Пробно стажуване на кораб „Янтра“ за ученици от ПГРКК

Pan.bg 14 окт 2021 | 21:53 views (727) commentaries(0)
img Pan.bg

Професионална гимназия по речно корабостроене и корабоплаване – град Русе е включена в проект BG05M2OP001-2.014-0001 „Подкрепа на дуалнатa система на обучение“ от началото на учебната 2020-2021 година.

Целта на проекта е да се разшири обхвата на дуалната система на обучение, с оглед повишаване качеството на професионалното образование. Запознаването на място, в реална работна среда, на учениците с изучаваната професия, повишава интереса им към нея и спомага за бъдещата им професионална реализация.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Една от дейностите по проекта, насочена към ученици от първи гимназиален етап, е „пробно стажуване“. За всеки ученик се планират до две „пробни стажувания“ за учебната година.

На 08.10.2021г. се проведе пробно стажуване на ученици от ПГРКК, X В клас , по проект BG05M2OP001-2.014-0001„Подкрепа на дуалнатa система на обучение“.

Стажуването се проведе на кораба „Янтра“, който е построен в Нидерландия и се намира в зимовника на Изпълнителна агенция „Проучване и поддържане на река Дунав“.

Капитанът Петър Владов и наставникът на проекта Денчо Денчев разказаха на учениците за функциите на кораба. Самите ученици бяха екипирани с работно облекло, обезопасени със спасителни жилетки и застраховани със средства от проекта.

Момчетата бяха разделени на две групи: едната се запозна с мостика, а другата - със спасителните съоръжения. Най-интересно им беше като ги запознаваха с предназначението на драгера. Стажантите зададоха много въпроси, на които получиха изчерпателни отговори.

Текста и снимките подготви Антония Нейкова – IX А клас

клуб „Млад фотограф“Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Пробно стажуване на кораб „Янтра“ за ученици от ПГРКК

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/4 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка