Нова версия на „Системата за визуализация на корабния трафик” (VTT)

Pan.bg 11 юли 2021 | 21:57 views (811) commentaries(0)
img ДП „Пристанищна инфраструктура“ уведомява потребителите на „Системата за визуализация на корабния трафик” (VTT), че предстои промяна на Общите Условия във връзка със стартиране на изцяло нова версия на системата. VTT-уеб базирания софтуер е достъпен на адрес https://vtt.bulris.bg:8084/.

Системата за визуализация на корабния трафик е изградена по проект „Създаване на речна информационна система в българската част на река Дунав – БУЛРИС” BG 161 PO 004-4.0.01-0003 финансиран със средства на ЕС чрез Оперативна програма „Транспорт" 2007-2013 г., приоритетна ос 4 „Подобряване на корабоплаването по морските и вътрешните водни пътища”.

Тъй като нейната поддръжка изтича, ДП „Пристанищна инфраструктура“ разработи и въвежда в експлоатация изцяло нова, модерна и отговаряща на последните стандарти на речното корабоплаване версия на системата.

В тримесечен тестов период (1 юли – 1 октомври 2021 г.) новата версия ще работи паралелно със старата, като достъп може да получите по указания ред. За повече информация, моля посетете https://bulris.bg/project-bulris/access-to-bulris.

След изтичане на тестовия период, новата версия на системата ще стане основна работеща услуга. Достъпът до старата система ще бъде прекратен. Предоставените от новата системата услуги са:

-Информация за корабния трафик в българската част на река Дунав – в реално време;

-Информация за корабния трафик в българската част на река Дунав – възпроизвеждане на история на движение за последните 7 дни;

-Информация за актуалните съобщения до корабоводителите;

-Информация за актуалните съобщения във връзка с водните нива, метеорологичните условия и с леда;

-Актуални електронни карти за участъка (IENC);

-Възможност за избор на „любими кораби“;

-Актуална метеорологична информация;

-Информация за помощните средства за навигация;

-Пълен списък с корабите в района.

Достъпът до новата версия на системата ще бъде платен, като информация за тарифата и начина на плащане ще бъдат публикувани допълнително.

/www.bulris.bg/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка