли такава вероятност?

 8. #8
  КОЛЬО УЗОТО 22 апр 2015, 21:35
   
  17
   
  1

  КЕРИ ДА ХОДИ У САЩ, ГЪРЦИТЕ СА СУПЕР И САМО РУСИЯ!

 9. #9
  сиртаки 22 апр 2015, 22:06
   
  17
   
  1

  Абе що тоя пропаднал лумпен Вал.Костов не иде да го каже това в Гърция?
  Щото ще му сцепят кирливия гъз на копелдака.
  Къш от форума мършо фашизирана....

 10. #10
  Toni 22 апр 2015, 22:17
   
  16
   
  1

  Ние сме членове на ЕС и длъжни ли сме да се съобразяваме с американските интереси?Излиза така, че САЩ заповяда ЕС да се съобразява с тях?Преди всичко интересите на България.Като и Гърците.САЩ искат изнемощяли, затънали страни да ги поставят на колене и да ги водят за носа...

 11. #11
  bash delibash 22 апр 2015, 22:56
   
  13
   
  0

  Ние Българите подарихме историческия шанс на нашите братя от Гърция и ще бъде голяма глупост от тяхна страна те да не се възползват от него.Дори не се съмняваите че ще постъпят национално отговорно!И всички евротравестити , фашизоидни-соросоиди (сащ) дори и нашите продажни цинични политици включая и "най големия"на бойко магарето който "дърпаше" газопроводи от Катар и Азербейджан,всички те ще ходят в Гърция като на втори Божи Гроб.Сега голяма част от елита бърше сълзите си за земите които са изкупили на безценица от тези които те целенасочено доведоха само и единствено до възможността за физическо отцеляване и земи които няма да донесат предвидената им печалба поради спирането на "южен поток".Гърция е длъжна ,на кой?Запада все още робува на това че за да са добре те останалия свят трябва да е зле "или по добре един сит отколкото двама гладни".Всичко това ще отиде в миналото благодарение на ВЕЧНИЯ ПУТИН.С НАМИ БОГ.

 12. #12
  Среден пръст за САЩ! 23 апр 2015, 00:24
   
  16
   
  0


  Гърците да кажат на САЩ, да им върнат северен Кипър, който турците анексираха 1979-та година!
  Нека ЕС и САЩ да въведат санкции за Турция, за да покажат солидарност с Гърция, пък тогава да искат от тях, да им подкрепя санкциите и политиката против Русия!
  Те първи се опариха от "съюзничеството" на САЩ и Нато! После се опариха от еврото. Когато си имаха драхмите, можеха да свалят курса им на форекс и така сами да излязат от кризата. Сега с това евро не е възможно. И глупавите съвети от централна Европа няма да им помогнат много.
  Ще ме изкефят, ако излязат от еврото! Но то това е и единственото им спасение от кризата!

 13. #13
  люси 23 апр 2015, 03:14
   
  9
   
  0

  #7
  Красимир Димитров,

  Да , това е и което аз съм виждала. Направо не е за вярване. Ха-ха. Сорос чудовището веднъж да направи нещо добро?!? Не знам, по принцип Варуфакис е негов бивш рекрут, но казва чe е скъсал със Сорос. Сорос има кяр Гърция да се оправи финансово....за да плаща на него..:))) ( не знам дали са му прави сметките, но ако се справят с ЕС, византийците ще изработят и него)

  Какво имаш пред вид с "в партер"? Ако е TTIP , вероятност за това има голяма, но не скоро. Прогнозите са различни - , най-рано до 2 години, но аз мисля че ще бъде повече.

  САЩ не могат да тъкат на повече от 2 стана едновременно. Това е по техни изчисления. В момента имат 2 големи конфликта - Украйна и Арабския полуостров. С 3ти, макар и малък няма да се справят изобщо ( имам пред вид Гърция, напр.).

  България е в много лошо положение. Много се надявам покрай гърците да ни дойде и на нас малко акъл в главите. Но ние сме много по-уязвими от Гърция. България могат да използват като територия от където да упражняват някакъв вид военен натиск както над Гърция, така и над Украйна и Приднестровието. Много сме им удобни, нямаме никаква защита и сме напълно зависими. Ако много започнем да пречим обаче на турците, ще ни теглят един ятаган набързо. Така че ние сме в момента ни напред , ни назад.

 14. #14
  Готиният1 23 апр 2015, 10:55
   
  8
   
  0

  8 и 11 вие сте много прави по отношение на Путин ако той ни оправляваше щеше да бъде много по добре България защото той знае интересите си и знае да помага на държавате си тей че хич не ми възхвалявайте краварите от Фащ защото те гледат да изкарат за всичко виновна Русияя и за това Путин ще се подготвя за война затуй и че България е приятел с Фащ а не с Русия ще си изпати много

 15. #15
  Готиният1 23 апр 2015, 10:57
   
  5
   
  1

  8 и 11 вие сте много прави по отношение на Путин ако той ни оправляваше щеше да бъде много по добре България защото той знае интересите си и знае да помага на държавате си тей че хич не ми възхвалявайте краварите от Фащ защото те гледат да изкарат за всичко виновна Русияя и за това Путин ще се подготвя за война затуй и че България е приятел с Фащ а не с Русия ще си изпати много

 16. #16
  до #14 Готиният1 23 апр 2015, 11:34
   
  7
   
  1


  "...и че България е приятел с Фащ а не с Русия ще си изпати много..."

  Ами с помоща на интернет вече няма много тъпи по света! И българите разбраха истинските мотиви и цели на САЩ (ФАЩ), по отношение на Европа и Русия! Да сме им съюзници в Нато - да, но ако искат от нас да нападнем Русия, едва ли има такива повече?

  (Не говорим ако Русия сама предизвика такава война и ни нападне? Малко вероятно..). Но за интересите на САЩ, няма да могат да съберат толкова желаещи да умират в Русия! То приказките са си едно, друго си е да си на фронта вече!

  Не говорим и за използването от САЩ на нашите бази и от тука да нападат Русия? Тогава, да - ще получим ответен удар и тези бази и командните пунктове на Нато ще бъдат унищожени! Но народът ни като цяло, няма да пострада много! То ще ни е за наказание, за това, че винаги се "врем между шамарите"! Появи ли се историческата възможност за някоя национална катастрофа, ние сме първите желаещи, да я получим :)!

  Докато Путин е на власт там, Русия няма да воюва против българският народ! Това е 100% гарантирано! В краен случай ще премахнат натовските подразделения на наша територия! ТЕ ЗНАЯТ, ЧЕ ОФИЦИАЛНО СМЕ ПОД ВЛАДИЧЕСТВОТО НА ФАЩ!

 17. #17
  Георги Ковачев_ 24 апр 2015, 16:28
   
  2
   
  1

  Гърция е длъжна да споделя позицията на САЩ и ЕС за Русия, заяви американският държавен секретар Джон Кери по време на срещата си с гръцкия министър на външните работи Никос Котзиас.

  И преди имахме организация, в която всички бяха длъжни да споделят позицията на Големия Брат. Викахме и "Варшавски договор".

 18. #18
  Ради Панайотов, гр. Шумен 25 апр 2015, 13:36
   
  0
   
  0

  "Гърция е длъжна . . .", а България пет пъти повече.

 19. #19
  mafia 1989-2015 29 апр 2015, 02:26
   
  1
   
  0

  ama vie GOSPOD li ste veeeeeeeeeeee?.6te kazvate koi da kara vlaka

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка