СЛЯПАТА ВЯРА В САЩ ИЛИ ЗАЩО БЪЛГАРИЯ Е ОТНОВО НА ГРЕШНАТА СТРАНА?

Pan.bg 17 мар 2015 | 14:04 views (6241) commentaries(51)
img КАК РУСИЯ ПРИЕМА НАТОВСКАТА "АТЛАНТИЧЕСКА РЕШИТЕЛНОСТ" И ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е НА ГРЕШНАТА СТРАНА?
http://yphalachev.blogspot.com/2015/03/blog-post_17.html

Русия се счита за сила,която стои на пътя на вашингтонската хегемония,
а руснаците виждат опит на САЩ и НАТО да прилагат отново плана "Барбароса" на Хитлер от 1941 и имат сериозни съмнения за опит на Меркел, да се освободи от колониална зависимост от САЩ и да възроди Германия с идеята за общоевропейска армия лансирана от немската марионетка Юнкер.
НАТО започна военните учения "Атлантическа решителност" на самата граница на Русия. Тази операция е "съмнително подобна" на плана "Барбароса", изпълняван от Хитлер през 1941. Подготовка за нападението е извършвано през 30 те години. не без участието на финанстите на САЩ и британските елити. И сега НАТО и САЩ заплашват Русия с "Атлантическа решителност" е официалното мнение на в-к "Правда".

Операция на НАТО, започна със съсредоточаването на допълнителни военни сили на САЩ в региона на Балтийско море и най-лошото за нас и в България.
Под прикритието на защита на Източна Европа от "руската агресия" повече от сто танка "Ейбрамс" и APC "Брадли" са в Латвия.

Миналия месец, моторизирана военна единица беше разположена в подкрепа на Естония - в град Нарва - с американски знамена, окачени само на 300 метра от границата с Русия.
От Нарва имам съвсем живи лични наблюдения.
За Нарва натовци имат сериозни опасения,да не се повтори сценарият от Севастопол и Крим.
Нарва се намира на около 100 километра от Санкт Петербург.През 1991 жителите на Нарва на референдум поискаха да преминат в състава на Русия.Над 90% от населението там са етнически руснаци.
Вашингтон в действителност значително активизира военното си присъствие в стратегически и чувствителни региони, като същевременно крещящо нарушава предишни ангажименти, поети пред Москва. Броят на полетите на въздухоплавателни средства на НАТО в региона на Балтийско море се е увеличил четирикратно през последната година, както и посещения и учения на военни кораби на НАТО в Черно море отново с участието на България.
САЩ ще доставят в различни европейски страни 800 танка, писа преди два дни шведския вестник Dagens Nyheter.
Немският министър на отбраната Урсула фон дер Лайен,казва че някои от тези бойни машини вече участват в учения на НАТО и след това ще останат там за неопределено време.
Някои от танковете ще отидат в Германия, включително тренировъчна база Grafenver в Бавария. Останалата част ще бъде разпределена в страните от Източна Европа, обаче според командира на силите на САЩ в Европа Бен Ходжис,точното място все още е в процес на обсъждане-може да бъде в Полша, Румъния или България. Нали нашите американски послушковци говореха само за "няколко танка" за едно учение?
Скандален законопроект за практическа окупация на България от американски и други чужди войски е внесен в Народното събрание.
Започна съвместна тактическа подготовка на военния полигон „Ново село“ с участието на сили и средства от Сухопътните войски на САЩ и наши военни. В учението ще участват 350 американски военни, до 50 единици бойна техника, сред които и четири танка, 13 хеликоптера, друга поддържаща и осигуряваща техника.
Това, което нарича себе си „български политически елит”, особено настоящата 5 партийна коалиция от ДПС,ГЕРБ,РБ,АБВ и ПФ,очевидно вече е добило статута,на американска колониална администрация.
Позовавайки се на предполагаема "руска агресия", Вашингтон прави това, което им е забранено да правят по силата на обвързващи споразумения, като например Основополагащия акт Русия-НАТО,подписан през 1990 година.
Военните учения на НАТО под управлението на САЩ на север включват наред с другото, бойна стрелба на ракети Пейтриът и крилати ракети.
Подобни учения са планирани в Полша, Чехия, Унгария, Румъния, България и Украйна и Грузия - южния фланг на Русия.
Чехите,турците и унгарците отказаха да стават плацдарм на американците срещу Русия.
Американските въоръжени сили,съобщиха чрез полковник Майкъл Фостър,че предстоящите военни учения в Европа, "до края на лятото може да се превърнат в операции от Балтийско до Черно море".

image
Подготвени за нарязване - България вече е без армия

И ако това не е заплаха за война,здраве му кажи.
А мястото на България от настоящите управляващи е определено-срещу Русия.
Следващите четири месеца САЩ ще разширят своя ангажимент към ученията "Атлантическа твърдост" с разполагане на бригада в Румъния и България, заяви командващият 173-въздушно преносима бригада полк. Майкъл Фостер. По рано ни предупредиха "Мислете за ученията "Атлантическа твърдост" като за непрекъсната, целогодишна, поредица от учения"?!
Плацдарм за всяка голяма операция на САЩ и НАТО е авиобаза "Безмер", след като алиансът я ремонтира за 60 милиона.Така там вече ще могат да кацат и най-големите военнотранспортни американски самолети.
Част от проблема се крие във факта, че американците и европейците, както и много други хора,слабо познавайки историческия процес,са в нетрезво състояние за това какво са преживяли руснаците през Втората световна и как приемат подобни заплахи и как биха реагирали на заплаха.
Масло в огъня налива и Меркел :
"Днес ние трябва да помним за незаконното анексиране на Крим. Не трябва да забравяме, че този акт застраши реда, установен в Европа след войната. Няма да се успокоим, докато не бъдат възстановени изцяло суверенитетът и териториалната цялост на Украйна“, каза Ангела Меркел пред журналисти след срещата с украинския президент Петро Порошенко.
Русия се счита за сила,която стои на пътя на Вашингтонската хегемония,а пък руснаците имат сериозни съмнения,че използвайки момента Меркел иска да се освободи от колониална зависимост от САЩ и да възроди Германия с идеята за общоевропейска армия, лансирана от немската марионетка Юнкер.
И САЩ и Великобритания не изглеждат очаровани от германската идея за общоевропейска армия.
Украйна и балтийските държави сега са в същата роля срещу Русия, която те имаха в нацисткия план "Операция Барбароса". Само че този път те са наети от ЦРУ, МИ6 и НАТО. За съжаление и България.
И няма в България държавник със смелостта и разума на Цар Борис,който отказа на Хитлер да изпраща български войски срещу Русия.
Това са същите исторически резонанси на миналия век.
Русия се счита за сила,която стои на пътя на вашингтонската хегемония,а руснаците виждат опит на САЩ и НАТО да прилагат отново плана "Барбароса"на Хитлер от 1941 и сериозни съмнения за опит на Меркел, да се освободи от колониална зависимост от САЩ и да възроди Германия с идеята за общоевропейска армия лансирана от немската марионетка Юнкер.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 51

 1. #1
  Капитана 17 мар 2015, 14:29
   
  65
   
  7

  Всичко в статията е ясно, вярно и обективно написано. За мнозина е очевидно, но е добре да стигне до съзнанието и на малцината. Някога България с немски цар нямаше как да не бъде съюзник на Германия. Факта, че Борис не прати българска армия срещу Русия /СССР/ подтвърждава германския му произход по отношение на разума. Може би е допускал, че щеи го ликвидират в един момент, но е запазил честта на германския си разум. На какво основание обаче някой се надява на подобна постъпка от днешните "държавници", които са от местни села, а, не от немски. Със сигурност им е по-мила собствената кожа от тази на народа.

 2. #2
  НА ГРЕШНАТА СТРАНА 17 мар 2015, 15:24
   
  57
   
  2


  "...И ЗАЩО БЪЛГАРИЯ ОТНОВО Е НА ГРЕШНАТА СТРАНА?..."

  Защото е управлявана от некадърнъци или предатели...
  Народът ни е обезверен и напълно в ръцете на тези некадърници. Да се надяваме обаче, ако САЩ използва ученията за да нападне Русия, нашата армия там да откаже да воюва...?

  Май скоро ще осъмнем във война, по-опасна и от ВСВ?

 3. #3
  Peacemaker 17 мар 2015, 15:26
   
  4
   
  14

  "Позовавайки се на предполагаема "руска агресия", Вашингтон прави това, което им е забранено да правят по силата на обвързващи споразумения, като например Основополагащия акт Русия-НАТО,подписан през 1990 година."

  Какво им е забранено да правят според този договор, което те щели да направят?

 4. #4
  Чукчa 17 мар 2015, 15:40
   
  9
   
  57

  Пфуу от цялата статия мирише на лайна, че и от журналиста който я е написал! Щели да нападат Русия. Смях! И з какво им е тая пияна сган? Ако искат нефт Венецуела е срутена за 1 месец, ако им трябва газ Иран го няма също за 1 месец, ама на кой му трябва 140 милиона пияни Изроди?

 5. #5
  Отн. #4 Чукчa 17 мар 2015, 15:52
   
  44
   
  5


  "...Щели да нападат Русия. Смях! И за какво им е тая..."

  Питай САЩ! Мисля, че тях ги дразни, някой да не им се подчинява или да им оспорва световната хегемония...

  Русия е опасна за тях и с културата си и с алтернативният начин на цивилизация...

  Докато Иран или Венецуела не могат да бъдат някакъв образец на общество за "бялата раса", то Русия може...

  От това ги е страх и искат да я премахнат! В света трябва да остане само тяхният фашизъм, като "супер демокрация"..
  Управление на олигарсите и 90% от населението да са им роби...

  Дано не успеят, че иначе цяла Европа ще стане техен концлагер...

 6. #6
  Чукчa 17 мар 2015, 15:58
   
  9
   
  58

  Русия, култура и цивилизация. .. боже не ни разсмивай! Да кажеш, че Китай има култура и много стара цивилизация. Да съгласен съм! Но блядската държава :D

 7. #7
  maxsimus 17 мар 2015, 16:11
   
  6
   
  28

  Аз не мога да разбера москва от какво се страхува,че ще пратим наши войници да се бием с тях ли това няма да стане да спят спокойно.А отностно ученията това си е наша работа да не ни бяха изоставяли след разпада на ссср.

 8. #8
  SUH 17 мар 2015, 16:12
   
  32
   
  2

  #6 ма какво ми говориш те едни оттатък голямото море имат най старата цивилизация и култура има, няма цели 200 г., и са най великите ша знайш.

 9. #9
  отн. #6 Чукчa 17 мар 2015, 16:15
   
  40
   
  4


  "...Русия, култура и цивилизация..."

  Да, колкото и странно да ти се струва! Разликата между Русия и САЩ в културно отношение е както между Германия и Гана в автомобилната индустрия :)!

  САЩ изобщо не могат да се доближат даже до културата на Русия. Пълни дупки са...

  Ти бил ли си някога изобщо в Русия? Знаеш ли им езика или говориш на изуст?

 10. #10
  Preslav 17 мар 2015, 16:15
   
  41
   
  4

  Чукча, ар ю Окей?
  Ако те питам на български няма да ме разбереш.
  Чувал ли си за руската култура и изкуство?
  Това поне САЩ го признават...
  Ти явно си мръднал у лево от правата вяра...

 11. #11
  SUH 17 мар 2015, 16:17
   
  7
   
  15

  http://www.dreamtour-bg.com/products_pictures/peterburgert.jpg
  https://gradcontent.com/lib/600x350/st-petersburg-palace.jpg

  Абе никаква култура и цивилизация нямат тия рашки бре, тююю.

 12. #12
  SUH 17 мар 2015, 16:19
   
  7
   
  6

  http://hobyto.com/data/image/Turizam/Evropa/2011/Saint-Petersburg/Saint-Petersburg6.jpg

 13. #13
  Peacemaker 17 мар 2015, 16:30
   
  4
   
  19

  Хайде не си мерете културите:)
  Отново да попитам - какво точно се канят да нарушат/са нарушили американците ? Точка по точка по възможност....

 14. #14
  до #13 Peacemaker 17 мар 2015, 16:36
   
  2
   
  9


  "...Вашингтон прави това, което им е забранено да правят по силата на обвързващи споразумения, като например Основополагащия акт Русия-НАТО,подписан през 1990 година...."

  Май е в продължението ....

  "...Военните учения на НАТО под управлението на САЩ на север включват наред с другото, бойна стрелба на ракети Пейтриът и крилати ракети...." ??

  Използването на крилати ракети? Не знам точно договора какъв е, но май е това.....

 15. #15
  Чукчa 17 мар 2015, 16:41
   
  5
   
  36

  Първо цялата култура на чугуните е от България и Византия. То не е писменост, християнство, дори и архитектурата! В цялата си история се мъчат да подражават на западните държави в всичко. После германците им ннатряскват комунизма, та каква алтернативна цивилизация са те? В света има само Четири режима в момента: западния, Китай , арабите с техния шериат и диктатура в някой изостанали страни (в това число и Русия)

 16. #16
  Peacemaker 17 мар 2015, 16:55
   
  5
   
  11

  Ето договора на руски : http://www.nato.int/cps/en/natohq/official_texts_25468.htm?selectedLocale=ru

  Не виждам някоя от страните да го нарушава така че какво се палите? Всеки си показва мускулите - руснаците в Крим , НАТО - където може. Въпроса е кои - по рано ще подвие опашка и ще си продаде де що имаше за 2-ри път в рамките само на 20-25 години. И после нека някой ме обори че историята не се повтаря - руснаците не са си написали домашното. Отново...

 17. #17
  МиГ 17 мар 2015, 17:31
   
  26
   
  4

  На чукчата, която се изхожда по всяка тема ще му кажа, че Русия е имала култура, още преди американците да започнат най-големия геноцид в историята на човечеството и да избият милиони индианци. Панимаиш?
  На чукча ще му препоръчам да стане читател преди да става писател!!!

 18. #18
  Чукчa 17 мар 2015, 17:41
   
  6
   
  22

  А аз ще ти кажа, че България има православна църква и използва кирилица още преди тези пияници да се научат да правят разлика между коза и жена! Че имаме изкуство още преди да разберат че не е хигиенно да се рисува с лайна! Че Плиска,Преслав и Велико Търново когато са ги наричали третия Рим, москва още е била три землянки и една могила! Та земи малко прочети ти блядовете от къде имат тази имат култура!

 19. #19
  llyubo 17 мар 2015, 17:50
   
  20
   
  3

  до #16 Peacemaker
  Не си ли чувал за договора ДОВСЕ, при подписването му една от точките е НАТО да не строй свои бази в Източна Европа. САЩ го нарушиха като постройха бази в България, Румъния, Полша и другите страни от Източна Европа, в случая НАТО проявява агресия и притиска Русия в противоречие с договорът.
  Лимит по договора от 1999 г. за България, вижда се пределно ясно че сме преизпълнили лимита многократно, от 235 самолета имаме 5-6, за танкове и БТР-и да не говорим.
  Танкове - 1475
  БТР-и - 2000
  Артилерия - 1750
  Самолети - 235
  Хеликоптери - 67

  http://strogosekretno.com/index.php?p=newsroom&nid=1943

 20. #20
  Peacemaker 17 мар 2015, 19:11
   
  3
   
  23

  Аз не съм чувал за американска база в България.
  Моля някой да ме осветли по въпроса?
  Примерно Ново село е наш полигон. От време на време идват американци да си попуцат малко по наша покана (и да ги поступат в селската дискотека на Ново село май беше на 1-вото или 2-рото идване) за което си плащат. И добре че идват защото иначе всички щяхте ра ревете че няма едно читаво летище/полигон. Ако искаш примерно питай как е било Безмер примерно преди и как е сега след като "пиндосите" от време на време идват да потренират.

 21. #21
  llyubo 17 мар 2015, 19:23
   
  15
   
  1

  до #20 Peacemaker
  Или си много тъп или живееш на луната, както и да е предполагам че от утре ще пишеш нови простотии под ново име.
  "Американски военни бази в България"
  http://bg.wikipedia.org/wiki/%D0%90%D0%BC%D0%B5%D1%80%D0%B8%D0%BA%D0%B0%D0%BD%D1%81%D0%BA%D0%B8_%D0%B2%D0%BE%D0%B5%D0%BD%D0%BD%D0%B8_%D0%B1%D0%B0%D0%B7%D0%B8_%D0%B2_%D0%91%D1%8A%D0%BB%D0%B3%D0%B0%D1%80%D0%B8%D1%8F

 22. #22
  Иван Бориславов-2 17 мар 2015, 19:30
   
  22
   
  4

  Плюещите Русия 100%, сигурен съм, не са виждали руснаци другаде, освен във филмите на Холивуд. Интересно ми е чукчата колко пъти е бил в Русия/СССР, кои музеи е посетил, в кои театри е ходил, в колко заводи и военни бази е бил? Защото ако беше посещавал подобни места, по друг начин щеше да пише. Бил съм безброй пъти в СССР/Русия, обиколил съм и САЩ от Ниагара до Сан Диего (не със самолет, а по пътищята на Америка). Затова мога да направя паралел и той не е в полза на янките. Имам добри приятели и сред тях, но те са от една нищожна част от "великата нация". Останалото е боклук, той си избра за вожд африканска маймуна, която може да направи така, че да сме последните разумни същества на планетата...
  Да се надяваме на тази, която:
  "...можа да съкрушиш
  Мамая-хан и Бонапарта.
  Затуй врага си ти страшиш,
  кога те гледа и на карта...
  (Вазов)

 23. #23
  Peacemaker 17 мар 2015, 19:41
   
  2
   
  12

  @llyubo. Моля те ревизират си източниците. От кога Строго Секретно стана официален източник?

 24. #24
  Peacemaker 17 мар 2015, 20:02
   
  1
   
  13

  @llyubo . Не смятам да си сменям името - това си ми първите постове тук. Интересна ми е темата - следя различни източници и съм си съставил някакво мнени:
  Прави ми впечатление че тук се разчита някакви неназовани източници, ако са източници те са един цитира друг , той 3-ти и т.н. и тотално се размива кой какво е казал.

  Че за базите -източника ти е Wikipedia страницата ти я има на български, английски и немски . В бг варианта пише "Американска база" ,в английския и немския пише пише "бази за съместно ползване". Ще се позова на спонсориран от руснаци вестник за да прочета договора - http://www.segabg.com/article.php?issueid=2251§ionid=1&id=0000120.
  Никъде не се споменава думата база - но се казва че всичко е собственост на България дори и подбренията които са направени от американците.
  Сега на кой да вярвам?

 25. #25
  SUH 17 мар 2015, 20:09
   
  14
   
  1

  #18 спора който подхвана ти не е Българската или Руската история, цивилизация или култура е по стара. Доказано е че българите сме един от най старите народи в европа и не само там. Ама я ми кажи какво правим да се запазим като такива. Руснаците може и да не са по стари от нас, ама правят всичко за да се запазят като самостоятелна нация, а ние?

 26. #26
  Чукчa 17 мар 2015, 20:13
   
  5
   
  20

  Абе иванчооо то си личи къде има култура и забележителности.
  Ето как изглежда топ 50 на най-посетените от туристи страни в света, според сайта.
  1. Франция – 81,4 млн. годишни посетители
  2. САЩ – 62,7 млн.
  3. Китай – 57,6 млн.
  4. Испания – 56,7 млн.
  5. Италия – 46,1 млн.
  6. Турция – 34 млн.
  7. Великобритания – 29,30 млн.
  8. Германия – 28,4 млн.
  9. Руската федерация – 24,9 млн.
  10. Малайзия – 24,7 млн.
  11. Мексико – 23,4 млн.
  12. Австрия – 23 млн.
  13. Хонконг – 22,3 млн.
  14. Украйна – 21,4 млн.
  15. Тайланд – 19,2 млн.
  16. Саудитска Арабия – 17,5 млн.
  17. Гърция – 16,4 млн.
  18. Канада – 16 млн.
  19. Полша – 13,4 млн.
  20. Макао, Китай – 12,9 млн.


  Виждаш ли как всички западни държави са пред твойте "културни и цивилизовани " блядове!

 27. #27
  SUH 17 мар 2015, 20:19
   
  16
   
  2

  #22 няма да те разберат, докато не отидат и видят с очите си. Чели някъде че били пияници руснаците. Идете и вижте по нашето черноморие кой са пияниците.

 28. #28
  Игра на дронове 17 мар 2015, 20:33
   
  3
   
  17

  Айде па и тоя... Бабрароса, дрън та пляс... Тая параноя за "Drang nach osten" вече май Ве е генетично закодирана! Пасете си там мечката и се занимавайте с ваш'те проблеми!
  А за кометиращите - някой да беше взел да си направил труда да прочете все пак този така наречен ДОВСЕ. Там се забранява постоянното разполагане на войски и оръжия за масово поразяване. До миналата година май такова нямаше. Какво стана миналата година всички помним, ако и да интерпретираме различно!

 29. #29
  Чукча.... 17 мар 2015, 21:55
   
  3
   
  13

  ..... да не са те *укали белите мечки/от нашия зоопарк/ та ти е такъв ника?

 30. #30
  Верно си Чукча 17 мар 2015, 22:25
   
  21
   
  0

  " Ако искат нефт Венецуела е срутена за 1 месец, ако им трябва газ Иран го няма също за 1 месец, ама на кой му трябва 140 милиона пияни Изроди?" А такаааааааа - слушай бе примат- до ей сега говориш за култура и ценности!!!!!! Не може ли кат им трябва нефт или газ, да отидат и да си го купят, а не да срутват някоя държава?!! Или ти с твоите гоооооолеми западни ценности друг вариант не знаете! Да ти го обясня по по-лесен начин - тренирам бокс от доста време и ако ми потрябват пари да отида и да смеля на някой главата ( примерно твоята) или да се хвана на работа.................

 31. #31
  мъжът на украинеца 18 мар 2015, 11:49
   
  0
   
  6

  До учителката Пръчлавка #10
  Preslav
  ..........Чукча, ар ю Окей?
  Ако те питам на български няма да ме разбереш.
  Чувал ли си за руската култура и изкуство? .........

  ШШШШШШШШ пич жалък си!Вземи продай сайта на истински журналист или поне дай админството на грамотен човек .с образование!!!

  Не като теб - с купена диплома издействана от тъста ти проф.Пламен Цветков-.зурлестия...

 32. #32
  Дааааам 18 мар 2015, 13:08
   
  1
   
  8

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 33. #33
  Дааааам 18 мар 2015, 13:25
   
  0
   
  5

  Коментарът е цензуриран, заради обиди/нецензурни изрази. Admin

 34. #34
  Отн. #33 Дааааам 18 мар 2015, 14:33
   
  10
   
  0


  Дано скоро твоето Нато да те прати на фронта с Русия, да го издухаш на руските войници и ти се таркалят обгорените кокали там някаде по техните блата, кратуно проста и зомбирана....

  Ето от такива, лишени от възможността да мислят, сме на това дередже в тая България!

 35. #35
  Илко 18 мар 2015, 23:50
   
  7
   
  0

  ОТАН ще нападне Русия със пълни гащи с лайна!

 36. #36
  СС 19 мар 2015, 01:08
   
  1
   
  8

  Ако Русия се затрие, пан.бг ще стане безработен сайт и няма да има какви глупости да пише.

 37. #37
  До #36 СС 19 мар 2015, 05:27
   
  7
   
  0


  Още ли не сте усетили смъртоносната прегръдка на САЩ?

  Не е Русия тази, която ни убива...
  Не си спомням преди 1989-та г. някой да се е съмнявал, че ще оцелеем като страна...

 38. #38
  До #26 Чукчa 19 мар 2015, 05:41
   
  5
   
  0


  Чукчa или пребоядисаният "укрйнец", от кога броя на туристите в една страна стана показател за културата й?

  Да си чул, че туристи ходят на ски и на море също, а може и на минерални бани?

  Ти кога пътуваш по света, само от културата там ли се интерсуваш?

  Аааа, забравих!
  Ти си едно дребно, озлобено, бедно старче, което тази година е на 60 годинки... и се радва на жалката си пенсийка... Половин украйнец, живеещ в България... Братовчедните ти работят в Русия...
  Да продължавам, ли още?

 39. #39
  Luci 19 мар 2015, 12:59
   
  9
   
  0

  Чудя се защо спорите с Чукча, той е очевиден простак и освен това му се и плаща за това (да е прост, тъп, глупав и зъл). Не вярвам накой да го е наел за да троли нарочно, това си е вероятно негова инициатива, но тъпотията му е 100% спонсорирана.

  Не може човек да оценява културното наследство по числеността на туристите. Парка Уолт Дисни е най-посещаем и най-кичозен. Казанлъшката гробница или скалните рисунки в Зимбабве са най-непосещаемите, но обявени от историци и изкуствоведи за едни от най-уникалните достижения в човешката култура.

  А бас държа че не знае грам история от преди приемането на християнството, нито в Русия, нито в Европа.

  Това е една минжитурка с манталитет на балкански "врат". Все едно да спориш с тях, просто няма никакъв смисъл.

 40. #40
  Дедо Прецаки 19 мар 2015, 13:52
   
  6
   
  0

  Хе-хе! ЧУКча, ама верно много убав ник си си аресал - прост си таман колко ковашки чук, че и още толкоз отгоре! Чак звънтиш, като те млатнат о наковалнята ..:)))

 41. #41
  Правда 19 мар 2015, 15:55
   
  4
   
  0

  Всичко писано във в.Правда е вярно. Всичко писано във в. Тimes пак е вярно. Всеки гледа от неговата си колиба, а ние тука се избиваме помежду си, кой брат е по-голям от другия! Засрамете се и спрете да си ядете кокалите, продажни фили и фоби

 42. #42
  Сун Дзъ 19 мар 2015, 22:29
   
  4
   
  0

  Ако написаното от "Чукча" относно културата на една нация е вярно ,то най-културна спрямо представения списък е Гърция - при около 10 млн. жители - 16,4 млн.туристи -по приблизително 1,6 туриста на жител и най-некултурен е Китай - при около 1,4 млрд. жители - само 57,6 млн. туриста - по приблизително 0,04 туриста на жител .

 43. #43
  Encho Dobrev 20 мар 2015, 18:03
   
  1
   
  4

  А защо да сме на грешната страна. Българският народ е избрал на коя страна да е. Всеки да се замисли за кого е гласувал. И всеки да се замисли, че каквото е положението в този форум, то е същото и в политиката. Коренът е един и същ- български. Толкова можем. И дори да виждаме, че някой наистина можем ние самите ще го дръпнем назад. Толкоз!

 44. #44
  Ъц 20 мар 2015, 19:29
   
  0
   
  0

  Колеги, не карайте, бе! )))
  Според мен е нормално малка страна като Бг, граничеща с "гигант" като Турция - съсед с динамично развиваща се икономика и технологии, с най-голямата армия в НАТО в Европа, добре подготвена и въоръжена, и с политически елит с големи амбиции и нарасващ апетит - да потърси за себе си някаква форма за сигурност.
  След разпадането на Соца, а с него и СИВ, и Варшавския договор, след предателството на Горбачов, и управлението на алкохолика Елцин, всички - в това число и БГ - мислеха, че Русия ще се разпадне на множество малки "княжества" и ще бъде поделена и под пълния контрол на САЩ и Западна Европа.
  Да не забравяме за военния конфикт, който се беше развихрил във вече бивша Югославия и където етническият и верски конфликт беше в разгара си.
  Това разбира се не е оправдание за нашите некадърни политици при поредицата от груби грешки които сториха и доведофа БГ до пълеи н икономически и финансов крах - спомнете си правителството на Жан Виденов - и обезглавяването на БГ армия.
  За унищожаването на разузнаване и контраразузнаване да не говорим.
  Днес Бг е разграден двор, с политически елит пряко подчинен на онези чужди структори и организации -НАТО и ЕС - пред които се е заклел във вярност и подчинение.
  Те такааа.......

 45. #45
  приходящ 21 мар 2015, 10:31
   
  1
   
  3

  Преславе, хайде стига евтина пропаганда!
  По-добре да беше качил мнението на Пламен Асенов за Лютви Местан от faktor.bg:

  „Ако от нещо ме е страх, това е етнически конфликт. Нито ме е страх от олигарсите, нито от престъпниците. Но истински ме е страх от етническо напрежение и етнически конфликт” – каза миналата неделя пред националното съвещания на ГЕРБ в Пловдив премиерът Бойко Борисов.

  Прав е Борисов да се страхува от подобно нещо. Това е една от най-големите заплахи за страната и тя виси над главата ни като Дамоклев меч вече 25 години.

  Прав е Борисов, но не защото в България има реални условия за етнически конфликт, а защото има изкуствено поддържани предпоставки за това и е много лесно той да бъде провокиран от и заради чужди интереси. Писал съм това още през 90-та, и не съм спрял да го повтарям, често се налага - ако не всяка година, то поне през година.

  Истината е, че единствената сила, която не само теоретично, а и практически има както интерес, така и възможности, включително чрез преки политически инструменти на влияние, да поддържа подобна заплаха тук, е Русия.

  Номерът е следният – на Русия хем и трябва България, хем не и трябва. В смисъл, не и трябва по начина, по който и трябват Украйна, Беларус и Казахстан. Или Чечня. Нито преди и трябваше официално присъединена България към Съветския съюз, нито сега и трябва официално присъединена към Евразийския.

  `Що да ни хранят руснаците, като могат да ни цицат?

  Но Кремъл държи на своите имперски интереси тук и изобщо на Балканите, затова има нужда България да е под постоянно напрежение. За да си лови Москва лесно рибата, в София водата трябва вечно да е мътна, трябва да тлее нещо, страната да е под тревога, хората, семействата, обществото, вечно да са разкъсани на фили и фоби, на наши и ваши, на такива и онакива.

  Другият път, когато в компания някой ви каже: абе, ние сме малка страна, толкова е лесно „да се оправим”, а защо не става, сигурно защото сме лоши – спомнете си това за руските интереси. Да, ние сме лоши, проклети и много простотия си отглеждаме, но ако руските интереси ги нямаше да ни се бъркат, нещата със сигурност щяха да бъдат ма-а-а-лко по-различни.

  Нашето постоянно „неоправяне” минава през реализацията на определени политики на различни нива в различни области от обществения живот и чрез различни маши, разположени на ключови позиции. Постоянно поддържаното и нарочно раздухвано напрежение може да има всякакъв характер – социален, политически, финансов, а често и комбиниран. Например миналата година политическата криза с кабинета на Орешарски бе съчетана с огромната заплаха от финансова криза покрай КТБ.

  Крайната фаза на подобна политика, фазата, в която се изчерпят всички други налични средства за руско влияние, е свързана с

  провокиране на истинския горещ етнически конфликт

  Това би бил онзи конфликт, който беше подготвен, но заради някои геополитически развития ни бе спестен през втората половина на 80-те години на миналия век и малко по-късно. Тогава руснаците предпочетоха той да се реализира в бивша Югославия – затова казвам, че „ни бе спестен”. Също както, впрочем, сега ни бе спестена и финансовата криза, а подобен сценарий се реализира в Гърция.

  Вече чувам гласовете на онези, които потриват доволно ръце и викат – `ми това си е чиста теория на конспирацията.

  Три неща по този повод. Първо, ще напомня прочутата реплика от едноименния филм - ако просто наречем нещо „теория на конспирацията”, това не означава, че конспирация не съществува. Второ – прочетете още веднъж казаното, за да видите не само логиката, а и как болезнената ни реалност се вписва в него. Трето – много неща стават ясни, ако от тази гледна точка се проследи развитието на етническото противопоставяне още от комунистическо време насам, включително създаването, възхода и ролята на ДПС, а и на българския национализъм. Атака и ДПС наистина са скачени съдове, но не само като предизборно нахъсване на електоратите, това е най-елементарното ниво.

  Да, версията за ДПС като функция на руските интереси в България надхвърля онази за ДПС като политически субект на мафията. Или като откровеното ченгеджийско гнездо. Изобщо не ги отрича, напротив, съдържа ги – но просто ги надхвърля, има по-широк обхват и обяснява повече неща.

  Естествено, че ДПС е мафиотска политическа платформа

  Но ако е само тя, БСП какво е тогава – гнездо на ангели невинни? Същото важи и за бившите и настоящи ченгета в ДПС, от които не е лишена нито една друга формация. А руснаците с кого работят тук, ако не с ченгетата и мафията?

  Това обаче е един от отговорите на иначе неразбираемото от чисто политологическа, а и от човешка гледна точка, поведение на върхушката на ДПС – защо и как така те, жертвите от „възродителния процес”, се прегръщат с палачите си, бившите комунисти. Защо се целунаха така страстно и откровено Местан и Станишев на Орлов мост? Как по-рано Първанов и Доган първо водиха прочутата „сталинградска битка за Кърджали” на едни местни избори през 90-те, а после изведнъж се гушнаха като гълъбчета? Защо ДПС цяла година участва в правителството на Орешарски с гръб, опрян здраво в „златното пръстче” на руския националист Волен Сидеров?

  Има много справедливи обвинения към ДПС. Никое обаче не отговаря на въпроса: защо, независимо от често безумните политически пируети, които прави, както и от преките партньорства, в които влиза, през годините като цяло ДПС се придържа към европейската и евро-атлантическата линия на поведение.

  Сам падна в капана, как така тази партия е хем функция на руските интереси, хем е ориентирана прозападно – ще каже някой, който бърза и не мисли достатъчно.

  Отговорът е прост

  ДПС е партия, която е създадена и съществува, за да изиграе истинската си роля не днес, не утре, а в един наистина краен момент – когато на руските кукловоди им стане абсолютно необходим евентуалният етнически конфликт, от който така се страхува премиерът.

  Това донякъде отговаря също и на въпроса, защо ДПС е толкова дълголетна формация, защо продължава да съществува и да е в добра форма, след като всички други партии от началото на прехода вече ги няма или практически са на ръба на катастрофата, както става с бившия мастодонт БСП в момента.

  Още нещо много важно - за да бъде работата съвсем истинска, в този евентуален конфликт ДПС трябва да е „добрите”. Не те трябва да гръмнат първи, а тях трябва да ги гръмнат.

  Неслучайно ДПС от една страна често проявява разум, видимо търпение и сдържаност в политическите си ходове, търси баланси, когато ситуацията е нажежена, а когато тя е относително спокойна, си позволява да провокира, за да поддържа нивото на напрежение в положение „винаги готов”. Проследете изявите на ДПС и най-вече на лидера му Лютви Местан дори само през последните месеци, откак вторият кабинет Борисов е на власт, нанесете го като точки в една координатна система и ще видите прекрасна графична илюстрация на кривата, за която ви говоря.

  А иначе - ако се притеснявате за това, де - има кой да свърши работата с конкретната провокация и паленето на фитила, след което ДПС да влезе

  в ролята на невинна жертва

  За целта тук се поддържат, понякога дори на изкуствено дишане, формации като Атака и Патриотичният фронт, да не се връщам към нещата с уж българския национализъм от първите години след 89-та. А изобщо пък да не задълбавам в темата за ролята на БСП в изграждането на цялата тази система от скачени съдове.

  Иска ми се обаче да кажа няколко думи за моя политически приятел Лютви Местан. Той е абсолютно прав, когато твърди: „Престъплението „възродителен процес” не може да се покрие с давност”. И също е абсолютно прав, когато добавя: „Вече 30 години българската държава е в дълг както към убитите, така и към хилядите несправедливо осъдени затворници и стотиците хиляди прокудени заради името им, защото няма нито един осъден за това зловещо масово престъпление”.

  Само че изобщо не е Лютви Местан човекът, който има право да каже подобно нещо. Нито пък другият ми политически приятел, неговият бос, Ахмед Доган

  Човекът, който има право да го каже, съм аз, пред чиито изтерзани очи на невярващ на очите си българин беше извършено чудовищното престъпление „възродителен процес”. И не съм спирал да го повтарям, както сам Местан добре знае. Човекът, който има право да го каже, е колежката ми Зейнеп. Когато я изгониха в Турция, на границата един български патриот-граничар я информира, че има право само на един куфар. Тя каза, че носи един за себе си и един за бебето, а той се извърна рязко – бебето да си го носи само. Човекът също е Мустафа Юмер от Крумовград, който през 1988 създаде „Демократичната лига за защита правата на човека”, заради което бе първо интерниран, а после – изхвърлен от България. Или пък Авни Вели, пребит зверски в Джебел, а после натикан в затвор…..

  Още много примери с хора, които познавам, мога да дам. Обаче щом Лютви Местан,

  момчето с досие в ДС,

  но някак без досие, ми заговори такива работи, веднага се сещам за най-вероятната версия къде е изчезнало досието му и чии поръчки той изпълнява. А на отричане от негова страна пък отдавна не вярвам, още от 90-та година, когато се представяше за член на СДС, а работеше против СДС. „За” кого точно е работил, не знам и не ме интересува.

  Важното е обаче, че и досега продължава по същия модел - да работи против демокрацията в България, като си дава вид, че работи за нея.


  http://www.faktor.bg/mnenia/lacheni-carvuli/41199-de-profundis-za-dps-ruskite-interesi-v-balgariya-i-mestan-chovekat-s-dosie-no-bez-dosie.html

 46. #46
  ХУН 21 мар 2015, 11:04
   
  3
   
  0

  Много неграмотни и дезинформирани хора има в този форум!
  Но ЧУКЧАТА и ПИШ-МЕЙКЪРА трошат мивки! За свдение съгласно договорите американците не плащат и стотинка за ползването на каквито и да са бази в Б-я.
  Б-я няма никакъв суверинитет над тези бази.Там български войски влизат само с американско разрешение.Б-я даже не може да ги привлича под отговорност ,ако извършат каквото и да е престъпление,включително убийство,изнасилване и др.
  Задникът ни е отворен всякак! Така,че търсете си вазелин! Мн о о о о о о го ще ви е нужен!!

 47. #47
  приходящ 21 мар 2015, 11:42
   
  0
   
  2

  И кои са тези бази бе, ХУ@, дето само с американски пропуск се влиза?
  Щото аз - цивилната гарга - тези дни бях в Безмер. Не съм се обаждал до посолството на САЩ, за да вляза.
  Ай сиктир от долнопробна полит-пропаганда в стил "ранния Даньо Майната" :) :).

 48. #48
  ХУН 21 мар 2015, 14:07
   
  2
   
  0

  Бил си в Безмер,защото, както сам казваш си ГАРГА!
  АБ Безмер я посещават много ямболски тронки и кукери от Кукорево, Победа, Чарган и от Курт кая.
  "Хигиенистите" също ги пускат без пропуск./някой трябва да обира лайната/.

 49. #49
  Капитана 21 мар 2015, 19:05
   
  1
   
  0

  До #45
  приходящ
  Четох внимателно два пъти цитираното от теб. Написано грамотно като от ЗКПЧ за пред трудоваци.
  И ако се сменят думите Русия и руски интереси с Америка/Турция/ и американски/турски интереси/ нарисувания като негатив образ ще придобие истинския си вид.
  Цитирам: "Има много справедливи обвинения към ДПС." ЗАЩО не бяха споменати поне за две три от тях? Поне за парлама? Защо ДПС е с такава ориентация? Елементарно. Няма избор да бъде с друга ориентация. Още един въпрос; Защо лидера на "българската" либерална партия след като я оглави изтича на събеседване първо при турския президент????? Защо не отиде например при председателя на Партията „Алианс на либералите и демократите за Европа“ (АЛДЕ) е партия, отстояваща либерални демократични ценности в Европа.??? В АЛДЕ членуват над 55 либерални партии от целия континент.
  Или може би при Движение за Европа на свободите и демокрацията???
  Десет годишни читатели биха отговорили без да се замислят особено.
  Риторичните въпроси из текста са призвани да затвърдят рехавите псевдологически твърдения.
  Защо автора не си спомня(пак за парлама поне) за терористичните актове направени от предшественика на ДПС, които провокираха "възродителния процес"??? Организация бе с желязна дисциплина, финансирана от турското разузнаване. Наследника ДПС възникнала в политическото пространство въпреки недопустимостта по констиция, с протекцията на предателя Луканов е със същата желязна дисциплина и сляпо подчинение на заповедите на вожда си. Без значение Доган, Местан или някой друг. Вижте как постъпва френския президент след един терористичен акт!!! 10 000 тежко въоръжени войници от АРМИЯТА подсилват жандармерия, полиция и специални служби на улиците на Франция. Какво стана с терористите??? Гониха ги далеч от Париж за да ги разстрелят като кучета! Огромната полицейска машина на Франция бъкаща от спецчасти не можеше да се справи и да ги залови живи??? Или режисурата на този спектакъл изключваше да са живи. Бог знае какво ще кажат в съда!!! В България ги заловиха, съдиха след доказателства и тогава им изпълниха смъртните присъди.
  Четейки кои са му политическите приятели на този автор се сещам за популярна българска поговорка. Толкова популярна, че няма смисъл да я цитирам.
  Последен въпрос от хилядите които могат да бъдат зададени на автора и този който услужливо ни го цитира. Не разбрах кой в парламента от трибуната бе нарекъл убийците на пенсионирания полицай в Правец и на Вероника във В. Търново човекоподобни. Хипер мек епитет за престъпници които нямат нищо общо с хомо сапиенс!!! Та в този ден, ораторското майсторство на "българския" депутат Лютви Местан изригна в 10 минутна реч подобна на ниагарския водопад в която заклеймяваше произнеслия епитета колега(май бе някой от ПФ) във всички смъртни грехове и най-вече в разпалване на ксенофобия в национален мащаб която всеки момент ще взриви етническия мир и ще подпали етническата война в България. Патосът на местановата реч бе в защита на патологични изроди, за които убийството на човек е равносилно да се изсекнат на алеята в кварталната градинка където убиха човека в Правец и да не бъдат глобени за това. Защо??? Защото са от етнос различен от българския, който е под особената закрила на ДПС.
  Какво би се случило в родината на вашите идоли американците, ако тези убийства бяха станали в щати със смъртно наказание???
  Къде е патосът на Местан спрямо Ислямска държава, Боко харам, и безброй други, тям подобни? Къде е ораторското изкуство и възмущение на Местан по повод годишнината от кървавия атентат на гара Буново??? Би ли седнал Местан в кръчмата на гара Буново някоя вечер да пие едно кафе и как би гледал в очите хората на съседните маси?
  Плашел се Бойко за етническия мир. Значи американците са му казали да почне да се плаши и да говори за това. очевидно вече е подготвен от тях сценария с провокацията, а той трябва да покаже загриженост и уплах в първо действие. Второ и трето може да са като в Киев. С едни и същи снайперисти по двете страни от една и съща позиция. И по едните и по другите. Така себестойността е по-ниска.

 50. #50
  Peacemaker 21 мар 2015, 21:13
   
  2
   
  1

  @ХУН - един дето е прочел догорите - имаме напредък. Само че те наляха едни пари - ето цитат от настоящия сайт - "НАТО налива в Безмер 27 милиона евро, за да кацне най-големият самолет - " http://pan.bg/view_article-4-28189-NATO-naliva-v-Bezmer-27-miliona-evro-za-da-kacne-naj-golemiqt-samolet.html
  Снимка от Ново село -"проекта е финансиран от може би Russian Army":) - https://www.facebook.com/altoklima/photos/a.324299757607009.68117.103268916376762/324301094273542/?type=3&theater
  Въобще не смятам да коментирам там кой може да влиза и излиза...и ще те помоля без личностни нападки - цивилизовани хора сме, предпочитам да говорим с факти и цитати а не с имагнерни стойности и предположения.
  За изнасилванията убийства и прочие - хайде да говорим с цифри - колко са?

 51. #51
  Моряк88 22 мар 2015, 17:43
   
  1
   
  2

  И очакваш смислен, обоснован отговор? Забрави. Цивилизованост търси другаде, не и у Путинските подлоги в родината ни.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка