Проведе се четвърто издание на "Ден на сии кариери"

Pan.bg 03 юни 2021 | 10:11 views (384) commentaries(0)
img На 27 май 2021 г. се проведе четвърто издание на „Ден на сини кариери“, за първи път чрез онлайн платформа.

Професионалисти с опит, представители на „ИХБ Шипинг Ко“ ЕАД, „Рубишипс“ ООД, „Пристанище ТЕЦ Езерово“ ЕАД, ДП „Пристанищна инфраструктура“, „Х – лоджистикс“ ООД, Национално сдружение на българските спедитори (НСБС), „МТГ- Делфин“ АД, „ИХБ шипдизайн“ АД и КРЗ „Одесос“ АД, запознаха младите хора с многообразието на сините професии, с особеностите и предимствата, с възможностите за кариерно развитие в секторите морско и речно корабоплаване, пристанищни дейности, корабостроене и кораборемонт.

Интерес предизвикаха директните връзки с борда на корабите на компаниите „Стамко“ ООД и „Рибекс меритайм“ ООД от Тихия океан и Средиземно море, с кулата за управление на корабния трафик в гр. Варна, а млади специалисти споделиха своите истории на успеха директно от работните си места. Представители на Института по океанология към БАН, Центъра за подводна археология, ВВМУ „Н.Й.Вапцаров“ и Технически университет - Варна представиха многобройните възможности за кариерно развитие в морските научни изследвания, свързани с изучаване и мониторинг на морето, с проучване и опазване на подводното културно-историческо наследство, с разработване и прилагане на иновационни технологии в синята икономика.

Благодарим на всички участници, които се ангажираха и отделиха от времето си за осъществяване на „Ден на сини кариери“. Специална благодарност на екипа на Технически университет – Варна, който осигури техническото обезпечаване и онлайн платформата за събитието.
Положителната обратна връзка от ученици и учители ни дава основание да стартираме подготовката на следващото издание на „Ден на сини кариери“ през есента с много ентусиазъм.

Тези, които не са имали възможност да проследят събитието на живо, могат да гледат записа на “Ден на сини кариери“ на Фейсбук страницата на Морски клъстър България.

/www.marinecluster.com/
loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка