Обсъждат се ускоряването на работата по изграждането на втори мост при Русе между България и Румъния, както и пускането в експлоатация на ферибота

Pan.bg 02 май 2024 | 14:11 views (666) commentaries(0)
img Заместник-министрите Анна Натова и Димитър Недялков се срещнаха с председателя на Украинската търговска палата

Pan.bg

Транспортът и инфраструктурата са най-важни за Украйна, както във войната, която продължава вече трета година, така и за възстановяването на страната след края на конфликта.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Това бе общото мнение на срещата на заместник-министрите на транспорта и съобщенията Анна Натова и Димитър Недялков с председателя на Украинската търговско-промишлената палата Генадий Чижиков, която се проведе на 25 април т.г.

Той благодари за значителната роля на България в подпомагане на износа на стоки от Украйна и подчерта, че страната му търси нови логистични варианти за експорт, особено на земеделска продукция.

България подкрепя Украйна още от първия ден на войната и ще продължава активно да съдейства и когато възстановяването на страната започне. Това заяви заместник-министър Анна Натова. „Участваме активно в инициативата на Европейския съюз – коридори на солидарността, пристанищата ни имат капацитет и са на разположение. Фериботният комплекс във Варна е единственото транспортно съоръжение в Европейския съюз, съвместимо с украинските вагони“, добави тя.

За България е от голямо значение намирането на дългосрочни решения за ускоряване на преминаването на граничните пунктове със съседни страни, каза по време на разговора заместник-министър Димитър Недялков. По думите му ефективно облекчаване на трафика може да се постигне, ако се ускори работата по изграждане на втори мост при Русе между България и Румъния, както и пускането в експлоатация на ферибота в същия район.

www.mtc.government.bgНавигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Обсъждат се ускоряването на работата по изграждането на втори мост при Русе между България и Румъния, както и пускането в експлоатация на ферибота

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА


Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка