НЕНЧЕВ, С ТАНКОВЕ ЛИ ЩЕ НАЛАГАМЕ МИР?

Pan.bg 10 фев 2015 | 22:33 views (3304) commentaries(15)
img Ненчев, с танкове ли ще налагаме мир?
Валентин Георгиев
в.Дума


Преди седмица двама министри - Ненчев и Митов - ореваха медиите как в обществото ни се създавала "дирижирана от Кремъл истерия", че се готвим за война. Нямало такова нещо! Стотиците повиквателни не били за мобилизация, а рутинна "проверка на списъците". Дори самият Борисов уж размаха пръст с думите: "На министър Ненчев съм му казал да не поема ангажименти пред НАТО"... Мимоходом се разбра, че Алиансът отваря команден център в София без каквато и да е санкция на парламента - според Кунева това не било нужно, защото представлявало "технически въпрос".
Вчера лъсна истината от думите на Ненчев, че в името на "миролюбието" на управниците ни чакаме и "няколко десетки танка на НАТО у нас". Навярно ни ги доставят за участие в карнавал или като туристическа атракция. Ама те били "част от идеята за засилване ученията и общите тренировки с партньорите от Алианса", за поддържане на "тонуса", успокоява ни военният министър.

image
Браво, Ненчев! Дори СССР навремето не си позволи да разположи своя армия и бойна техника в България. Онази власт някак си се държеше по-достойно и удържа на натиска, въпреки задължителната политкоректност и правата линия. Днешните наши управници обаче удариха дъното по слугинаж, като на практика позволиха страната ни да бъде окупирана от американска армия.
Наглостта на министъра отива и по-далеч: "Очевидно е, че дезинформацията цели да всява паника сред населението. Това е престъпен акт и попада под ударите на закона". Така ли, г-н министър? Недопустимо и неморално, да не кажа ненормално е да се предприемат мерки и да се решават толкова важни дела без предварително допитване и уведомяване на обществото в толкова деликатен и неподходящ момент като сегашния. Човек трябва да е наистина извън времето и пространството, за да не разбира какво му се готви и докъде могат да стигнат увлеченията на сегашната власт.
Дезинформация ли е казаното от Нюланд, че България е сред 6-те "фронтови държави" по източната граница? Дезинформация ли е фактът, че преди дни НАТО реши да удвои състава на силите си за бързо реагиране и да подсили "отбраната" си до границата с Русия, а Путин подписа указ за мобилизация? Ами откровението на Оланд, че ако не се постигне мир в Украйна, следва война? Ами искането на Киев за модерни оръжия и готовността на Вашингтон да му ги предостави? И те ли са дезинформация, г-н министър?
Ами ние? Къде сме ние в този сложен пасианс? Не сме се били готвили за война и трябвало с кравешко спокойствие да съзерцаваме всичко това. Да приемем неизбежното - това ли ни съветвате? Защото не сме суверенна държава, имаме марионетна власт, а нашите закони и Конституцията не важат пред тези на НАТО и ЕС - следователно нямаме думата! Защото "сме на страната на по-добрата част на света". Каквото ни се нареди, това ще правим. И малките деца го разбраха, само заразените с раболепен евроатлантизъм ни убеждават в обратното.
И не ни говорете за закони! Именно вие, днешните управници, с вашите решения по много отговорни въпроси, дори свързани с евентуална война, не ни питате съгласни ли сме или не. А това вече намирисва на измяна на Родината!
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 15

 1. #1
  ссс 10 фев 2015, 22:41
   
  9
   
  25

  Другари от вестник Дума, като го налагахте с танкове в Унгария и Чехия май не мрънкахте?

 2. #2
  AZZ 10 фев 2015, 22:44
   
  17
   
  3

  На този кретен случайно попаднал като министър в МО на България би следвало да му е ясно, че НАТО се изнесе тихомълком от Ирак и Афганистан, оставяйки след себе си хаос и разруха. Докато всички са втренчили поглед в Украйна и Сирия, никой не коментира какво оставиха след себе си коалиционните сили след изтеглянето си от Ирак и Афганистан.
  Същевременно драпащата в социална и икономическа криза Европа е увеличила военния бюджет на НАТО с рекордните 194 млрд. евро през изминалата година, което съставлява дефицитите на Испания, Италия и Гърция взети заедно.
  Колко ли е олекнал нашият бюджет,според последните данни цитирани в парламента от Сидеров – някъде около 1 милиард и 500 милиона суха пара. Правителствата изглеждат винаги готови да се втурнат в поредната американска военна авантюра, докато гражданите изнемогват. Някой наясно ли е колко безработни и клошари скитат в страната? Не, разбира се, заети сме да подкрепяме, които с НАТО превърнаха в най-големия наркотрафикант.
  Положението на Афганистан не се различава особено от кървавия хаос, който оставиха след себе си САЩ и НАТО в Ирак. Талибаните отново поеха серия от офанзиви и изглежда тези полудиваци, криещи се в чукарите и пещерите, направиха за смях целия Северно-атлантически алианс и държавата с най-модерна армия, отделяща най-много средства за отбрана в целия свят. Разбира се, тази история звучи нелепо, но все пак Съединените щати стартираха агресията срещу Афганистан през 2001г. под предлог, че трябва да унищожат талибаните. Разбира се, това е официалната версия и поставена задача за блеещите пред телевизора зрители на един от 201-те военни конфликта /операции/ инвазии, инициирани от САЩ от края на Втората световна до момента.
  Само за справка – общия брой на глобалните конфликти/операции или инвазии от този период е 248.
  Изчервени като домати останаха френското и германското правителство, които години наред пък продаваха веществата и прекурсорите, нужни за изграждането на сирийския химически арсенал. И въпреки, че се оплетоха в Ирак и Афганистан западните сили, преследвайки енергийните и геостратегическите си интереси, продължават да въртят плочата за „добрите“ и „лошите“ и днес – по отношение на Сирия и Украйна.
  Хайде да видим как ще ме подведеш под отговорност, другарю министър,след като заявявам ,че сте предатели и родоотстъпници?

 3. #3
  Вън Нато! 10 фев 2015, 22:52
   
  10
   
  4

  Дума е много як вестник, жалко че малко бройки и бързо свършва.

 4. #4
  док 10 фев 2015, 22:56
   
  13
   
  0

  Ако искаш мир, готви се за война

 5. #5
  Наёмник 11 фев 2015, 05:29
   
  5
   
  1

  Наёмники из 4-х стран застряли в Дебальцевском котле
  9 февраля 2015 0

  http://zavtra.ru/content/view/nayomniki-iz-4-h-stran-zastryali-v-debaltsevskom-kotle/Война

  Ополчение Донецкой народной республики сообщает, что среди блокированных в «дебальцевском котле» украинских силовиков могут быть иностранные наемники.
  Согласно данным радиоперехвата, защитникам Новороссии удалось узнать, что в окружение под Дебальцево попали иностранные наемники как минимум из четырёх стран.
  Как заявил 9 февраля замкорпусом Минобороны ДНР Эдуард Басурин, "пока только радиоперехваты голосов… 4 языка различных". По его данным, это могут быть наемники из Англии, Франции и Польши. "Английский, польский, французский и какой-то фламандский", — уточнил Басурин, отвечая на вопрос, какие четыре языка ополченцы зафиксировали в радиоперехватах под Дебальцево.
  Однако пока у ополченцев нет других доказательств присутствия наемников именно из этих стран. Как заключил Басурин, "в то же время личных вещей, которые позволили бы со стопроцентной уверенностью говорить, у нас пока нет. Как только они будут получены, мы вам их представим", передаёт Voenkor.info.
  Ранее замначальника штаба ополчения ДНР Эдуард Басурин заявлял, что силовики стараются уничтожать доказательства того, что на их стороне сражаются иностранные наемники. Однако косвенные подтверждения участия иностранцев в спецоперации все же есть. Представитель командования ополчения 23 января заявил, что в новом терминале аэропорта Донецка обнаружены средства связи и телефонные карты, которые не используются на территории Украины.
  Также ранее ополченцы обнаружили под завалами в новом терминале аэропорта тела, предположительно, иностранных наемников из частных военных компаний, «действующих под видом украинских диверсионных групп».
  Как заявил в свою очередь немецкий политолог Михаэль Людерс, в боевых действиях на стороне Киева принимают участие 500 наемников из частной американской армии Academi, ранее известной под названием Blackwater, сообщает интернет-портал "Взгляд".

 6. #6
  ИЗМИСЛЕНЯК 11 фев 2015, 05:39
   
  12
   
  2

  Публикувано на 10.02.2015 / 12:43
  КОЙ СИ ТИ, БЕ, НЕНЧЕВ?! ПРИ „БОРИСОВ 1“ БЯХМЕ ОТ „МАФИЯТА“, СЕГА ПЪК, КОЙТО ГОВОРИ СРЕЩУ НАТО – „ЩЕ Е ПОД УДАРА НА ЗАКОНА“. ИЗМИСЛЕНЯК!

  НЕНЧЕВТ.нар. военен министър Ненчев върви уверено по идиотските стъпки на Бойко Методиев Борисов. Бойко Методиев Борисов – 1 бе казал през първия си мандат, че който говори против Цветан Цветанов е от „мафията“. Тоя пък измисленяк – Ненчев рекъл пред усърдния про правителствен „24 часа“, че „критиците на действията на българското правителство щели да попаднат „под ударите на закона“ и че „заедно с най-развитите страни няма да допуснем хаос и паника да обхванат обществото ни“. По повод базата на НАТО у нас.

  Онова пластмасово нещо, made in ЦРУ – външния ни министър Даниел Митов, пък рекъл в Брюксел, че „несъгласията с политиката на правителството като истерии покрай един координационен център с 40 служители е безотговорно насаждане на омраза, паника и истерия в обществото“.
  Митов и Ненчев, като видни „реформатори“, айде марш при Обама, на амбразурата!
  Кретени много са управлявали тази държава, наречена България. Тия вече ни идват ни в повече.

  Afera.bg

 7. #7
  Управляваща коалиция 11 фев 2015, 05:45
   
  9
   
  3

  Сидеров: Управляващите работят не за интереса на народа, а за този на НАТО
  Президентът Плевнелиев трябва да застане на съд и да отговаря за национално предателство и вкарване на България във война
  Управляващата коалиция в лицето на Борисов-Костов-Кунева-Касим Дал (т.е. Ердоган)-Валери Симеонов-Красимир Каракачанов-Първанов не се грижи за интересите на народа, а за интереса на НАТО и за свои лични облаги. Това заяви лидерът на АТАКА Волен Сидеров в предаването си „Неделник“ по ТВ АЛФА.
  В подкрепа на твърдението си Сидеров припомни предложенията на националистите, които бяха отхвърлени в парламента, а именно: сънародниците ни в Украйна да получат българско гражданство при облекчени условия, да се отнемат лицензите на ЕРП-тата и други.
  Сидеров припомни още, че т. нар. патриоти са гласували „против“ искането на АТАКА да бъдат изгонени монополистите от България, както и „против“ намаляването цените на тока. Той подчерта, че в Комисията по вероизповедания същите т.нар. патриоти са гласували „против“ предложението на националистите да бъде наложен мораториум върху строежа на нови джамии у нас. Сидеров беше категоричен, че с отхвърлянето на предложение на АТАКА са паднали маските на гербери, куневисти, костовисти, реформатори и ги определи като антибългарски политици, които с действията си работят за колонизирането и обезличаването на българската идентичност.
  Сидеров коментира още, че с гласуването на Закона за предучилищното и училищното образование управляващите дават „зелена“ светлина за строеж на ислямски училища.
  Лидерът на националистите коментира и посещението на Оланд и Меркел в Украйна и Москва. „Според анализатори това е завой в политиката на Меркел и Оланд, защото досега те безусловно изпълняваха исканията на САЩ. Последното искане на Щатите е в Украйна да се изпрати американско и европейско оръжие, за да може киевската хунта да вземе надмощие над опълченците в Донбас“, заяви Сидеров. Според него „тази идиотска идея на САЩ е влизане във фаза на война“. Той обясни, че Путин е подчертал, че Русия не заплашва никого и не иска война. Това беше потвърдено и от самия генерален секретар на НАТО Йенс Столтенберг, който каза на конференцията по сигурността в Мюнхен, че Русия не заплашва нито една страна от НАТО. Сидеров попита защо след като няма заплаха НАТО се разширява. „Защо се откриват нови командни центрове и защо у нас ще бъдат разположени танкове, както твърди генерал Бен Ходжис – главнокомандващ сухопътните сили в Европа на НАТО. Изводът е само един. НАТО застрашава Русия“, добави Сидеров.
  Председателят на АТАКА коментира и изказванията на Плевнелиев на форума в Мюнхен. Според държавния ни глава руската държава не се вписвала в глобализацията, а кризата в Украйна била като период на развитие от студената война към студен мир. „Този човек става все по-опасен за нашата национална сигурност и за България като цяло. Един ден той трябва да застане на съд и да отговаря за национално предателство и вкарване на България в изключително опасната ситуация, при която страната ни може да стане военна мишена“, завърши Сидеров.

 8. #8
  Сфорца 11 фев 2015, 10:54
   
  2
   
  9

  Мили приятели, русофили. Марионетна власт имахме от 1944-та, та почти до наши дни. Тогава инакомислещите ги избиваха, затваряха в Белене и хранеха прасетата с тях. Сега за щастие не е така. Фактът че пишете тук, каквото ви скимне е доказателство.

 9. #9
  zoro 11 фев 2015, 11:20
   
  4
   
  0

  И ще се борим за девственост чрез секс!

 10. #10
  Военен 11 фев 2015, 13:19
   
  7
   
  4

  Мимоходом разбрахме, че вчера, че бъдещия команден център е взет на решение още от правителството на премиера Орешарски. Престанете да спекулирате с тази новина и с тъй наречената мобилизация. Повечето сте военни и знаете какви са процедурите преди да се стартира частична или обща мобилизация. Писна ми да слушам глупости, разберете , че най-голямата опасност а България е насаждането на страх в хората, това е което се прави в момента.

 11. #11
  Teraflop 11 фев 2015, 13:24
   
  4
   
  1

  Ненчев ще налага......мир/изстуден/с трепалка за мухи.

 12. #12
  Аз 11 фев 2015, 13:29
   
  3
   
  1

  Съгласен съм с №15 военен, въпреки че много от троловете едва ли са военни в момента. До админа - защо не работят бутоните за харесване или не харесване. Това въпрос на лични настройки ли е? Пуснете една информация ;)

 13. #13
  Запасняк 11 фев 2015, 13:48
   
  2
   
  0

  Здравейте, не знам каква мобилизация говорите че се готви , актуализира или провежда , но аз съм сержант , химик-разунавач
  От както съм се уволнил през 1999, въпреки , че съм и бивш полицай също напуснал МВР преди 7 години,
  досега НИКОГА не съм викан никога за нищо от армията.

 14. #14
  СС 11 фев 2015, 16:41
   
  3
   
  3

  Ей неспряха разни хорица да лъжат, аман от тази пропаганда.Нямало бази на СССР тука, ами "Комендатурите" какво бяха? Като небяха бази с тяхна техника защо после я върнахме?

 15. #15
  Нахални басни 11 фев 2015, 21:07
   
  4
   
  0

  Всеки ,който е учил във Военна академия знае,че при подготовка за настъпление първо се усилва разузнаването,развръщат се командни пунктове,подготвят се огневи позиции на артилерията и се стоварват снаряди на позициите,авиацията се разсредоточава на летища и се изнасят предни отряди на границата да я прикрият.Чак тогава тръгват да се изнасят главните сили - има кой да ги управлява и арттилерия и авиация да ги прикрива.Повечето от изброените дейности под една или друга форма вече се изпълняват в България.А земеделската тиква и разни генерали -футьовци имат нахалството да ми приказват басни.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка