Възстановяването на Афганистан, мисия невъзможна

Pan.bg 29 яну 2015 | 13:33 views (3265) commentaries(1)
img На интересен видео репортаж попадна редакцията на ПАН.БГ

След победата на антифашистката коалиция над нацистка Германия през Втората световна война, САЩ се заемат с възстановяването на Германия.
Дали това се случва и с Афганистан? Не точно, както показва видео материала на VICE.

Америка има федерално звено за възстановяване на Афганистан. (SIGAR - Special inspector general for Afghanistan reconstruction)

В него се наливат милиарди долари за проекти свързани с възстановяване на Афганистан. Инфраструктурни проекти и т.н.
Изразходваните средства до момента са повече, отколкото за възстановяването на Германия.
Парите са похарчени, но проектите са провалени или нереализирани или попадат в ръцете на талибаните.
Най-големия пример е построена дизелова електроцентрала, която не работи.
Защо така се получава или тази структура е просто начин за източване парите на данъкоплатците ... преценете сами във видео материала.


loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 1

 1. #1
  За по-кратко "Георги" ... 29 яну 2015, 15:46
   
  0
   
  0

  Поздравления за темата, уважаема медия "Pan.bg' !!!

  Аз всеки Божи ден лично се разтерзавам на тази тема. По силата на служебни ангажименти. Вече повече от година. На мястото на събитията. Ще ми бъде полезно да видя коментари на сънародници, изключая откровените и обезсмислени простаци. Те предварително са се обезсмислили сами себе си. Много ги има в "Pan.bg". Жалко за всички ни е това. Получават "нула" извинения от моя страна този път, макар да ги споменавам с добро вечер в молитвите си. Една от причините е, че не сме чак толкова много в момента на брой ние, българите, колкото ни се иска да бихме били - за да си позволим в днешно време простащина и много натрапващо се, агресивно невежество. Промишлено количество подобно невежество има не само в този сайт тук, но и в реалната (не единствено виртуалната такава) действителност.

  Сега съвсем по същество.

  Първо, преводът, с който сте се ангажирали поне първоначално, колеги от "Pan.bg". Волно или неволно преводачът се е загубил в превода. Де факто черно на бяло по-горе сте публикували, че "Америка има федерално звено за възстановяване на Афганистан (SIGAR - Special inspector general for Afghanistan reconstruction)" - See more at: http://www.pan.bg/view_article-63-27281-Vyzstanovqvaneto-na-Afganistan-misiq-nevyzmozhna.html#sthash.QGztu8ht.dpuf.

  Второ, смея да уточня и нека правилно да се разбира, че тези от "SIGAR" не са на първата линия, а следват събитията. Постфактум събитията и реалният живот се явяват тези "SIGAR"-и на практика тук, в Афганистан. Българинът, на който аз се прекланям в традиционен смисъл, казва нещо мъдро: "Ако някоя кола се е обърнала, то пътища после много". "SIGAR" не вършат работата. Те са нещо, като "втори ешалон" и даже "резерв"-ът в бойния ред. Има съществена разлика, както добре го знаем.

  Без да съм адвокат на евентуално сгрешилите някога назад във времето, вчера, днес или утре (мишените на "SIGAR") в Афганистан, "SIGAR"-те не са хората на действието.

  Много често от страна на "SIGAR" после събитията, те самите са перфектни в анализите и по мое лично наблюдение. Въпреки това, бездействието от страх да не бъдеш перфектен е много по-опасно според мен. Аз много силно не уважавам "перфекционисти", които не са предприели никога нищо членоразделно в този живот, за да изпреварят по този начин много по-голяма някоя злина.

  Мисията на тези от "SIGAR" е да се учим от грешки, а не да заклеймяваме онези, които се нагърбват с "черната" и много пъти "неблагодарната" работа, както пак казва истински мъдрият българин ...

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка