АТЛАНТИК: 11 ГОДИНИ В НАТО - ПОЛОЖИТЕЛНО! БЕЗ НАТО НЯМАШЕ ДА СЕ РАДВАМЕ НА МОЦАРТ, ВЕРДИ, ШЕКСПИР И ДАЛИ!

Pan.bg 30 мар 2015 | 18:31 views (3166) commentaries(36)
img Декларация на Управителния съвет на съюз „АТЛАНТИК”
ПОЧИТАЕМИ ВОИНИ НА ОТЕЧЕСТВОТО,
УВАЖАЕМИ КОЛЕГИ, ПРИЯТЕЛИ И СЪМИШЛЕНИЦИ,
СКЪПИ СЪНАРОДНИЦИ,


Навършват се 11 години от приемането на Република България за пълноправен член на Съюза на Северноатлантическия договор. Единадесет години, през които България измина нелек и сложен исторически маршрут, изживя огорчения и се раздели с опасни илюзии, провери себе си в трудни мисии, заедно с атлантическите съюзници укрепваше отбранителните си способности и трупаше миротворчески опит.


Без фанфарни самозаблуди смеем да твърдим, че равносметката е положителна. Единадесет години страната ни не беше обект на заплахи, на териториални претенции, на икономическо или политическо изнудване. Живяхме пред стратегически прозорец, през който държавата, политически субекти и гражданското общество имаха възможност да проектират и да творят националното ни бъдеще, да правят необходимото за добруването на уморения от нестанали и незапочнали реформи български гражданин.
За неизпълнените програми и за несъстоялите се мечти нямаме основания да виним друг, освен себе си. За икономическите трудности, за финансовите провали, за жертвите на организираната, уличната и политическата престъпност, за незапочващото вече две десетилетия превъоръжаване на Българската армия вина носят късогледи български политици, нерешителни генерали, крадливи банкери, нескопосни бизнесмени, получили капиталите си в партийни куфарчета. Както и онази част от българите, още нескъсали с ориенталския манталитет вечно да чакат някой да им дарува свобода, предприемчивост, щастие. Те и единствено те демонстрираха през изминалите години стратегическа оскъдица на професионализъм, на талант и на родолюбие.
image
Само с половината от милиардите, откраднати от банка КТБ, бихме могли изцяло да превъоръжим бойната ни авиация и да решим злободневните проблеми на здравеопазването и на образованието.
Не са ни криви нито НАТО, нито „Ислямска държава” за разединеното, обезверено и застаряващо общество. НАТО не можеше да ни даде неща, които не пожелахме. Защото НАТО не е нещо извън нас. Ние сме НАТО. Ние, като интегрална, неделима част от Алианса.
Преди 11 години гласовете „Не на НАТО!” бяха стихнали. Българското общество даде категорична електорална и морална подкрепа за членството ни в Алианса. От 66 до 69 % от българските граждани съзряха единствената гаранция за целостта, суверенитета и националната сигурност на древната ни държава в приобщаването към най-цивилизованите, най-напредналите, най-хуманните общности на Стария континент и в Северна Америка.
Днес кресливи платени гласове се опитват да ни върнат към дискусия с 15-годишна давност. Фалшиви плакати, подставени ораторчета и патриоти по щатна ведомост плашат някого с апокалиптични анимации, ако не ревизираме доказаните и многократно потвърдени стойности и принципи. Убедени сме, че шумът на рубли и на други евроазийски валути няма как да заглуши гласа на здравия разум и да размести ориентирите ни по магистралата на Прогреса, Човечността и търсенето на Съвършенство.
Днес без НАТО и ЕС едва ли щяхме спокойно да слушаме Одата на радостта, да се радваме на гениалните прозрения на Моцарт и Верди, на Шекспир, Гьоте и Юго, на Микеланджело и Салвадор Дали. Само с лична карта да летим до Рим, Париж, Мюнхен и Мадрид. Да почиваме в средиземноморски курорти. А децата ни да учат в Кембридж и Оксфорд, да работят в Чикаго, Манчестър или Севиля. Да се връщат у дома, когато поискат или да пращат пари на мизерстващите си родители.
Без НАТО и без член 5 на Вашингтонския договор днес щяхме да тръпнем пред опасността в злокобен час на вратата ни да потропат „учтиви зелени човечета” без пагони, които да ни върнат към ТКЗС и Държавна сигурност, към Белене и „Слънчев ден”.
Честита единадесета годишнина на пълноправно членство в НАТО, уважаеми съграждани, скъпи войни на България, членове и съмишленици на Съюз „Атлантик”!
Многая лета, мирни дни, спорен труд и благоденствие!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 36

 1. #1
  Октагон 30 мар 2015, 18:39
   
  19
   
  3

  Това направо ме Разплака!!!
  "Живяхме пред стратегически прозорец, през който държавата, политически субекти и гражданското общество имаха възможност да проектират и да творят националното ни бъдеще, да правят необходимото за добруването на уморения от нестанали и незапочнали реформи български гражданин. "

 2. #2
  оз капитан 30 мар 2015, 18:41
   
  31
   
  4

  Това е черен ден за България, а не празник. Позор за всички гробокопачи на Българската армия!

 3. #3
  Октагон 30 мар 2015, 18:44
   
  24
   
  3

  Направо вече не мога да спя!!!
  "Без НАТО и без член 5 на Вашингтонския договор днес щяхме да тръпнем пред опасността в злокобен час на вратата ни да потропат „учтиви зелени човечета” без пагони, които да ни върнат към ТКЗС и Държавна сигурност, към Белене и „Слънчев ден”."

 4. #4
  Атлас 30 мар 2015, 18:52
   
  26
   
  1

  Възможно ли е някой да напише толква глупости на една страница?

 5. #5
  Шами - хибридната война 30 мар 2015, 19:00
   
  21
   
  1

  "За икономическите трудности, за финансовите провали, за жертвите на организираната, уличната и политическата престъпност, за незапочващото вече две десетилетия превъоръжаване на Българската армия вина носят късогледи български политици, нерешителни генерали, крадливи банкери, нескопосни бизнесмени, получили капиталите си в партийни куфарчета."

  Тези политици членуват във вашата организация - Шаламанов, Тагарев, Налбантов... точно те са отговорни за разсипията на армията...
  Правилно пишете - обаче ги споменете!

 6. #6
  oligofrenov 30 мар 2015, 19:06
   
  5
   
  3

  BEZ NATO >>>THE SUN will not rise>>>>>

 7. #7
  куку 30 мар 2015, 19:38
   
  18
   
  1

  Дори и те не си вярват, но продължават да бълват глупости, защото ще им спрат парите. А те ги обичат, особено зелените.

 8. #8
  СМЕРШ 30 мар 2015, 19:39
   
  12
   
  3

  Нинадо беспокоится, усе буде в порадке, уже дакрали памперси!

 9. #9
  Дедо Прецаки 30 мар 2015, 19:56
   
  16
   
  1

  "Без НАТО и без член 5 на Вашингтонския договор днес щяхме да тръпнем пред опасността в злокобен час на вратата ни да потропат „учтиви зелени човечета” без пагони, които да ни върнат към ТКЗС и Държавна сигурност, към Белене и „Слънчев ден” - Боже мили, каква невероятна глупост!!!

 10. #10
  МиГ 30 мар 2015, 20:07
   
  19
   
  1

  Боже, кой кретен го е писал това? Това и за тоалетна хартия не става!
  Със сигурност който го е писал или не е българин или се срамува да се нарече такъв и си е продал задника!

 11. #11
  дс служител 30 мар 2015, 20:15
   
  16
   
  1

  Атлантик, че вие сте големи натуфци, бе ...първи писти в БКП.то едно време, ..., забравихте си Майчиното мляко, бе, ..., липсва ми прилагателното, много е силно и ароматно ...

 12. #12
  Георги Ковачев_ 30 мар 2015, 20:42
   
  18
   
  1

  Авторът сигурно тренира да разказва вицове за първи април.

 13. #13
  пиар 30 мар 2015, 20:47
   
  2
   
  3

  Друго си е да честваш годишнина от свалянето на ф117, а за годишнинато от членството в НАТО да се информираш от другаде.

 14. #14
  Иван Бориславов-2 30 мар 2015, 20:48
   
  12
   
  1

  Много сполучливо лого! По-черно просто не може да бъде! На този ден си спомням с погнуса съзливата мутра на Монито Паси, когато гледаше флага на NATO. Безсрамници, защо се обръщате към воините на Отечеството? Тези, които унизихте така, както и след Ньой не са унизявани! И защо PAN.BG дава трибуна на тези... нямам подходящ епитет!

 15. #15
  by fly 30 мар 2015, 20:48
   
  13
   
  2

  Като си взема заплатата от 500лв в средата на месеца и отпрашваме с жената. Начи първо ще поджиткаме малко из Париж, това Лувъра, това Айфел, това Мулен Руж, кво си мислиш ти. След това ще прескочим до Лазурния Бряг да си понапечем старите кокали .Туй нямаше да може да стане, ако не бяхме се намърдали в НАТОТО.

 16. #16
  ядосан 30 мар 2015, 20:51
   
  12
   
  3

  Да ви го навра отзад ,идиоти атлантически! Предателииииииииииииииииии!

 17. #17
  ВИНОВНИКЪТ 30 мар 2015, 20:54
   
  11
   
  1

  "... За неизпълнените програми и за несъстоялите се мечти нямаме основания да виним друг, освен себе си...." - единственото вярно изречение в статията!
  След като най-после разбрахте, че ВИЕ сте виновни за всичко вземете та се разпуснете И СИ ВЪРВЕТЕ!!!

  Всичко друго е ЛЪЖА или ПЪЛНА БОЗА!

 18. #18
  NAZGUL 30 мар 2015, 21:19
   
  12
   
  1

  Имам чуството,че това е препечатано от Бъзикилийкс...Нямам друго обяснение за подобно малоумно писание?!?!?!

 19. #19
  Варна 30 мар 2015, 21:30
   
  8
   
  3

  ТРИ ПЪТИ ПОВЕЧЕ ВАРНЕНЦИ ЗА МИР
  НЕДОВОЛСТВОТО СРЕЩУ НАТОВСКАТА АГРЕСИЯ РАСТЕ

  Александър Атанасов, Варна
  Увеличава се прогресивно безпокойството в жителите на морската столица от намеренията на престъпното антибългарско правителство да присъедини страната ни към агресивната коалиция, готвеща военен удар над Православна Русия.
  За втора поредна седмица във Варна се проведе митинг–шествие под надслов „България – зона на мира“. В неделя от 12.00 ч. пред сградата на общината се събраха три пъти повече будни и родолюбиви граждани от миналия път.
  Въпреки, че продажните български медии мълчат, световните информационни агенции в по-голямата си част отбелязват присъединяването на българския народ към световния общочовешки поход за мир.
  Протестиращите разкриват тревожни събития от последната седмица, които недвусмислено следват посока към подготовката за военна агресия в най-близко бъдеще. На русенската гара-разпределителна, както и на гарата в Провадия през изминалите дни са били забелязани влакови композиции, които превозват американско въоръжение, танкове и друга бронетехника.
  Варненските радетели за мир ясно заявяват своята ценностна противоположност с тази на колониалните управници.
  Конфликтът в Източна Украйна е болезненият кървав пример пред очите ни, в който наши събратя по вяра и произход взаимно се избиват в угода на транснационалните корпорации, които днес се оглавяват от световни терористи, олигарси, без вяра, род и родина. Жаждата за свръх печалба днес е еквивалент на жажда за тонове човешка пролята кръв. В тази истина са убедени варненци, които отново не останаха безучастни.
  Представителите на руската общност в морската столица също се включиха във втория поход за мир.
  Присъстващите варненци се обединиха около това, че НАТО е терор над народите, робство, разруха, нещастие и смърт за стотици милиони, а може би и милиарди хора по света. Увеличаващите се протестиращи изразяват своята непоколебима вяра в промяната на света към доброто. Те искрено вярват, че народите постепенно се отърсват от милитаристичната пропаганда на НАТО, която ги тласка към гибел.В края на митинга организаторите призоваха всички участници отново да се включат в мирния поход следващата седмица.
  Следващата неделя, когато е Цветница, родолюбивите варненци и техните руски братя за трети път ще се съберат рамо до рамо пред община Варна от 12,00.

  Как войните хранят американската икономика
  Стотици са секретните бази на САЩ по света, които няма да срещнете в докладите на Пентагона
  Петте нови мисии на военната империя САЩ

  http://www.vestnikataka.bg/2015/03/%D0%BA%D0%B0%D0%BA-%D0%B2%D0%BE%D0%B9%D0%BD%D0%B8%D1%82%D0%B5-%D1%85%D1%80%D0%B0%D0%BD%D1%8F%D1%82-%D0%B0%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B0%D1%82%D0%B0-%D0%B8%D0%BA%D0%BE/

  АМЕРИКА ЗА БЪЛГАРИЯ И ДРУГИ ОРГАНИЗАЦИИ СА ДАЛИ НАД 6 МИЛИОНА ЗА ПРОТЕСТИТЕ ПРЕЗ ЛЯТОТО! ВИЦЕПРЕМИЕР И "КАПИТАЛ" СЕ ОБЛАЖИЛИ...
  Pan.bg30 мар 2015 | 20:47 (135) (0)ОБЩИ НОВИНИ

 20. #20
  нестереотипен 30 мар 2015, 22:15
   
  9
   
  1

  Възмутителна самореклама!!! Нато няма право да се занимава с пропаганда, ощо по-малко - със себепромоция.

 21. #21
  грифин 30 мар 2015, 22:53
   
  10
   
  1

  ,,.....по магистралата на Прогреса , Човечността и търсене на Съвършенство".....??????? ,,....66-69 % от българските граждани съзряха единствената гаранция......????? Авторите на материала в кой свят живуркат...?? /Алиса в страната на ......../

 22. #22
  Голяма лъжа... 31 мар 2015, 03:26
   
  8
   
  3


  "...АТЛАНТИК: 11 ГОДИНИ В НАТО - ПОЛОЖИТЕЛНО!..."

  Кое е "положителното", а?

  1. Че нямаме вече армия?
  2. Че станахме зависими от САЩ?
  3. Че ни унищожават постоянно и забележимо?

  Пълен идиот си, ако смяташ тези факти "положителни"!
  Но не ме учудва. Нали ти същият или подобен такъв дебил, пишете, че турско робство не е имало и че сме били турци!

  За такива предатели и нашата зависимост от САЩ, не е робство, а "американско присъствие"!

  Да се избесят всички предатели на жълтите павета! Само тогава ще се отървем от тези помияри, слуги на чужди интереси!

 23. #23
  Hauptmann 31 мар 2015, 08:43
   
  1
   
  8

  я как се разпищяли рубладжиите :)

 24. #24
  до 23 31 мар 2015, 08:58
   
  5
   
  1

  Нещо по-сериозен довод да изкараш, едва ли, как да кажеш на черното - бяло.

 25. #25
  Do nomer 22 (# 22) 31 мар 2015, 09:20
   
  3
   
  9

  # 22,
  Parvo da te tsitiram, kakto sledva:
  "Да се избесят всички предатели на жълтите павета! Само тогава ще се отървем от тези помияри, слуги на чужди интереси!"
  Vapros:
  Tova v Maskva nyakade li go nauchi ili go prochete ot Stalin, Putin i sie ?

 26. #26
  до #25 31 мар 2015, 09:37
   
  7
   
  2


  Това е народна истина!

  Ако не отървеш стадото от мършата, цялото ти стадо загива!
  По-добре унищожи ако трябва и 30% гнилото, ако след това страната ти се оправи!
  Как иначе ще ги вразумиш разните "Инджовци", да не продават народа си за два сребърника?
  Сталин е бил бандит, но се е избавил от 5-тата колония! За това Русия е останала и след ционистката "революция" 1917-та година, въпреки масовият терор на Тротцкий и Ленин - и двамата са еврейски ционисти!
  Сталин е започнал "чистка" сред тях, а те са били ЗКПЧ-та, профсъюзни лидери, партийни секретари и т.н... не е било никак лесно да се отървеш от тях, когато са на ръководни места в държавата... Даже и след ВСВ по времето на Хрушчов, още е имало мнозинство от тях в ръководните "етажи" на СССР!

 27. #27
  Останал без думи 31 мар 2015, 11:16
   
  8
   
  2

  Ако не беше хан джордж вашингтон, нямаше и България да я има, а и планетата изобщо. В чифутската тиква на Сюлейман Паси се раждат все по-уродливи идеи. Тоя нещастник представлява реална психо-хибридна война. Пръдльо, надявай си кипата и пътувай към родината, ако изобщо нормалните хора там допуснат такава воняща смрад да им трови ежедневието

 28. #28
  Шаламан Соломонов 31 мар 2015, 17:44
   
  7
   
  2

  Свърших си работата и отивам при братчеда.

 29. #29
  Атлант от Атлантида 31 мар 2015, 17:53
   
  6
   
  2

  Радвайте се на МОЧАРТ, ВРЕДИ и ШЕЙКСПИРТ!

 30. #30
  ДонБасов 31 мар 2015, 21:34
   
  8
   
  3

  Ще дойде време когато "клуб Атлантик" ще бъде обособено крило от затвора което ще се обитава предимно от номинирани за "момиче на месеца" евро-гей-атлантици.
  Тогава Соломончо ще може да се претвори като Кончита Вурст... Нали е радетел на евро-ценностите.
  Хем там ще имат много време да го отдадат на изкуство заедно с типове наричани Моцарта, Вердито и Шекспира. Ако не друго поне ще разберат що им викат така.
  На добър път Атлантици - т.е. време е да си тръгвате....

 31. #31
  веселяк-кадровик 31 мар 2015, 22:49
   
  4
   
  0

  Браво на №22!Друго няма какво да се коментира-лакей,платени клакьори и охранени бивши ....

 32. #32
  Моряк88 01 апр 2015, 00:58
   
  4
   
  10

  Стандартно квичене на мухлясали съветоиди.

 33. #33
  офицер 01 апр 2015, 08:04
   
  6
   
  0

  Ясно, тея колтуроиди от Атлантик са чули за Моцарт, Верди, Микеланджело, когато са почнали да ходят по военен туризъм чрез НАТО. Аз лично харесвам НАТО, но не харесвам когато някакви неграмотници тръгват да ми обясняват за НАТО и Шекспиър все едно че ми обясняват за НАТО и бахура. НАТО все пак не е Господ, а е преди всичко военен съюз. И второ в НАТО никой не уважава подмазвачеството!

 34. #34
  полковника 01 апр 2015, 08:55
   
  6
   
  0

  Някои и след като им поникнат мъдреци, си остават глупаци.

 35. #35
  обектив 01 апр 2015, 23:14
   
  3
   
  0

  Съгласен с всичко освен с патоса. Писал го е някое ЗКПЧ дето до вчера е писал лозУнги на таблата "Наша гордост". Ега ти и некадърната работа! Такива дебили обезмислят всичко...

 36. #36
  димитър иванов 02 апр 2015, 15:32
   
  1
   
  1

  Господи,колко много предатели имаме!Това нали обяснява защо толкова години от историята ни сме в робство.Тези "смелчаци"трябваше да си пишат имената, зада знаят хората кого да включат още в списъка на позора. BIU_

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка