Военни лекари и киберспециалисти от Морско училище разработват проекти за космическа медицина

Pan.bg 01 дек 2021 | 07:41 views (434) commentaries(0)
img Георги Николов

Три космически проекта на студенти и курсанти от ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ и Медицински университет „Проф. д-р Параскев Стоянов“ – Варна, участват в конкурса на Европейската космическа агенция Student Aerospace Challenge.

Два от отборите от двата университета работят по проблеми на космическата медицина. Техните проекти са фокусирани върху мониторинг и контрол на състоянието на бъдещите космически туристи и оказване на медицинска помощ.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Третият екип от Морско училище ще работи върху киберсигурността на зона за производство и съхранение на гориво за космолети в космическо летище.

И трите отбора изпратиха първите информационни документи, в които описаха целите, задачите и иновативността на своите проекти. Екипите получиха потвърждение за участието си от главния координатор на конкурса – Marie-Christine Bernelin от Student Aerospace Challenge Steering Committee, Direction des Programmes Militaires et Spatiaux, Responsable Programme „Véhicules Spatiaux“.

В европейския конкурс, организиран от European Space Agency, The Astronaute Club Européen, ArianeGroup, DASSAULT AVIATION, the French Air and Space Museum, екипите на ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ се представят успешно за четвърта година. Това са единствените български участници в този престижен и труден европейски космически студентски конкурс.

http://www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Военни лекари и киберспециалисти от Морско училище разработват проекти за космическа медицина

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка