АМЕРИКАНСКИ ПОЛИТИЦИ: САЩ СА НА ПРАГА НА КАТАСТРОФАЛНА ФИНАНСОВА КРИЗА! ДОЛАРЪТ ЩЕ СЕ ПУКНЕ КАТО МЕХУР

Pan.bg 17 апр 2015 | 23:13 views (4114) commentaries(11)
img Рон Пол: САЩ са на прага на катастрофална финансова криза

Рон Пол: САЩ са на прага на катастрофална финансова криза„Доларовият мехур” най-вероятно щял да се пукне „бързо и неочаквано”
САЩ се намират на прага на „катастрофална икономическа криза” – е заявил американският политик, бивш член на палатата на представителите на САЩ Рон Пол по телеканала CNBC.
Според политика, причина за това може да послужи пукането на доларовия икономически „балон”, тоест при такава ситуация, при която големи обеми ценни книжа се продават далеч от реалната цена поради засиленото им търсене.
Рано или късно такъв мехур „ще се спука”, което ще доведе до негативни икономически последствия.

Рон Пол твърди, че макар индексът на долара, отразяващ динамиката на американската валута по отношение на валутната кошница, да е достигнал максимални стойности за последните 12 г., това не означава, че доларът е силна валута. Той е силен на фона на другите валути.
image
„Основните показатели са в бедствено състояние. Когато повече от половината население едва връзва двата края, може да се говори, че икономиката не е в добро състояние.”

Бившият конгресмен не може да предскаже точно кога „ще се пукне доларовия мехур”, но уверява, че това ще стане „бързо и неочаквано”.

Сриването на долара, а след това и фондовия пазар, щяло да стане след като Федералната резервна система започне да повишава лихвите, а това според анализатори може да стане „по-късно тази година”.

Рон Пол също така отбелязва, че важна роля в оценката на икономическата ситуация играе и психологическия фактор увереност.

Сега няма никаква увереност, че в САЩ си струва да се инвестират средства, независимо от силния пазар, счита американският политик.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 11

 1. #1
  Teraflop 18 апр 2015, 09:35
   
  10
   
  1

  И аз какво да направя,Бе?Да се пука.Здраве.

 2. #2
  полковника 18 апр 2015, 09:35
   
  8
   
  1

  "Доларовия мехур" спука ли се, ние по периферията направо ще пукнем!

 3. #3
  Той 18 апр 2015, 10:15
   
  9
   
  5

  Т*ва не е истина, чиста руска пропаганда, долара е "джелезен". Може да ръждяса, ама нема да падне.

 4. #4
  Хилари 18 апр 2015, 10:27
   
  2
   
  1

  Хилари разчита на 9 млн. гейове в САЩ
  По данни на института “Уилямс” ЛГБТ американците са 3,8% от пълнолетното население на САЩ. Това прави около 9 млн. души, всички с право на глас - факт, който никак не е за прeнебрегване. За справка, на последните избори са гласували 146 млн. от 204 млн. с право на глас.

 5. #5
  Това е неизбежно! 18 апр 2015, 11:32
   
  10
   
  1


  Тази система на капитализма и крайният му модел - финансовата олигархия няма друг изход!
  Да, (някои) са измислили, че държавата не могла била сама да определя паричната си политика и да печати парите, за това тези умници са създали тяхна, частна банка, федералната система (ФЕД). САЩ взема пари от нея, когато и колкото им трябва и всичко естествено на лихви. Оказва се, че с годините тези вземания са станали трилиони и държавата САЩ с цялата й икономика не е в състояние някога изобщо да върне тези заеми. И лихвите по тези огромни заеми даже вече са неизплащаеми. Има един брояч в нета, който показва как бързо се увеличава заемат, само вече от лихвите...

  http://www.usdebtclock.org/

  Така че, тази пирамида е обречена! Друг е въпросът какво ще предприемат тези хитрите собственици на федералната система?
  Оказа се също, че тяхната идея е била гениална, как да ограбиш не само САЩ а и цял свят, като изполваш ВСВ и да направиш пак своя долар резервна валута за цял свят! И еврото, и йената и всички други са зависими от долара. При срива на долара, няма начин да не получат сътресение.

  Собствениците на ФЕД знаят, че може да има много хора по света, които да са прозряли вече това дълголетно мошенничество и да им потърсят сметка. За това сега "въртят" поредните интриги, как да осуетят сриването на долара, така че, те самите да се измъкнат без вреда и пак да останат "шефовете" и на "върха" в новата система, която дойде след долара! Те даже са съгласни и на опустошителна световна война, която да "измие" старата система и някой друг да отнесе вината за големите изменения на финансовата система (Русия?, Китай?, Иран?, джихадистите в ИДИЛ?). Те знаят, че такава голяма война е възможна само, ако се нападне силна страна с подходяща армия! За това са избрали за сега Русия! Не е случайно развитието и с Майдана в Украйна, санкциите на Русия, засилването на Нато в източна Европа, ускореното въоръжаване на Русия, засилване на разни натовски учения по нейните граници и т.н... Само наивници си мислят, че няма нищо страшно!

  Собствениците на ФЕД се смятат за богове! Едно тяхно решение и войната Нато-Русия утре е започнала! Така, както в България народа нищо не може да реши за базите на Нато, кой да ни е враг, дали ние сме "фронтова линия" или не сме, така е във почти всички "демократични" и западни държави!

  А Русия няма избор!
  Изборът е само два варианта:

  а) Да каже на САЩ, че се предава доброволно и стане като ЕС, напълно тяхна подчинена колония, със всичките дългосрочни последици след това за народа й

  или
  б) Да не се предава доброволно и когато я нападнат, да воюва на живот и смърт. Пак със всичките последици за целият свят....

  ФЕД направляват света в момента точно в тази посока и само наивници не го виждат! А броячите горе на банкрута на САЩ, ни показват, че вече нямат време и скоро ще получим някоя огромна изненада! Познайте коя ще е?

 6. #6
  Чуkча 18 апр 2015, 12:02
   
  5
   
  9

  Ехх тва го слушам от една камара години ! И накрая все блядската държава фалира !

 7. #7
  парите се сринат... 18 апр 2015, 12:11
   
  6
   
  3

  Има доста интересни неща по темата напоследък. Самите американци са се изплашили вече от развитието и предлагат разни начини, как човек да се спаси сам и семейството си, когато парите и държавите се сринат...

  https://marketingassets.cloudsna.com/prod/common/PSI/NextPageLink/20150312132957.html

 8. #8
  до #6 Чуkча 18 апр 2015, 12:23
   
  13
   
  5


  Украинец, то е ясно, че за тебе единственият най-голям оргазъм в света е, ако "блядската страна" се срине! Но фактите говорят друго в момента!

  Хайде там в САЩ и да не стане толкова бързо, Украйна нали вече я съсипаха вашите приятели САЩ? Украинците вече живеят в голяма инфлация, индустрията им буксува, режим на топлата вода и на газ-а и т.н... И всичкото това стана, понеже сте безмозъчни, едноклетъчни организми!
  Вече почнаха и да убиват журналисти, поети и т.н.. понеже не били тачели фашизма! Така е, когато една шепа агресивни идиоти вземат властта и се опитват да подчинят целият народ! И в САЩ е същото, но там хитростта е, че за сега само икономически ги обезкръвяват и ги превръщат в роби! А народа работи на по 2 и 3 места, за да може да си връща заемите за къщата, колата, обучението, лечението и т.н...

  И ти си вече на 60. Какво очакваш от капитализма? За него вече си безполезен! А САЩ се опитват да съкратят "безполезните"!

 9. #9
  Николай. 18 апр 2015, 19:23
   
  6
   
  0

  Лошото е, че когато се спука някой балон в Щатите, ние ще сме много по-засегнати. САЩ обиновено се стабилизират сравнително бързо, а при нас положението се влошава за доста продължителен период.

 10. #10
  John T Harvey 18 апр 2015, 20:48
   
  2
   
  1

  Невъзможно е САЩ да бъдат принудени да изпаднат в банкрут заради националния дълг, защото 100% от него е в щаски долари

  http://www.faktor.bg/ikonomika/biznes/41986-forbes-nivoto-na-nevezhestvo-kam-byudzheta-na-federalnoto-pravitelstvo-e-uzhasyavasto.html

 11. #11
  Красимир Димитров 18 апр 2015, 21:18
   
  7
   
  5

  №10, когато страни като Китай, Русия, Индия, Корея, Бразилия, ЮАР и още много започнат да търгуват, без да ползват за посредник долара, това е банкрута на сащ. Началото е поставено и вече е в ход. Краварите може да си товарят доларите на кораби и да си ги карат във Вашингтон. Вече нищо не може да ги спаси, освен световна война.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка