Путин: Убийството на Немцов е силна провокация

Pan.bg 28 фев 2015 | 10:05 views (2806) commentaries(12)
img От Дневник

Президентът на Русия Владимир Путин е бил незабавно информиран за убийството на руския опозиционен лидер Борис Немцов в центъра на Москва, предаде агенция "Интерфакс".
"Това жестоко убийство по всичко изглежда като поръчково и има изключително провокативен характер в навечерието на марша на опозицията на 1 март", е подчертал президентът, цитиран от говорителя на Кремъл Дмитрий Песков.
Председателят на руската опозиционна партия ПАРНАС и един от критиците на президента Владимир Путин беше застрелян с четири куршума в петък вечер (27 февруари) в Москва.
Путин е поръчал да го държат в течение на разследването. Той е изразил и дълбоките си съболезнования на близките на Немцов.


image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 12

 1. #1
  Фоб 28 фев 2015, 13:11
   
  2
   
  13

  Коректоре, чакам да се изходиш по въпроса за твоя любимец-убиец.

 2. #2
  geovel 28 фев 2015, 16:05
   
  1
   
  13

  Последното интервю на Немцов: Путин е патологичен лъжец

  Малко след 23 часа в петък в центъра на Москва бе застрелян на място известният руски опозиционен политик Борис Немцов. Само 2 часа преди това той бе гост в студиото на Радио "Ехото на Москва" и това се превърна в последното му интервю.
  В него той разговаря за антикризисното шествие "Пролет", което трябваше да се проведе в неделя, за политиката и икономиката на Русия. Предлагаме ви аудио записа (виж надолу) и извадки от това, което казва Немцов:

  - Най-важната причина за кризата е, че Путин започна политика на война с Украйна (...) Кризата е нещо с много измерения. Но причината за кризата е агресията и последвалите санкции, изолацията, лишаването на Русия от съвременни технологии. (...) На страната е нанесен страшен удар, няма инвестиции, 150 млрд. долара изтекоха... И всичко това заради безумието, наречено агресия срещу Украйна, и самоубийствената за Русия и гражданите ? политика.

  - Разбира се, необходима е политическа реформа. Когато властта е концентрирана в ръцете на един човек и този човек упрявлава вечно, то всичко приключва с пълна катастрофа.
  - За тази криза са виновни конкретни хора. Това се вижда особено ярко, когато сравниш с развитието на другите страни. Само Русия е в криза, докато икономиката на САЩ расте с 4%, на Китай - с повече от 7%, а Европа при всичките си проблеми - с 1.5%. Разказват ни, че петролът рязко поевтинял. През 2005-2007г. струваше по 60 долара за барел и никой не крещеше, че всичко е пропаднало, че има криза. А когато бях министър на енергетиката и горивата петролът струваше 10 долара - 10! - и само в еротичните си същища мечтаех да стане по 20 долара. Сега имат 60 долара и врещят, че всичко се е провалило.

  - Разбира се, те създадоха корумпирана държава. Една от най-дълбоките причини за кризата е крайно неефективният модел на икономиката. Той е основан на монополи, на държавни корпорации, на власт на бюрокрацията - алчна, много непрофесионална и в действителност силно антипатриотична. Именно те изнасят от страната 150 милиарда долара, именно те се борят за офшоризация на Русия. Разбира се, с такъв икономически модел Русия не може да помръдне напред. Затова имаме безизходица - както във вътрешната, така и във външната политика.
  - Забелязах нещо парадоксално. Социолозите фиксират рекорден рейтинг на Путин. Но ако общонародната любов е толкова голяма, защо плащат за шествия на черносотниците, защо са тези 100 милиона рубли за 30-35 000 участници (Черносотници е събирателно име от началото на ХХ век за представителите на консервативните, националистически, промонархически, великодържавни, православни, шовинистични и антисемитски среди и организации в Руската империя. Първоначално наричат себе си "истински рунаци" и "патриоти". Името идва от "черните" - в смисъл на съставени от низши слоеве на обществото - части на руското опълчение по времена та Кузма Минин от края на ХVI и началото на XVII век.- бел.ред.)?

  Работата е, че хората не вярват в реална заплаха от Майдан, разбират, че всичко това е лъжа. Те разбират, че е изкуствено, раздуто и лицемерно. И именно защото е лицемерно, те казват "Платете ни да лицемерничим. Готови сме да играем на вашите лъжливи и окаяни игри, но си платете". Ако хората реално чувстваха заплаха за толкова любимия вожд, щяха да идват безплатно.
  - За мен руското знаме е символ на свободата, на освобождаването на Русия от комунистите и Държавния комитет за извънредно положение (това е името, което превратаджиите от 1991г. използваха в неуспешния си опит да завземат властта в СССР, а разговорът е по повод арестуването на Немцов заради това, че на 22 август - Денят на националния флаг, е минал по московска улица, носейки... националния флаг - бел.ред.). Химнът обаче е сталинизъм. Страната ни е така устроена, че имаме различни символи и те символизират различни неща и не очаквайте от мен да пея химна, с който са избити милиони хора в ГУЛАГ.

  Аз, впрочем, съм един от малкото депутати, които навремето категорично гласуваха против сталинисткия химн и дори организирах подписка, в която се включиха патриарх Алексий Втори, Александър Солженицин, Мая Плисецкая, Родион Шчедрин, много хора, дейци на културата... Но Путин беше непреклонен и непрекъснато пробутваше химна. И понеже страната ни, както знаете, е мистична, общо взето с това започна всичко.
  - Не разбирам тази кръвожадност на Путин и, дори бих казал, този садизъм (по повод украинския пилот Надежда Савченко, съдена в Москва - бел.ред.) Защо е нужно всичко това? За да кръщават улици и площади в съседна страна с нейното име, за да стане безпределна ненавистта към Русия след всичко това?

  - Путин е майстор на лъжата, той е патологичен лъжец. Представете си, че можех да проведа 1 час телевизионен дебат с него. Да започнем с елементарен въпрос - защо загиват руски войници и вие, господин Путин, като Върховен главнокомандващ се отричате от тези войници и лъжете, че те не воюват, докато ние виждаме гробовете им? Нима имате право да бъдете Върховен главнокомандващ след всичко това? Защо лъжете, че там няма наше оръжие? (...) Откритата нормална позиция, когато хората чуват истината, ще направи на пух и прах тези прочути 86% подкрепа за Путин. И точно затова нямаме телевизия - когато се изясни, че всичко е лъжа, включително тези рейтинги, хората ще разберат и цялата власт ще се разпадне на пепел.

  - Да се прекрати войната е най-важната антикризисна мярка. Причините за кризата са очевидни - общоизвестното поевтиняване на петрола, което непрекъснато ни напомнят, и агресията на Путин срещу Украйна с последвалите санкции. Санкциите дойдоха след агресията на Путин и затова спирането на войната означава и отмяна на санкциите.
  - Русия погази най-важния Договор за дружба, сътрудничество и партньорство с Украйна. Член 2 на този договор от Харков определя, че гарантираме териториалната цялост на Украйна, а в замяна можем да ползваме военно-морската база в Севастопол до 2042г. Никой не си и мислеше да пипа тази база. Пълна лъжа е, че НАТО искало да влезе там, 100% лъжа, която не е потвърдена от абсолютно нищо.

  - Путин наруши с анексирането на Крим безгранично количество международни ангажименти на Русия и ключовото от тях е Будапещенският меморандум, фиксиращ и безядрения статут на Украйна. (с него Киев предаде на Москва бойните си ядрени глави, наследени от СССР, и унищожи ракетите носители за тях - бел.ред.) Нахлувайки в Украйна, Путин зачеркна тези наши задължения и наруши международната система за неразпространение на ядрено оръжие. Това е престъпление.

 3. #3
  Красимир Димитров 28 фев 2015, 23:00
   
  4
   
  0

  До №2
  Дришльо, тия соросоидни глупости ги върни в американкото посолство и пиши рекламация. Нали си виждаш одобрението на хората? Няма да ти платят за зле свършена работа!

 4. #4
  МиГ 01 мар 2015, 03:40
   
  4
   
  0

  Айде само да не ми ревете толкова за Немцов, когато очевидно не знаете, че е един от хората с най-голям принос в унищожението на държавата през периода Елцин!!! Безспорно от такова убийство Путин няма абсолютно никаква изгода, дори напротив. Това действие на мен поразително много ми прилича на сваления Боинг. И като стана дума за самолета, нещо да е излязло за него? НЕ!

 5. #5
  geovel 01 мар 2015, 10:23
   
  0
   
  0

  #3
  Красимир Димитров 28 фев 2015, 23:00


  Дришльо, по принцип съм човек уважаващ чуждото мнение и никога не съм си позволявал да обиждам човек заради пост. Но както се казва отношението ми към теб е каквото повикало такова се обадило затова и ако продължаваш с подобно отношение ще те захранвам и аз!
  Имах някакво уважение към теб(поради авиаторството- за мен всички авиатори са свестни хора по принцип заради обичта към летенето) но явно и сред авиаторите има кофти хора!
  Ще ти го напиша пак: Вече е 2015 година! Хората имат различно от вашето мнение, мнение набивано от ЗКПЧ-та и Правда и Работническо дело! Аз пари за това което публикувам не получавам от никого! Просто поствам това което ми е харесало и съм преценил че споделям! То не написано за да ти хареса на теб и на още десетина човека. Написано е да го прочетат различни хора и да имат различни неща за сравнение. Всеки има глава( в нечии глави има мозък в други има чугун) и всеки сам да си прави изводите.

  Колкото до това че от 500 човека прачели статията десет са ми сложили минус ми е през онази работа. 10 са ми сложили минус но 490 не са!
  Достатъчно ми е че останалите 490 са имали възможност да прочетат и друга версия а не само Русофилската!

 6. #6
  Красимир Димитров 01 мар 2015, 11:29
   
  1
   
  0

  До №5
  Точно това имам предвид:
  /Колкото до това че от 500 човека прачели статията десет са ми сложили минус ми е през онази работа. 10 са ми сложили минус но 490 не са!
  Достатъчно ми е че останалите 490 са имали възможност да прочетат и друга версия а не само Русофилската! /

  Твоята цел са тези 490 човека. Ти не изказваш мнение, а водиш пропаганда /най- вероятно платена/ и точно това не одобрявам.Друго морално качество на троловете е, че сте все бивши зкпч-та и партийни секретари, пребоядисани сега на демократи!

 7. #7
  geovel 01 мар 2015, 12:16
   
  0
   
  0

  До #6
  Красимир Димитров

  /Колкото до това че от 500 човека прочели статията десет са ми сложили минус ми е през онази работа. 10 са ми сложили минус но 490 не са!
  Достатъчно ми е че останалите 490 са имали възможност да прочетат и друга версия а не само Русофилската! -Ето това е основното/
  Твоята цел са тези 490 човека. Ти не изказваш мнение, а водиш пропаганда /най- вероятно платена/ и точно това не одобрявам.- Ако е платена трябва да се радваш-влизат пари в държавата ще има повече пари за пенсии!

  Друго морално качество на троловете е, че сте все бивши зкпч-та и партийни секретари, пребоядисани сега на демократи!- Всичко ще си признаеш запознат си явно с нещата!
  Аз съм малко млад за ЗКПЧ!

  Ама някой ги гледам цъкат ли цъкат минуси. Специален поздрав за тях!

 8. #8
  zwqtry 01 мар 2015, 15:46
   
  0
   
  0

  Може и да не се води платена, но със сигурност е сляпа пропаганда, аре пич, дето толкова много защитаваш и викаш за сащ и западноевропейските им проститутки кажи какво ни донесе нато и ес, нищо , едно голямо нищо, изсмукаха ни като сушен домат и ни оставиха само такива като тебе, със заучени фрази. Кой бил ЗКПЧ, кой бил такъв или онакъв, ама историята показва кога, и армия и народ са били по-добре, е да не е имало любимия ти американски флаг на всяко кюше, но поне достойно сме пеели химна си. А не като сега, леем лиги пред англичани и пр. сган.

 9. #9
  SUH 01 мар 2015, 16:27
   
  0
   
  0

  Някой не мислят с главата си, при сегашната геополитическа обстановка кой има файда да убива някой по този елементарен начин. Ако путин искаше смърта на Немцов има стотици други начини, и до сега щеше да го е направил и никой да не е разбрал. Такива показни разстрели са в контингента на други, не на путин. Как бе ликвидиран Обамата и как си замина Хатаб

 10. #10
  geovel 01 мар 2015, 18:00
   
  0
   
  0

  Сух, писах в съседна тема!
  кой има файда да убива някой по този елементарен начин - Кадиров(без санкция на Путин) направил му подарък!(Малко се е получило мечешка услуга)
  Видя се обаче, че Немцов не е бил чак никакъв Политик в Русия както се опитва да го изкара говорителя на Путин.
  На митинга излязоха(доброволно а не докарани с автобуси) много хиляди и то хора с различни идеи/али! А колко пък не са посмели да излязат или не са имали възможност да пътуват до Москва!

 11. #11
  МиГ 01 мар 2015, 20:33
   
  0
   
  0

  #10
  Да, дойдоха много хора, включително и депутати от украинската Рада, пряко замесени в горенето на живи хора в Одеса!!!
  И после да ми говорите, че всичко не е организирано само и единствено срещу Путин са пълни bull shits!!! Запада отчаяно се нуждае от майдан в Москва. Той не може да унищожи Русия отвън, но започва да прави всичко за да го направи отвътре.

 12. #12
  SUH 01 мар 2015, 22:57
   
  0
   
  0

  #10 видах те, но не си посочил източник. И съм ти отговорил и за митинга

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка