Факти срещу слухове, или за усещанията на министър Ненчев

Pan.bg 04 фев 2015 | 16:11 views (4429) commentaries(3)
img Факти срещу слухове, или за усещанията на един министър
Министър Николай Ненчев, факти, слухове, усещания Валентин Георгиев е журналист от в. "Дума". Работил е също в "Пари" и "Монитор". Бил е зам.-главен редактор на в. "Класа".

/Поглед.инфо/ Когато фактите са налице, и най-злонамерените слухове са безсилни. Дори последните да са част от масирана пропагандна война, която не подбира средства и не се церемони с нищо в опитите си да задуши истината. Тази елементарна житейска максима явно е чужда на военния ни министър Николай Ненчев, който ни в клин, ни в ръкав изтърси вчера пред една телевизия как имал усещането, че "слуховете, че се готвим за война", идвали от... Русия. Забележете, не от войнстващите закани на такива като Нюланд, която разкри, че сме част от "фронтовите държави", не от мобилизацията и на българи в самата Украйна, а от вечния виновник за всичко, дори преди да се случило - Русия.

При положение, че социалните мрежи са буквално настръхнали заради масовите случаи с получени повиквателни и задкулисните договорки за откриване на команден щаб на НАТО у нас, на Ненчев му се привидя "информационен пропаганден център", който искал да създава паника у хората.


Ама това били рутинни "писма за справка". Чиято цел пък била "актуализация на списъците". Интересно как съвсем доскоро се твърдеше, че нямаме нужда от армия, защото вече нямаме врагове, а сега изведнъж някой се сети да брои, ей така, просто за информация, колко резервисти могат да бъдат свикани под знамената, при необходимост? Повече от ясно е, че цялата дандания с повиквателните е своеобразен тест, организиран от марионетното ни правителство за проверка на обществените настроения и за готовността на България да участва във военна авантюра. Срещу кого - също е ясно. Да не говорим за нелепото му признание колко зле била нашата авиация и как руските МиГ-ове трябвало да бъдат ремонтирани. Е, няма що - "агресорът" Русия да ни подготви за война с Русия - дето се вика, логика да искаш.

Иначе знаем мантрата, че НАТО е "отбранителна организация". Но защо е тръгнала да се "отбранява" по руската граница и ние първи се врем между шамарите? Ех, Ненчев, нямаш ли някакво усещане?!

в-к Дума

image
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 3

 1. #1
  Док 04 фев 2015, 16:14
   
  3
   
  29

  Подобни писачи трябва да ги съдят за държавна измяна, тъй като говорят глупости.

 2. #2
  Директор на детска ... 04 фев 2015, 16:21
   
  3
   
  23

  Не го съдете този автор от въпросния вестник ! Купете му сладолед или каквото там детско лакомство каже, че обича и го пратете в пясъчника да си прави кофички ...

 3. #3
  Как болиии 04 фев 2015, 21:04
   
  5
   
  0

  Статията е много точна!
  Кое не е вярно?
  Че ако Русия ни ремонтира МиГ-29, то няма да тръгнем срещу тях ли? Ами че той министър Ненчев вече е ръгнал...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка