Ученици участваха в проект за създаване на рибарски музей на открито „Морето на Равда”

Pan.bg 10 юли 2021 | 22:52 views (719) commentaries(0)
img Четвъртокласници от ОУ „Св. Св. Кирил и Методий” – с. Равда бяха част от група за проучване на ресурси за създаване на рибарски музей на открито „Морето на Равда” по проект „Инициатива за промотиране и развитие на рибарска територия – Равда”. Проектът е финансиран от Европейски фонд за морско дело и рибарство.

През месеците от март до юни с групата работиха Таня Петкова – директор на училището и Марина Янкова – класен ръководител. Партньор беше Сдружение с нестопанска цел – „ЧАР- Черноморска асоциация за развитие – Бургас”.

Проведени бяха редица дейности с цел промотиране и популяризиране на рибарския поминък, на уникални природни забележителности и богатствата на Черно море, характерни за района на селото и популяризиране на Равда като привлекателна и атрактивна Черноморска туристическа дестинация.

Темите, които бяха заложени в програмата за работа в групата бяха насочени към триадата минало – настояще – бъдеще.

Групата посети местен рибар, който разказа на децата и им показа нагледно за риболовните методи и средствата за риболов.

Учениците посетиха и заснеха уникални морски пейзажи от района на Равда, след което направиха рисунки, пана и диорама на морско дъно. С голямо удоволствие и ентусиазъм децата издириха стари снимки за рибарския поминък и записаха разкази на рибари в Равда, след което селектираха текстовете и фотографиите, които ще се експонират в музея на открито.

В класната стая ръководителите на групата запознаха учениците с особеностите, загадките и тайните на Черно море и с черноморската екосистема и хранителните вериги в нея.

Работата на групата по проекта приключи с атрактивна разходка с лодка в Черноморски район село Равда.

/www.nessebarinfo.com/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка