Подкрепете Бургас в надпреварата за годишните награди в туризма, о-в Света Анастасия и Ченгене скеле са сред кандидатите

Pan.bg 15 ное 2021 | 15:11 views (3748) commentaries(0)
img Стефан Минчев

Започна онлайн гласуването за шестите Годишни награди в туризма, организирани от Министерство на туризма на Република България.

Инициативата има за цел да допринесе за популяризирането на българския туризъм, като представи пред публиката разнообразните дестинации, събития и дадености на страната, които я превръщат в целогодишна дестинация. Конкурсът поощрява всички, които полагат усилия за устойчивото развитие на туризма в България.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

През 2021 г. Бургас инвестира в реклама на своя туристически потенциал като подходяща градска, уикенд, фестивална и приключенска дестинация. За втора поредна година бе предложен с голям успех продуктът „Уикенд в Бургас“.

Общината насърчи местата за настаняване, заведенията за хранене и развлечение, различните атракциони и свободните артисти да изпращат предложения, с които да се включат в тематичните уикенди. Те се пакетираха и промотираха като обща програма, допълнена с традиционни културни и спортни събития. В разгара на фестивалния сезон, в рамките на няколко поредни седмици, когато се проведоха Фестивалът за музика от 90-те Spice Music Festival, SOLAR Fest, Teen Boom Fest и Metalhead Beer Festival, заетостта в местата за настаняване на територията на общината беше близо 100 %.

В средата на лятото бе открит новият културно-туристически комплекс „Ченгене скеле“, съобразен с изискванията и тенденциите в последните години да се търси приятно място за цялото семейство. Разположените в него експозиционни къщички „Тайфа“, „Бурунтия“ и „Евксински понт“ повеждат на едно пътешествие из историята на Черно море и рибарските обичаи.

2021-ва бе годината, през която Община Бургас се сдоби с втори пътнически катамаран – „Бургус“, което я прави единствената в България, която разполага с два туристически кораба и вече няколко години успешно развива този вид специализиран морски туризъм.

Сред най-големите атракции и този сезон беше морското приключение с възможността да се пренощува в манастирските килии на остров Света Анастасия.

Тази година Бургас се представя в Годишните награди в четири категории: "Туристическа атракция/обект", "Туристическа дестинация", "Туристическа община – специална награда за 2021 г." и "Изборът на българите".* Можете да подкрепите бургаските номинации тук:


- Категория "Туристическа атракция/обект" – Културно-туристически комплекс "Ченгене скеле":

https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-atrakcia/- Категория "Туристическа дестинация" - остров Света Анастасия, Бургас – Фестивалният град:

https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-destinacia/- Категория "Туристическа община – специална награда за 2021 г.":

https://tourismawards.bg/cat/turisticheska-obshtina/- Категория "Изборът на българите" - Природозащитен център Пода и Катедрален храм "Св. св. Кирил и Методий":

https://tourismawards.bg/cat/izbor-bulgari/Обективните резултати в конкурса са гарантирани, като гласуването е ограничено на база IP адреси. За реален глас се отчита само едно заявено желание за кандидатура в дадена категория, направено от едно устройство. Всички подадени повторно гласове от същия IP адрес се регистрират като недействителни.

Крайният срок за гласуване е 22 ноември 2021 г.Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Подкрепете Бургас в надпреварата за годишните награди в туризма, о-в Света Анастасия и Ченгене скеле са сред кандидатите

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/35 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка