Снимки: Историята на Пети пехотен дунавски полк бе представена във фотоизложба на русенски ученици от ПГРКК

Pan.bg 25 яну 2022 | 13:21 views (2654) commentaries(0)
img В Професионалната гимназия по речно корабостроене и корабоплаване в Русе се проведе отложената поради мерките за сигурност втора заключителна среща, с която приключи реализацията на проекта „Съживени моменти от историята на Русе-дигитален офис за учащи”.

За няколко месеца ученически екипи от СУПНЕ „Фридрих Шилер“ и ПГ по речно корабостроене и корабоплаване придобиха умения за сканиране и обработка на дигитални образи с програмен продукт Adobe Photoshop в Държавен архив-Русе.

Обект на дейността им бяха три фотоалбума, запечатали моменти от военната история на Русе през годините на Втората световна война. На тяхна база учениците направиха историческо изследване и избраха кадри за фотоизложбата, експонирана в едно от училищните фоайета преди събитието.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

В хода на работата участниците се запознаха с отделните етапи в процеса по подготовката и реализирането на печатно издание. На събитието екипът ученици от професионалната гимназия получиха от главния експерт в отдел „Държавен архив- Русе” Таня Великова своите сертификати за придобити знания и умения подигитализация и печатен екземпляр от историческото изследване, на което са съавтори.

Участниците бяха поздравени за своето усърдие в реализирането на дейностите в усложнената противоепидемична обстановка от ръководителя на проекта – майор от запаса инж. Евгени Алексиев – председател на клуб „Родолюбие” към Военен клуб - Русе и от директора на училището инж. Ивелина Георгиева.

На училищната библиотека бяха подарени 5 броя от изработеното и отпечатано по проекта историческо изследване „Русенските военни части през Втората световна война”.

Проект „Съживени моменти от историята на Русе-дигитален офис за учащи” се реализира в рамките на програма „Знание и растеж”- 2020 на общинската фондация „Русе – град на свободния дух” и беше подкрепен финансово от „Еконт Експрес” ООД.

/www.obshtinaruse.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Снимки: Историята на Пети пехотен дунавски полк бе представена във фотоизложба на русенски ученици от ПГРКК

ПРЕДИШНА СНИМКА 5/7 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка