ВАЛЕРИ СИМЕОНОВ: НИЕ НЕ СМЕ ШАРЛИ! ФРЕНСКИТЕ СЛУЖБИ СА НА ПЪРВО МЯСТО ПО НЕКАДЪРНОСТ В ЕВРОПА!

Pan.bg 13 яну 2015 | 08:15 views (4716) commentaries(5)
img Съпредседателят на Патриотичния фронт Валери Симеонов е известен с острата си позиция по различни теми в държавата.
Телевизията на Симеонов - СКАТ, бе единствената електронна медия, на която журналистите излязоха с надписи "Ние не сме Шарли".
Агенция ПИК потърси мнението му по най-горещите въпроси не само в страната, но и в международен план.
Интервю на Ивайло Крачунов- Г-н Симеонов, водещите телевизи в България излязоха с надпис "Ние сме Шарли", но Вашата телевизия излезе с противоположен надпис. Защо?


- Журналистите от СКАТ излязоха с надпис: "Ние не сме Шарли", защото не искаме нашето страдание да бъде предопределено от желанието да сме сноби, първенюта, подмазвачи и слагачи на поредната европейска кампания.
Французите имат право да си издигат каквито искат лозунги, макар че и там много хора не приемат да бъдат отъждествявани с този вестник.
Човек преди да си сложи табела и да каже какъв е, първо трябва да събере информация за този, на който иска да се прави.

- Каква е информацията Ви за "Шарли ебдо"?

- От информацията, която събрахме по темата стана ясно, че това изобщо не е почтено издание. За мен би било обида да отъждествявам себе си с такова издание.

Списанието е фалирало три пъти, защото е нямало необходимия брой читатели, а не по други причини.
Неговият тираж е колкото този на издавания от СКАТ вестник "Десант", което е с несравнимо нисък тираж за размерите на многомилионна Франция, да не говорим за Париж. Това означава само едно - списанието не е четено, не се ползва с поддръжката на читатели и възниква въпросът - защо то не е било четено.

- Какво е Вашето обяснение?

- Просто защото е било изключително черногледо и не е имало мярка в подигравките, опозоряването и клеветите чрез карикатури.
Това издание се е гаврило не само с Исляма, но и с Християнството, с Господ, със светия дух, с папапа, с юдеиските божества и духовници, както и с много художници.
"Шарли ебдо" се е изгаврило и с генерал Де Гол.
Мисля че за всеки човек има граница и когато тя бъде премината, той е готов да хване автомат "Калашников", колкото и да дрънкат тези псевдотолерасти, хелзински комитети и прочие гмеж.
Истината е, че има неща заради които всеки би взел калашника без много да разсъждава. И това на първо място е личността на най-близките му хора, с нещата на които човек държи и вярата.

image

- Защо позицията Ви е толкова крайна?


- Аз по никакъв начин не защитавам зверовете, които извършиха масовите убийства. Това са изроди.
Достатъчно честен човек съм, за да заявя, че тази агресия е била предизвикана. На тази страна от агресията никой, обаче не обръща внимание.
Фактически самото списание е провокирало една такава крайна реакция.
Причините за тази агресия според мен не са само религиозни. Всички хора, особено тези работещи в медиите трябва да знаят, че има неща, с които не трябва да се гаврят.
Аз искам да попитам - къде бяха тези демократични медии, големите български телевизии и сайтове, когато два пъти хвърлиха коктеили Молотов срещу офисите на СКАТ във Варна и Бургас през 2010 г. Защото тогава те не казаха: "Ние сме СКАТ"?

Къде бяха големите телевизии и медии, когато натрошиха над 12 автомобила, къде бяха когато чупеха камери на СКАТ и блъскаха репортерите ни, къде бяха, когато биха вашия репортер Лъчезар Лисицов в стаята на Атака в светая светих на българската демокрация - Народното събрание?
Къде бяха, когато от Атака блъскаха Теодор Ангелов, а след това и полицая. Защо тогава големите телевизии не казаха "Ние сме СКАТ" или "Ние сме ПИК"?

Къде бяха те, когато блъскаха Илиана Беновска пред камерите точно същите тези павиани от Атака?
Къде бяха, когато нашите репортерки Силвия Трифонова и Десислава Тодорова бяха бити на митинги на ДПС?
Къде бяха големите медии, когато на нашите оператори им счупиха камерите при опит да снимат Ахмед Доган на яхтата му в Созопол?
Къде бяха при тези събития всички тези демократични нагаждачи от БНТ, Би Ти Ви, Нова телевизия и останалите? Нямаше ги никакви!
Аз се гордея, че нито аз, нито моята телевизия сме Шарли.

- Как си обявате действията на полицията и службите във Франция?

- Френските служби се наредиха на първо място по некадърност в Европа, като изместиха дори нашите.
Какви бяха тези автомати "Калашников" на всеки ъгъл в Париж. Нека да не ни убеждават, че това е било акция на "Ал Кайда".
Това е акция на чисто емоционално ниво и няма нищо общо с "Ал Кайда", независимо че сега се опитват да й пришият този атентат. Атентатът е дело на родени във Франция, които според мен дори не са се подготвили. Просто търпението им е преляло.

- Защо смятате, че акцията не е на "Ал Кайда"?

- Защото "Ал Кайда" щеше да поеме отговорността за този атентат. В същото време "Ал Кайда" и "Ислямска държава" научаваха от пресата, че те са организирали атентата.
Тази акция е френска. В този смисъл френските служби претърпяха тотален провал, след като допуснаха 14 трупа, които могат да се увеличат, защото има много ранени в болницата.
В действията на полицията имаше бронирани коли на мястото на събитието още когато терористите са били в редакцията и са гърмели. Действията им са продължили 10 минути, но никой не реагира.
Защо полицаите убиха нападателите, а не ги спряха със сълзотворен газ или да ги ранят в краката. Те ги избиха, за да си прикрият некадърната работа. Полицаите са излязли с автоматите и са започнали да стрелят. Избиха атентаторите като кучета. От това по-лесна мишена няма.
Атентаторите можеха да бъдат неутрализирани по много начини, включително и с водна струя. Полицията обаче прибързано ги изби, което ликвидира възможността да се разследва как се е подготвяла операцията, откъде нападателите са взели оръжие и много други неща. Това обаче вече е нерешим ребус заради некадърните действия на френското вътрешно министерство и полиция.
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 5

 1. #1
  Teraflop 13 яну 2015, 09:16
   
  0
   
  0

  "Ние не сме Шарли", защото не искаме нашето страдание да бъде предопределено от желанието да сме сноби, първенюта, подмазвачи и слагачи на поредната европейска кампания."Правилно.И аз не съм Шарли.Французите сами си го просят,после се питат:"-Ама защо така стана?".Ще стане,като се врете,където не трябва.

 2. #2
  Игра на дронове 13 яну 2015, 10:13
   
  0
   
  0

  Валери Симеонов е прав - трябва карикатурите да са само политически, юридически, икномически, религиозно и международно коректни. Необходимо е предварително да се съгласуват най - малко с пет министерства и посолствата на тридесет държави преди да се публикуват!
  Недопустимо е в собствената ни държава да не се събразим с порядките на хора дошли отвън, защото можем да ги обидим. Необходимо е да спазваме и тяхната ценностна система за да не ги предизвикваме.
  А ако недай боже стане нещо, специалните полицейски части трябва предварително да обявят за часа на щурма, като впоследствие атакуват с вдигнати ръце и без оръже, защото рискуваме да убият някой, който е решил по стар свой племенен обичай да вземе и убива заложници.
  Всъщност е най - добре въобще да не се щурмува, а директно да му се предадат небоходимия брой заложници за жертвоприножшение, след което необходимия брой девеци, за да се почувства нашия гост в рая.

 3. #3
  Художници от Добрич 13 яну 2015, 11:58
   
  0
   
  0

  Художници от Добрич: И ние сме Шарли, но мярката е важна!

  http://dariknews.bg/view_article.php?article_id=1382625

  Два молива стърчат в центъра на Добрич и бодат погледите на преминаващите. Картината не е част от ново архитектурно решение на градската управа за облика на централната градска част, а творческо предизвикателство, предложено от тандема Светослав Ковачев – Али Алджабари. Арт инсталацията, разположена пред паметника на светите братя Кирил и Методий,представлява гума със забити два молива, на които са изписани имената на авторите и родните им страни. Светослав от България и Али от Ирак - християнин и мюсюлманин, които са приятели и отдавна са постигнали културното единство, за което пропагандира съвременна Европа. В основата на композицията е поставен скицник без редове, в който всеки гражданин свободно може да напише всичко, което мисли. … „В подобна ситуация всеки трябва да заеме позиция. Известно е, че няма отрова, важно е количеството, едно и също нещо може да бъде отрова и лекарство. Нужна е мярка. Ясно е, че „Шарли Ебдо” са прекалили и са пресолили супата, но въпреки това аз съм на тяхна страна, защото във време разделно не можеш да бъдеш на две, трябва да заемеш позиция и да си наясно, че няма застраховани”- коментира Светослав Ковачев, който е със специалност дървостругарство и дървопластика. ... Неговият приятел художникът и карикатурист Али Алджабари твърдо го подкрепил в идеята му за инсталацията. Светослав издялкал моливите, а Али ги изрисувал. ...

 4. #4
  KittyHawk 13 яну 2015, 12:10
   
  0
   
  0

  Колко е умен !
  "а не ги спряха със сълзотворен газ или да ги ранят в краката "
  Хвърляш сълзотворен газ и се молиш главорезите да си стоят вътре без да стрелят по заложниците или по полицията ! Умно .

  Но по умното е да ги раниш в крака . Стреляш им в краката и терористите се паралезират и няма как да стрелят по тебе !

  "Те ги избиха, за да си прикрият некадърната работа. Полицаите са излязли с автоматите и са започнали да стрелят. Избиха атентаторите като кучета. От това по-лесна мишена няма. "

  Вече ще се щурмува с електрошок или палки , иначе просто не е хуманно полицията да е с автомати и терористите и те да са с автомати .
  А всеки който застреля като "куче" атентатор ще се съди и директно в затвора . Все пак въоражен с калашник терорист е най лесната мишена за всеки полицай !
  А водната струя просто не мога да коментирам , това е просто ГЕНИАЛНО !!!

 5. #5
  Коиловци 13 яну 2015, 19:50
   
  0
   
  0

  Много е прав Симеонов за всичко , само една забележка, че нашите служби са по-некадърни и от френчовете. Доказа го атентата в Сарафво. Да не дава оня белобрадият, че тегло ни се пише с тази простотия и корупция дето се шири в МВР и спецовете около тях.

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка