Израелски и US военни съветници са арестувани в Ирак – помагали на „Ислямска Държава“

Pan.bg 10 мар 2015 | 21:10 views (4050) commentaries(18)
img wordpress.com


Американски и израелски военни съветници бяха заловени в команден център на „Ислямска Държава“ по време на спецоперация

Иракските сили за борба с тероризма са арестували четири чуждестранни военни съветници от САЩ и Израел.

Трима от арестуваните военни съветници са с двойно гражданство – американско и израелско, четвъртя от тях е от държава, намираща се в Персийския залив, но засега иракските служби не я назовават, пише „Sputnik“, цитирайки иракската информационна агенция „Sarma News“.

Четиримата са се намирали в команден център на „Ислямска Държава“, от който са кординирали и ръководели военните си операции във северната провинция Ниневия. Иракските спецслужби щурмували командия център на терористите и в хода на операцията са убили голямо количество от тях. Чуждестранните военни съветници са помагали на терористите да извършват операциите си срещу иракските власти. Не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртия заловен.

Арестуваните военни съветници в момента се прехвърлят в Багдат, където ще бъдат разпитани и срещу тях ще започне процес.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 18

 1. #1
  Красимир Димитров 10 мар 2015, 23:31
   
  19
   
  1

  Израелци, американци и главорези на едно място, това е абсурд!? Путин ги е вкарал в капан! Аз лично четох поканата във фейсбук - всички борци за демокрация се събираме в Ирак! ИДИЛ е домакин!

 2. #2
  МиГ 10 мар 2015, 23:46
   
  20
   
  1

  Някой учудва ли се? Ама честно?
  Колко доказателства трябва да излязат за да разберете най-после, че най-голямото зло в целия свят е терористичната организация, наричаща себе си Съединени Американски Щати?

 3. #3
  До № 1 и № 2 11 мар 2015, 01:07
   
  0
   
  15

  № 1 и № 2,

  Прочели сте по-горе в статията, че "чуждестранните военни съветници са помагали на терористите да извършват операциите си срещу иракските власти".

  Но трябваше да успеете да прочете също така и следващото изречение, че "не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртият заловен", което логически осмисля нещата.

  Коментирайте си свободно, № 1 и № 2. Демокрация сме и няма никаква вероятност България да стане евентуално част от владимирпутиновата, олигархена Русия или бившия СССР, за чието реанимиране сте помечтали в този форум не веднъж и дваж.

  Но вижте се само как наивно ги правите коментарите си, № 1 и № 2! Давам ви сега само един нагледен пример.

  Вдигнете малко качеството си, № 1 и № 2! То вашето качество на коментиране е като всичко до болка известно с марката "Сделано в СССР". Недодялана работа, респективно качество. "Калашников" и няколкото други военни изделия ги изключвам, за да бъда докрай коректен с вас двамата. Но има много, много по добри неща по света. Особено в Западна Европа, САЩ, Канада, към които се ориентирахме като народ и държава. Или не сме се ориентирали в тази посока според вас !!!

  Идеално няма, но отворете очи за най-доброто. Най-доброто се опитвайте да налагате, без да мразите нито руснаците (на сърцето ви са явно), нито други хора по света, които не са чак толкова на сърцето ви към днешна дата. Отворете очи просто, № 1 и № 2. Стига сте жмали!

 4. #4
  Красимир Димитров 11 мар 2015, 01:34
   
  14
   
  1

  Анонимник №3, когато излезеш от мишата си дупка, тогава можеш да даваш акъл и пример за морал! Криейки се в дупката си, доказваш само едно - ти си нещастно тролче!

 5. #5
  До № 4 11 мар 2015, 03:14
   
  0
   
  10

  № 4,

  Аз съм предходния № 3.

  Най-напред, нещо досежно анонимността, която те вълнува толкова и преди всичко, Красимире Димитров.

  Ти дали си Красимир Димитров или Димитър Красимиров (или нещо трето и т.н.), според мен не е обратното на анонимността. А се опитваш да сглобиш някакво изречение на тази тема, която е различна от оригиналната.

  Второ, предложи нещо по съществото на статията и моя коментар! Коментирай важния детайл (аз го изтъкнах вече), който детайл бяхте подминали с "МиГ (№ 2)! Ако искате.

  Прочете ли повторно статията по-горе, в детайли ? Беше пропуснал някои важни детайли от първи твой прочит. Както и "МиГ" (№ 2).

  Кого всъщност представляват тези т. нар. "наемници" в горната статия? Ако ги е имало изобщо. За това нека иде реч, а не дали Красимир Димитров е известен в цял свят и това да значи излизане от анонимност. Само за правите ъгли се знае и значи, че в цял свят са равни. Красимир Димитров си остава за мен анонимно нещо.

  Дай нещо по същество, ако можеш ...

 6. #6
  империята на злото 11 мар 2015, 05:59
   
  11
   
  1

  --> #5 До № 4
  "...Дай нещо по същество, ако можеш ..."

  По същество няма разлика между Израел и САЩ!

  Доказателството е тука, казано от държавен глава на Израел!
  http://www.veteranstoday.com/2014/01/11/burying-sharon/

  и тука от еврейски милиардер в САЩ  Красимир Димитров и МиГ са хора с нормално възприемане на събитията, какво ги критикуваш необосновано? Виж истинските факти първо, пък после говори! Това по-горе в линковете е "по същество", друга истина няма!

  Или помагаш на империята на злото да продължава унищожението на планетата?

 7. #7
  KOREKTOR 11 мар 2015, 08:01
   
  7
   
  1

  до #3 и #5 АНОНИМНИКА

  АНОНИМНИКО ТЪП

  Ти сам се ушубори в собствения си капан МИШКО.

  "не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртият заловен", което логически осмисля нещата. "

  Ти как си осмисляш нещата аджеба ?

  Мислиш ли , че са там тези спецове на собствени начала.

  Може. Може.

  Като са на собствени начала и в Украйна нали.

 8. #8
  До "Империя ..." (№ 6) 11 мар 2015, 08:12
   
  0
   
  6

  Добро утро, "Империя на ... " (№ 6),

  Имам време само за един по-кратък коментар-отговор.

  По реда на твоите изречения под № 6 по-горе, първото попадащо ми е:

  "По същество няма разлика между Израел и САЩ!" (на англ. ез. "Тhe United States and Israel are one and the same").

  "Империйо на злото" (№ 6),

  Ти си самият руски човек Александер Прокханов явно. Защо го казвам?

  Понеже в оригинала на де факто избирателно копи-пействаната със съкращения по-горе статия, точно този Ал. Прокханов (старши помощник на Владимир Путин) се е изразил дословно по същия този начин : "Тhe United States and Israel are one and the same".

  Нека, който иска да отиде да сравни в оригинал на Интернет-адрес :

  http://www.veteranstoday.com/2015/03/08/iraq-arrests-isis-advisors-us-and-israelis-held/

  Ако по-горе не е писал лично самият старши помощник на Путин?

  То тогава № 6 е негово второ "Аз" на путиновия помощник. Макар да е българин някакъв предполагам този № 6. И пак за сетен път се питам. Защо българин ще папагалства на руснак !

  Но пък иначе някои форумци в "www.Pan.bg" се опитват всячески да опонират на господата Велизар Шаламанов, Тодор Тагарев и редица други. Да опонират на всички, като В. Шаламанов и Т. Тагарев, които алармират, че Русия вече атакува информационно на наша, българска територия.

  В краен случай № 6 играе ролята например на небезизвестния анти-натовец проф. Андрей Пантев. Попрочита се едно нещо, както всеки втори ден прави Андрей Пантев в битността му на антинатовец (обикновено не в оригинал и не изпитвайки го на гърба си някъде в практиката, а просто докато си развява професорът накриво пешовете на палтото по ул. "Шипка" около Университета или най-много до сградата на Парламента да намине) и после се написват на такава основа две "правилни" от проруски до най-проруски неща.

  Или примерно прочиташ нещо по-кремълско в един не много сериозен сайт (www.veteranstoday.com), но цитиращ Прокханов (уточних кой Александър е той), като после цял ден го предлагаш същото, но по-завоалирано в нашия сайт тук. С качество от сорта "Сделано в .... ".

  Повтарям. Заради № 6 този път. Идеално няма, но отворете очи за най-доброто. Най-доброто се опитвайте да налагате, без да мразите нито руснаците (особено, ако сте закърмени по рождение с руското), нито други хора по света, които не са чак толкова на сърцето ви към днешна дата. Отворете очи просто, № 1, № 2, № 3 и следващите, като тях. Стига сте жмали!


 9. #9
  До № 7 "KOREKTOR" 11 мар 2015, 08:22
   
  0
   
  6

  "KОREKTOR" (7),

  Спри да налягаш клавишите с главни букви навсякъде в изреченията си. Това е все едно, като говориш, да си помагаш с рамене, глава, крака и други части от организма и тялото ти. Aко си способен.

  Опитай поне !

 10. #10
  Teraflop 11 мар 2015, 08:51
   
  6
   
  0

  Е,то е ясно,че ИДИЛ и Ал Каеда са рожби на тъпите янки.Но се чудя,кога в Щатите ще има нов 11-ти септеври?Време му е.Този път Белия дом и Пентагона-до основи.

 11. #11
  Do # 10 "Teraflop" 11 мар 2015, 09:25
   
  0
   
  3

  Togava veche shte tsafnesh i shte varzhesh ti, "Teraflop" (10). Samo kato gi vidish vaprosnite dve zdaniya vav vida, v kojto s tvoya obichaen orgazmen zahlas mechtaesh. Do togava shte si badesh vse sashtiya mizernik-savetofil.

 12. #12
  Добър ден #8 11 мар 2015, 10:33
   
  4
   
  0  "...Ти си самият руски човек Александер Прокханов явно...."

  Първото което ми идва на главата е, че нямаш никакъв аргумент, против казаният от мене и повторен от тебе факт:
  "Тhe United States and Israel are one and the same"

  Тогава какво си тръгнал да ме обсъждаш кой и какъв съм бил аз? Какво значение има това изобщо за истината, че Ираел и САЩ са една система, една територия, управлявана от едни и същи хора?

  Дали съм Оланд, Меркел, Путин, Обама, Баба Ванга или сержантче в БА, това не изменя факта, написан горе на английски език!

  Губи смисъл да разговарям с хора, които се опитват да избягат от предмета на разговора а започват да ми обсъждат прическата или външният ми вид, за да омаловажат истината, която е толква очебиеща, че няма как да я заглушат другояче....

  Помисли защо на теб ти е важно да защитаваш хора, които унищожават света и може и тебе ще унищожат? Това на мен ми е интересно?
  Каква ти е мотивацията да защитаваш хора с израелски и американски паспорти, помагащи на „Ислямска Държава“?


  "...Идеално няма, но отворете очи за най-доброто..."
  Явно си си отворил очите и виждаш ИДИЛ като "най-доброто"??? Ами съжалявам, ама за мен не са "най-доброто"! Наричай ме каквото си искаш, все ми е едно. Не мога да кажа на бялото черно!

 13. #13
  До # 12 11 мар 2015, 10:47
   
  0
   
  4


  # 12,

  Прочел си по-горе в статията, че "чуждестранните военни съветници са помагали на терористите да извършват операциите си срещу иракските власти".

  Но трябваше да успееш да прочетеш също така и следващото изречение, че "не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртият заловен".
  .

  Повтарям ти , # 12. Tрябваше да успееш да прочетеш също така изречението по-горе в статията, че "не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртият заловен".
  .


 14. #14
  до #13 11 мар 2015, 11:32
   
  5
   
  0


  "...Но трябваше да успееш да прочетеш също така и следващото изречение, че "не е ясно дали са го правели като доброволни наемници или действията им са съгласувани със службите на Израел, САЩ и Персийската държава (или монархия), от която е бил четвъртият заловен"...."

  Е, какво изменя това?

  Днешните войни станаха такива! САЩ се крият зад т.н. "наемници". Много удобна версия. Някъде по света на война участват американски войници, спецове, инструктори, консултанти и т.н..... Иползва се американско оръжие, конгреса им определя, че е "важно да се подкрепят" всички войни и терористи по света. Но с тяхна помощ се унищожават тези страни и народи. И тази ИДИЛ, вече на всеки е ясно, че се финансира от САЩ. И Ал-каида, призна наскоро бившият президент Картър, че по негово време са "сътрудничили" с тази терористична организация!

  Сорос и всичките там НПО-та (граждани или организации на САЩ) финансират и провеждат подривна дейност по света. Унищожават доказуемо и нашата история напр. - заменят важни факти с измислени лъжи, за да ни превърнат поколенията в блеещо стадо, каквото станаха украинците. Лесна плячка за тях!

  Ясно е също, че американски инструктори са и в Украйна и американско оръжие се изполва и в Украйна! Но същите тези американци и Нато-страните вдигат врява до небето, че имало руски наемници в Украйна, на страната на Донбас и Луганск!
  Ами руснаците се научиха от тях в новите частни войни. За да оцелееш в цялата тази демагогия и измами, трябва да станеш като тях!
  Хайде да оставим Украйна и Русия! Каква връзка имаше Либия и защо САЩ я унищожиха? А Ирак? А какво правят в Афганистан?

  Е, ти искаш да кажеш, че всичкото това е "нормално"? За мен са империя на злото в нашият свят!

  Факта, за който спорехме в началото беше, че САЩ и Израел са много близки! И за това има много доказателства!
  Не е възможно да се отрече изобщо!

  Щом знаеш английски, слушай в оригинал:


  Или чети: http://books.google.de/books/about/The_Israel_Lobby_and_U_S_Foreign_Policy.html?id=bQHXJ4JzxV4C&redir_esc=y

 15. #15
  Teraflop 11 мар 2015, 11:49
   
  3
   
  0

  11-ти анонимник,пиши на кирилица,Бе идиот ингилизки!

 16. #16
  украинец (ЛвIв) 11 мар 2015, 19:00
   
  0
   
  6

  До 14------------Ти нещо тотално си се объркал-сравняваш Канада с канализация и локум с локомотив.
  В Украина е нормално да има Щатски наемници и съветници защото те са извикани от законното Украинско правителство и украинския народ.Но не е нормално да има руски наемници защото те са агресори пратени от чужда държава-тях украинския народ и държава не са ги викали -напротив-те трябва да бъдат унищожени.Гостите ,които си поканил като приятели на празненство са едно а крадеца-разбойник,който посред нощ те напада и обира съвсем друго (налага се да обяснявам като на малоумни)

 17. #17
  Cyber 11 мар 2015, 21:22
   
  2
   
  1

  Време е краварските тролчета, които четат публикацията както дявола евангелието да ходят и да осребрят натрупаните минуси при своите сводници.
  Ако им плащат минусите въобще. Тя печатницата в краварника не спира, така, че е време на доларите да слагат по един минус пред стойността, за да почне да намаля стойността в този сайт.
  http://www.usdebtclock.org/
  Другия начин да почнат тези над 18 трилиона $ е да вкарат света в 3-та световна война.

 18. #18
  Петьо Бонев 13 мар 2015, 15:00
   
  0
   
  0

  Западните екстремисти са във война с исляма - хубаво го казва Обама, но:
  1. Западните екстремисти воюват и изсипаха тонове бомби и едва сега почнаха да говорят за Обявяване на война , което ги прави автоматично агресори. Милитаристи и агресори са американските екстремисти, които изсипват тонове бомби без дори да са обявили война.
  2. Прогресивните, млади мюсюлмани са податливи на американската екстремистка агресия и се присъединяват към Ислямистка държава за защита от окупатора.
  3. Света трябва да предприеме действия срещу екстремиската, терористическа американска политика, за да можем макар и различни свободни да вървим един до друг.
  4. Много мюсюлмани живеят в страх от убийствата в Америка в Чапъл Хил, негрите също са преследвани и избивани жестоко от полицията в Америка. Както и трагичните убийства в сикхски храм в Уисконсин през 2012 г. и в център на еврейската общност в Канзас.
  5. ООН трябва да заклейми тези, които са използвали атомни бомби и непрекъснато воюват, като масово избиват хора, независимо от религия, пол и интелект за осъждане на световния тероризъм.
  6. Страните по света използват гнева, който се натрупва, когато хората чувстват, че несправедливостта, агресията и корупцията на военната машина на УСА не им оставят шанс да подобрят живота си.
  СВЕТЪТ заслужава нещо по-добро!

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка