Започва изплащането на „украинската“ помощ за земеделците

Pan.bg 09 май 2024 | 11:30 views (652) commentaries(0)
img Pan.bg


От днес, 9 май 2024 г. започва изплащането на „украинската“ помощ за земеделците в страната.

Подкрепата е в размер на близо 300 млн. лв. и ще бъде предоставена на повече от 51 000 производители, съобщи министърът на земеделието и храните Георги Тахов.
РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >


Секторите животновъдство, плодове и зеленчуци ще получат общо 166 млн. лв., а производителите на пшеница, царевица, ечемик, слънчоглед, рапица и маслодайни култури – 129 млн. лв.


Премиерът Димитър Главчев е възложил Агенция „Митници“ и НАП да направят физическа инвентаризация на наличностите на „Лукойл“. Решението идва след среща с вицепремиера и министър на финансите Людмила Петкова, министъра на вътрешните работи Калин Стоянов, министъра на икономиката и индустрията Петко Николов и представители на Министерството на енергетиката. Ръководствата на НАП и Агенция „Митници“ ни информираха, че приходите от ДДС и мита от компанията за февруари са в рамките на 90 млн. лв., за март – 40 млн. лв., а за април – 228 млн. лв., посочи Главчев.По случая с болницата „Мама и Аз“ премиерът Главчев припомни вчерашното му решение да изпрати сигнал в прокуратурата и да възложи на ДАНС да провери административната процедура по даване на разрешително за разкриване на лечебно заведение. Сигурен съм, че те ще проверят всички факти и обстоятелства, добави министър-председателят. Главчев добави още, че служебният кабинет ще подпомогне педиатрията в София във връзка с неотложните й нужди от скенер и рентген и ремонт на интензивното отделение и изграждане на асансьор.www.gov.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Започва изплащането на „украинската“ помощ за земеделците

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка