Награда „Питагор“ за Морско училище

Pan.bg 26 май 2021 | 09:23 views (1410) commentaries(0)
img Георги Николов

Навръх 24 май 2021 г. ВВМУ „Н. Й. Вапцаров“ получи награда „Питагор“ – отличие от Министерството на образованието за принос в науката, с което се удостояват български учени и научни колективи.

Отличието за Морско училище е за научен колектив, който обединява 32-ма учени, работещи в областта на експлоатацията и трансфера на научни резултати в полза на морската индустрия и трансформацията на морския сектор. Усилията на ВВМУ са насочени към изграждане на научна инфраструктура и формиране на технологично издържани изследователски екипи.

РАЗГЛЕДАЙТЕ ГАЛЕРИЯТА > > >

Наградата прие началникът на ВВМУ – флотилен адмирал проф. д.в.н. Боян Медникаров. „За мен е чест и изказвам специални благодарности на своите колеги, които през последните години положиха уникални усилия за създаването на нашата учебно-изследователска и научна инфраструктура. Тя ни позволи да решаваме специфични проблеми на морската сигурност и да подпомагаме развитието на морската индустрия“, каза флотилен адмирал Медникаров. Той допълни, че именно това прави ВВМУ световнопризнат център на морските образование и наука.

Морско училище спечели „Питагор“ в категория „Научен колектив с успешна експлоатация и трансфер на научни резултати в полза на индустрията и/или обществото“.

/www.naval-acad.bg/Навигирайте с бутоните под снимката, за да разгледате галерията!


Награда „Питагор“ за Морско училище

ПРЕДИШНА СНИМКА 1/3 СЛЕДВАЩА СНИМКА

loading...

Други публикации


Напиши коментар

Коментари: 0

Социални мрежи

Вход

Запомни ме на това устройство

Регистрирай се Забравена парола

Последни

НАЙ-ЧЕТЕНИ НАЙ-КОМЕНТИРАНИ

Морски архиви

Прочети още

Броячка