„Ислямска държава“ сформира англоезичен батальон за атаки в Запада

Pan.bg 24 яну 2015 | 08:00 views (3178) commentaries(5)
img blitz.bg

Най-накрая ще мога да донеса джихада в родината си, радва се ислямист


„Ислямска държава“ сформира нов боен батальон, състоящ се само от англоговорящи джихадисти, които трябва да извършват терористични актове на Запад. „Батальонът Ануар ал Аулаки“ е създаден с цел да се фокусира изцяло върху извършването на терористични атаки зад граница и работи за износ на екстремистите, след приключването на обучението им в тренировъчните лагери. Антиислямистката групировка „Ракка бавно е клана“ съобщи, че нейните информатори в столицата на ислямистите Ракка са съобщили за създаването на батальона. Според един от тях, чуждестранен екстремист е обявил: „Най-накрая, бяха издадени заповеди за организирането и извършването на операция в моята страна“. “Сега съм готов да се завърна в родния ми град и да извършва тази операция. Ще мога да занеса джихада в Европа“, е казал още ислямистът.


Новият батальон е сформиран с цел да бъдат изпълнени заканите на „Ислямска държава“ за джихад в Европа, след началото на въздушната кампания срещу групировката от началото на септември на водената от САЩ международна коалиция. Тя е кръстена на екстремиста Ануар ал Ауалики, който бе ликвидиран през 2011 година в Йемен с удар на дрон.

„Ракка е бавно колена“ е малка групировка от активисти, които документират шокиращите зверства на ислямистите.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Teraflop 24 яну 2015, 10:40
   
  2
   
  0

  Ракка е бавно колена или Ракка бавно е клана,кое е вярното,Бе?Пишете разбрано.Не ставайте,като "ТРУД"-ските неграмотници.Моля!

 2. #2
  Бай Драган 24 яну 2015, 12:46
   
  3
   
  0

  Нещо не разбирам какво се изненадват американците, че някой откъм посока Ирак извършва атаки срещу тях, след като те изсипаха тонове бомби там и избиха милиони хора. Може би смятат, че там ще процъфти рая и хората ще са им благодарни и ще ги славословят?

 3. #3
  Za Admin! 24 яну 2015, 16:27
   
  2
   
  1

  "Ислямът е основна религия в Европа . Преди половин столетие в Европа дойдоха млади и смели хора от всички краища на Анадола, и благодарение на тях израснаха куполни джамии , които със сигурност ще бъдат защитени от посегателства. Ние ще продължим да се борим срещу всички, които посягат с ръцете си към тях", каза Давутоглу на среща с турски гастарбайтери в Цюрих, цитиран от турски медии.

  Той акцентира и на факта, че въпреки всички пречки и провокации Турция не отстъпва от стратегическото си решение да се интегрира в ЕС. "Ние ще станем част от Европа. И знаете ли защо? Турция извън Европа – това би бил сериозен пропуск. По-важното е, че ние ще продължим пътя си към Европа заради всички 45 милиона мюсюлмани в страните от ЕС, които представляват нашата религия, език и култура. С тях ние ще се интегрираме в ЕС и това със сигурност ще стане един ден. Но няма да се молим, няма да просим, нито ще искаме специални привилегии, напротив, ще влезем в ЕС с вдигната глава и чест. С нашите религия, език и обичаи ще влезем в ЕС и това е сигурно", категоричен е Давутоглу.

  Според него, ако Европа има намерението да бъде световна сила, няма как това да стане без членството на Турция, а и излизането от икономическата криза е невъзможно без динамиката и предприемачите на страната му. "Ние не сме тежест за Европа, ние сме лек за нея, който ще й помогне да се изправи и да върне силата си. Ако европейците имат нужда от работа, сега ние им предлагаме вратата на развиваща се Турция", коментира премиерът Давутоглу.

  http://frognews.bg/news_84842/Turskiiat-premier-Isliamat-pobedi-krasta-v-Evropa/

 4. #4
  интересно? 24 яну 2015, 18:26
   
  1
   
  0

  Новият батальон е сформиран с цел да бъдат изпълнени заканите на „Ислямска държава“ за джихад в Европа, след началото на въздушната кампания срещу групировката от началото на септември на водената от САЩ международна коалиция.

  Интересно, идилците не споменават нищо за САЩ, всъщност ги разбирам, кой реже клона на който седи?

 5. #5
  петка 24 яну 2015, 19:25
   
  0
   
  0

  А СТАНАГ имат ли?
  Тоя батальон никъде не може да иде без СТАНАГ.
  Ако нямат, първо да минат да изкарат по един през ВА. Ми така де... Ако си плащат, що не...?
  То и без това се напълнихме със знайни и незнайни ислямски бежанци.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка