Асен Личев: Предложих необходимото оборудване за действия при морски кризи да бъде финансирано от ОП „Околна среда“

Pan.bg 09 окт 2021 | 14:56 views (496) commentaries(0)
img Pan.bg

В предаването „Въпросите“ по ТВ1 министърът на околната среда и водите Асен Личев коментира мотивите да предприеме принудителна мярка срещу Изпълнителна агенция „Морска администрация“ за спиране на дейностите по претоварване от кораба „Vera Su“ в нощта срещу 27 септември поради възникването на непосредствена опасност от замърсяване на акваторията на Черно море: „Всеки министър на околната среда – ако е истински министър – е „противник“ на всички други министри. Аз съм длъжен да бъда против всякакви икономически дейности, които застрашават бъдещето на народа“, казва Асен Личев.

В разговора той потвърждава, че в лицето на министъра на транспорта Христо Алексиев е намерил съмишленик и сторонник за опазването на околната среда „и това се потвърди от съвместните действия на координационния център, назначен със заповед на премиера след тая нелепа операция по разтоварването, в която карбамид вместо да се претоварва в съда, се изсипваше в морето“.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

По повод присъствието и изявленията от мястото на инцидента на партии с различни цветове от старото статукво, министърът коментира, че именно те са виновни „да заварим администрацията в това немощно състояние“, но целта му не е да прехвърля отговорности. Той напомня, че именно затова е отправил с писмо официално предложение до министъра на вътрешните работи и министъра на транспорта да дадат спецификации за необходимото оборудване за Морска администрация и за Гранична полиция за реакция и справяне с подобни проблемни ситуации, за което финансирането ще бъде осигурено от Оперативна програма „Околна среда“, като допълва: „Така че никога повече да не се срамувам, че може да бъде застрашена морската и околната среда и защитените територии по тоя нелеп начин.“

„Аз съм временно назначен, не се боря за политическо бъдеще. Дошъл съм само да изпълня един дълг – ако мога, да възстановя държавността в Министерството на околната среда и водите“ – казва Асен Личев в заключение.

/www.moew.government.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Асен Личев: Предложих необходимото оборудване за действия при морски кризи да бъде финансирано от ОП „Околна среда“

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/1 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка